Sarmale cu ghebe

Sarmale cu ghebe retete: cum gatesti sarmale cu ghebe si cele mai gustoase retete de tocanita de ghebe cu ou, tocanita de ghebe, sarmale cu hrisca, sarmale dietetice cu ciuperci, sarmale cu hrisca si ciuperci, sarmale cu hrisca si orez, sarmale, sarmale oltenesti, sarmale la slow cooker, sarmale in foi de varza murata in oala de lut.

Sarmale cu hrisca si ghebe

* 150 g hrisca * 300 g ghebe * 2 cepe * 2 morcovi * 200 ml suc de rosii * 1 legatura patrunjel verde * frunze de varza murata * frunze de vie * cimbru verde * ulei de floarea soarelui * sare * piper

Ghebe murate

3 kg ghebe,1 l apa,1 pahar de ulei,1 lingura de sare,1 cana de otet,piper boabe

Ghebe cu oua

800 g ghebe4 oua3 cepe3 catei usturoi250 ml ulei1/2 lingurita sarecondimente

Ghebe cu usturoi si patrunjel

1kg ghebe 4-5 catei de usturoi o legatura mare de patrunjel 50 ml ulei Unisol

Mamaliga cu ghebe la cuptor

UMPLUTURA500 g ghebe6 catei usturoi1 ceapamarar uscatsarepiperpatrunjel verdemamaliga

Ghebe cu maioneza si usturoi

500 gr ghebe congelate 3 catei usturoi 100 gr maioneza 1 lingurita mustar

Mini tarte cu sardine si ghebe

300 gr aluat foietaj 1 conserva sardine in sos de rosii (eu am avut de la Sun Food si vi le recomand) 1 canita ghebe in sare parmezan busuioc uscat 1 ou

Piept de pui cu sote de ghebe

Pentru marinarea pieptului de pui: 4 felii piept de pui 1 lingurita mustar 2 linguri ulei 2-3 linguri vin sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce un varf de lingurita oregano uscat 1 catel de usturoi Sote de ghebe: 1 ceapa mica 300 gr ghebe 2 linguri ulei sare piper 3 linguri smantana 2-3 crengute marar verde

Salata de ghebe de toamna

- 5 kg ghebe- 5 kg gogosari + ardei (3+2)- 3 kg morcov- 3 kg ceapa- 1 l ulei- 1 l otet- 1 kg zahar- sare, piper boabe

Zacusca cu ghebe si ceapa coapta

1 kg de ghebe 200 gr ardei gras 3 catei de usturoi 500 g cepe mici 500 g vinete 500 ml suc de rosii O legatura de patrunjel 50 ml ulei Unisol sare piper

Pizza cu ghebe

Blat:(ies 2 blaturi din acest aluat) 200 ml apa minerala 20 gr drojdie un praf de sare 1 lingura ulei faina cat cuprinde umputura: 3-4- felii pastramioara 3-4 felii kaizer un pumn ghebe fierte 7-8 masline cascaval sos de rosii piper patrunjel uscat 1 ou

Rulada de pui cu orez si ghebe in foietaj

1 piept de pui dezosat mai mic 2 linguri orez 1 canita ghebe in sare 1 lingura parmezan ras 3 fasii lunguiete si grosute de cascaval sare piper boia de ardei dulce 2 linguri ulei 300 gr foietaj 1 ou

Rulada cu ghebe (sau bureti de padure)

Aluat: -400 g apa (lapte) -1/2 lingurita sare -5 linguri pline varf de faina (vreo 300g) -50 g unt (margarina) -100 mi ulei -4-5 oua -cateva fire marar Compozitie: -1 ceapa -500-600 g ghebe (bureti,ciuperci) -sare piper dupa gust -100 ml ulei -2 linguri gris -1 lingura pesmet -2 oua

Pulpa de porc cu ghebe

700 g pulpa porc 300 g ghebe congelate 1/2 ardei gras rosu 1/2 ceapa mare 1 rosie 6 catei de usturoi 1 lamaie 1 lingurita condimente pentru porc Fuchs piper boia sos chilli 1 lingura pasta tomate 2 lingurite pasta de gogosari 2 linguri ulei 100 ml vin alb patrunjel verde

Sarmale în oală de lut

Sarmalele in vase de lut au mereu ceva in plus, o anumita fragezime, suculenta, o aroma mai adanca si mai bine conturata

