Varza cu orez bulgareasca

Varza cu orez bulgareasca retete: cum gatesti varza cu orez bulgareasca si cele mai gustoase retete de somon cu orez basmati, orez chinezesc cu pui, orez cu lapte simplu, somon cu orez si legume, sarmale cu hrisca si orez, broccoli cu orez si cascaval, pilaf de orez cu bulion, budinca de orez cu prune uscate, fructe de mare cu orez basmati, turte cu varza.

Varza bulgareasca

carne de pui,varza murata,orez,supa de pui,ulei,pasta de tomate (bulion, suc de rosii)ardei iute,mult piper

Sarmalute in dovleac

-500 gr carne de vita-orez,-ceapa,-patrunjel,-bacon afumat,-pasta de tomate,-putin orez,-varza murata.

Varza de Bruxelles cu orez si sos

450 g varza de Bruxelles 200 g orez cu bob lung 2 cepe 2 ardei grasi 2 rosii 1 cana cu apa 4-5 catei de usturoi marar sare piper

Salata bulgareasca de post

2 rosii o legatura de ceapa verde jumatate de castravete un sfert de varza proaspata o legatura de salata verde o jumatate de ardel rosu proaspat 2 linguri ulei de masline zeama de lamaie maioneza de post branza toffu masline si patrunjel verde pentru ornat

Varza Savoy umpluta

o varza Savoy, Pentru umplutura: o ceapa, 700 gr carne tocata de vita, 100 gr orez, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, paprika, suc de rosii sau bulion, zeama de lamaie

Sarmale cu varza acra

2 kg carne tocata de porc800 gr ceapa 400 gr orezsare, piperboia de ardeicimbru,marar si dafin uscate +cateva linguri de pasta de rosii2 capatani mici de varza acra

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Varza a la Cluj este un preparat extrem de popular în zona Ardealului, dar îl puteți pregăti indiferent de unde proveniți. Puteți încerca o rețetă tradițională și delicioasă.

Rechin la tava cu orez salbatic si salata

1 bucata feliata de rechin 300 gr varza alba tocata 2 rosii 200 gr varza chinezeasca tocata 1 ardei gras rosu 1 ceasca orez salbatic 1 lingura sos soia fara sare sare,piper roz proaspat macinat,un praf de menta uscata,un praf de tarhon uscat

Sarmalute din varza dulce

1 varza noua proaspata( 1,5 kg) 3/4 cana orez 1 kg carne tocata amestec 1 ceapa marar cimbru 1/2 l bulion facut in casa oase afumate 150 g bacon sare piper

Sarmalute in varza dulce

600 g carne tocata 1 pahar cu orez 1 ceasca cu apa 2 cepe mici 1 + jumatate varza alba bulion Condimente: sare piper cimbru boia de ardei dulce.

Yakimeshi - orez prăjit în stil japonez

Dacă există un preparat la care asiaticii se pricep de minune, atunci acela este, fără doar și poate, orezul. Pe post de garnitură, desert sau fel principal, sunt o mulțime de modalități de a prepara orezul, care mai de care mai aromate și mai delicioase.  Astăzi vă propunem o rețetă tipic japoneză, yakimeshi, adică orez prăjit, cu ou, legume și sos de soia. Puteți adăuga și alte legume care vă plac și puteți servi orezul ca atare sau pe post de garnitură. 

Cubulete de pui pe pat de varza si orez

Reteta am cules-o din revista Bucataria pentru toti si imi place...de fapt mie imi place cam tot ce este vu varza :) Ingrediente: -300 gr piept de pui (in reteta originala este piept de curcan) -250 gr varza murata -150 gr orez -1 ceapa -250 ml supa de pui -1 lingurita boia -1 lingurita cimbru -150 ml bulion -ulei de masline -sare piper

Medalion de rechin cu orez salbatic

1 medalion de rechin. 1 castronel de orez salbatic. 50 gr unt. 10 boabe de struguri negri. 10 boabe de struguri albi. 1 mar verde. 1/2 varza chinezeasca. 1 ardei gras rosu. 2 rosii. 1/2 varza romaneasca. 1 ceapa rosie. sare, roz proaspat macinat,cateva boabe de piperat mai colorate(rosu,roz,verde),menta uscata si cateva frunzulite de menta pentru ornat.

