Supa de galuste

Supa de galuste retete: cum gatesti supa de galuste si cele mai gustoase retete de supa de curcan cu galuste, galuste cu pasat, mazare cu galuste, supa de burta, supa de legume, supa de pui, supa de andive, supa de mere ungureasca, supa crema de legume, supa crema de sfecla.

Supa de curcan cu Galuste

1kg carne de curcan(eu am folosit jumatate de aripa ,cam de 600g )2 morcovi un ardei 3 tije de telina,o ceapa . Galuste cu gris: 100-120g gris(depinde de marimea oului),2 oua,50g unt ,patrunjel verde,sare si piper la final in farfurie.

Supă de roșii cu găluște

Îți place supa de roșii? E ușor de făcut și mereu gustoasă. Azi îți arăt cum să faci o supă de roșii cu găluște pufoase!

Supa Crema De Sfecla, Cu Mere, Hrean Si Galuste

O supa hranitoare si racoroasa, perfecta pentru zilele toride de vara.

Supă de pui cu găluște - secretul pentru găluște pufoase

Aromată, gustoasă și parfumată cu pătrunjel proaspăt, supa de pui cu găluște ne aduce aminte de mâncărurile pe care ni le făceau mama sau bunica, în copilărie.

supa de pui cu galuste

400g pui,4 morcovi,1telina,2ardei gras,4cepe,gris,3oua,ulei,sare si delicat.

Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc

-pentru friptura : 1 kg carne pui- pulpe 1 lingura untura( sau doar ulei) sare piper boia 200 ml supa pui -pentru galuste bavareze: 3 chifle de 1 zi 80 g pesmet 2 oua 70 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa mica( 2 verzi) 1/3 gogosar patrunjel verde 200 ml lapte sare piper nucsoara -pentru sos vanatoresc : 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 1 ceapa 50 g unt 3 linguri bulion facut in casa( sau 2 rosii) 1-2 linguri zeama de lamaie 200 ml supa de carne 1 frunza dafin 1 lingura zahar 50 ml vin alb 1 lingura mustar 1 lingura faina 3 linguri apa sare piper

Tocanita cu galuste

carnita de pui ulei 3-4 cepe 1 mar 1-2 rosii sau bulion frunze de dafin sare piper seminte de chimen boia de ardei marar pentru galuste 2 oua 1 pahar de apa faina si sare

Mancarica De Mazare Cu Galuste

400g mazare proaspata sau congelata 3 morcovi 3 cepe 2 pulpe de pui 1 legatura marar 1 conserva de rosii in bulion maruntite ulei sare piper,patrunjel iar pentru galuste: 2 oua 2 linguri ulei de masline sare faina

Supă de zarzavat cu găluște

Perfectă pentru zilele mai răcoroase sau când vrei ceva ușor și hrănitor, această supă de zarzavat cu găluște e un adevărat balsam pentru suflet.

Supa de vita cu galuste la Slow Cooker

300 g carne de vita 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa alba 1 felie telina 1 ou 4 linguri de faina 1 lingura ulei 1 lingura boia de ardei dulce sare si piper

Supă cu găluște de post

Supa cu găluște poate fi făcută și în varianta de post, din legume. Trebuie să renunțați la oul din găluște, dar acestea vor ieși pufoase și aromate și fără ou. 

Tocanita cu galuste din faina

500 g carne de pasare(eu am avut de gasca) o ceapa mare o frunza de dafin 2 linguri cu pasta de tomate 1 lingura cu faina sare piper un praf de boia iute marar verde Pentru galuste 2 oua 2 linguri apa 5 linguri faina un praf de sare

Piept de pui quatro formagi cu galuste

400g piept de pui 1 pachet knorr la fix pentru spaghete quatro formagi 2 cepe verzi mai mari 80ml smantana 20ml lapte maggi secretul gustului intensavor de legume piper ulei de masline patrunjel verde tocat pentru asezonare Pentru galuste: 2 oua faina cat cuprinde( insa sa rezulte o compozitie mai moale )

Galuste din urda cu sos de rosii

Pentru galuste: 250 gr urda 2 oua 50 gr cascaval 5 linguri faina sare piper 1/2 lingurita busuioc uscat Pentru sosul de rosii: 1 cana suc de rosii de casa 1 lingura ulei sare piper 4 crengute marar verde 1/2 lingurita busuioc uscat 1 canita cu apa

Papricas cu galuste de faina

500-600 gr carne porc nu prea grasa 1 ceapa mare 1 ardei gras 3-4 linguri ulei floarea soarelui 2 linguri cu v^arf de boia de ardei dulce 1/2 lingurita boia de ardei iute sau chili 1/2 lingurita delikat 3 catei usturoi 2 cani apa 1 frunza dafin pentru galuste 2-3 oua aproximativ 140 gr faina sare

Galuste de malai cu capsuni

Ingrediente pentru galuste: - 500 ml iaurt grecesc - 75 grame zahar brun - 150 grame faina de malai - 1/2 lingurita praf de scortisoara - 1/2 lingurita esenta de vanilie. Pentru umplutura avem nevoie de: - 1 lingurita de unt - 8-10 capsuni de marime medie. Pentru sos/ glazura folosim: - 200 grame capsuni (sau 6 capsuni mari) - 1-2 linguri miere - 1 lingurita praf de ghimbir.

