Atunci când ai poftă de un desert rapid sau de un mic dejun dulce, o porție de pancakes te scoate din încurcătură. Le poți servi cu orice îți place, se fac repede și nu ai nevoie de multe ingrediente.

Clătite americane cu banană și ananas

Rețeta clasică de pancakes poate fi ”îmbunătățită” și puteți pune fructe și în compoziție. Astăzi vă propunem o rețetă de pancakes cu banane și ananas, dulci, aromate și simplu de făcut.

Puteți folosi ananas proaspăt sau din conservă, iar banana trebuie să fie bine coaptă. La final, puteți personaliza rețeta și modul de servire și să le savurați cu miere, cu fructe de pădure și iaurt sau cu sirop de arțar.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 100 g ananas
  • 1 banană
  • 100 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 3 lingurițe zahăr
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Puneți ananasul și banana curățată într-un robot de bucătărie și pasați. Adăugați făina, praful de copt, scorțișoara și zahărul și amestecați bine.

Transferați compoziția într-un bol și faceți o gaură în mijloc. Puneți oul acolo și începeți să amestecați cu un tel, până când îl încorporați în compoziție.

Turnați laptele puțin câte puțin, amestecând încontinuu. Dacă vi se pare prea moale compoziția, mai puneți o lingură de făină.

Puneți o tigaie la încins, cu un strop de ulei. Puneți din compoziția de pancakes cu polonicul și prăjiți 2-3 minute pe fiecare parte.

Serviți calde, cu iaurt grecesc, fructe proaspete, miere sau sirop de arțar. Sau cu orice vă place.

Poftă bună!