Deserturile pot fi foarte ușor adaptate în perioada postului, pentru a ne bucura de aroma lor chiar dacă nu consumăm alimente de origine animală. Iar clătitele sunt unul dintre deserturile cel mai ușor de adaptat în această perioadă.

Clătite pufoase cu cacao - de post

Tot ce trebuie să modificați la rețeta clasică este să renunțați la ouă și să înlocuiți laptele cu lapte vegetal. Puteți folosi lapte de soia, de orez, de migdale etc.

Astăzi vă propunem o rețetă de clătite cu cacao, dar le puteți face și albe, clasice. Sunt pufoase, simple, rapide și pot fi savurate cu orice umplutură, inclusiv frișcă vegetală și fructe proaspete.

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 200 ml lapte de migdale
  • 200 ml apă minerală
  • 170 g făină
  • 1 lingură cacao
  • 2 linguri de ulei
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • ulei pentru a le prăji

Mod de preparare

Puneți laptele vegetal, uleiul, apa minerală, un praf de sare și zahărul vanilat într-un bol. Amestecați bine cu un tel, după care începeți să încorporați făina, cu telul sau cu mixerul. Pentru a fi siguri că nu se formează cocoloașe, folosiți mixerul.

La final, încorporați cacaoa. Dacă vreți clătite foarte închise la culoare, puteți pune mai multă cacao. Trebuie să aveți în vedere că acestea se vor mai colora și în timpul prăjirii, dar și faptul că pot avea un gust ușor amărui de la cacao.

Lăsați compoziția să stea 15 minute la frigider. Pentru a prăji clătitele, ungeți o tigaie cu puțin ulei. Puneți un polonic de compoziție numai după ce tigaia este bine încinsă.

Prăjiți fiecare clătită la foc mediu, 2-3 minute pe fiecare parte, până când s-a rumenit. Serviți clătitele cu miere, dulceață de fructe sau cu orice umplutură vă place.

Poftă bună!