Varza cu orez bulgareasca

Varza cu orez bulgareasca retete: cum gatesti varza cu orez bulgareasca si cele mai gustoase retete de somon cu orez basmati, orez chinezesc cu pui, orez cu lapte simplu, somon cu orez si legume, sarmale cu hrisca si orez, broccoli cu orez si cascaval, pilaf de orez cu bulion, budinca de orez cu prune uscate, fructe de mare cu orez basmati, turte cu varza.

Varză bulgărească - rețeta tradițională din Bulgaria

Descoperă o rețetă tradițională de varză bulgărească, ușor de preparat și plină de savoare. 

Varza de Bruxelles cu orez si sos

450 g varza de Bruxelles 200 g orez cu bob lung 2 cepe 2 ardei grasi 2 rosii 1 cana cu apa 4-5 catei de usturoi marar sare piper

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Varza a la Cluj este un preparat extrem de popular în zona Ardealului, dar îl puteți pregăti indiferent de unde proveniți. Puteți încerca o rețetă tradițională și delicioasă.

Yakimeshi - orez prăjit în stil japonez

Dacă există un preparat la care asiaticii se pricep de minune, atunci acela este, fără doar și poate, orezul. Pe post de garnitură, desert sau fel principal, sunt o mulțime de modalități de a prepara orezul, care mai de care mai aromate și mai delicioase.  Astăzi vă propunem o rețetă tipic japoneză, yakimeshi, adică orez prăjit, cu ou, legume și sos de soia. Puteți adăuga și alte legume care vă plac și puteți servi orezul ca atare sau pe post de garnitură. 

Cubulete de pui pe pat de varza si orez

Reteta am cules-o din revista Bucataria pentru toti si imi place...de fapt mie imi place cam tot ce este vu varza :) Ingrediente: -300 gr piept de pui (in reteta originala este piept de curcan) -250 gr varza murata -150 gr orez -1 ceapa -250 ml supa de pui -1 lingurita boia -1 lingurita cimbru -150 ml bulion -ulei de masline -sare piper

Varza rosie cu legume

1 punga amestec mexican cu orez 150 g varza rosie taiata fideluta 1 ceapa 2-3 catei usturoi 1/2 conserva porumb cite un varf de cutit de : - turmenic - ghimbir - coriandru verdeata tocata ulei sare piper

Sarmale oltenești - rețeta tradițională din sudul țării

Sarmalele oltenești pot fi un deliciu dacă le acordați puțină atenție. Oricum, nu sunt prea greu de făcut, iar ingredientele sunt cam aceleași ca și pentru celelalte tipuri de sarmale.

Varza cu taitei de casa

1 kg Faina4 Oua2,5kg Varza alba dulce250g Untura5g Piper50g Sare

Salată de varză albă și roșie, cu mere și brânză

Salata de varză cu mere și brânză este o combinație perfectă de arome și texturi!

Varză călită cu costiță afumată

1 varza mare1 morcov2 cepecostiata afumata (optional)ardei grassare,piper,patrunjel

Rulouri De Varza

O reinterpretare a clasicelor sarmale pentru un plus de savoare.

Varza calita cu sunca

o varza nu prea mare, o ceapa, un ardei gras autohton, o rosie mare, marar si bors, sunca de casa, hrean

Varza cu tarhon

1 varza mica, 1 ceapa, sare, piper, vegeta, tarhon, ulei

Varza îngrașă? Câte calorii are varza albă sau roșie

Crezi că varza îngrașă? Ai fi surprins să afli că această legumă minunată poate fi secretul tău pentru a slăbi! Află câte calorii are varza și cum te poate ajuta să pierzi în greutate.

Varza cu costita afumata

1 varza mai mare, 350 g costita afumata, 1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras rosu, 3 rosii, 1 lingura bulion, 4-5 linguri ulei, boia, sare, piper, cimbru.

Penne cu varza acra

1 varza acra mica,500 gr penne, cimbru, piper, vegeta, 2 cepe, 30 ml ulei

Sarmale de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată

Sarmalele de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată, se pregătesc foarte ușor, sunt delicioase, hrănitoare și sățioase.

