O reinventare a omletei traditionale, ideala pentru un mic dejun special sau brunch.

Omleta Cu Somon
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 60g unt
  • 2 linguri faina
  • 200ml lapte
  • 100ml smantana
  • 6 mari oua, separate
  • 250g somon afumat, fin feliat
  • 3 linguri de ceapa verde, tocata
  • 100g crema de branza

Mod de preparare

1. Se topeste jumatate din unt intr-o tigaie, la foc mediu, apoi se adauga faina si se amesteca timp de 1 minut. Treptat, se adauga laptele si smantana, amestecand, pana cand se formeaza un sos gros. Se asezoneaza si se ia de pe foc.

2. Se pune compozitia intr-un bol si se adauga galbenusurile de ou, somon si ceapa verde. Se amesteca bine, apoi se adauga crema de branza.

3. Intr-un un castron separat, se bat albusurile, apoi se incorporeaza in amestecul de galbenus de ou.

4. Se topeste untul ramas intr-o tigaie, la foc mediu. Se toarna amestecul de ou. Se da focul mic si se gateste timp de 2-3 minute, pana cand este facuta doar pe partea de jos. Nu se amesteca. Se baga la cuptor timp de 4-5 minute pana devine maronie in partea de sus. Se taie in felii si se serveste imediat, cu paine prajita cu unt.