Galuste de cartofi umplute cu branza , cu garnitura de varza rosie

1 kg cartofi 1 varza rosie 4 oua 200 g branza 6 linguri gris 1 ceapa 4 linguri amidon nucsoara macinata 1 ceapa verde 4 cuisoare 2-3 linguri ulei 250 ml supa 75 ml otet 75 g nuci sare piper zahar marar verde

Galuste picante cu sos de ghimbir si marar

Galuste: 600 g cartofi fieri 300 g faina 2 oua 2 linguri ulei sare Umplutura: 300 g carne tocata curcan 100 g salam picant 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 1 ou patrunjel verde marar verde sare piper Sos : 300 g iaurt 50 g unt 1 lingura mustar 1 lingura amidon pasta Wasabi 3-4 cm ghimbir marar verde sare piper

Supă cremă de zucchini

Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu ai nevoie de multe ingrediente sau foarte multă îndemânare. Nici nu trebuie să tocați cu grijă legumele, pentru că oricum veți pasa supa.  În plus, într-o jumătate de oră aveți o masă delicioasă, sănătoasă și rapidă. Supa cremă de zucchini este plină de vitamine, nu are multe calorii și poate fi o masă delicioasă și pentru copiii mici. 

Galuste de cartofi

cartofi faina ulei sare

Papricaș de porc cu găluște

Papricaș de porc cu găluște – rețetă tradițională simplă și gustoasă, cu carne fragedă de porc, sos aromat și găluște pufoase.

Supa greceasca

1 l supa de pui/legume,100 gr. orez,2 buc. oua,zeama de la o lamiie,o lingurita patrunjel tocat

Supă cremă de dovlecei cu parmezan

Dintre toate ciorbele și supele, cele de legume, cremă, sunt cel mai ușor de făcut și cele mai versatile. Le puteți face din orice legume vă plac, pornind de la aceeași rețetă de bază.  Astăzi vă propunem o supă cremă de dovlecei, rapidă, delicioasă și ușoară, perfectă pentru vară. Se face ușor și este nemaipomenită pentru un prânz în familie. Este și pe placul copiilor și este un preparat la îndemână, pentru că dovleceii se găsesc peste tot în această perioadă. 

Supă cremă de năut

Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră. 

Supa rece de rosii si portocale

500ml supa de pui1 legatura verdeturi pentru supa2 foi de dafin1 lingura piper negru boabe750g rosii sareputin praf de ghimbirpiper cayenne3portocale mici frunze de menta pentru ornat.

Supa De Iaurt Cu Orez

4 cesti de supa de pui sau apa(merge si cu concentrat de supa praf) 2 linguri de orez un pahar de iaurt 2 galbenusuri de ou o lingura de unt o lingurita de menta uscata

Galuste din faina si oua

2 oua 4 linguri faina 1 lingura ulei apa sare.

Supa de rosii si busuioc

1 ceapa, 1 morcov,1 catel usturoi,1 lingura ulei,1 conserva rosii,200 ml supa legume,2 linguri smantana,1 mana busuioc

Tocanita de naut cu ciuperci rosii si galuste bavareze

400 g naut Sun Food 300 g ciuperci taiate Sun Food 400 g rosii cuburi Sun Food 1 ceapa rosie 2 linguri ulei 1 lingurita chimen 1/2 ardei gras frunze patrunjel verde sare piper -pentru galuste bavareze: 3 chifle de 1 zi 80 g pesmet 2 oua 70 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa mica( 2 verzi) 1/3 gogosar patrunjel verde 200 ml lapte sare piper nucsoara Daca serviti tocanita fara galustele bavareze veti avea o mancare de post buna de tot gata in 15 minute !

Supă cremă de cartofi dulci

Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de legume cu condimentele preferate și, în mai puțin de o oră, aveți un fel de mâncare delicios și sănătos. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă de cartofi dulci, pe care o puteți prepara și în varianta de post. Trebuie doar să renunțați la smântâna lichidă din rețetă. 

Supă cremă picantă cu creveți

Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra cremă de legume, clasică, îi puteți da oricând un twist cu un gust picant și câțiva creveți.  Supa pe care v-o propunem astăzi pornește de la rețeta banală de supă cremă de legume, dar este transformată într-o masă care s-ar putea regăsi lejer în meniurile restaurantelor cu pretenții. Unde mai pui că arată și miroase delicios, iar combinația de texturi este delicioasă. 