Varza dulce cu costita

varza - o bucata (marisoara)ceapa - 3 bucati mediiulei - 150 ml.costita extra - 800 grsare si piper dupa, gustoptional suc de rosii - 300 ml

Kavarma - cea mai bună tocăniță bulgărească

Dacă treci Dunărea, la sud, găsești o adevărată comoară culinară. Vorbim despre mâncarea bulgăreacă, evident, foarte gustoasă și variată și plină de arome. Bucătăria bulgărească este o combinație de influențe balcanice și turcești, un mix de arome și gusturi care nu au cum să te lase indiferent. Bulgarii sunt specialiști în tocănițe, pe care le fac din orice: pui, vită, miel, porc.  Kavarma este una dintre cele mai gustoase mâncăruri bulgărești și se poate face atât din carne de pui, cât și din porc. Specificul ei, la fel ca în cazul multor mâncăruri bulgărești, sunt castraveții murați.  În funcție de zona Bulgariei în care ajungeți, veți întâlni Kavarma preparată după rețeta locului, picantă sau nepicantă. 

Kimchi - varză murată în stil coreean

Ați auzit vreodată de kimchi? Nu este altceva decât varză murată, în stil coreean. Preparatul a devenit foarte popular în toată lumea, iar americanii îl consumă frecvent, pe post de murături. Spre deosebire de varza murată clasică, pe care o știm cu toții, kimchi este mai degrabă o varză fermentată, lăsată la temperatura camerei, cu o mulțime de mirodenii și arome. Kimchi nu seamănă deloc la gust cu varza murată cu care suntem noi obișnuiți. E suficient să ne uităm la ingrediente ca să înțelegem cât de diferit este preparatul, dar, în același timp, cu un gust original și interesant. 

Mancare de legume la cuptor cu orez

150 gr pastai verzi congelate 150 gr pastai galbene congeltate 2 cepe 300 gr rosii in suc propriu 1 morcov 1 punga legume congelate(continea conopida varza de bruxelles bucatele de ardei mazare) sare piper 3 linguri ulei 4-5 linguri orez 1 lingurita marar uscat

Varza dulce cu costita afumata

5 bucati de costita afumata, 1 ceapa, o varza cruda, suc de rosii, 1-2 foi de dafin, piper boabe, sare, putin ulei, patrunjel tocat

Varza Dulce Cu Ciolan La Cuptor

1,5- 2 kg varza varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate" un ciolan de cca 1- 1,5 kg 2 cepe 1-2 buc ardei un morcov mai micut 6 rosii sau bulion,pasta de tomate 1 l bors pentru fiert ciolanul,dar mai opriti un pahar pentru adaugat in varza sare,piper boabe,boabe de coriandru ,piper macinat,cimbru 3 foi de dafin 1 legatura marar

Ciorbă bulgărească, de post

Ciorba bulgarească este o rețetă de post usoară, revigorantă, atât în căldura verii, cât și în zilele răcoroase de iarnă.

Varza de Bruxelles cu legume si pui

500 gr varza de Bruxelles;3-4 buc de carne de pui;2 rosii;3 morcovi;1 ceapa;1 dovlecel;1 leg marar;sare, piper

Varza dulce cu carne de porc

1 kg carne de porc (costita ),o varza mare, 1 ceapa, 1 lingura bulion,3-4 linguri ulei, sare, piper, apa sau zeama de carne

Varza Cu Ciocanele De Pui

ciocanele de pui varza 1 ardei gras rosu 2 morcovi concentrat de rosii sunculita afumata sare piper ulei de masline

Varza acra calita cu afumatura

1 varza acra mai mare (vreo 2 kg)300 gr kaiser in cazul meu500 ml suc de rosiicimbru uscatpiper boabesare daca mai este cazulfoi de dafin

Varza murata cu boabe de mustar

varza alba 1 gutuie 1 ciulete de porumb1 varza rosie micaPiper boabe Foi de dafin Boabe de mustar Cimbru Marar uscat Catei de usturoi Hrean Sare mare grunjoasa Frunze de telina

Varza Murata Calita

2 verze acre, 3 linguri grasime

Varza calita cu sunculita afumata

1 varza mare (a mea a avut 2.100 kg),1 ceapa mare,400 gr sunculita afumata,ulei,sare, piper,boia dulce (cata dorim, pentru culoare),foi de dafin,cimbru,1 l bors,2 cubulete knorr "Costita afumata".

Varza de vara cu carne

2,2 kg varza, 0,9 kg de pulpa de porc, 5 cepe verzi, cu tot cu frunze, jumatate de ardei rosu, 400 ml suc de rosii mai gros, o legatura marar,sare, piper.

Mâncare de varză cu ciuperci

Dacă nu ați încercat niciodată combinația de varză cu ciuperci, trebuie să preparați această mâncare simplă, rapidă și de post măcar o dată. Se poate face cu varză proaspătă sau varză murată, dar trebuie să aveți în vedere că cea murată poate fi prea acră și trebuie să stea în apă rece o perioadă. De asemenea, puteți folosi orice fel de ciuperci vă plac pentru această rețetă. 

