Ouăle umplute sunt o idee bună atât pentru o masă rapidă, cât și pentru un aperitiv bogat, atunci când aveți musafiri. Sunt o sursă excelentă de proteine și grăsimi, numai că rețeta clasică poate fi puțin cam grea pentru unele persoane.

Din acest motiv, rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă, fresh și la fel de gustoasă. Practic, pasta aceea din gălbenuș, pateu și maioneză o veți înlocui cu pastă de avocado. Proteinele animale vor fi înlocuite de proteine vegetale și veți avea o sursă bogată în Omega 3 și Omega 6. 

Ca să nu mai vorbim despre cât de repede se face și timpul pe care îl scutiți la prepararea acestei rețete, față de cea clasică.

Ouă umplute cu avocado
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 7-8 ouă
  • 1 avocado bine copt
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 1 linguriță muștar
  • sare
  • piper
  • ceapă verde
  • pătrunjel (opțional)

Mod de preparare

Fierbeți ouăle în apă cu sare, cel puțin 5 minute. După ce au fiert, puneți apă rece peste ouă și mai lăsați-le câteva minute.

Între timp, puneți avocado-ul curățat într-un bol și pasați-l bine, cu furculița sau cu blenderul. Adăugați imediat zeama de lămâie, pentru a nu oxida și amestecați.

Puneți muștarul, ceapa verde tocată mărunt și asezonați cu sare și piper după gust.

Dați pasta la frigider cât timp curățați ouăle. Tăiați-le pe jumătate și scoateți gălbenușurile. Umpleți jumătățile de ou cu pasta și decorați cu pătrunjel verde.

Poftă bună!