Drob de ciuperci, foarte gustos și sănătos și care poate fi consumat și de către vegetarieni.Puteți folosi ciuperci Champignon, dar le puteți combina și cu Pleurotus sau cu hribi.

Drob de ciuperci - rețetă vegană

Drobul este un preparat specific Paștelui, dar poate fi pregătit în orice perioadă a anului. Mai ales dacă ne referim la un drob de ciuperci, foarte gustos și sănătos și care poate fi consumat și de către vegetarieni.

Pentru drobul de ciuperci veți avea nevoie de un kilogram de ciuperci proaspete. Puteți folosi Champignon, care sunt cele mai accesibile ca preț, dar le puteți combina și cu Pleurotus sau cu hribi. Rezultatul final va fi mai gustos.

Drobul de ciuperci este foarte sănătos, fiind o sursă excelentă de proteine vegetale. Poate fi preparat inclusiv pentru masa de Paște, dacă nu vă place drobul făcut din organe de miel sau pasăre sau dacă vreți o variantă mai light.

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci (Champignon, Pleurotus)
  • 4-5 linguri ulei
  • 3 ouă
  • 1 ceapă mare
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • sare, piper
  • 3 linguri pesmet

Mod de preparare

Tocați ceapa, ceapa verde și usturoiul verde. Spălați ciupercile și tocați-le mărunt. Puneți ceapa la călit în ulei, apoi adăugați ciupercile tocate. Puneți sare și piper și căliți până când ciupercile scad în volum și se evaporă apa pe care au lăsat-o.

După ce compoziția s-a răcit, puneți ouăle, pesmetul (acestea vor ajuta drobul să se lege și să se taie frumos), ceapa verde și usturoiul verde tocate mărunt și verdețurile.

Amestecați bine și puneți compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptor, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute sau până când drobul s-a rumenit deasupra.

Tăiați după ce s-a răcit complet.

Poftă bună!