Sarmale cu ghebe

Sarmale cu ghebe retete: cum gatesti sarmale cu ghebe si cele mai gustoase retete de tocanita de ghebe cu ou, tocanita de ghebe, sarmale cu hrisca, sarmale dietetice cu ciuperci, sarmale cu hrisca si ciuperci, sarmale cu hrisca si orez, sarmale, sarmale oltenesti, sarmale la slow cooker, sarmale in foi de varza murata in oala de lut.

Sarmale cu hrișcă si ghebe

Sarmalele sunt un preparat clasic al bucătăriei românești. Această rețetă de post cu hrișcă și ghebe aduce o variație interesantă. Hrișca și ghebele se combină pentru a crea un preparat sățios și gustos.

Ghebe murate

3 kg ghebe,1 l apa,1 pahar de ulei,1 lingura de sare,1 cana de otet,piper boabe

Mamaliga cu ghebe la cuptor

UMPLUTURA500 g ghebe6 catei usturoi1 ceapamarar uscatsarepiperpatrunjel verdemamaliga

Ghebe cu maioneza si usturoi

500 gr ghebe congelate 3 catei usturoi 100 gr maioneza 1 lingurita mustar

Salată de ghebe de toamnă

Descoperă rețeta de salată de ghebe pentru toamna - o explozie de arome pământești și dulci, perfectă pentru a fi conservată!

Mini tarte cu sardine si ghebe

300 gr aluat foietaj 1 conserva sardine in sos de rosii (eu am avut de la Sun Food si vi le recomand) 1 canita ghebe in sare parmezan busuioc uscat 1 ou

Piept de pui cu sote de ghebe

Pentru marinarea pieptului de pui: 4 felii piept de pui 1 lingurita mustar 2 linguri ulei 2-3 linguri vin sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce un varf de lingurita oregano uscat 1 catel de usturoi Sote de ghebe: 1 ceapa mica 300 gr ghebe 2 linguri ulei sare piper 3 linguri smantana 2-3 crengute marar verde

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

1 kg de ghebe 200 gr ardei gras 3 catei de usturoi 500 g cepe mici 500 g vinete 500 ml suc de rosii O legatura de patrunjel 50 ml ulei Unisol sare piper

Pizza cu ghebe

Blat:(ies 2 blaturi din acest aluat) 200 ml apa minerala 20 gr drojdie un praf de sare 1 lingura ulei faina cat cuprinde umputura: 3-4- felii pastramioara 3-4 felii kaizer un pumn ghebe fierte 7-8 masline cascaval sos de rosii piper patrunjel uscat 1 ou

Ghebe cu ouă - cea mai bună rețetă (simplă și delicioasă)

Ghebele cu ouă sunt o mâncare ușoară, rapidă și plină de savoare. Dacă îți plac ciupercile și vrei o rețetă pe care s-o pregătești simplu, fără multe bătăi de cap, atunci asta e pentru tine.

Ghebe cu usturoi și pătrunjel

Ghebele cu usturoroi și pătrunjel sunt o rețetă simplă și delicioasă. Dacă îți plac ciulpercile trase la tigaie, merită să încerci și varianta cu ghebe. Spre deosebire de alte ciuperci, cum ar fi champignon, ghebele au o aromă mai puternică și o textură mai fermă. Sunt excelente toamna, când le găsești proaspete și au gustul cel mai intens.

Pulpa de porc cu ghebe

700 g pulpa porc 300 g ghebe congelate 1/2 ardei gras rosu 1/2 ceapa mare 1 rosie 6 catei de usturoi 1 lamaie 1 lingurita condimente pentru porc Fuchs piper boia sos chilli 1 lingura pasta tomate 2 lingurite pasta de gogosari 2 linguri ulei 100 ml vin alb patrunjel verde

Zacuscă de ghebe - rețeta clasică

Cauți rețeta clasică de zacuscă de ghebe? Urmărește pașii simpli pentru a prepara această delicatesă de casă. Perfectă pentru orice masă.