Varza rosie cu mere

1 kg varza rosie, 1 ceapa rosie, 2 linguri unt, 2-3 mere, 1-2 linguri zahar, 200 ml apa, 2-3 cuisoare, scortisoara,100 ml vin rosu(fac.),otet de vin rosu,sare,piper.

Rulouri cu varza

-300 gr cotlet de porc -400 gr varza murata -10 feliute bacon -1 ceapa -1 lingurita rasa cimbru -sare piper

Salata de varza cu ton

1 varza mica proaspata 2 conserve ton maruntit in ulei 1 legatura marar verde 1/2 lamaie sare piper 1 rosie

Varza calita delicioasa

- ½ kg varza- 1 ceapa- ulei de masline- sare, piper- chimen- boia iute/dulce- zahar- otet de vin/mere

Sarmale moldovenești - rețeta tradițională, cu varză murată

Sarmalele moldovenești sunt ușor diferite de cele preparate în alte părți din țară, ele fiind bogate în sos de roșii și având astfel un gust mai acrișor atunci când sunt făcute cu varză murată.

Orez prăjit cu legume, în stil asiatic

Orezul prăjit cu legume, este o masă delicioasă în sine, plină de legume proaspete și de arome, gata în mai puțin de 30 de minute. 

Tarta cu varza

Pentru aluat: 1 pahar de ulei 1 pahar de apa minerala faina c&acirct cuprinde 1 plic de praf de copt un praf de sare Pentru umplutura: o varza medie 2 cepe 2 linguri de pasta de tomate ulei (pentru calit varza si uns tava) sare piper cimbru

Sarmale grecești în foi de varză cu sos de ou și lămâie

Sarmale grecești în foi de varză cu un sos de ou și lămâie sunt unul dintre preparatele tradiționale grecești. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.

Sarmale de post cu orez și varză murată

Sarmale de post delicioase, cu orez și varză murată. Acest preparat este și sănătos, nu doar gustos. 

Mâncare de cartofi cu varză

Mâncărurile de legume, simple, sunt excelente în perioada postului, dar și pentru vegetarieni. Atunci când nu mai știți ce să gătiți, puteți opta pentru o mâncărică de legume, cu ce aveți prin frigider.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și ieftină: tocăniță de cartofi cu varză. Se face ușor, iar dacă nu țineți post se potrivește perfect alături de o porție de cârnați sau carne afumată. 

Fusili in sos de rosii

ptr 6 persoane 500 gr de paste fosili sau alt gen dupa dorinta 800 gr de rosii din conserva sau 1kg de rosii crude 2-3 catei de usturoi 2-3 ramuri de busuioc 1/4 pahar de ulei de masline 250-300 gr de parmezan ras sau brinza bulgareasca

Piure irlandez cu varză și ceapă verde

Banalul piure de cartofi este o garnitură pe cât de populară și ușor de făcut, pe atât de versatilă. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație irlandeză, de piure cu varză și ceapă verde, delicioasă și ușor de făcut. În rețeta originală se numește Colcannon și cunoaște o mulțime de variante adaptate, în toată lumea. Ingredientele de bază, care rămân constante sunt: cartofii, varza și ceapa verde.

Salata de varza cu surimi

4 bucati surimi 1/2 varza alba 100 g branza topita 1/2 castravete proapsat 3 linguri maioneza sare piper o lamaie

Varza calita

Rosii 10 mici-medii Varza 1 potrivita Ceapa 1 Ardei 1-2 Marar 1 legatura mare Apa 4 cesti Ulei 1-2 linguri Piper sare - dupa gust

Sarmale sarbesti

un kg carne de porc 300 g afumatura 3 cepe un morcov 100 g orez 400 g bulion concentrat de ardei capia varza acra ardei iuti sare piper cimbru

Sarmale in foi de varza, la slow cooker

1 kg carne de porc cu grasime 150 gr orez cu bob rotund 3 cepe mari 100 ml ulei 1 legatura marar 2-3 linguri bulion de ardei sare piper cimbru 2 verze murate

Orez asortat cu legume

1 castron mic de mazare2 cepe mariAlbitura1 dovlecel mic1 ardei rosu1 ardei verde1 morcovOrez albOrez rosuOrez negruCurrySos de soia dulceSos de soia sarat1 bucata ghimbir proaspat