Rețeta pe care v-o propunem astăzi vă va transporta, cel puțin din punct de vedete culinar, cu gândul la o vacanță pe malul Mediteranei. O rețetă ușoară de creveți saganaki, așa cum îi prepară grecii, cu sos de roșii și brânză feta. Un fel de mâncare ușor și rapid, potrivit pentru acele momente când aveți poftă de fructe de mare. 

Creveți Saganaki
Timp total 45 minute

Ingrediente

250 g creveți ulei de măsline 1 ceapă 3 căței de usturoi 1 ardei kapia 400 g roșii pasate 200 g brânză feta 1/3 pahar de vin oregano sare piper pătrunjel

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa, ardeiul și usturoiul și curățați creveții. Puneți ulei de măsline într-o tigaie pe foc. Adăugați ceapa, usturoiul și ardeiul și căliți câteva minute. Asezonați cu sare și piper, după care puneți pasta de roșii și oregano.

Lăsați totul să fiarbă la foc potrivit timp de 5 minute. Separat, puneți ulei de măsline într-o altă tigaie și prăjiți creveții câte două minute pe fiecare parte. Stingeți cu puțin vin și puneți creveții peste sosul de roșii pregătit mai devreme.

Radeți brânză feta deasupra și dați la cuptor, pentru a se gratina, pentru 10-15 minute. La final, presărați pătrunjel proaspăt tocat și mai stropiți cu puțin ulei de măsline.

Poftă bună!