Piept de pui cu smantana si ghebe

1 bucata de piept de pui cu os de cca 750 grame 400 grame smantana 250 grame ghebe o ceapa de marime mijlocie o legatura de patrunjel verde 1 lingura mare de faina alba 2 linguri ulei de floarea soarelui o frunza de dafin 2 catei de usturoi 10 boabe de piper o lingurita delikat

Tarta cu zucchini, ghebe, ardei si leurda

Ingrediente:Pentru aluatul de tarta avem nevoie de :* 300 g faina* 150g unt* 2 oua* 1praf de sare* 1 lingura apaPentru umplutura:* 300 g ghebe* 2 zucchini* 2 ardei kapia* o legatura leurda* 4 oua* 50 g smantana* sare, piper

Paste cu porc si ghebe

500 gr cotlet de porc 200 gr ghebe in saramura 1 ceapa 1 morcov 1/2 cana suc de rosii de casa 2 linguri paste de gogosari cu kapia 250 gr paste (eu am folosit melcisori de la Hutton) 1 lingura pasta de tomate sare piper 1 lingurita boia de ardei dulce 2 linguri ulei 1/2 lingurita busuioc uscat patrunjel verde 1 catel de usturoi

Tocaniță de ghebe, aromată, consistentă și delicioasă

Rețeta de tocană de ghebe, delicioasă, consistentă și vegetariană. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Sarmale cu carne

o varza 500g carne de vitel tocata o cana de orez (200g orez) 4 cepe 2 morcovi putina telina marar cimbru sare piper boia ulei pasta de rosii sau bulion condimente pt sarmale putina vegeta apa

Sarmale cu ciuperci si migdale

50 buc. 3-4 verze murate, 500 gr. ciuperci, 200 gr. migdale, 3 morcovi, 6 cepe 3 cani orez, 3 linguri de ulei de masline, condimente special pentru sarmale, piper alb, cimbru, 1 lingurita de delicat de legume, sare daca e nevoie(1 lingurita), 4 linguri pasta tomate

Sarmale ardelenești pentru Crăciun

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele de sărbătoare ale românilor, mai ales dacă vorbim despre sărbătorile de iarnă. Există multe rețete și feluri de a face sarmale și fiecare gospodină are propriile secrete atunci când vine vorba despre acest preparat. Dacă nu aveți încă o rețetă de sarmale care să vă placă, vă invităm să le încercați pe cele ardelenești. Se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină. Sarmalele gustoase sunt cele cu un procent corect de grăsime, nu cele fade și uscate. 

Sarmale în foi de ștevie - sănătoase și delicioase

Rețeta de sarmale in foi de ștevie este mai usor de facut și necesită un timp de preparare mai scurt decât sarmalele clasice. Se pot face chiar și fără carne, pentru cei care țin post.

Friptura la dubletta cu salata de ghebe

2-3 felii de ceafa cu os 2 catei de usturoi sare piper oregano 3 linguri ulei o cescuta vin o cescuta apa.

Câtă carne se pune la sarmale?

Află câtă carne și orez se pune la sarmale, cum cântărești carnea și cum se aleg frunzele de varză pentru cele mai bune sarmale.

Cât orez se pune la sarmale

Este important să știți cât orez se pune la sarmale, dacă vreți ca acestea să iasă gustoase, nici prea moi, nici prea tari.

Ciuperci murate

Ciupercile sunt o legumă delicioasă în orice combinație. Există atâtea feluri de ciuperci și și mai multe moduri de a le găti, încât nu ai cum să te plictisești de gustul lor. Dacă nu ai încercat niciodată ciupercile murate, trebuie să o faci! Sunt delicioase, se păstrează foarte bine peste iarnă și se potrivesc alături de orice mâncare. Puteți mura orice tip de ciuperci vă plac, dar ghebele și pleurotus se păstrează cel mai bine. 

Zacusca cu bureti

3 kg ghebe 2 kg ceapa 3 kg ardei 3 kg kapia 3 kg gogoari 4 morcovi mari 1 litru ulei 650 gr pasta de rosii de casa sare mare piper boabe foi de dafin

Tocanita din pulpe cu ciuperci de toamna

2 puplpe 1/2 kg ciuperci de toamna (ghebe) supa de pui 1 ceapa 50 g unt 2 catei de usturoi 200 g smantana sare piper cimbru patrunjel marar

Bors Manastiresc cu ciuperci

bors de putina, ciuperci (ghebe), morcov, telina, patrunjel radacina, pastarnac, 4-5 cartofi, sfecla rosie, loboda, stevie, leustean (eu am folosit uscat), putin zarzavat de la borcan.

