Papanasi fierti cu smantana si dulceata
Papanasi fierti cu smantana si dulceata retete: cum gatesti papanasi fierti cu smantana si dulceata si cele mai gustoase retete de cornulete cu untura si smantana, pasca cu branza si smantana, pui cu smantana si marar, prajitura cu caise si smantana, prajitura cu smantana si lamaie, tarta cu legume si smantana, pui cu ananas si smantana, cuscus cu pui si smantana, escalop de pui cu ciuperci si smantana, piept de pui cu smantana si marar.Papanași fierți (ardelenești)
Papanașii fierți sunt specifici zonei Ardealului, sunt delicioși și ușor de făcut. Chiar dacă sunt mai puțin populari decât cei clasici, prăjiți, papanașii fierți au farmecul lor și merită să îi încercați măcar o dată.
Papanași cu smântână și dulceață
Papanași cu smântână și dulceață - rețeta simplă și rapidă a unui desert pufos ce îmbină perfect gustul dulce-acrișor.
Papanași prăjiți - rețeta cu care nu ai cum să dai greș
Papanașii, cel mai autentic și gustos desert românesc, căruia nimeni nu poate să-i reziste. În funcție de zona țării, există papanași fierți (în Ardeal și Transilvania) și papanași prăjiți.
Papanasi cu urda si dulceata de mere
-600 g de urda(se poate folosi si branza de vaci moale) -5 oua mari(6 oua daca sunt mai mici) -un pliculet zahar vanilat -un varf de cutit cu sare -2 lingurite bicarbonat de sodiu -2 cani mari cu faina(cca 400 g) -dulceata de mere(de visine sau gutui) -ulei pentru prajit -zahar pudra,vreo 50 g
Papanași copți - Rețeta de papanași la cuptor
Papanașii copți sunt o alternativă mai ușoară și mai sănătoasă la papanașii prăjiți, dar la fel de gustoși. Perfecți pentru cei care vor să se bucure de acest desert tradițional fără prea multe calorii.
Papanași cu brânză de vaci
Papanașii cu brânză de vaci sunt desertul perfect pentru momentele în care aveți invitați la masă.
Panna cotta cu vanilie și dulceață
Dintre deserturile fără coacere, panna cotta este o alegere delicioasă, cremoasă și foarte simplu de realizat. Se face ușor, dar aveți nevoie de răbdare pentru că necesită mult timp în care trebuie să stea la frigider înainte de a fi servită. Astăzi vă propunem o rețetă de panna cotta pe care o puteți servi cu fructe proaspete, cu dulceață sau jeleu de fructe. Vă recomandăm să încercați combinația cu dulceață de fructe de pădure.
Papanași cu brânză de vaci și griș
Papanașii cu brânză de vaci și griș sunt simplu de făcut și pot fi preparați chiar și de începătorii în ale bucătăriei.
Papanasi de branza- fara fierbere
- 1/2 l lapte - 4 linguri gris - 250 g branza de vaca - 1 plic zahar vanilat - zahar dupa gust - coaja rasa de la 1/2 lamaie - pesmet
Cornulete Cu Dulceata
2 cani de faina, jumatate de cana de untura, un ou, 2-3 linguri de smantana, dulceata (in loc de dulceata se poate folosi rahat taiat cubulete, miez de nuca prajita sau dulceata de prune amestecata cu nuca macinata), un pliculet de zahar vanilat, 200 gr de zahar pudra
Cea mai simplă rețetă de papanași
Cea mai simplă rețetă de papanași de papanași sau gogoși cu brânză de vaci, Nimic nu se compară cu o porție de papanași după rețeta bunicii.
Chiftelute De Creveti Cu Somon Afumat
Chiftelutele sunt foarte usor de facut si sunt o combinatie delicioasa.
Tort la rece cu caise si dulceata
blat:150 g biscuiti, 100 g unt sau margarina, 200 g miez de nuca prajitcrema roz:250 g smantana, 5-6 linguri dulceata de cirese salbatice (sau dupa preferinta), un plic de gelatinacrema portocalie:150 g smantana, 200 ml nectar de caise, un plic de gelatina
Salata de scrumbie cu sfecla
1 scrumbie marinata, dezosata, 2 cartofi mijlocii, fierti, 2 morcovi, fierti, 1 ceapa, tocata marunt, 2-3 oua fierte, 2 sfecle mijlocii, fierte, maioneza.
Budinca cu broccoli
400 g spaghete 4 oua 200 g smantana 1 bucata broccoli 1-2 morcovi fierti 150 g telemea 1 lingura unt sare piper
Nasturasi cu dulceata
225 grame unt 1 masura de zahar (aprox. 200 grame) 2 galbenusuri (mai mari) 2 masuri de smantana 2 masuri de faina 1 masura de cacao 1 praf de copt (10 grame) Cirese intregi din dulceata
Papanasi umpluti cu prune uscate aromate
Papanasi o12 prune uscate o50 ml rom + 200 ml apa fierbinte o1 baton de scortisoara o250 gr branza de vaci o50 gr unt sau margarina Rama o1 lingura zahar o50 gr gris o1 lingurita esenta vanilie o1 galbenus o60 gr faina Pesmet o200 gr pesmet o100 gr zahar o2 lingurite scortisoara
Cartofi frantuzo - secuiesti
6 cartofi mari fierti 4-6 oua fierte tari o cutie mica de smantana 1 carnat secuiesc sare
Salată de post în straturi
Descoperă cum să faci o salată de post în straturi, plină de culoare și savoare. O rețetă ideală pentru zilele de post, cu ingrediente simple și sfaturi pentru un gust perfect.
Papanași cu mere (de post)
Descoperă o rețetă delicioasă de papanași de post cu mere. Ușor de făcut și delicioși, pentru cei care țin post sau urmează o dietă vegană.
Inghetata cu spuma de la dulceata de caise
1,5 kg de caise coapte bine 3 linguri de sm^ant^ana mai groasa 6 linguri de iaurt de casa mai gros spuma de la dulceata
Dulceață de struguri negri. Rețeta din 3 ingrediente, gata în 30 de minute
Descoperă cum să faci dulceață de struguri negri folosind o rețetă tradițională și simplă. Gustul bogat și textura unică te vor încânta. Urmează pașii simpli și bucură-te de o dulceață deosebită!
Dulceață de mure fără zahăr
Dulceață de mure fără zahăr - rețeta ușoară și sănătoasă cu îndulcitori naturali, perfectă pentru a răsfăța familia fără a compromite stilul de viață sănătos!
Dulceata De Portocale
Nu mai arunca cojile de la portocale. Poti face un gem delicios din ele!
Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine
Pentru blat: 5 oua110 gr zahar150 faina1 praf de copt2 linguri apa minerala1 zahar vanilatPentru crema de cacao: 2 linguri cacao1 ou200 ml lapte5 linguri zahar1 lingura faina100 gr untdulceata de visinePentru ornat: 200 ml frisca lichidavisine din dulceataornamente de ciocolatasirop din dulceata de visine(am amestecat putina dulceata cu apa )
Dulceață de piersici
Gemurile, dulcețurile și compoturile sunt variante nemaipomenite pentru a vă bucura de aroma și parfumul fructelor proaspete pentru tot restul anului. O dulceață făcută corect va fi întotdeauna parfumată și fructele își vor păstra forma și textura, fără să se confunde cu siropul. Spre deosebire de gem și marmeladă, dulceața se fierbe foarte puțin, tocmai pentru ca siropul să intre în fruct și acesta să rămână cât mai ferm. Dulceața de piersici pe care v-o prezentăm astăzi este foarte simplu de făcut, delicioasă și este excelentă pe o felie de pâine prăjită cu unt.
Floricele cu dulceata
-300 faina -150 gr unt sau margarina -125 fr zahar pudra -50 ml lapte -dulceata la alegere -un praf de sare
Fursecuri cu dulceata
1 margarina prajituri 150 g zahar 2,3 linguri iaurt 1 galbenus 400 g faina 1 praf de copt zahar vanilat dulceata de mere/visine
Tarta cu dulceata
Aluat tarta: -300 faina -150 gr unt sau margarina -125 fr zahar pudra -50 ml lapte -dulceata la alegere -un praf de sare
Tort cu afine si crema de branza
Ingrediente blat 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina un praf de sare Crema: 200g crema de branza(eu am folosit Pilos) 200g iaurt 200g smantana dulce(frisca) 1 lingurita extract de vanilie 100g zahar praf Dr.Oetker 20g gelatina Dr.Oetker 150g dulceata de afine D'ecor: 1 plic frisca Dr. Oetker 100g dulceata de afine
Rulada cu dulceata de visine
Blat:- 5 oua- 5 linguri de zahar- 4 linguri de faina- 1 lingura cu varf de cacao- 1/2 praf de copt- esenta de rom- 2 pliculete zahar vanilat- coaja rasa de lamaie- 2 linguri zeama de lamaieCrema:- 400 gr smantana 25% grasime- 4 linguri zahar pudra- dulceata de visine- esenta de vanilieOrnare:- cateva visine- 2-3 linguri de nuca de cocos
Toping de caise
Dulceata de caise. Se poate folosi orice fel de dulceata pe care o aveti la indemana.
Dulceață de smochine întregi
Dulceața de smochine întregi are un gust deosebit. Modul de pregătire este extrem de ușor, dar și ieftin, deoarece sunt necesare doar trei ingrediente.
Pogacele cu bacon si hrean
-1 kg faina -250 gr unt/margarina -1 ou -2 cartofi mari fierti pisati -2 linguri sare -1 lingura zahar -160-180 gr smantana -100 ml lapte -50 gr drojdie proaspata -2 linguri hrean (la borcan) -150 gr bacon
Dulceață de pere. Rețeta simplă, din 3 ingrediente
Dulceața de pere este o modalitate delicioasă de a te bucura de gustul acestor fructe pe toată durata anului, chiar și în lunile de iarnă.
Dulceață de căpșuni - cea mai simplă rețetă
Care este cea mai gustoasă formă de a păstra aroma și parfumul căpșunilor tot timpul anului, dacă nu dulceața? Este sezonul lor, căpșunile sunt vedeta pe tarabele din piețe și în grădini, așa că este momentul perfect pentru o rețetă de dulceață de căpșuni. Există mai multe feluri de a prepara dulceața de căpșuni, dar cu acesta nu aveți cum să dați greș. O rețetă de dulceață simplă, dar foarte gustoasă, fără conservanți sau gelatină, doar din căpșuni, zahăr și puțină zeamă de lămâie. Rezultatul - perfect de savurat pe o felie de pâine prăjită cu unt, pe o clătită sau cu o porție de papanași cu smântână.
Dulceață de vișine. Preparare, fierbere, secrete!
Vezi de dulceață de vișine ca la bunica acasă. Cum se prepară și căt timp se fierbe una dintre cele mai bune si mai aromate dulcețuri.
Dulceata delicioasa de fragi
O farfurie adanca, plina cu varf, de fragi, 1 kg zahar, pahare apa, zeama de la 1 lamaie.
Dulceață de kiwi. Rețetă ușor de făcut acasă
Dulceața de kiwi este un desert delicios și ușor de preparat acasă. Kiwi este un fruct plin de vitamine, iar dulceața sa păstrează o mare parte din aceste beneficii. În plus, are un gust unic, ușor acrișor, care o diferențiază de alte dulcețuri.
Dulceata de caise
2 kg caise 1 lamaie 1,5-2 kg zahar, dupa preferinta 2 lingurite esenta de migdale
Dulceata de trandafiri
1 kg zahar750 ml apa250g petale de trandafiri cu partile albe taiatezeama de la 2 lamai
Tort cu fructe "Diana"
500 g de piscoturi(aproximativ) 500 g de br^anza de vaci 1 borcan cu compot de piersici 1 borcan cu dulceata de caise 1 borcan cu dulceata de visine 500 g de capsuni 4-6 linguri de zahar 3 plicuri de gelatina( a 30 g fiecare) 1 l de sm^ant^ana pentru frisca 2 plicuri de ^intaritor de frisca 1 ciocolata alba 2 plicuri de zahar vanilat fructe pentru ornat
Dulceață de nuci verzi - rețeta românească, de pe vremea bunicii
Dulceața de nuci verzi este o rețetă tradițională românească, cunoscută și apreciată din vremea bunicilor noastre. Este o dulceață deosebită, cu un gust specific și o aromă inconfundabilă. Rețeta este simplă, dar necesită puțină răbdare și atenție la detalii.
Dulceață de gutui, bucăți
Dulceața de gutui, o dulceață de casă făcută cu fructe proaspete de sezon este delicioasă și vă va alinta papilele gustative. Vezi ingredientele și cum se prepară.
Dulceață de cătină. Rețetă și beneficii
Descoperă rețeta simplă și gustoasă de dulceață de cătină, plină de vitamine și antioxidanți, ideală pentru zilele reci de iarnă.
Dulceață de roșii cherry
Pentru unii, ideea de a face dulceață din alimente pe care în mod normal le consumăm în combinații sărate de gust este cel puțin ciudată. Dar, dacă ne gândim că roșia este, de fapt, considerată fruct, ideea de dulceață de roșii nu mai pare așa ciudată, nu? Roșiile cherry au o aromă și o dulceață aparte. Gustul mult mai intens decât al roșiilor obișnuite și faptul că au multă pulpă și foarte puțină zeamă le face perfecte pentru a fi consumate și pe post de desert, sub formă de dulceață, sau pe o felie de pâine prăjită cu unt. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de dulceață de roșii cherry, cu care să vă răsfățați simțurile pe tot parcursul anului. Puteți adăuga și condimente extravagante, dacă vreți un gust aparte, cum ar fi chilli sau cardamom. Noi vă prezentăm rețeta cea mai simplă, pornind de la care puteți improviza și da o notă exotică dulceței.
Care este diferența dintre gem și dulceață
Descoperă diferențele esențiale dintre gem și dulceață. Explorăm ingredientele, procesul de fabricație, profilurile nutriționale, utilizările culinare și preferințele culturale, pentru a te ajuta să înțelegi care este cel mai potrivit pentru gustul și stilul tău de viață.
Rulada cu dulceata de casa
-5 oua-5 linguri faina-5 linguri zahar-5 linguri ulei-un praf de sare-dulceata dupa preferinta, eu am pus de prune
Dulceață de smochine umplute cu miez de nucă
Dulceața de smochine umplute cu miez de nucă este un adevărat deliciu. Toată familia va dori să le încerce și, cel mai probabil, nu va mai rămâne niciuna.