Retete cu Ienibahar

Muraturi asortate picante in otet

3 kg ardei grasi 2 kg conopida 1 kg morcovi 2 kg castraveti tineri 100 g gogonele verzi 2 kg gogosari 1 kg arpagic 1 litru otet (de 9 grade) 400 g sare 5 g piper boabe 5 g ienibahar 2 g foi de dafin 250 g usturoi

Bundt Cake De Morcovi, Cu Glazura De Branza

N-ai cum sa-ti dai seama cat de buna este o prajitura de morcovi pana cand n-o incerci.

Trufe De Dovleac

Trufele sunt umplute cu crema de branza, dovleac si de tone de condimente, apoi sunt trase in ciocolata. Perfectiune!

Pavlova Cu Piersici Si Fructul Pasiunii

6 albusuri 330g zahar pudra 3 lingurite malai 1 lingurita de otet 500g mascarpone 2 lingurite pasta de vanilie Piersica si fructul pasiunii condimentate: 110g zahar pudra 1/2 lingurita ienibahar 5buc cardamom 1 baton scortisoara 4 boabe de ienupar 4 fructul pasiunii 4 piersici, taiate in felii subtiri

Budinca De Craciun Cu Cirese

150g alune, inmuiate in apa rece peste noapte 150g caju, inmuiate in apa rece peste noapte 80ml suc de cirese 160ml nectar de cocos 165ml ulei de cocos 90g nuca de cocos deshidratata 225g zmeura congelata 75g cacao 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ienibahar 1/2 lingurita nucsoara 1/2 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare coaja rasa de la 1 portocala 90g ciocolata tocata 500g cirese fara samburi 125ml crema de nuca de cocos 1 linguri pasta de vanilie fulgi de nuca de cocos

Negresa Cu Cartofi Dulci Si Cioolata Neagra

Legume in desert? Aceasta combinatie te va uimi!

Budinca De Ciocolata Cu Coacaze

Un desert perfect si rapid pentru sarbatori.

Fusili aromate

Paste fusili O ceapa potrivita 100 gr. Unt O lingurita zahar 2 linguri otet balsamic Rosii in bulion Un piept de pui Ienibahar busuioc, Sare piper

Tocanita de carne de porc cu ananas

- 500 g cane de porc - 2 cepe mari - 2 morcov - 1 cutie de ananas - 1 cana de vin - 100 ml ulei - Condiment (sare piper ienibahar) - Verdeturi (patrunjel oregano foi de dafin) - 200 ml sos de rosii

Liseine (specific arab)

-2 kg liseine -750 g orez normal (cca 5 pahare) -500 g carne de miel taiata patratele de cca 0,5 / 0,5 cm -condimente: piper ienibahar cardamom curcum (turmeric) se pun dupa gust. Curcumul se pune in general pt. culoare e galben -cca 3 lingurite de sare -6-7 linguri de ulei de masline -1 kg de pipote -8-10 catei de usturoi -1 kg de piupote -8-10 catei de usturoi

Mititei la gratar

60% carne de porc muschi 40% carne de vita muschi oase de vita (picioare) 2 3 catei de usturoi 0 ceapa mica ienibahar mix de legume sare pier bicarbonat

Iaqtin umplut(specific arab)

- 1 kg iaqtin (un fel de dovlecel) - cca 125 g orez - 80 g carne de vita - 1/2 lingurita sare - condimente (piper ienibahar cardamom curcum) - 3 lingurite menta tocata marunt - 4 linguri ulei de masline Pentru supa in care se fierb: - 1 l apa, - suc 2 rosii, - sare dupa gust, - Vegeta dupa gust, - 2 catei usturoi batut

Mititei gustosi

500 g carne oaie 200 g carne porc 300 g carne vita 1-2 buc rasol de vita 2-3 catei de usturoi o lingurita bicarbonat sare piper cimbru tarhon,chimen,oregano ienibahar

