Ciorbe pentru copii

Ciorbe pentru copii retete: cum gatesti ciorbe pentru copii si cele mai gustoase retete de mancare pentru copii, diete pentru abdomen, condimente pentru pui, mancare pentru diabetici, garnituri pentru fripturi, sosuri pentru pui, garnitura pentru somon, retete pentru prajituri, creme pentru prajituri, mancare pentru pui.

Mancarica de cartofi pentru copii

5 cartofi 3 ciocanele de pui o lingurita de bulion putina sare

Aperitive pentru copii

felii de castravete, felii de rosii, crema de branza, masline.

Pizza pentru copii

Blat de pizza: 1 cana apa calduta,1 praf de sare, 100 g unt, 10 g drojdie, faina. Topping: sunca, branza sau cascaval, masline, sare, piper, ou, rosii, verdeata.

Prajitura cu cirese (visine) pentru copii

5 oua;5 linguri de ulei;1 cana de zahar;1 cana de faina;cirese fara samburi;1 lingurita esenta de rom;zahar pudra;sare.

Luscos cu fasole

1 varza mica, 1 ceapa, 300 gr fasole alba uscata, 1 morcov, zarzavat pentru ciorbe, 300 ml bulion, vegeta, 2 lg faina, boia de ardei dulce, 50 ml ulei, marar, cimbru

Tiramisu pentru copii

3 galbenusuri 35g faina 15g amidon 550ml lapte 75g zahar pudra de preferinta 2 plicuri praf frisca 250g mascarpone esenta rom 400g piscoturi cacao pentru pudrat 350-500ml cafea fara cofeina in functie de cat de insiropat va place tortul Eu am facut reteta dubla, adica 2 torturi, de aceea in poza apar cantitati duble la ingrediente

Ciorba de varza cu costite afumate

1 varza, 500 gr. costite afumate, 1 ceapa, 300 ml bulion, cimbru, vegeta, sare, piper, smantana,2 lg zarzavat pentru ciorbe, 20 ml ulei, 2 lg faina

Bors de afumatura

600 gr. costita afumata (scarita) 3-4 cartofi 3 cepe mici 700 ml smantana 2-3 linguri zarzavat pentru ciorbe 1 legatura patrunjel verde fidea, sare de lamaie

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

500 gr fasole uscata2 morcovi1 ceapa1 telina3 linguri pasta de tomate50 ml ulei1 ardei gras1 ceapa mai mica pentru calitleustean verdesare, cimbru

Bors de legume de post

Pentru 6 portii:jumatate de telina1 ceapa1 patarnac1 radacina de patrunjel2 morcovijumatate de ardei capia2 cartofi3 linguri de zarzavat pentru ciorbe – puteti pune condimente pentru supe sau ciorbe daca nu v-ati pus zarzavat pentru iarna )3 ramurele de cimbru proaspat – puteti pune uscat daca nu aveti jumatate de legatura de patrunjel3 linguri de ulei300 ml bors – al meu e de casa si e acru bine, puneti dupa gustsare si piper negru

Ciorba de pui cu tarhon

Pentru patru portii:doi morcovidoua linguri de uleio jumatate de piept de puiun pastarnacdoua cepeun ardei graszeama de lamaie

Tort copii

Pt. blat: 7 oua 7 lg zahar brut 7 lg faina 7 lg apa 100 gr ciocolata 2 lg cu varfa cacao neagra Pt. crema: 300 ml smantana pt frisca 3 lg zahar pudra vanilat 250 ml lapte condensat 250 gr mascarpone 4 lg nuca cocos rasa pt sirop 400 ml apa 3 lg cu miere 1 lgta extract vanilie Pt. decor: frisca fondante sirop ciocolata bombonele colorate

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ciorba de pui cu multe legume

1/2kg carne pui,morcov,ceaparestul ingredientelor dupa gust

Ciorbica de pastai

Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata

Popcorn Caramel

seminte de porumb pentru floricele ulei zahar zahar vanilat

Tartine din cremwursti (pentru copii)

150g,cremwursti,3 oua,2 linguri de faina sau pesmet,un pic de marar

Ciorba de post

1kg cartofi150g ceapa100g morcovi50g patrunjel radacina30g pasta de tomate750ml bors1 legatura leustean verdesare dupa gust

Sodou pentru copii

250 ml lapte, 1 lingurita de unt, 1 galbenus, 2 linguri miere de albine

Ciorba de salata

150g bacon3 salate2 cepe4 catei de sturoi3 linguri zarzavat (radacinoase)500g smantana4 oua~1 cana orezmarar

Ciorba de pastaie cu ardei iute

1 punga de pastaie (fasole verde) congelata cu ardei iute,1 capatana usturoi,500 ml bulion,2 lg zarzavat pentru ciorbe,2 lg faina,50 ml ulei,patrunjel,sare,piper,vegeta

Mousse de banane pentru copii

12 banane,750 gr.zahar,3 cesti cu apasuc de la o lamaie,4 oua.

Ciorbă de burtă ardelenească

Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie. 

