Ciorbe pentru copii

Ciorbe pentru copii retete: cum gatesti ciorbe pentru copii si cele mai gustoase retete de mancare pentru copii, diete pentru abdomen, condimente pentru pui, mancare pentru diabetici, garnituri pentru fripturi, sosuri pentru pui, garnitura pentru somon, retete pentru prajituri, creme pentru prajituri, mancare pentru pui.

Mâncărică de cartofi pentru copii

Mâncărică de cartofi cu pui este exact genul de preparat care se face ușor și pe care cei mici îl adoră. Se gătește la cuptor, fără prăjeli, și are un gust delicat. Este potrivită chiar și pentru cei mai mici membri ai familiei, de la 1 an în sus.

Pizza pentru copii

Blat de pizza: 1 cana apa calduta,1 praf de sare, 100 g unt, 10 g drojdie, faina. Topping: sunca, branza sau cascaval, masline, sare, piper, ou, rosii, verdeata.

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust

Popcorn Caramel

seminte de porumb pentru floricele ulei zahar zahar vanilat

Ciorbica de pastai

Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata

Sodou pentru copii

250 ml lapte, 1 lingurita de unt, 1 galbenus, 2 linguri miere de albine

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Mousse de banane pentru copii

12 banane,750 gr.zahar,3 cesti cu apasuc de la o lamaie,4 oua.

Ciorba de pastaie cu ardei iute

1 punga de pastaie (fasole verde) congelata cu ardei iute,1 capatana usturoi,500 ml bulion,2 lg zarzavat pentru ciorbe,2 lg faina,50 ml ulei,patrunjel,sare,piper,vegeta

Ciorbă de burtă ardelenească

Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie. 

Tort estival cu capsuni si cirese

250g mascarpone 3 oua 100g zahar brun esenta de vanilie piscoturi de sampanie (un pachet) capsuni (250 g) cirese pentru decor

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Lușcoș cu fasole - rețeta tradițională

Lușcoș cu fasole este o mâncare tradițională românească. De fapt este o rețetă ardelenească de inspirație ungurească.Aceasta rețetă simplă și hrănitoare este perfectă pentru oricine dorește să gătească un preparat rapid și gustos. Mai jos, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a prepara acest fel de mâncare acasă.

Pireu de dovlecei (pentru copii peste 1,3 ani)

1 dovlecel 100g brinza dulce de vaci 1 sau 2 linguri smintina marar tocat

Ciorba de fasole verde cu leustean

un litru de supao ceapa mica200 gr fasole verde3 linguri zarzavat pentru iarna1 lingura de leustean4 linguri de smantanasare si piper

Ciorba de legume cu conopida

1 dovlecel2 cartofi1 telina mica1 cana zeama de corcoduse pentru acrit4-5 rosiipasta de tomate1 mana fasole galbenapatrunjel verdecateva buchetele de conopida1 ardei capia1 ardei gras verde1 ceapa1 legatura de leustean1 morcov

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Popsicle

2 portocale 1 lingurita miere(sucul de la fructele preferate)

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă  în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie. 

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Pâine prăjită cu miere

Pâinea prăjită cu miere este un mic dejun clasic, iubit de oameni de toate vârstele. E gata în câteva minute și oferă un boost de energie pentru începutul zilei.Află cum să o prepari, idei pentru a o face și mai gustoasă și beneficiile acestui preparat iubit de toată lumea.

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorba de pui cu ciuperci

2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.

Ciorbă de pui cu iaurt - remediul excelent pentru răceală (rețetă arăbească)

Ciorba de pui cu iaurt este o rețetă asemănătoare cu ciorba de pui a la grec, numai că aceasta este de inspirație arăbească. Gustul de smântână este înlocuit cu un gust acrișor, de iaurt, și cu o aromă orientală, dată de cumin (chimion). Ciorba de iaurt este un remediu foarte bun atunci când sunteți răciți sau gripați și vă ajută să vă puneți rapid pe picioare. Se face foarte simplu și se servește fierbinte, cu mult pătrunjel proaspăt sau mentă verde.

