Salata Coleslaw este o salată de crudități, de inspirație americană, extrem de simplu de făcut, având ca ingrediente de bază varză, morcovi și maioneză. Vezi cum se prepară.
Nu există o garnitură sau o salată la fel de versatilă ca salata de varză. Este plină de arome proaspete, care îmbunătățesc gustul oricărei mese. O salată de varză picantă poate completa o cină sau un grătar și le poate transforma în ceva extraordinar. Nu numai că este delicioasă servită alături de alte feluri de mâncare, dar salata de varză este, de asemenea, un topping delicios pentru toate tipurile de sandvișuri, de la pește și tacos la hot dog și burgeri.
Tot ce vă trebuie este o varză, niște dressing și câteva condimente simple pentru a face o salată delicioasă. Deși poate fi gata în câteva minute, pregătirea pentru cea mai gustoasă salată de varză este cel mai bine să fie începută cu cel puțin câteva ore înainte.
Încercați-o ca garnitură la sandvișuri, servită alături de cărnuri sățioase, cum ar fi carnea de vită înăbușită sau carnea de porc. Sau puneți-o peste următorul hot dog sau hamburger. Nu o să vă vină să credeți cât de ușor se prepară salata de varză acasă.
Cum se prepară salata Coleslaw
Ingrediente
- 1 varză albă mică sau 1/2 varză mare
- 4 morcovi, curățați de coajă
- 1 ceapă roșie mare
- 1/2 legătură mică de mărar, cepșoară sau pătrunjel, tocat fin (opțional)
- un vârf de cuțit de paprika
Pentru dressing
- 1 lingură de muștar Dijon
- 50 g de maioneză
- 50g iaurt, smântână sau mai multă maioneză
- 1-2 linguri de oțet de vin alb
Mod de preparare
Îndepărtați de pe varză toate frunzele exterioare pătate sau deteriorate. Se taie varza în două și se îndepărtează miezul cu un cuțit ascuțit. Puneți partea tăiată în jos pe un tocător și tăiați-o cât mai fin, în fâșii subțiri. Puteți folosi și o răzătoare mandolină (se taie varza în patru înainte de a o felia) sau un robot de bucătărie. Se răstoarnă într-un bol.
Radeți morcovii, sau tăiați-i în fâșii subțiri. Se adaugă în castron. Feliați fin ceapa, cât mai subțire, și adăugați-o în castron împreună cu celelalte legume. Se adăugă ierburile aromatice și se amestecă.
Într-un castron, se amestecă muștarul, maioneza, iaurtul și oțetul. Asezonați după gust.
Se răstoarnă dressingul în bolul de legume și se amestecă cu o lingură mare până când toate legumele sunt acoperite de sos. Presărați paprika și serviți imediat. Se poate păstra acoperită și la rece până la 3 zile. Se amestecă bine înainte de servire.
Trucuri pentru cea mai bună salată coleslaw
Când sunteți gata să amestecați salata de varză, nu puneți tot dressing-ul. În schimb, începeți cu aproximativ două treimi, amestecați totul și apoi vedeți dacă este nevoie de mai mult.
Dacă decideți că este perfectă așa cum este, nu aruncați restul de dressing! Păstrați-l în frigider (va rezista zile întregi, dacă nu chiar săptămâni). Folosiți-l pentru sandvișuri, ca sos pentru legume sau ca sos pentru carne și legume la grătar.
Variante de salată coleslaw
- Folosiți o combinație de varză roșie și albă atunci când faceți salata pentru un plus de culoare.
- Folosiți un măr tăiat fin.
- Pentru a face această rețetă mai ușoară, folosiți iaurt în loc de o parte sau de toată maioneza.
Sfaturi pentru prepararea salatei coleslaw din timp
Salata coleslaw este ușor de preparat în avans. Legumele pot fi mărunțite cu o zi sau două înainte și păstrate într-o pungă sigilată în frigider.
În ceea ce privește dressingul, amestecați-l și păstrați-l acoperit în frigider timp de câteva săptămâni. Combinați varza, morcovii și dressingul cu o seară înainte sau în ziua în care serviți salata.
Cu cât varza stă mai mult timp în sosul pentru salată de varză, cu atât va deveni mai moale și mai puțin crocantă.
Calorii și valori nutriționale
O porție de 100 grame de salată Coleslaw are 70 calorii.
-
Calorii
70kcal
-
Proteine
1g
-
Carbohidrați
12g
-
Fibre
3g
-
Grăsimi
3g
-
Colesterol
8mg
-
Sodiu
23mg
-
Potasiu
180mg
-
Vitamina C
33mg
-
Calciu
45mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.