Piept de pui cu smantana si ghebe

1 bucata de piept de pui cu os de cca 750 grame 400 grame smantana 250 grame ghebe o ceapa de marime mijlocie o legatura de patrunjel verde 1 lingura mare de faina alba 2 linguri ulei de floarea soarelui o frunza de dafin 2 catei de usturoi 10 boabe de piper o lingurita delikat

Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda

Ingrediente:Pentru aluatul de tarta avem nevoie de :* 300 g faina* 150g unt* 2 oua* 1praf de sare* 1 lingura apaPentru umplutura:* 300 g ghebe* 2 zucchini* 2 ardei kapia* o legatura leurda* 4 oua* 50 g smantana* sare, piper

Zacuscă de ghebe cu vinete

Descoperă rețeta tradițională de zacuscă de ghebe cu vinete. Gustul perfect pentru iarnă cu instrucțiuni pas cu pas. Îmbogățește-ți mesele cu această delicatesă!

Paste cu porc si ghebe

500 gr cotlet de porc 200 gr ghebe in saramura 1 ceapa 1 morcov 1/2 cana suc de rosii de casa 2 linguri paste de gogosari cu kapia 250 gr paste (eu am folosit melcisori de la Hutton) 1 lingura pasta de tomate sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce 2 linguri ulei 1/2 lingurita busuioc uscat patrunjel verde 1 catel de usturoi

Tocaniță de ghebe, aromată, consistentă și delicioasă

Rețeta de tocană de ghebe, delicioasă, consistentă și vegetariană. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Sarmale în oală de lut - cea mai gustoasă rețetă

Sarmalele în vase de lut au mereu ceva în plus, o anumită frăgezime, suculență, o aromă mai adâncă și mai bine conturată.

Sarmale în foi de ștevie - sănătoase și delicioase

Rețeta de sarmale in foi de ștevie este mai usor de facut și necesită un timp de preparare mai scurt decât sarmalele clasice. Se pot face chiar și fără carne, pentru cei care țin post.

Cât orez se pune la sarmale

Este important să știți cât orez se pune la sarmale, dacă vreți ca acestea să iasă gustoase, nici prea moi, nici prea tari.

Câtă carne se pune la sarmale?

Află câtă carne și orez se pune la sarmale, cum cântărești carnea și cum se aleg frunzele de varză pentru cele mai bune sarmale.

Ciuperci murate

Ciupercile sunt o legumă delicioasă în orice combinație. Există atâtea feluri de ciuperci și și mai multe moduri de a le găti, încât nu ai cum să te plictisești de gustul lor. Dacă nu ai încercat niciodată ciupercile murate, trebuie să o faci! Sunt delicioase, se păstrează foarte bine peste iarnă și se potrivesc alături de orice mâncare. Puteți mura orice tip de ciuperci vă plac, dar ghebele și pleurotus se păstrează cel mai bine. 

Zacusca cu bureti

3 kg ghebe 2 kg ceapa 3 kg ardei 3 kg kapia 3 kg gogoari 4 morcovi mari 1 litru ulei 650 gr pasta de rosii de casa sare mare piper boabe foi de dafin

Tocanita din pulpe cu ciuperci de toamna

2 puplpe 1/2 kg ciuperci de toamna (ghebe) supa de pui 1 ceapa 50 g unt 2 catei de usturoi 200 g smantana sare piper cimbru patrunjel marar

Bors Manastiresc cu ciuperci

bors de putina, ciuperci (ghebe), morcov, telina, patrunjel radacina, pastarnac, 4-5 cartofi, sfecla rosie, loboda, stevie, leustean (eu am folosit uscat), putin zarzavat de la borcan.

Tu știi cum se făceau sarmalele acum 300 de ani? Conțineau un ingredient SURPRIZĂ

Rețeta de sarmale a suferit multe modificări de când a apărut și până în prezent. Știai că prima rețetă românească conținea și ghimbir?

Briose aperitiv cu ciuperci

4 oua2 linguri lapte2 linguri apa minerala2 linguri ulei6 linguri faina cu varf2 linguri patrunjel verde tocat1/2 ardei rosu10 masline fara samburi1 canita cu ghebe fierte5 felii muschi filebusuioc uscatsarepiper1/2 lingurita praf de copt

Rata caramelizata

1 rata de cca 2 kg 4 linguri de miere 2 linguri de ulei 1 litru de apa 1 pahar de vin roze dulce 1 portocala Garnitura: 1 kg de ghebe 1.5 pahare de vin roze demisec 2 linguri de ulei 1 frunza de dafin

Sarmale de post în stil grecesc

Aceste sarmale de post în stil grecesc sunt sunt pline de aromă. Sunt atât de delicioase încât nici nu veți observa că sunt fără carne!