Sarmale grecești în foi de varză cu sos de ou și lămâie

Sarmale grecești în foi de varză cu un sos de ou și lămâie sunt unul dintre preparatele tradiționale grecești. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.

Supa cu orez si galbiori

500g galbiori(sau ghebe, bureti, etc)1 ceasca cu orez cu bob mare2 cepe mici2 morcovi1 pastarnacpatrunjeluleizeama de la lamaie

Salata de legume si ciuperci cu maioneza

600 g cartofi fierti 1 morcov mare fiert 140 g castraveti marinati 100 g ghebe marinate (optional) 100 g gogosar din otet 1 lgt cu varf patrunjel uscat 1 ceapa medie 150-200 g maioneza 1/4 lgt sare

Pui cu body piercing de soric la cuptor

- 1 pui mare - 1,5 litri supa pui (din 3 cubulete knorr) - 1 ceapa mare - 4 morcovi - 1 mana de ghebe (optional) - 200 gr sunca afumata - 2 catei usturoi - sare piper ulei masline

Tu știi cum se făceau sarmalele acum 300 de ani? Conțineau un ingredient SURPRIZĂ

Rețeta de sarmale a suferit multe modificări de când a apărut și până în prezent. Știai că prima rețetă românească conținea și ghimbir?

Briose aperitiv cu ciuperci

4 oua2 linguri lapte2 linguri apa minerala2 linguri ulei6 linguri faina cu varf2 linguri patrunjel verde tocat1/2 ardei rosu10 masline fara samburi1 canita cu ghebe fierte5 felii muschi filebusuioc uscatsarepiper1/2 lingurita praf de copt

Rata caramelizata

1 rata de cca 2 kg 4 linguri de miere 2 linguri de ulei 1 litru de apa 1 pahar de vin roze dulce 1 portocala Garnitura: 1 kg de ghebe 1.5 pahare de vin roze demisec 2 linguri de ulei 1 frunza de dafin

Sarmale de post în stil grecesc

Aceste sarmale de post în stil grecesc sunt sunt pline de aromă. Sunt atât de delicioase încât nici nu veți observa că sunt fără carne!

Sarmale umplute cu mix de carne

2 verze murate,1 kg carne tocara mixta,2 cepe,200 gr orez,cimbru, bulion, costita afumata

Sarmale cu pasat

3 cani de pasat 1 cana orez 2 cepi mari 2 linguri pasta de tomate 2 morcovi busuioc 1 ardei ulei sare piper cimbru patrunjel varza murata

Sarmale cu spanac

1 kg spanac, 5 cepe, 2 morcovi, 350gr orez, 2 linguri bulion, sare, piper, 2 lingura de faina, frunze de vita de vie

Salata de varza acra

varza acra (miezul verzelor ramas dupa ce ati preparat sarmale) 1/2 gogosar acru 1-2 peperoni 4 linguri ulei de masline 3 linguri otet 1 lingurita zahar piper cimbru

Sarmale sarbesti

un kg carne de porc 300 g afumatura 3 cepe un morcov 100 g orez 400 g bulion concentrat de ardei capia varza acra ardei iuti sare piper cimbru

Sarmale in foi de varza, la slow cooker

1 kg carne de porc cu grasime 150 gr orez cu bob rotund 3 cepe mari 100 ml ulei 1 legatura marar 2-3 linguri bulion de ardei sare piper cimbru 2 verze murate

Sarmale cu carne de porc

-2 kg carne de porc -varza murata -4 cepe -1 morcov mare -1 ceasca orez -piper -sare -2 crengute de cimbru -4 frunze de dafin -4 linguri bulion -kaizer

Sarmale cu afumatura

1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri de orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingura cimbru 2-3 kg varza murata piper 300 g costita afumata 2-3 foi de dafin sare

Sarmale cu orez si ciuperci

1 varza murata mare (productie proprie) 3 cani de orez 1 cutie ciuperci (nu am avut proaspete) 2 linguri cimbru macinat 1 leg marar 1 morcov 2 cepe potrivite 2 linguri bulion 1 cana suc de rosii sare piper

Sarmale de post, aromate cu menta

250 g de orez, doua cepe, patru morcovi, o telina, o varza murata, un pastarnac, doua radacini de patrunjel, o ceasca de ulei, sare, o lingura de bulion, menta macinata, cimbru.

Sarmale cu orez si cimbru

-o cana mare plina cu orez -3 linguri cu bulion sau pasta de tomate -foi de dafin -un morcov dat pe razatoare -o ceapa tocata -cimbru (o mana plina!) -varza acra -piper -sare -carnati de casa (de oaie in intestine naturale) -optional