Curcan la cuptor
Curcan la cuptor retete: cum gatesti curcan la cuptor si cele mai gustoase retete de ciocanele de curcan la cuptor, gaturi de curcan la cuptor, ficat de curcan la tigaie, fudulii de curcan la gratar, ficatei de curcan la tigaie, gaina la cuptor, cartofi la cuptor, pulpe la cuptor, hering la cuptor, retete la cuptor.Curcan la cuptor
un curcan mare ciuperci ardei de diferite culori si arome conopida cartofi condimente (cimbru busuioc sare grunjoasa piper verde rosu negru rozmarin nemacinat) ulei masline porumb la conserva morcovi usturoi vin alb
Piept de curcan la cuptor
un piept de curcan 250 ml vin alb foi de dafin ienibahar sare
Chiftele de curcan la cuptor. Rețetă ușoară și sănătoasă
Învață cum să faci chiftele de curcan la cuptor - o alternativă mai sănătoasă și la fel de delicioasă! Rețeta simplă pentru o cină savuroasă și ușoară.
Pulpe de curcan la cuptor impanat cu usturoi
2 pulpe de curcan 1 morcov usturoi ulei de masline delikat apa
Curcan condimentat, la cuptor
Reteta perfecta prin care prepari un curcan fraged si condimentat.
Friptura de curcan la cuptor
1 pulpa de curcan 2 bucati usturoi verde 3 bucati ceapa verde 2 catei de usturoi sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita patrunjel uscat 1 foaie de dafin 1 cana vin 2-3 linguri ulei
curcan umplut cu portocale la cuptor
5-7kg curcan.3 kg portocale,usturoi.sare piper,vin alb
Curcan umplut, la cuptor cu lemne
1 curcan (de 7 kg a fost al meu de curte), pentru marinata: apa (vreo 3 litri) vin alb (1,5 litri) un pumn de sare grunjoasa, vreo 4 frunze de dafin, boabe de piper, boabe de coriandru, boabe de mustar, 1 crenguta de cimbru, tarhon uscat, rozmarin uscat, 50 ml ulei, pentru umplutura: 1 lamaie, 200 gr orez, 2 morcovi, 4 cepe, 1 capatana usturoi, ficat pipota inima de la curcan, 100 gr masline feliate, 100 gr bureti, 1 legatura patrunjel verde, sare piper.
Gat de curcan umplut
1 pipota curcan 1 ficat curcan 1 ceapa 1/2 cutie ciuperci ardei gras colorat 1 ou sare piper 2 linguri ulei.
Pulpe de curcan la cuptor cu legume si zatar
2 pulpe curcan 500 gr cartofi 1 ardei gras rosu taiat fasii 1 morcov taiat rondele o ceapa medie taiata julien 2 rosii mici taiate rondele (eu am folosit rosii din conserva) 4 castraveti acri cornison taiati rondele zahar sare piper 3 catei de usturoi
Piept de curcan la cuptor, cu muștar și condimente
Gătește un piept de curcan la cuptor suculent și delicios cu ajutorul muștarului și condimentelor. Urmărește rețeta și sfaturile noastre pentru un rezultat de invidiat!
Friptura de curcan cu legume la cuptor
1,2-15 kg pulpa superioara de curcan 4-5 morcovi 1 ceapa mai mare 1 pastarnac 1 dovlecel (350-400 g) 50 g telina 1 ardei gras rosu 2 castraveti cornichon acri 2 rosii si 5-6 rosii micute cateva frunze de telina si patrunjel 1 capatana usturoi 200 ml vin roze 2 cuburi/lingurite concentrat pui/legume 2 lingurite zahar 50 ml ulei sare piper paprika curry cimbru condimente pentru friptura
Curcan cu broccoli la slowcooker CrockPot
1,5 kg carne de curcan broccoli condimente ulei de masline
Pulpe de curcan la cuptor - cea mai simplă rețetă
Învăță cum să prepari pulpe de curcan la cuptor, crocante la exterior și suculente la interior. Ghid pas cu pas, sfaturi utile și trucuri de la bucătari profesioniști.
Piept de curcan cu cartofi la cuptor
Vrei o cină delicioasă, dar nu ai chef să stai ore întregi în bucătărie? Atunci, pieptul de curcan cu cartofi la cuptor este alegerea perfectă!Este o rețetă simplă, sănătoasă și foarte gustoasă, perfectă pentru orice zi a săptămânii.
Curcan intreg la cuptor, fezandat in saramura
Ingrediente pentru saramura:apa (cat sa acopere curcanul);250g sare grunjoasa;patrunjel tocat(1/2 legatura);piper boabe;cimbru uscat 2 linguri pline;salvie proaspata;cateva foi de dafin;200ml vin alb sec sau demisec;1/4 ceapa.1 curcan de aproximativ 5kgUmplutura:1 ceapa mare taiata in sferturi;ardei gras rosu taiat cuburi;frunze de telina;cateva fire de patrunjel;salvie si o foaie de dafin.