Budinca de varza cu carne de porc si costita

500 g carne de porc slaba (sau 250 g carne de porc si 250 g carne de vaca),1 varza potrivit de mare,1 ceasca orez,100 g costita afumata,1 dl ulei,3 -4 rosii,1 cescuta smantana,sare,piper,cimbru

Sarmalute moldovenesti cu varza dulce

-1.5 kg ceapa -1kg carne tocata -2 cani orez -1morcov -3 ardei -2 oua -2 verze -sare -piper -delikat -bulion -patrunjel -marar -foi de dafin

Varza a`la Flory

o varza dulce de marime potrivita o legatura de ceapa verde(cozi) 0 legatura de patrunjel o legatura de marar 600gr carne de vita,porc,miel o cana de orez 40 ml bulion de casa 100ml smantana ulei pt prajit sare,

Ciorba de sfecla cu orez

2 sfecle roşii o rădăcină pătrunjel o rădăcină ţelină 2 morcovi 100 g orez 2 linguri ulei 2 linguri făină o linguriţă cimbru uscat un litru zeamă de varză

Sarmale cu orez in foi de varza dulce

1-2 buc varza proaspata (eu am folosit foi de varza congelate) 3 cepe 3-4 linguri de marar tocat 250 g orez 2-3 linguri pasta de tomate sau bullion 150-200ml suc de rosii 2-3 rosii 2 buc. ardei gras (eu am folosit ardei congelat rosu si verde) 100-150 ml ulei 2-3 linguri stafide 3-4 linguri miez de nuca macinat mai mare sare,piper,ienibahar,condimente(cimbru,tarhon) 7-8 piper boabe 5-6 coriandru boabe 3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc,o crenguta cimbru bors dupa gust (eu am folosit 250 ml)

Sarmale de post, aromate cu menta

250 g de orez, doua cepe, patru morcovi, o telina, o varza murata, un pastarnac, doua radacini de patrunjel, o ceasca de ulei, sare, o lingura de bulion, menta macinata, cimbru.

Varza rosie cu legume

1 punga amestec mexican cu orez 150 g varza rosie taiata fideluta 1 ceapa 2-3 catei usturoi 1/2 conserva porumb cite un varf de cutit de : - turmenic - ghimbir - coriandru verdeata tocata ulei sare piper

Sarmale cu varza acra si carne

2 verze1 kg carne tocata3 cepe100 gr bulion1 cescuta mica de orez3-4 bucatele de slanina sau costita afumatao cescuta de ulei1 ling sarepiper 1 varf ling.condimente

Sarmalute in varza creata cu usturoi

3 capatani varza creata 1 kg carne tocata (porc + vita) 100 g orez 1 ceapa 5 catei usturoi 200 g kaizer afumat cimbru marar verde pasta de gogosari 200 ml bulion preparat in casa sare piper

Orez chinezesc cu pui si legume

2 cani orez, 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui, 5 catei usturoi, 2 ardei grasi rosii de preferat, o jumatate varza alba, mica, 2 morcovi mari, 400 g carne pui sau porc (macra), sos soia, 2 linguri bulion, 2-3 linguri apa, un ardei foarte iute mai mare, sare, patrunjel.

Sarmale de post din varza murata cu orez brun integral si sfecla rosie la Philips Multicooker

- o varza murata (mai micuta) . - 10 linguri de orez brun integral . - 4 linguri ulei de masline . - 2 cepe(puteti folosi si ceapa verde ) . - o legatura marar proaspat sau congelat . - un morcov . - o sfecla micuta . - sare . - piper proaspat macinat . - boia dulce . - cimbru . - tarhon dupa gust . - 4 foi de dafin . - cateva boabe piper negru . - bulion . - suc de rosii

Salata bulgareasca de vara

500 g cartofi,250 g rosii,2 ardei grasi,1 castravete,2 cepe,3 linguri de ulei,1lingura de otet,sare.

Sarmalute cu ciuperci in varza murata

600-700 g ciuperci 250 g orez 1 morcov 1 patrunjel 1 telina mica 2 cepe boia piper 1 ou 1 cartof mare 100 ml ulei varza murata 2-3 frunze de dafin 1 lingurita cimbru uscat cateva boabe de piper 1 cub maggie.

Sarmale in foi de varza acra cu carne

1 1/2 kg varza acra,1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii o foaie de dafin cimbru marar.

Varza cu taitei de casa

1 kg Faina4 Oua2,5kg Varza alba dulce250g Untura5g Piper50g Sare

Sarmale cu orez si ciuperci

1 varza murata mare (productie proprie) 3 cani de orez 1 cutie ciuperci (nu am avut proaspete) 2 linguri cimbru macinat 1 leg marar 1 morcov 2 cepe potrivite 2 linguri bulion 1 cana suc de rosii sare piper

Varza murata la butoi

Pentru un butoi de 60 kg: 25 kg varza o legatura de crengi uscate de marar o legatura crengi schinduf 2 kg sare grunjoasa 1 lingura orez boabele de la un cocean de porumb 4 radacini de hrean.

Sarmale ardelenești pentru Crăciun

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele de sărbătoare ale românilor, mai ales dacă vorbim despre sărbătorile de iarnă. Există multe rețete și feluri de a face sarmale și fiecare gospodină are propriile secrete atunci când vine vorba despre acest preparat. Dacă nu aveți încă o rețetă de sarmale care să vă placă, vă invităm să le încercați pe cele ardelenești. Se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină. Sarmalele gustoase sunt cele cu un procent corect de grăsime, nu cele fade și uscate. 

