O porție de bruschete calde este întotdeauna o idee bună pentru o gustare sau dacă aveți de preparat aperitive. Bruschetele cu ciuperci și usturoi sunt delicioase, nu îngrașă și foarte ușor de făcut. Le puteți prepara pentru o petrecere în aer liber, sau pur și simplu, pe post de masă ușoară.

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, iar această rețetă poate fi adaptată și pentru perioada postului. Trebuie doar să renunțați la parmezan sau să îl înlocuiți cu tofu sau o brânză vegetală. 

Bruschete cu ciuperci și usturoi
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2-3 lingurițe ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 350 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • pătrunjel proaspăt
  • o baghetă

Mod de preparare

Pentru început, ne vom ocupa de feliile de pâine. Tăiați bagheta felii, ungeți fiecare felie cu puțin ulei de măsline și dați la cuptor pentru 10 minute.

Spălați și curățați ciupercile și tăiați-le felii. Puneți restul de ulei la încins într-o tigaie pe foc și adăugați usturoiul tocat mărunt. Când acesta începe să sfârâie, puneți și feliile de ciuperci.

Sotați la foc mare, până când ciupercile și-au schimbat culoarea, iar apa care a ieșit din ele s-a evaporat. Asezonați cu sare și piper după gust și opriți focul.

Puneți câte o lingură generoasă de ciuperci sotate pe fiecare felie de pâine, după ce ați scos-o din cuptor. Presărați parmezan ras și pătrunjel proaspăt tocat.

Serviți bruschetele calde, pe post de aperitiv sau gustare.

Poftă bună!