Obrăjori de porc - Ce sunt și cum îi poți găti

Obrăjorii de porc sau maseteri de porc, după cum sugerează și numele, sunt micile bucăți de carne care se găsesc în obrazul porcului. A nu se confunda cu gușa, care este zona din jurul feței și care este mai mult grăsime (chiar dacă este o grăsime gustoasă) decât carne.

Obrăjorii de porc sunt niște mușchi mici care se topesc în gură după ce sunt gătiți lent.

Adesea trecuți cu vederea, sunt o carne mică și ieftină, dar preparatele gătite cu această carne sunt într-adevăr speciale. Deoarece sunt destul de puțin folosiți, s-ar putea să fie nevoie să îi comandați special la măcelărie. Din cauza conținutului de grăsime care se topește în timpul gătitului, se micșorează destul de mult, așa că țineți cont de acest lucru atunci când cumpărați obraji de porc.

Spaniolii prepară obrajii de porc în vin sherry cu prune uscate, în timp ce italienii prepară guanciale -  ingredientul tradițional pentru carbonara. Datorită dimensiunilor mici ale obrazului, aroma este mai puternică decât a altor produse similare din carne de porc.

Cum se prepară obrăjorii de porc

Obrăjorii de porc trebuie gătiți încet, pentru o perioadă lungă de timp, permițând cărnii să se frăgezească în mod corespunzător și aromelor să se dezvolte pe deplin. Recomandăm fierberea ca fiind cea mai bună metodă de gătire lentă.

Cheia pentru un obraz de porc înăbușit bun constă în rumenirea inițială a cărnii, urmată de gătitul lent. Carnea bine asezonată ar trebui să fie prăjită la tigaie la foc mediu-mare până când se rumenește. După ce este gata, se lasă deoparte și se gătesc orice alte ingrediente, cum ar fi ceapa și morcovii, în sucul din tigaie.

Cât timp este nevoie pentru a găti obrăjorii de porc

Ca o indicație aproximativă, dacă gătiți lent, în jur de 3-6 ore. Dacă faceți obrăjori de porc înabușiți va dura aproximativ 2-2,5 ore.

De ce ar trebui să mâncăm obrăjori de porc mai des

  • Este într-adevăr una dintre cele mai bune bucăți de carne de porc
  • Este deosebit de slabă și fragedă
  • Cele mai multe bucăți de carne pot fi ori slabe, dar uscate ori fragede, dar grase - acești mici muschi sunt și slabi și suculenți

Carnea este o sursă excelentă de vitamine, minerale și proteine, esențiale în cadrul unei alimentații echilibrate de zi cu zi. Obrăjorii de porc au suficientă grăsime pentru aromă, așa că preparatul final va fi delicios.

Rețete cu obrăjori de porc

1 din 2

Obrăjorii de porc cu vin și miere sunt nemipomenit de gustoși. In această rețetă sunt gătiți lent și sunt considerați o delicatesă.

Ingrediente

  • 1 kg de obraji de porc
  • 1 ceapă
  • 6 cepe verzi
  • 1 măr verde
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 500 ml de vin de Porto
  • 5 cartofi
  • 1 frunză de dafin
  • 2 linguri de miere
  • 1/2 linguriță de cimbru
  • 1/2 linguriță de pătrunjel proaspăt, dacă este posibil
  • Sare și piper după gust
  • 2 linguri de făină
  • 80 ml de ulei de măsline extravirgin
  • 600 ml de apă (din bulion de vită)

2 din 2

Obrăjori de porc de porc aromati, intr-un sos italian, gata pentru a fi serviti cu mamaliga sau paste.

Ingrediente

  • 1 - 1,5 kg de obrăjori de porc
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 500 ml de vin roșu sec
  • 260 de grame de roșii din conservă tăiate mărunt
  • 2 morcovi medii, curățați de coajă, tăiați în rondele
  • 1 ceapă medie, tocată mărunt
  • 2 tulpini de țelină, tocate
  • 1 lingură de ierburi proaspete tocate, cum ar fi rozmarin sau cimbru
  • Sare kosher și piper negru proaspăt măcinat, după gust