Piept de curcan la placa
2 fileuri de piept de curcan usturoi zeama de lamaie piper sare 1 ardei paprika uscat.
Rulouri curcan cu mar
500 g carne curcan (pulpa piept) 4 mere condimente
Piftie de curcan cu gelatină
Învață cum să faci o delicioasă piftie de curcan cu gelatină! Această rețetă este bogată în proteine și are un conținut scăzut de grăsimi, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru o dietă echilibrată.
Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice
1 pulpa superioara de curcan circa 50 g piper mozaic piper macinat 5-6 catei de usturoi cimbru ulei de masline zeama de la o lamaie zeama de la o portocala sare
Rulou din pulpa de curcan la gratar
1 pulpa superioara curcan (~1-1,2 kg) 5-6 feliute branza topita (cascaval) 20-30 g sunca presata 1/2 gogosar rosu murat 3 linguri ulei de masline sare piper cimbru
Curcan umplut la cuptor
Am avut un curcan mai mic de 2,5 kilograme si din experienta proprie va recomand ca idee curcanii de 2-3 kg sunt suficienti de mari pentru 6-8 persoane si ies mai fragezi. Umplutura am facut-o anul acesta din carne de porc slaba( 150 grame) cu ficat de porc ( 100 grame) o ceapa mare o bucata de telina 2 linguri de zarzavat de iarna ( facut de mine cu morcov ras radacina de pastranac sipatrunjel telina radacina si frunze) un ou 2 linguri de pesmet 2 linguri ulei.
Frigarui de fudulii de curcan la grill (gratar)
1 kg fudulii curcan 4-5 rosii sau rosii cherry ardei gras ,capia,gogosar ce aveti la indemana (eu am folosit 2 ardei capia rosu si 3 ardei gras galben 2-3 cepe sare,piper,cimbru dupa gust betisoare pentru frigarui
Frigarui cu ficatei si inimi de curcan
200g ficatei de curcan 150g inimi de curcan un ardei galben rosii cherry arpagic 250g ciuperci tepuse de frigarui
Rol de curcan impachetat
350 g carne tocata de curcan 500 g ciuperci champignon 3 cepe 1 morcov 8 bucati piele de la pieptul de pui sau de curcan 6 felii branza topita 8 feliute sunca presata 1 gogosar acru 1 ou 20 ml ulei 50 ml ketchup 2 lingurite seminte de susan 3 linguri de otet sau 1 pahar de vin rosu 3 foi de dafin boia piper cimbru patrunjel verde (uscat) sare
Curcan cu gutui
-1 curcan ( 5-6 kg) - condimente pentru curcan (amestec rozmarin salvie etc.) -sare si piper -3-4 mere gutui de marime medie -1-2 buc. de telina taiata in felii mari -1 ceapa mare - 200 ml de vin ( 100 ml cognac) -unt topit
Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana
Pentru 4 persoane: 4 escalopuri de curcan putin batute, 20 grame de unt, 50 ml vin alb, 4 linguri de smantana, sare piper scortisoara,dupa gust, 1 buchetel mic de patrunjel tocat.
Varza cu cirnat la cuptor
- 2 varzute mai mici sau depinde ptr cate persoane fac - carnat afumat de pui sau curcan - cimbru marar sare piper rosi si bulion - se poate pune si pasta care se fierbe separat
Pulpa de curcan umpluta
2 pulpe de curcan dezosate 1 cutie ciuperci 200 g ficatei pui patrunjel verde vegeta piper boia ulei mustar
Rotite cu br^anz~a si sunc~a de curcan
4 filete ( carne de pui curcan vit~a sau porc) 4 felii br^anz~a ( Edam,Flamengo...) 4 felii sunc~a de curcan... 2 ou~a f~ain~a pesmet suc de l~am^aie optional sare piper boia sau curcuma Ierburi aromate: ierburi Provence ment~a p~atrunjel
"Fitze" de curcan
piept de curcan, smantana, cozi de ciuperci albe, marar, chilli, usturoi, sare, ulei
Curcan cu oua Ochi de paun
700 g piept de curcan 400 g carne tocata de curcan 5 oua fierte tari 30 g branza topita/cascaval 1-2 cepe 1 ardei gras rosu 10 ml ulei 2 linguri ulei de masline 1 legatura verdeata (marar patrunjel) 1 cartof 1 mar 1 morcov 1 gutuie 1 pahar vin 5 catei de usturoi 3-4 foi de dafin sare piper paprika
Pulpe de curcan umplute
5 pulpe de curcan 5-6 fire de ceapa 2 ardei rosii sare patrunjel ulei de masline condimente usturoi si piper, Sos zeama de la o portocala 1 pahar de vin alb sare piper rozmarin busuioc boia de ardei
Tarta de curcan cu mere
Pentru aluat ai nevoie de: 1. 350-400 gr faina (eu imi masor la inceput 400 dar nu o pun niciodata pe toata) 2. 8-10 linguri de apa rece 3. 200 gr unt rece 4. putina sare Pentru umplutura: 1. 5-6 felii de jambon de curcan sau specialitate de curcan taiate mai grosut 2. 4 mere taiate cubulete 3. 300 gr smantana usoara 4. 150 ml lapte 5. 2 oua 6. un varf de cutit de praf de nucsoara 7. putin unt de pus in tigaie
Cartofi la cuptor cu sos de praz
1 kg de cartoficeva pastrama de pui, sunca, sau file de curcan, ce-aveti400 gr. de bucatzele de broccoli4 fire de praz3 linguri de unt1 lingura faina500 ml smantana vegetalasarepiper
Medalion de curcan cu sos de unt, lamaie si chimen
3 medalioane de curcan 1 cub de unt zeama de la o lamaie coaja de lamaie rasa 1 lingurita de chimen sare piper proaspat macinat.
