Omleta este o idee delicioasă și sățioasă pentru micul dejun și nu numai. Există o mulțime de rețete de omletă, de la cele mai simple, până la cele mai complicate, cu ingrediente deosebite. Astăzi vă propunem o omletă în stil grecesc, delicioasă și plină de proteine și vitamine.
Omleta grecească este diferită de omleta pe care o știm noi prin faptul că ea conține ceapă, brânză feta și măsline kalamata, adică câteva ingrediente de la salata grecească. Practic, este o combinație între o omletă clasică și o salată în stil grecesc.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 4 ouă
- 30 ml apă
- 1/2 ceapă
- 1 roșie
- 60 g brânză feta
- 30 g măsline kalamata
- 1/2 linguriță oregano
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare
Bateți ouăle într-un bol, adăugând apa și puțin piper. Nu este nevoie de sare pentru că va fi brânza destul de sărată.Curățați ceapa și tocați-o fin. Curățați roșia de coajă și tăiați-o cubulețe. Puneți puțin ulei de măsline într-o tigaie pe foc. Adăugați ceapa și căliți-o timp de un minut. Adăugați și cubulețele de roșie.
După un minut, puneți măslinele curățate de sâmburi și brânza feta și opriți focul. Presărați oregano deasupra. Puneți amestecul deoparte, cât timp vă veți ocupa de omletă.
Puneți din nou puțin ulei în tigaie. Adăugați câte 2 polonice din amestecul de ouă, pentru ca omleta să se coacă uniform. Când marginile încep să fie rumenite, întoarceți omleta cu grijă, cu ajutorul unei spatule.
Când omleta este aproape gata, puneți câteva linguri din mestecul făcut mai devreme și împăturiți omleta. Repetați procedura și cu restul ingredientelor.
Poftă bună!