Ouăle umplute sunt o idee foarte populară de aperitiv și nu lipsesc de pe platourile cu bunătăți fie că vorbim despre sărbători sau ocazii speciale. Astăzi vă propunem o rețetă mai altfel de ouă umplute, cu pastă aromatizată cu condimente. Sunt delicioase, ușor de făcut și nu necesită mult timp sau nultă atenție. 

Ouă umplute cu pastă de curry
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 6 ouă fierte
  • 2 linguri maioneză
  • 2 linguri iaurt
  • 1 linguriță curry
  • 1/2 linguriță chimion
  • 1 linguriță sos chutney
  • 2 fire ceapă verde
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță muștar
  • 1/2 linguriță tabasco
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Fierbeți ouăle în apă cu sare, timp de 5-6 minute, cât să fie tari. Curățați ouăle după ce s-au răcit și tăiați-le pe jumătate.

Scoateți gălbenușurile și puneți-le în blender, alături de maioneză, iaurt, muștar, sosul tabasco și chutney și condimente. Mixați până când obțineți o pastă omogenă. Asezonați cu sare, piper și adăugați zeamă de lămâie după gust.

Adăugați ceapa verde tocată mărunt și amestecați. Umpleți jumătățile de ouă cu pasta și serviți.

Poftă bună!