Piept curcan natur pe gratar
600 g piept de curcan unt cat o nuca 2 linguri ulei de masline sare piper cimbru boia
Curcan umplut
1 curcan, umplutura: 1 mar, 1 ceapa, 1 bat de scortisoara + 1 cup apa (250 ml apa), crengute de rosmarin si salvie, ulei vegetal.
Curcan de Lisabona (Peru 'a Lisbonense)
800 gr. piept de curcan sau pui sare piper sucul de la o jum~atate de l~am^aie 60 gr. de unt 3-4 c~atei de usturoi 200 ml sm^ant^an~a 1 leg~atur~a de p~atrunjel sau coriandru proasp~at 1 kg. de cartofi pt. fript 3-4 ou~a optional 2 rosii tocate f~ar~a pielit~a optional o ceap~a verde mic~a
Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman
1 pulpa de curcan rozmarin salvie patrunjel unt cat o nuca ulei de masline 15-20 ml coniac sare,piper
Piept de curcan la gratar cu fasole pastai
500 gr piept de curcan 500 gr fasole pastai sau 2 cutii de fasole pastai deja fiarta 1 ceapa 2 cateii usturoi sare piper zeama de lamaie ulei
Piept de curcan cu ciuperci
Piept de curcan feliat 200 ml smantana 1 cutie ciuperci taiate 1 lingura mustar sare piper patrunjel verde tocat
Saorma de casa
Pentru lipii: 120ml apa calduta 250gr faina 1/2 plic de drojdie deshidratata 3 linguri ulei de masline un praf de sare Pentru umpluturi: 250gr pulpa curcan 250gr piept de curcan 250gr pulpa de miel(optional,daca va place carnea de miel,daca nu puneti numai curcan) 1 ceapa rosie 1 salata verde 2 castraveti murati 2 rosii 2 linguri maioneza 4 linguri iaurt sare,piper,curry, ghimbir,chimion
Rulada de curcan
500-600 gr piept curcan 250 gr ardei capia copt 250 gr cascaval/ branza mai nesarata oregano ulei masline sare piper
Friptură din pulpă de curcan cu miere și lămâie
Friptură de curcan fragedă și aromată cu miere și lămâie! Rețetă simplă, rapidă, cu ingrediente la îndemână. Perfectă pentru o cină delicioasă, fără bătăi de cap.
Hamburgher Din Carne De Curcan
700 g carne tocata de curcan sare, 5 catei de usturoi 1 ou
Curcan in sos de lamaie
1 kg carne curcan 2 lamai 250 ml supa de carne 5-6 catei usturoi 2-3 rosii cherry 1 lingurita mustar sare piper oregano 2 linguri ulei de masline patrunjel verde
Mâncare cu gâturi de curcan la cuptor
Găturile de curcan sunt o alternativă economică și gustoasă la carnea de curcan obișnuită. Cu puțină răbdare și câteva ingrediente simple, poți prepara o mâncare delicioasă, perfectă pentru o cină în familie sau o masă festivă.
Friptura de curcan cu vin la tava
1 pulpa superioara de curcan (1,2-1,5 kg) 1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 peperoni nu prea iute 1 capatana de usturoi 2 pahare de vin rosu 1 crenguta de cimbru 1 rosie 1 dovlecel mic cateva fire de patrunjel cateva frunze de spanac sau loboda sare piper cimbru paprika 2 cuburi/lingurite concentrat de pui
Curcan umplut de Craciun
Pentru 6-8 portii 1 curcan (2-3 kg)1 lingura sare2 varfuri de cutit piperUmplutura:5 dl paine alba facuta firmituri1 1/2 dl lapteficatul curcanului50-100 g bacon1 ceapa tocata2 lingurite cimbru1/2 lingurita sare1 varf cutit pipercoaja rasa de la 1 lamaie1 ou batut