O reinventare a omletei traditionale, ideala pentru un mic dejun special sau brunch.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 60g unt
- 2 linguri faina
- 200ml lapte
- 100ml smantana
- 6 mari oua, separate
- 250g somon afumat, fin feliat
- 3 linguri de ceapa verde, tocata
- 100g crema de branza
Mod de preparare
1. Se topeste jumatate din unt intr-o tigaie, la foc mediu, apoi se adauga faina si se amesteca timp de 1 minut. Treptat, se adauga laptele si smantana, amestecand, pana cand se formeaza un sos gros. Se asezoneaza si se ia de pe foc.2. Se pune compozitia intr-un bol si se adauga galbenusurile de ou, somon si ceapa verde. Se amesteca bine, apoi se adauga crema de branza.
3. Intr-un un castron separat, se bat albusurile, apoi se incorporeaza in amestecul de galbenus de ou.
4. Se topeste untul ramas intr-o tigaie, la foc mediu. Se toarna amestecul de ou. Se da focul mic si se gateste timp de 2-3 minute, pana cand este facuta doar pe partea de jos. Nu se amesteca. Se baga la cuptor timp de 4-5 minute pana devine maronie in partea de sus. Se taie in felii si se serveste imediat, cu paine prajita cu unt.