Ouăle umplute sunt o idee foarte populară de aperitiv și nu lipsesc de pe platourile cu bunătăți fie că vorbim despre sărbători sau ocazii speciale. Astăzi vă propunem o rețetă mai altfel de ouă umplute, cu pastă aromatizată cu condimente. Sunt delicioase, ușor de făcut și nu necesită mult timp sau nultă atenție.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 6 ouă fierte
- 2 linguri maioneză
- 2 linguri iaurt
- 1 linguriță curry
- 1/2 linguriță chimion
- 1 linguriță sos chutney
- 2 fire ceapă verde
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- 1 linguriță muștar
- 1/2 linguriță tabasco
- sare
- piper
Mod de preparare
Fierbeți ouăle în apă cu sare, timp de 5-6 minute, cât să fie tari. Curățați ouăle după ce s-au răcit și tăiați-le pe jumătate.Scoateți gălbenușurile și puneți-le în blender, alături de maioneză, iaurt, muștar, sosul tabasco și chutney și condimente. Mixați până când obțineți o pastă omogenă. Asezonați cu sare, piper și adăugați zeamă de lămâie după gust.
Adăugați ceapa verde tocată mărunt și amestecați. Umpleți jumătățile de ouă cu pasta și serviți.
Poftă bună!