Sarmale sarbesti

un kg carne de porc 300 g afumatura 3 cepe un morcov 100 g orez 400 g bulion concentrat de ardei capia varza acra ardei iuti sare piper cimbru

Sarmale in foi de varza, la slow cooker

1 kg carne de porc cu grasime 150 gr orez cu bob rotund 3 cepe mari 100 ml ulei 1 legatura marar 2-3 linguri bulion de ardei sare piper cimbru 2 verze murate

Sarmale ardelenești pentru Crăciun

Sarmalele ardelenești se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină.

Sarmale oltenești - rețeta tradițională din sudul țării

Sarmalele oltenești pot fi un deliciu dacă le acordați puțină atenție. Oricum, nu sunt prea greu de făcut, iar ingredientele sunt cam aceleași ca și pentru celelalte tipuri de sarmale.

Sarmale la oala sub presiune. Câtă apă pui și cât le fierbi

Dacă vrei să gătești sarmale într-un timp scurt, oala sub presiune este soluția perfectă. Află aici câtă apă să pui, cât timp să le fierbi și cum să faci cele mai bune sarmale la oala sub presiune.

Sarmale de post cu ciuperci și sâmburi de dovleac

Sarmalele de post sunt una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți pregăti în această perioadă. Există șanse să vă placă atât de mult, încât să le faceți și în afara postului. Există mai multe rețete de sarmale de post și fiecare gospodină le adaptează la propriile gusturi. Dar această rețetă cu sâmburi de dovleac este una foarte gustoasă, datorită uleiului din sâmburi. Ceea ce dă aroma deosebită a sarmalelor, în general, este grăsimea din carne. Cum suntem în post și aceasta este o rețetă de post, este evident că lipsește grăsimea, așa că trebuie să suplinim cu ceva gustul și textura de ”grăsime”. Sâmburii de dovleac au acest rol, iar uleiul pe care îl elimină în timpul gătirii va da sarmalelor de post un gust deosebit. 

Sarmale cu fasole boabe. Rețetă de post, simplă și delicioasă

Rețeta de sarmale cu fasole boabe este o rețetă de post, simplă și se poate spune, chiar ieftină și delicioasă.

Sarmale de post moldovenești

Sarmale de post moldovenești sunt deosebit de gustoase deși nu conțin carne. Spre deosebire de alte zone ale țării, sarmalele se fac mici, cat o nucă, frunzele de varză fiind de maxim 10-15 cm.

Sarmale de post cu soia

O altă variantă de sarmale de post este cea în care se folosește soia.  Aceste sarmale de post cu soia pot fi servite atât calde cât și reci, cu mămăliguță și ardei iute.

Sarmale tradiționale de porc în foi de varză acră

Sarmalele tradiționale de porc în foi de varză acră sunt unul dintre cele mai preferate feluri de mâncare din bucătăria românească.

Sarmale de post cu orez și varză murată

Sarmale de post delicioase, cu orez și varză murată. Acest preparat este și sănătos, nu doar gustos. 

Sarmale de varză murată în sos de roșii și smântână

Descoperă o variantă reinventată a tradiționalelor sarmale de varză murată, cu sos de roșii și smântână și umplutură din carne de pui și porc. Încântă-ți familia și invitații cu această rețetă delicioasă și aromată.

Sarmale de post cu ciuperci, nuci şi stafide

Sarmalele cu ciuperci, nuci și stafide sunt destul de căutate în post și trebuie să știți că puteți adapta rețeta pentru toate gusturile.

Sarmale moldovenești - rețeta tradițională, cu varză murată

Sarmalele moldovenești sunt ușor diferite de cele preparate în alte părți din țară, ele fiind bogate în sos de roșii și având astfel un gust mai acrișor atunci când sunt făcute cu varză murată.

Sarmale grecești în foi de varză cu sos de ou și lămâie

Sarmale grecești în foi de varză cu un sos de ou și lămâie sunt unul dintre preparatele tradiționale grecești. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.