Spaghetele cu bacon și sos de roșii sunt cel mai bun exemplu de masă rapidă, delicioasă și pentru care aveți nevoie de doar câteva ingrediente: bacon, roșii în conservă, paste, ulei de măsline și usturoi.
Preparatele rapide sunt cele care vă salvează atunci când vorbim de mesele din timpul săptămânii, iar această rețetă este gata în 15 minute. Este perfectă ca atare, dar pot fi adăgate și legume sau pui!
Se prepară cu un sos de roșii și bacon și este o modalitate excelentă de a transforma o bucată de bacon într-o cină rapidă. Rețeta se poate completa cu mai multe legume dacă doriți.
Ingredientele necesare pentru pastele cu cu bacon și sos de roșii
Iată tot ce vă trebuie:
- bacon (sau pancetta, chorizo, șuncă sau cârnați)
- conservă de roșii
- ulei de măsline
- usturoi
- paste
Adăugați pastele gătite în sos cu un strop din apa în care au fiert. Așa fac restaurantele pentru ca și cele mai simple paste să aibă un gust extraordinar!
Există un secret în prepararea pastelor care face toată diferența: folosirea apei în care le-ați fiert. Ajută la îngroșarea sosului, făcându-l să se lipească de spaghete și este modul în care italienii prepară pastele dintotdeauna. Se numește emulsificarea sosului și veți citi despre acest lucru în fiecare rețetă de paste.
Este un preparat foarte rapid, perfect pentru o seară aglomerată în timpul săptămânii. Mai ales dacă chiar nu aveți chef de gătiti și cumpărați bacon deja tăiat.
Rețeta de paste cu bacon și sos de roșii
Ingrediente
- 160 g de spaghete sau alte paste la alegere
- 1 linguriță de ulei de măsline (sau unt)
- 150 - 180 g bacon, tăiat în cubulețe
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- 1/2 ceapă, tăiată mărunt (albă, galbenă)
- 400 g roșii pasate din conservă
- Sare și piper
- Un vârf de cuțit de zahăr, dacă este nevoie
- Ulei de măsline extravirgin
- Pătrunjel tocat mărunt
- Parmezan
Mod de preparare
Pregătiți ingredientele pentru a începe să gătiți și pastele și sosul în același timp.
Dați în fiert o oală mare cu apă. Adăugați un vârf de cuțit de sare. Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet, dar MINUS 2 minute.
Între timp, încălziți uleiul într-o tigaie la foc mare. Adăugați baconul și gătiți timp de 1 minut, apoi adăugați usturoiul și ceapa și gătiți timp de 3 minute sau până când ceapa este translucidă și baconul este auriu. Scurgeți excesul de grăsime dacă doriți.
Scoateți o cană de apă în care ați fiert pastele, apoi turnați aproximativ 120 ml în tigaie. Dați în clocot și amestecați.
Adăugați roșiile și gătiți timp de 2 minute, apoi reduceți focul la mediu.
Scurgeți pastele sau, dacă v-ați sincronizat bine, folosiți cleștele pentru a le transfera direct din oală în tigaie.
Se amestecă ușor folosind două linguri de lemn timp de 2 minute sau până când sosul se lipește de paste. Dacă devine prea gros, adăugați doar un strop din apa în care ați fiert pastele.
Se condimentează cu sare și piper (nu uitați că baconul este sărat!).
Serviți imediat, garnisiți cu parmezan, pătrunjel și un ultim strop de ulei de măsline, dacă doriți.
Trucuri pentru cele mai bune spaghete cu bacon și roșii
- Dulceața și aroma roșiilor la conservă este influențată de calitatea produsului/brandului. Roșiile conservate de calitate mai bună pot fi puțin acrișoare. Pentru a mai atenua gustul acrișor, adăugați un vârf de cuțit de zahăr.
- Dacă dublați cantitățile din rețeta noastră, asigurați-vă că folosiți o tigaie uriașă în care vor avea loc toate pastele. Un wok mare este genial.
Calorii și valori nutriționale
O porție mare de spaghete cu bacon și sos de roșii are 565 calorii.
-
Calorii
565kcal
-
Proteine
33g
-
Carbohidrați
43g
-
Zaharuri
11g
-
Fibre
5g
-
Grăsimi
30g
-
Grăsimi saturate
10g
-
Colesterol
74mg
-
Sodiu
1640mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.