O rețetă de drob și carne de pasăre cu organe de miel, ficat de pui, ceapă verde, usturoi, pătrunjel, mărar, ștevie, lobodă, ouă, unt și prapur de porc.
Rețeta de drob de miel şi pasăre
Ingrediente
- organele de la 1 miel (ficatul, splina, rinichii, inima, plămânii)
- 500 g de ficat de pui
- 1 lob de piept de pui
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 legături de usturoi verde
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de ştevie
- 1 legătură de lobodă
- 3 ouă crude
- 2 linguri de ulei
- puţin prapur de porc – partea subţire
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- pesmet
- sare şi piper
- 3 ouă fierte tari
Mod de preparare
Începeți această rețetă prin a spăla și curăța bine organele și apoi lăsați-le în apă cu oțet (3 părți apă și una oțet) pentru aproximativ 15 minute. Apa trebuie să le acopere și astfel veți scăpa de mirosul puternic de miel.
După aceea, se fierb măruntaiele, ficatul și pieptul de pui (în jur de 30 minute), iar când s-au răcit se taie cubulețe.
În paralel, se curăță verdeața, se spală și se toacă, dar nu foarte mărunt. Într-un castron mare, se pun: verdeața, carnea fiartă și organele, ouăle crude și făina. Se amestecă și se asezonează cu sare și piper.
După aceea, pregătiți tava în care veți face drobul, o ungeți cu unt și presărați pesmet deasupra.
În cazul în care folosiți prapur de porc, îl așezați cu marginile afară, după ce l-ați spălat, astfel încât să împacheteze drobul.
Revenind, turnați o parte din compoziție, așezați ouăle fierte fie întregi, fie jumătăți în mijloc, apoi acoperiți cu restul aluatului și prapurul.
Tava se introduce în cuptorul preîncălzit și se lasă în jur de 40 de minute până se rumenește.
Poftă bună!
De la masa de Paște nu trebuie să lipsească preparatele tradiționale: ciorba de miel, friptura de miel, pască.