Sunteți un mare fan al cartofilor? Dacă răspunsul este da, atunci veți adora această mâncare de cartofi cu carne de porc. Este o mâncare clasica pe care o puteți face cu ușurință acasă.

Mâncare de cartofi cu carne de porc

Bucăți de cartofi și carne fragedă și suculentă acoperite cu sos din morcovi, ceapă și ardei gras.

Această tocană este una dintre preferatele noastre și poate fi gătită pe aragaz sau într-un multicooker. Carnea de porc fragedă și suculentă și bucățile de cartofi perfect fierte sunt acoperite de un sos delicios format din legume și condimente și merge perfect cu o felie de pâine!

Tocănița cartofi cu carne de porc are morcovi și ceapă pentru a-i da o aromă bogată și consistentă. Se face cu ingrediente simple, pe care sigur le aveți în bucătărie, toate gătite într-o singură oală.

Ce carne de porc este cea mai bună pentru mâncare

Am folosit spată de porc pentru această rețetă și am tăiat-o în bucăți. Se poate folosi și carne de vită, dar vă sugerăm să măriți timpul de gătire pentru a face carnea de vită fragedă.

După cum am menționat mai sus, carnea de porc va fi fragedă fie datorită grăsimii, fie din timpul de gătire potrivit. O bucată de carne de porc cu grăsime, cum ar fi spata, are nevoie de un timp mai mare de gătire pentru a se frăgezi. Dacă folosiți pulpă sau un cotlet, este de preferat un timp de gătire mai scurt pentru a păstra frăgezimea.

Rețeta de mâncare de cartofi cu carne de porc

Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 kg spată de porc
  • 2 ardei grași
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 lingură de sare
  • 1 linguriță de praf de usturoi
  • 1/2 piper negru
  • 1 linguriță paprika
  • 1 linguriță busuioc
  • 1 litru de apă
  • 2 frunze de dafin
  • Mărar și pătrunjel

Mod de preparare

Tăiați spata de porc în bucăți.

Se încălzește o oală la foc mare. Adăugați 5 linguri de ulei. Se rumenește carnea complet, aproximativ 15 min, amestecând din când în când pentru a se găti uniform. Scoateți carnea și lăsați-o deoparte.

Adăugați 3 linguri de ulei în oală. Adăugați ceapa tocată și prăjiți-o până când devine aurie (6 min.), apoi adăugați morcovul și căliți-l (7 min.).

Se adaugă bucățile de carne de porc, se adaugă ardeiul gras, sarea, piperul negru, busuiocul, pudra de usturoi, paprika.

Adăugați cartofii, 1 litru de apă și fierbeți timp de 30 min.

Se presară mărarul și pătrunjelul și se mai lasă 15 min.

Tocănița cartofi cu carne de porc și este gata! Poftă bună!