Ciorba de gulii umplute

gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper

Ciroba de potroace

1 tacam de pui1 ceapa mare2 morcovi1 telina1 pastarnac1 cana de orez500 ml bors1 legatura leusteansare

Supa de varza pentru slabit

Pe langa faptul ca este foarte buna si te ajuta sa-ti detoxifici organismul, aceasta supa te scapa si de kilogramele in plus.

Bors de gogonele

600 gr gogonele3-4 cartofi3-4 morcovi2 cepe1 sfecla rosie frunze de telinaleusteansare, piper, ulei

Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.

Ciorba de fasole verde cu leustean

un litru de supao ceapa mica200 gr fasole verde3 linguri zarzavat pentru iarna1 lingura de leustean4 linguri de smantanasare si piper

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Ciorba de legume cu conopida

1 dovlecel2 cartofi1 telina mica1 cana zeama de corcoduse pentru acrit4-5 rosiipasta de tomate1 mana fasole galbenapatrunjel verdecateva buchetele de conopida1 ardei capia1 ardei gras verde1 ceapa1 legatura de leustean1 morcov

Ciorba de fasole cu ciolan

Ingrediente:1 ciolan cu os (aprox. 500 gr)400 g fasole boabe200 g morcovi200 g telina/pastarnac/patrunjel radacina1 ceapasare, piper,tarhon in otet, patrunjel frunze, dupa preferinta1 lingura uleiceapa rosie pentru servit sau ardei iuti

Pita cu bunda - Bundas Kenyer

2 oua 4 felii de paine mai vechi 1/2 cup lapte 1 lingura zahar un zahar vanilat ulei sau unt pentru prajit zahar pudra pentru deasupra sirop sau miere pentru deasupra

Tort estival cu capsuni si cirese

250g mascarpone 3 oua 100g zahar brun esenta de vanilie piscoturi de sampanie (un pachet) capsuni (250 g) cirese pentru decor

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Ciorba de vacuta cu legume

300 g pulpa vitel 1 pastarnac 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras verde 1 telina mica Suc de rosii Sare Delikat Bors 1 ou Patrunjel Leustean

Ciorba simpla radauteana

2 pulpe de pui(de tara)1 piept de pui1 radacina patrunjel1 radacina pastarnac1 radacina telina2 morcovi+1 morcov pentru calit3 foi de dafin1 crenguta cimbru1 ceapa marepiper boabesare300 g smantana2 linguri faina3 galbenusuri3 catei usturoipatrunjel verde(eu nu am avut)otet

Ciorba simpla de perisoare cu legume

3 l apa,1 morcov,1 patrunjel,1 ceapa,1 os de la carne,1 litru bors,3 rosii mici,1 galbenus,verdeata tocata;Pentru perisoare:½ kg carne,miezul de la o felie de paine,½ cana de orez,½ ceapa,1 ou,sare,piper,smantana

Ciorba din gat de curcan

1 ceapa 1 morcov 1 tulpina de telina 1 cartof,mijlociu gat de curcan,taiat bucati apa sare, piper patrunjel verde fidea lamaie

Ciorba din os de porc

6 bucati os porc, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1 pastarnac, 4 cartofi, 50 g orez, 1 l bors, 1 cutie rosii decojite, sare, piper, 1 ou,verdeata

Ciorba de dovlecei cu legume

3 dovlecei mediio ceapa2 morcoviun ardei gras3 rosii coapte50 g orez2 litri apa platasarezeama de la o lamaieleustean

Ciorba din Bucovina (radauteana)

2 bucati piept pui, 2 morcovi, 2 cepe, 1 radacina de patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 telina mica, 300 g smantana, 2 oua, 5 catei usturoi, Sare, piper alb, Otet, Ardei iuti

Pireu de dovlecei (pentru copii peste 1,3 ani)

1 dovlecel 100g brinza dulce de vaci 1 sau 2 linguri smintina marar tocat

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă  în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie. 

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Ciorbă de pui cu iaurt - remediul excelent pentru răceală (rețetă arăbească)

Ciorba de pui cu iaurt este o rețetă asemănătoare cu ciorba de pui a la grec, numai că aceasta este de inspirație arăbească. Gustul de smântână este înlocuit cu un gust acrișor, de iaurt, și cu o aromă orientală, dată de cumin (chimion). Ciorba de iaurt este un remediu foarte bun atunci când sunteți răciți sau gripați și vă ajută să vă puneți rapid pe picioare. Se face foarte simplu și se servește fierbinte, cu mult pătrunjel proaspăt sau mentă verde.

Ciorba cu perisoare si leustean

200 g carne tocata de miel,2 morcovi, o telina, o radacina de patrunjel, ceapa verde, o cana de orez, smantana, un ousaresuc de lamaieleustean

Pizza cu ochi pentru copii

pentru blat 250 ml lapte sau iaurt 100 ml apa 100 ml ulei sare faina cat cuprinde pentru topping bulion salam branza topita cascaval branza telemea ciuperci bouabe porumb oua rosii

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc.