Pateuri cu ciocolata
Pateuri cu ciocolata retete: cum gatesti pateuri cu ciocolata si cele mai gustoase retete de babka cu ciocolata, prajitura desteapta cu ciocolata, prajitura cu ciocolata alba, chec cu banane si ciocolata, lava cake cu ciocolata alba, prajitura cu banane si ciocolata, negresa cu frisca si ciocolata, prajitura cu piscoturi si crema ciocolata, tarta cu ciocolata si caramel sarat, lava cake cu ciocolata alba in interior.Triunghiuri cu foietaj-foi si branza
pentru foile de pateuri avem nevoie de: 6 foi din foietaj pentru 12 pateuri putin ulei pentru uns foile 1 ou pentru uns pentru crema avem nevoie de: 150-200 g branza dulce 1 ou 3 linguri de zahar 1 plic zahar vanilat coaja de portocala stafide 100 g cascaval ras.
Pateuri cu crenvurști. Rețetă delicioasă cu crenvurști tocați
Prepară cele mai gustoase pateuri cu crenvurști tocați! Rețetă simplă și rapidă, perfectă pentru o gustare delicioasă și rapidă.
Pateuri cu branza si marar
300 g telemea rasa 3 oua Una legatura marar tocat marunt 1 pachet foi de placinta (foetaj)
Pateuri cu ciuperci si cascaval
o foaie aluat foietaj, 6 ciuperci champignon, cascaval, 1 ou, mac, oregano, sare
Pateuri cu ricotta si spanac
Aluat foietaj, spanac, ricotta(urda), ceapa verde, usturoi, oua, gris.
Pateuri cu masline
300 de grame masline negre un pachet foi de placinta 2 linguri ulei de masline 2 cepe verzi o lingura unt 1 ou sare piper rozmarin uscat
Pateuri cu crema si mere (sfogliatele)
- 1 pachet de aluat foitaj - 3 mere - 1 plic budinca de vanilie - 1/2 l lapte - 6 linguri de zahar - scortisoara - 1 lingura suc de lam^aie - 1 cana de apa - 1 ou
Pateuri cu trei feluri de branza
-1 pachet foietaj din comert -75 gr. cascaval ras -50 gr. telemea de vaca -50 gr. cas -2 oua -1-2 linguri smantana 1-2 linguri iaurt gras
Pateuri cu mere și scorțișoară
Rețetă tradițională de pateuri cu mere și scorțișoară, ușor de preparat și delicioase. Cu o crustă aurie și o umplutură bogată de mere, aceste pateuri proaspăt scoase din cuptor sunt pur și simplu irezistibile!
Pateuri cu ciuperci și mărar
Ce faci când ai de preparat un aperitiv rapid sau o gustare caldă și ai la îndemână doar un pachet de aluat foietaj și o caserolă de ciuperci? Te descurci cu ce ai și pregătești o porție de pateuri delicioase, pufoase și foarte practice. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, dar foarte gustoasă, de pateuri cu ciuperci și mărar, potrivite atât pentru o masă rapidă, în familie, cât și pentru aperitive sau gustări, atunci când aveți musafiri. Se fac ușor, din ingrediente puține și la îndemână și sunt excelente alături de un pahar de bere.
Pateuri spirala
Pentru aprox. 50 de spirale iti trebuie doar: 1. 1 aluat de foietaj 2. 1 ou 3. cateva lingurite de chimen 4. cateva lingurite de mac 5. cateva lingurite de susan
Pateuri cu carne
Pentru aluat: 2 oua,un pachetel drojdie,2 cani lapte( dulce,batut,sifon)1ceasca ulei,cimbru,2 lingurite de zahar si faina cat cuprinde sa fie o coca buna. Umplutura: 4 cepe mari,un morcov mare,un kg.de carne tocata de vita ( sau carne slaba,vitel,curcan vegeta,piper,condimente de pizza.
Pateuri simple cu brânză. Delicioase și ușor de preparat
Prepară acasă cele mai delicioase pateuri cu brânză! Rețetă simplă, rapidă și ingrediente la îndemână.
Mousse de ciocolată în două culori
Ciocolata rămâne, fără îndoială, cel mai iubit și sofisticat desert. Vă puteți bucura de aroma și cremozitatea ei într-o mulțime de feluri, ca să nu mai vorbim despre faptul că este delicioasă și simplă. De aceea, deserturile pe bază de ciocolată vor fi întotdeauna bine-venite. Mai ales dacă se fac ușor și rapid și nu aveți nevoie de prea multă experiență sau îndemânare în bucătărie. Un astfel de desert vă propunem și noi astăzi: mousse de ciocolată în două culori, cremos, fin și aerat. Alegeți ciocolată de calitate și veți obține un desert care îi va da pe spate până și pe cei mai pretențioși și mai fini cunoscători ai ciocolatei.
Pateuri cu praz si branza de burduf
- foitaj (eu am cumparat Bella),- praz- branza de burduf- ou- sare, piper
Ganache de ciocolată. Crema de ciocolată perfectă pentru orice tort sau prăjitură
Ganache-ul de ciocolată (crema ganaș) este arma secretă supremă pentru aproape orice desert, pentru că este foarte ușor de preparat, incredibil de versatil și adaugă o notă de lux oricărei prăjituri.
Capsuni trase-n ciocolata
10 capsuni mari.50g ciocolata alba,50g ciocolata cu lapte,50g ciocolata neagra,10 bete pt. frigarui,bomboane colorate
Fudge de ciocolată - gata în 2 minute
Acest desert de ciocolată se face atât de repede, încât nici nu apuci să spui ”am poftă de ceva dulce”. Prepararea acestui fudge de ciocolată cu nuci durează exact 2 minute și este perfect atunci când nu aveți timp, răbdare sau dispoziție să stați mult în bucătărie, dar ați mânca totuși ceva bun. Perfect și pentru când aveți musafiri care s-au anunțat în ultima clipă sau pentru când copiii vă cer ceva dulce și bun. 3 ingrediente și două minute sună prea bine ca să fie adevărat, nu-i așa? Și totuși, este. Fudge-ul de ciocolată cu nuci sau alune se prepară fix în timpul în care citiți această rețetă.
Ciocolata Calda
900ml lapte 150g ciocolata 70% cacao 65g ciocolata cu lapte 150ml smantana lichida sare
Bombite De Ciocolata
Baza: 200 g ciocolata de lapte sau amaruie 150 g nutella 200 g de fulgi de orez Crema: 1) de ciocolata amaruie: 500 ml smanatana pt frisca 400 g ciocolata amaruie daca vreti-putin ness 2)de ciocolata alba si mocca 500 ml smantana pt frisca 300 g ciocolata alba 1 lingura de ness Glazura 350 g ciocolata amaruie 3 linguri unt topit sau ulei
Tort de biscuiți cu ganache de ciocolată - cel mai simplu tort
Un tort poate fi un desert provocator și intimidant pentru multe persoane, mai ales dacă sunteți începători într-ale bucătăriei. Cremele, blatul, glazura vă pot pune în dificultate dacă nu aveți experiență. Dar există și rețete de tort extrem de simple, pe care le puteți prepara chiar dacă nu ați mai făcut deserturi până acum. Un astfel de tort este și cel de biscuiți cu ganache de ciocolată. Nu necesită coacere, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puteți face o surpriză dulce cuiva drag, de ziua lui și nu numai.
Pateuri cu brânză (cu aluat făcut în casă)
Dacă îți plac pateurile cu brânză fragede, cu aluat care se desface în straturi și umplutură cremoasă, atunci această rețetă e pentru tine.Unul dintre avantajele acestei rețete este că aluatul seamănă foarte mult cu cel de foietaj din comerț, dar fără aditivii și conservanții pe care vrei să îi eviți. În plus, e mult mai gustos, mai fraged și se face ușor, chiar și dacă nu ai mai făcut până acum.
Prajitura ciocolata si branza
200 gr biscuiti cu unt,100 gr unt sarat,5 linguri zahar,600 gr branza grasa,300 ml frisca,300 gr ciocolata alba,200 gr ciocolata cu lapte,40 gr bomboane de ciocolata alba
Pateuri de carne tocată picantă
Încearcă rețeta noastră de pateuri cu carne tocată picantă! Perfecte pentru snack-uri sau aperitive, aceste pateuri sunt ușor de făcut și incredibil de gustoase.
Trufe Oreo cu ciocolată albă
Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente sunt cele mai iubite și mai apreciate. Este și cazul bomboanelor pe care vi le propunem astăzi. O rețetă simplă și rapidă de bomboane cu Oreo, învelite în glazură de ciocolată albă. Pe cât de simplu se prepară, pe atât de gustoase sunt și vă veți impresiona musafirii cu ele.
Pateuri rapide cu sunca si crema de branza
1 kg aluat foietaj (eu am folosit Morarita, sunt doua foi in pachet), 400 g sunca presata, 300 g branza dulce de vaci, 200 gr telemea (eu am folosit de oaie), 6 oua, 2 legaturi marar, un praf de sare.
Pateuri cu brânză (cu aluat făcut în casă)
Mulți cumpără pateuri din comerț. Sunt la îndemână, da, dar nu se compară la gust cu cele făcute acasă. Nici la textură. Nici la miros. Plus că, atunci când le faci tu, știi exact ce pui în ele. Fără conservanți, fără aditivi, fără surprize.
Pateuri marocane cu migdale (Briouat)
Pentru umplutura:300g migdale macinate150g zahar1/2 lingurita scortisoara macinataun varf de sare30g unt nesarat20ml apa de trandafirPentru aluat:aluat foi de placintaunt topit1 ouPentru sirop:50g miere1 lingurita apa de trandafiri
Glazură de ciocolată pentru tort
Atunci când vine vorba despre deserturi, aspectul contează enorm și este primul care face o impresie. Cumperi o prăjitură sau un tort din care nu ai mai gustat dacă îți place cum arată și dacă îți plac ingredientele din care este făcut. Torturile cu glazură de ciocolată rămân cele mai apetisante și cele mai apreciate. Indiferent ce fel de tort ai face, aproape toate felurile de tort pot fi îmbrăcate în glazură de ciocolată. Astăzi vă arătăm o modalitate simplă de a prepara glazura de ciocolată perfectă, lucioasă și apetisantă.
Mini pateuri cu sunca si cascaval
1 pachet foietaj (800 sau 1000 gr), 4-5 linguri suc de rosii/sos de bulion/pasta de tomate aromata sau picanta, 300 gr sunca, 200 gr cascaval, patrunjel verde tocat, seminte de floarea soarelui si mac, 1 ou
Pateuri cu spanac
Aluat: 10 linguri ulei; 7 linguri apa minerala; 1 lingura otet; 1 lingurita praf de copt; 200 g faina, 1 ou pentru uns deasupra, seminte se susan. Umplutura: 250-300 g spanac proaspat, 1 fir ceapa verde, 2 linguri ulei, 1 ou, 2 linguri smantana, 3-4 linguri branza rasa,2-3 linguri pesmet, sare si piper dupa gust.
Mousse De Ciocolata Alba Si Neagra
O combinatie perfecta, de ciocolata alba si ciocolata cu lapte intr-un desert cremos, usor, care arata uimitor!
Placinta cu ciocolata
Nici nu-ti dai seama cat de simpla este aceasta reteta pana cand nu o incerci.
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata
Blat1 ciocolata30 g unt4 albusuri2 galbenusuri100 g ciocolata1 praf de sare1/2 praf de copt6 linguri faina Mousse de ciocolata150 g ciocolata350 ml frisca1 lingura gelatina(hidratata) Mousse de zmeura300 g zmeura300 ml frisca2 linguri gelatina
Mini-Prajituri Cu Ciocolata Si Caramel
In cazul in care esti in criza de timp, dar ai pofta de ceva dulce, aceste prajituri cu caramel si ciocolata sunt solutia perfecta.
Prajitura de ciocolata cu migdale
Aluat-75 gr unt,75 ciocolata de menaj,5 oua,125 gr zahar tos,75 gr faina,1 plic praf de copt,125 gr migdale,1 esenta rom. Decor-3 linguri migdale feliate,100 gr ciocolata cu laate,20 gr unt,cateva aschii de ciocolata
Tartă de ciocolată (fără făină)
Deserturile cu ciocolată sunt irezistibile pentru majoritatea dintre noi. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt binevenite în orice situație. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o tartă de ciocolată care nu conține deloc făină. Este simplu de făcut, delicioasă și vă veți impresiona familia sau musafirii cu ea. Secretul care îi permite acestei prăjituri să se coacă fără făină constă în faptul că ouăle sunt amestecate cu zahărul, întregi, fără să fie nevoie să bateți albușurile spumă, ca în cazul altor prăjituri sau torturi.
Tort de ciocolată cu biscuiți
Ce poate fi mai bun decât un tort de ciocolată rapid, delicios, fără coacere și cu blat de biscuiți? Sună bine, nu-i așa? Și vă asigurăm că arată excelent și gustul este pe măsură! Dacă vreți să vă ”îndulciți” ziua sau să preparați un tort pentru o ocazie specială, acesta este alegerea perfectă! Un tort cu blat de biscuiți și ciocolată, fără coacere, atât de simplu de făcut încât și un copil poate reproduce rețeta. Pentru acest tort veți avea nevoie de sirop de zahăr, pe care îl puteți lua ca atare, din comerț, sau îl puteți prepara voi. Se face foarte simplu, din apă, zahăr și lămâie și poate fi păstrat mai mult timp, pentru alte rețete. La un kg de zahăr puneți 600 ml apă și zeama de la un sfert de lămâie și lăsați să fiarbă până scade și devine auriu la culoare. Când se răcește, siropul trebuie să aibă culoarea și consistența mierii, să nu fie caramelizat sau ars. Dacă folosiți sirop din comerț, în găsiți în supermarketuri cu denumirea de ”golden syrup”.
Prăjitură cu ciocolată - făcută din două ingrediente
Ce e mai bun decât un desert cu ciocolată? Un desert cu ciocolată care se face rapid, din ingrediente puține. Iar această prăjitură pe care v-o propunem astăzi respectă perfect aceste criterii. Pentru această prăjitură aveți nevoie doar de ouă și ciocolată. Rezultatul final va fi unul cremos, aerat și foarte versatil, pentru că o puteți servi într-o mulțime de feluri. Cu zahăr pudră, cu înghețată sau cu fructe proaspete. E cel mai rapid desert cu care vă puteți da gata prietenii care vin într-o vizită surpriză.
Shake De Ciocolata Cu Gogosi
2 gogosi cu ciocolata sau 6 gogosi cu gaura 3 cani inghetata de ciocolata 1 1/2 cani lapte 1/2 cana frisca fudge fierbinte de ciocolata
Briose Choctella
Rasfata-te cu aceste prajiturele acoperite cu Nutella, Ferrero Rochers si stropite cu ciocolata.
Fursecuri de ciocolata cu nuci
ptr 20 de fursecuri mari 200gr de ciocolata 60% cacao 50 gr de ciocolata de lapte 2oua 3/4pahar de zahar un pic de sare 1lingurinta esenta de vanilie 1pahar de nuci taiate 1pahar de picaturi de ciocolata alba sau neagra 1/3pahar amidon de porumb-cornflour
Negresa Cu Ciocolata Si Caramel
Uita de reteta clasica de negresa, aceasta prajitura este dementiala!
Tort cu mousse de ciocolată în trei culori
Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi, atât ca aspect, cât și ca gust, este tortul de ciocolată în trei culori. Trei straturi de mousse cremos, în degrade, cu care impresionezi și cei mai pretențioși musafiri. Tortul cu mousse de ciocolată în trei culori nu este greu de făcut, în ciuda faptului că pare sofisticat. Este un desert fin și cremos, iar secretul pentru un rezultat impresionant îl reprezintă ingredientele de calitate. Nu folosiți ciocolată menaj, optați pentru ciocolată de calitate. Se va simți la rezultatul final.
Fondant De Ciocolata
Desi reteta pare una sofisticata, este foarte usor de preparat si dureaza numai 10 minute!
Ganache de ciocolată albă
Ganache-ul este cea mai populară cremă de tort, care se face din ingrediente la îndemână, simplă și rapidă. Fie că vorbim despre ganache de ciocolată neagră sau albă, aveți nevoie de ingrediente de calitate pentru o cremă deliciosă și pufoasă. Secretul este ca ganache-ul să fie rece de la frigider atunci când îl bateți cu mixerul și să nu mixați mai mult decât trebuie, pentru că altfel se va tăia. Un minut în plus de mixat și frișca se va separa, iar crema va fi compromisă.
Tort de bezea cu zmeura si frisca
Ingrediente pt. bezea 3 albusuri 175 g zahar pudra1 lingurita amidon25 g ciocolata neagra rasaGarnitura175 g ciocolata neagra (eu am folosit ciocolata cu lapte)450 ml smantana pentru frisca 35% (am pus toata cutia de 500 ml)350 g zmeura proaspataputina ciocolata topita pentru decorare