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Ciorba cu perisoare si legume

Pentru 5 portii:rosii proaspete/conservate - 350 g/200 gcarne de vita - 300 gceapa - 100 gmorcovi - 100 gpatrunjel radacina - 100 gpastarnac radacina - 100 gtelina radacina - 100 gorez - 50 goua - 1 bucatabors - 750 mlpasta de tomate - 50 gleustean verde - 1 legaturapatrunjel verde - 1 legaturasare dupa gust

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Ciorba de ardei

500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Onigiri

1 cup orez cu bobul rotund 1 1/4 cup apa sare 1 foaie de nori pentru umplut: conserva de ton scursa de ulei

Ciorba de salata dreasa cu ou

1 salata mare 1 ceapa potrivita 1 morcov potrivit 1 pastarnac mic 1/2 ardei gras verde suc de rosii 1 lingura delikat 1 lingura bors magic 1 legatura patrunjel 2 oua sare

Ciorba de loboda dreasa cu ou

2 cepe uscate,1 morcov,2 legaturi ceapa verde,5 legaturi mari de loboda,1 cartof,1 legatura leustean verde,2 oua,o lingura de sare,un varf de cutit sare de lamaie,3-4 linguri ulei.

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt

Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi. 

Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine. Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă. Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.

Ciorba de fasole verde

1 kg fasole3 morcovi2 radacini de patrunjel1 bucata telina (200 gr)3-4 catei usturoi250 ml bulion (suc de rosii)1 lingura faina2 ouasare, condimente (busuioc, cimbru, marar, leustean ... ce va place)

Ciorbita simpla de dovlecei

4 dovlecei potrivitiun morcovo leg.ceapa verde5-6 rosii coapte bineun ardei capiadoua linguri orezo leg. patrunjel verde50 ml ulei500 ml bors1,5 litri apacondimente Vegetapiper macinat

Ciorba taraneasca de rata

1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare

Legume gratinate

1 dovlecel, 1 vanata, 2 morcovi, 4 cartofi medii, 6 buchetele de broccoli, putin ulei, ceva sare, piper, cimbru, o cana cu apa, 4 oua, cascaval/branza rasa

Ciorbă de pui cu borș

Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă.  Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc.  Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt. 

Tiramisu fără cafea și alcool. Rețeta perfectă pentru copii

Tiramisu fără cafea și alcool este o variantă delicioasă a popularului desert italian, de care se pot bucura copiii, dar și adulții care nu consumă cele două ingrediente menționate. Modul de pregătire este la fel de simplu, iar preparatul este cât se poate de reconfortant.

Iaurt Grecesc la Crock Pot

Lapte de vaca &ndash 1,3 L Iaurt Grecesc &ndash 200 g Sare &ndash 1 varf de cutit

Desert cu branza si stafide

1 pachet foi de placinta, 800 g branza dulce, 100 g stafide 1 cana de zahar, 6 oua, 1 cana si jumatate de apa, ulei pentru uns foile, zahar pudra pentru final

Ciorba de loboda

3 legaturi de loboda5 cartofi1 legatura stevie2 bucatele de praz1 legatura ceapa verde2 morcovi1 ardei rosuborssarepiperulei1 lingura pasta de tomateleusteanpatrunjel verde

Ciorba de vacuta cu ardei copti

2 buc. rasol de vita + 200 gr pulpa de vitel;3-4 ardei copti;1 ceapa;1 morcov;1 pastarnac;1/4 telina;2-3 cartofi;1 leg patrunjel;500 ml de bors;3-4 rosii in suc propriu;sare

Ciorba de cocos cu taitei de casa

Carne de cocos (maruntaie,aripi ,spate cu gat), 2 morcovi, o bucatica telina, o radacina patrunjel, o ceapa, 2 ardei, 200 ml suc de rosii, 1 l bors de tarate, patrunjel si leustean verde, sare, 1 ou pentru taitei;un ou, 200 g faina, un praf de sare

Plăcintă cu mere - potrivită pentru copii

Plăcinta cu mere este un desert simplu, gustos și ușor de făcut. Mai jos găsești o rețetă care este potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Chipsuri de mere

1 mar verdeo lingura de zahar pudra vanilatputina scoartisoara (optional)