Dacă vă plac chifteluțele din legume, trebuie să încercați această variantă cu conopidă și quinoa! Sunt delicioase, se fac foarte ușor și vă vor cuceri instantaneu!
Chifteluțele sunt unele dintre cele mai versatile preparate din bucătărie. Și asta pentru că se pot face din orice fel de carne, din pește și chiar legume și le puteți combina cu orice sos sau garnitură.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 1 cană quinoa
- 2 căni apă
- 1 conopidă medie
- 2 căței de usturoi
- 3/4 cană pesmet
- 1/2 linguriță oregano
- sare
- piper
Pentru sos:
- 1/2 ceașcă sos iute (Tabasco)
- 50 g unt
- 1 linguriță praf de usturoi
- 1 vârf de linguriță chili
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.Fierbeți quinoa conform instrucțiunilor de pe pachet. Rupeți conopida buchețele și fierbeți-o timp de 10 minute sau pregătiți-o la abur. Conopida nu trebuie să fie gătită complet, doar să se înmoaie puțin.
Când conopida s-a răcit puțin, puneți jumătate din ea, alături de usturoi, într-un robot de bucătărie și mărunțiți. Faceți același lucru și cu cealaltă jumătate de conopidă.
Pentru sos, topiți untul și amestecați-l cu celelalte ingrediente. Puneți jumătate din sos peste conopida mărunțită. Adăugați quinoa scursă de apă, pesmetul, sare și piper. Amestecați bine toate ingredientele și dați la frigider pentru 10-15 minute.
După cele 15 minute, puteți forma chifteluțele de conopidă. Dacă vi se pare prea moale compoziția, mai puteți adăuga puțină făină. Modelați chifteluțele cu mâna, la dimensiunea dorită. Puneți chifteluțele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei.
Dați tava la cuptor și întoarceți chifteluțele pe toate părțile, până când s-au rumenit uniform. Ungeți chifteluțele cu sosul rămas și mai dați la cuptor pentru 10 minute.
Serviți cu piure sau cu garnitura preferată.
Poftă bună!