Tarta cu dovleac si gem de portocale

Crusta de tarta: • 1 cană (200 g) Faina • 1/4 linguriţă de zahăr • 1 lingurita de sare • 100g unt, tăiat în bucăţi mici • 2-3 linguri de apă foarte receUmplutura: • cam 1,5 kg dovleac crud• 2 linguri de gem de portocale• 1 cană de zahăr• 1 cana nuci tocate si prajite• o lingura de amidon alimentar • 1/2 linguriţă de Cuişoare pisate• 1/4 linguriţă de Nucşoară pisata • 1/2 linguriţă scortisoara pisata• 1/4 lingurita ienibahar pisat• 3 ouă, uşor bătute • 1 cană cu smantana grasa Décor: • 1 cană (200 g) Faina • 1/4 linguriţă de zahăr • 1 lingurita de sare • 100g unt, tăiat în bucăţi mici • 2-3 linguri de apă foarte rece• 2-3 lingurite zahar brun

Turta dulce aromata

Aceasta este reteta mea de turta dulce pe care o fac mereu...sunt foarte multumita de ceea ce iese si n-am mai incercat alta. Avem nevoie de: -350 gr. faina -150 gr. unt -200 gr. zahar -150 gr. nuci macinate -1 ou -condimente (cuisoare ienibahar anason scortisoara nucsoara,ghimbir cardamom--1 lingurita fiecare sau mai simplu se poate sa folositi amestec pt. vin fiert) -1 pliculet praf de copt - 150 ml miere -putina sare

Mititei Pregatiti In Casa

500 g carne porc 700 g carne vita 300 g carne oaie 1-2 buc rasol de vita o lingurita bicarbonat sare dupa gust condimente rasnite dupa gust : piper ienibahar coriandru cimbru tarhon,chimen,oregano usturoi dupa gust

Maqlube a la Husny

1 pui 1 conopida 3 rosii 3 morcovi 1 ceapa o cana mare ( 300 ml)orez 3 linguri ulei de masline sare piper ienibahar 10 boabe cardamom 7 boabe cuisoare 1 lingurita turmenic( curcuma) pudra 1/2 lingurita cumin verde pudra 1/2 lingurita piper macinat 1/2 lingurita cardamom macinat

Piept de curcan la cuptor

un piept de curcan 250 ml vin alb foi de dafin ienibahar sare

Sarmale in foi de varza dulce

-2,5 kg varza dulce(2 capatini) -500 g carne de vita -2 cepe -marar -piper -ienibahar -cimbru -sare -60-70 g de orez + cca 150-200 ml apa -suc de la 4 rosii(cca 350 ml suc)+cam 300-350 ml apa -cca 5 foi de dafin -cca 3 linguri de ulei de masline -zeama de la 1 lamiie -1 lingurita de boia

Friptura de porc in vas roman

1 kg muschi de porc 2 pahare vin o ceapa 2-3 catei de usturoi sare piper ienibahar oregano.

Sarmale in foi de varza acra cu carne

1 1/2 kg varza acra,1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii o foaie de dafin cimbru marar.

Lebervurst

Ficat de porc 1 kg slanina cruda 500 g soric 800 g cap porc 2 kg franzela 500 g ceapa 500 g untura 150 g piper 3 g ienibahar 2 g sare mate de vita subtiri.

Cus Cus cu Piept de Pui Picant

Cus cus Un piept de pui 2-3 catei de usturoi 1/3 sau 1 cana suc de rosii/paste de tomate/rosii tocate Ceapa verde 2-3 morcovi mici sau unul mare 1 radacina de patrunjel mai mica 1-2-3 ardei iuti depinde de marime si iutime Ienibahar Maghiran Busuioc Patrunjel Sare Piper Boia Ulei

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

2 kg pulpa de vita ulei morcovi patrrunjel radacina telina pastarnac ceapa rosie praz ardei rosu ardei verde zahar brun pasta de rosii supa de vita sau esenta de oase vin rosu ienibahar piper cardamom dafin scortisoara cuisoare ghimbir proaspat coaja de lamaie coaja de portocala sare

Pasteta de ficat si carne

1 kg de ficat de porc/vitel/pasare 300 g de slanina proaspata Carne de porc/piept de pasare 150 g de unt Grasime de porc sau de pasare 2-3 cepe Piper Ienibahar Cimbru Nucsoara Putin praf de cuisoare Sare Coniac(optional)