Supă cremă de sfeclă cu ghimbir

Supa cremă de sfeclă este una dintre cele mai de efect din punct de vedere al aspectului. Nu ai cum să treci cu vederea culoarea puternică, iar dacă o servești cu puțin iaurt deasupra, efectul este și mai intens. Supa cremă de sfeclă roșie cu ghimbir este foarte gustoasă și sănătoasă și se face foarte ușor. Este foarte potrivită pentru un prânz rapid și gustos. 

Supa-crema De Vinete

3 rosii medii1 vanata1 ceapa mica6 catei de usturoiuleicimbrucuminsare, pipersupa de legume sau de pui1 cartof (optional)

Supa de melci

2 doze melci (200gr),30gr cepe mici,jumatate legatura patrunjel,jumatate legatura marar,30gr unt,1 catel usturoi,1 lingurita faina,400ml supa de vita,sare,piper,1 galbenus,1/8L frisca lichida.

Papricaș de pui cu găluște. Rețeta tradițională românească, pas cu pas

Papricașul de pui cu găluște este o mâncare emblematică a bucătăriei românești, un preparat consistent și savuros, perfect pentru o masă în familie. Combinația dintre carnea fragedă de pui, sosul cremos cu aromă de boia și găluștele pufoase este pur și simplu irezistibilă.

Supa-crema de ciuperci irlandeza

100 gr unt1 ceapa4-5 cartofi albiaprox 800 gr ciuperci champignon1 cana de supa de puisarepatrunjel proaspat

Supa crema de sparanghel

700g sparanghel verde1 ceapa mare tocata3 linguri unt600ml supa de pui100g smantanazeama de lamaie dupa gustsare si piper

Gomboti( galuste) din paine

5-6 chifle sau felii de paine 200 ml lapte 3 linguri gris 2 oua patrunjel verde tocat sare piper

Galuste cu prune de post

500ml apa 2 linguri ulei 20 prune 50g margarina 100g pesmet 3 pliculete zahar vanilat miere faina 1 praf de sare

Supă cremă de linte în stil marocan

Supele cremă sunt cele mai ușoare și mai rapide. Dacă nu ați preparat ciorbe și supe până acum, o supă cremă este un punct de pornire excelent, pentru că nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, nici prea mult timp de preparare.  Astăzi vă propunem o supă cremă de linte după o rețetă marocană. Există multe feluri de a face supă de linte, majoritatea inspirate din bucătăriile orientale. Diferă puțin modul de preparare și condimentele, dar rețeta de bază este aproximativ aceeași. 

Supă cremă de cașcaval

Supa cremă de cașcaval este un preparat care poate părea sofisticat și pretențios, dar nu este deloc așa. Se face ușor, ca orice altă supă cremă. Secretul este să alegeți un cașcaval de calitate, ideal cheddar, și să serviți supa imediat ce ați pregătit-o. În caz contrar, își va schimba consistența și nu va mai putea fi reîncălzită. 

Semmelkna, galuste din paine

6 chifle mari (mai vechi/2-3 zile), 250 ml lapte, 1 ceapa micuta, 1 lingurita unt, 1 ou, 1 legatura mica patrunjel, sare,piper, 1 lingurita faina(fac.),nucsoara(fac.).

Supa de frecatei

Pentru supa:1 rasol de vaca3-4 cartofi2 cepe2 morcovi2 pastarnaci1 tzelinapatrunjel verdesare, pipersmantanaPentru frecatei:150 gr faina3 ouasare

Supa cu perisoare din ficat

1 litru de supa sau apa cu cub concentrat 100-150 gr de ficat de pui 1 oua 1 felie de paine sare piper pesmet patrunjel

Supă cremă de sparanghel, simplă și rapidă

400ml supa de pui 1/4 cana apa 1 cartof curatat si taiat cubulete 1 ceapa, taiata marunt 1 catel de usturoi, maruntit 1/2 lingurita cimbru 1/2 lingurita menta uscata 1/8 lingurita sare 350g sparanghel 45g prosciutto, taiat piper

Supă cremă de roșii cu ardei copți

Supele cremă sunt pline de vitamine și nutrienți, sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios, sănătos și ușor de preparat. Pot fi introduse foarte ușor în alimentația copiilor și sunt o alegere delicioasă, mai ales dacă cei mici nu prea sunt fani ciorbe.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de supă cremă de roșii și ardei copți. Puteți folosi roșii la borcan, dacă nu este sezonul lor și nu aveți la îndemână roșii proaspete de grădină. De asemenea, puteți folosi ardei copți congelați.

Supa de morcov si dovlecel

un kg morcov 1/2 dovleac 2 cartofi un catel de usturoi o ceapa un litru supa de legume o lingura ulei nucsoara marar sare piper

Supa picanta cu taitei si creveti

Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute

Supa crema de usturoi cu smantana

1 litru supa de pui sau apa 50 g unt 2 linguri faina 10 catei de usturoi 5 cartofi potriviti 100 ml smantana dulce crutoane cascaval patrunjel piper sare

Mancare de galuste

cca 500 gr carne2 cepesuc de rosii2 ouagrissare, piper si eventual verdeata