Cotletele de porc umplute cu legume sunt pur și simplu spectaculoase. Deși se pregătesc foarte ușor, fără să necesite prea multă experiență în bucătărie, au un gust deosebit și pot face ca o cină servită în confortul propriei case să pară una de restaurant.
Legumele simple ce se folosesc în această rețetă - țelină, ceapă, morcov și ardei gras - dau multă savoare acestui fel de mâncare ușor de pregătit și cu un conținut scăzut de carbohidrați.
Ponturi pentru tăierea cotletelor de porc
Tăierea cotletelor de porc pentru umplutură este foarte simplă. Ca să iasă perfecte, trebuie doar să țineți cont de câteva detalii importante. În primul rând, aveți grijă să alegeți cotlete de porc ce au o grosime de cel puțin trei centimetri.
Acest lucru vă va permite să creați un buzunar frumos pentru umplutură fără a risca să tăiați prin exteriorul cotletelor de porc.
De asemenea, este important să folosiți un cuțit foarte ascuțit atunci când tăiați buzunarele în cotletele de porc. Abia după ce vă asigurați că aveți un cuțit suficient de bine ascuțit, puteți trece la treabă.
Introduceți vârful cuțitului în cotletul de porc. Mișcați-l înainte și înapoi în interiorul cotletului de porc pentru a crea un buzunar mare. Aveți grijă să nu străpungeți carnea prea mult, astfel încât să formați un buzunar cu o lățime de doar 2,5 centimetri, ceea ce va permite umpluturii să rămână înăuntru în timp ce cotletul de porc se va coace.
Rețeta de cotlete de porc umplute cu legume
Ingrediente
Pentru carnea de porc
- 6 cotlete de porc, groase de 3-4 centimetri
- Două linguri de ulei vegetal
- O jumătate de linguriță de sare
- Un sfert de linguriță de piper
Pentru umplutura de legume
- Două linguri de unt
- O tulpină medie de țelină, tocată, adică aproximativ 50 de grame
- O ceapă medie, tocată mărunt
- Un morcov mic, tocat mărunt
- Un ardei gras verde mic, tocat mărunt
- 120 de grame de brânză Cheddar dată pe răzătoare
- 1,5 lingurițe de frunze de cimbru proaspăt tocate sau o jumătate de linguriță de frunze de cimbru uscat
- Un sfert de linguriță de sare
- 1/8 linguriță de piper
Mod de preparare
Mai întâi, încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, topiți untul într-o tigaie, la foc mediu. Căliți țelina, ceapa, morcovul și ardeiul gras timp de aproximativ cinci minute, amestecând din când în când, până când legumele se înmoaie; îndepărtați-le de pe foc. Adăugați brânza, cimbrul, un sfert de linguriță de sare și 1/8 linguriță de piper.
Tăiați câte un buzunar adânc, pe orizontală, în fiecare cotlet de porc, pe partea cu cea mai multă carne. Umpleți buzunarele obținute cu amestecul de legume călite. Închideți buzunarele cu ajutorul unor scobitori.
Tăiați câte un buzunar adânc, pe orizontală, în fiecare cotlet de porc, pe partea cu cea mai multă carne. Umpleți buzunarele obținute cu amestecul de legume călite. Închideți buzunarele cu ajutorul unor scobitori.
Încingeți uleiul în aceeași tigaie, la foc mediu. Prăjiți carnea de porc în ulei pentru aproximativ cinci minute, întorcând-o o dată, până când se rumenește ușor. Presărați o jumătate de linguriță de sare și un sert de linguriță de piper. Puneți cotletele într-un vas de copt.
Acoperiți vasul și dați-l la cuptor pentru 30 de minute. Apoi, descoperiți-l și mai lăsați cotletele în cuptor pentru încă o jumătate de oră sau până când carnea de porc este ușor roz când este tăiată lângă os, pe părțile neîmpăturite ale cotletelor.
Cu ce se servesc cotletele umplute cu legume
Cotletele de porc umplute pot fi servite lângă garnitura preferată – fie orez fiert simplu; piure de cartofi pufos, făcut cu unt, lapte sau smântână; cartofi copți cu smântână, piure de mazăre sau morcov, salată sau altele, după pofta și imaginația fiecăruia.
Calorii și valori nutriționale
Un cotlet de porc umplut cu legume are 290 calorii.
-
Calorii
290kcal
-
Proteine
25g
-
Carbohidrați
4g
-
Fibre
1g
-
Grăsimi
20g
-
Grăsimi saturate
9g
-
Colesterol
85mg
-
Sodiu
480mg
-
Potasiu
360mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.