Varza croata (Prisiljeno Zelje)

aprox 600 g varza taiata100 g slănină putin impanata4- 5 rosii coapte1 lingurita chimen1 lingurita otet1 lingura uleiVegeta Podravkapiper macinat

Sarmale cu orez si cimbru

-o cana mare plina cu orez -3 linguri cu bulion sau pasta de tomate -foi de dafin -un morcov dat pe razatoare -o ceapa tocata -cimbru (o mana plina!) -varza acra -piper -sare -carnati de casa (de oaie in intestine naturale) -optional

Varza calita cu costita afumata

1 varza mare1 morcov2 cepecostiata afumata (optional)ardei grassare,piper,patrunjel

Paste cu varza dulce

1 varza mijlocie, 1 ceapa mare, 400 g paste fara ou, 100ml ulei, sare, piper

Sarmalute in foi de vita cu varza

1 kg carne tocata 30 foi de vita (aproximativ) 1 varza potrivita ca marime 2 cepe 2 morcovi o cana orez ulei sare piper cimbru bulion/suc sau zarzavat de rosii verdeata: patrunjel sau/si marar verde 4-5 bucatele carne de porc sau sunculita afumata

Rulouri De Varza

O reinterpretare a clasicelor sarmale pentru un plus de savoare.

Sarmale cu carne

o varza 500g carne de vitel tocata o cana de orez (200g orez) 4 cepe 2 morcovi putina telina marar cimbru sare piper boia ulei pasta de rosii sau bulion condimente pt sarmale putina vegeta apa

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

1 kg carne tocata o cescuta pt. cafea cu orez sare piper(dupa gust) 2 lingurita boia 2 lingurite vegeta 1 ceapa 1 cartof(sarmalele nu vor fi gretoase) 1 ou frunze de varza proaspata bulion marar proaspat cimbru pulbere(l-am preparat din cimbru proaspat pus la uscat) boabe de piper felii de kaiser. 2 verze proaspete pt invelitul sarmalelor.

Varza calita a la Ina

1 varza medie1 ceapa rosie mare1 rosie marecateva linguri de ulei 200 g gusa de porc afumata

Varza calita cu sunca

o varza nu prea mare, o ceapa, un ardei gras autohton, o rosie mare, marar si bors, sunca de casa, hrean

Varza cu tarhon

1 varza mica, 1 ceapa, sare, piper, vegeta, tarhon, ulei

Varza cu costita afumata

1 varza mai mare, 350 g costita afumata, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras rosu, 3 rosii, 1 lingura bulion, 4-5 linguri ulei, boia, sare, piper, cimbru.

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

1 kg. orez, 500 gr. pasta de tomate dulce 1,5 kg. ceapa uscata 4 oua 400 ml. ulei o lingurita de piper macinat condimente de sarmale - lingurita ierburi aromate (tarhon) o lingurita, sare dupa gust 1 kg. carne tocata de vita, 2 kg. carne tocata de porc, o lingurita de boia de ardei iute o varza murata dezacrita si pusa la congelator macar 2-3 zile ( varza devine frageda si usor de pregatit asa) foi de vita oparite si puse din primavara la congelator

Penne cu varza acra

1 varza acra mica,500 gr penne, cimbru, piper, vegeta, 2 cepe, 30 ml ulei

Sarmalute de curcan in cuib de varza dulce

1 varza dulce de 2-2,5 kg 400 g carne de curcan tocata 100 g carnat afumat 2 cepe 50 g orez 2 rosii 1 ardei rosu mic 50 ml ketchup de rosii si ardei 300 ml bulion 1 legatura marar sare piper paprika condimente pentru sarmale 3-4 lingurite faina 50 ml ulei

Sarmalute in foi de varza (la cuptor)

o varza infoiata 350 gr de carne tocata un praz o ceapa un morcov u telina micuta un polonic de orez marar si patrunjel o cutie de rosii intregi in suc propriu un ou o cana de bors (pt cei de acasa ca eu am pus doua linguri de praf de bors magic) doua linguri de concentrat de bulion de rosii sare piper negru putin cimbru

Varza dulce cu costita

varza - o bucata (marisoara)ceapa - 3 bucati mediiulei - 150 ml.costita extra - 800 grsare si piper dupa, gustoptional suc de rosii - 300 ml

Kavarma - cea mai bună tocăniță bulgărească

Dacă treci Dunărea, la sud, găsești o adevărată comoară culinară. Vorbim despre mâncarea bulgăreacă, evident, foarte gustoasă și variată și plină de arome. Bucătăria bulgărească este o combinație de influențe balcanice și turcești, un mix de arome și gusturi care nu au cum să te lase indiferent. Bulgarii sunt specialiști în tocănițe, pe care le fac din orice: pui, vită, miel, porc.  Kavarma este una dintre cele mai gustoase mâncăruri bulgărești și se poate face atât din carne de pui, cât și din porc. Specificul ei, la fel ca în cazul multor mâncăruri bulgărești, sunt castraveții murați.  În funcție de zona Bulgariei în care ajungeți, veți întâlni Kavarma preparată după rețeta locului, picantă sau nepicantă. 

Salata de varza noua

O varza mica doua rosii marar verde ulei sare piper otet.