Toamna parcă nu este toamnă fără un desert cu dovleac. Fie că este vorba despre o plăcintă românească sau un desert de inspirație internațională, un lucru e clar: dovleacul este vedeta toamnei.

Și nici nu e de mirare, având în vedere aroma deosebită pe care o are atunci când este copt. Iar dacă îl mai combinăm și cu mirodenii, condimente și arome, rezultatul nu are cum să fie altfel decât delicios. Astăzi vă propunem o rețetă de plăcintă cu dovleac în stil american. Delicioasă, aromată, parfumată și ușor de făcut. Sună bine, nu-i așa? 

Plăcintă americană cu dovleac
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 1/2 cană zahăr brun
  • 1/3 cană zahăr tos
  • putina sare
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • o bucățică de ghimbir
  • un praf de cardamom
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 450 g piure de dovleac
  • 1 și 1/2 cană frișcă lichidă
  • aluat pentru tartă

Mod de preparare

Pentru a face piureul de dovleac, tăiați dovleacul pe jumătate și puneți jumătățile pe o tavă, cu tăietura în jos. Dați la cuptor pentru o oră, după care scobiți pulpa dovleacului cu o lingură.

Bateți ouăle cu zahărul, un praf de sare și mirodeniile. Adăugați zeama de lămâie și amestecați. Încorporați în amestec piureul de dovleac și frișca lichidă.

Mixați până când toate ingredientele sunt încorporate și ați obținut o cremă omogenă. Puneți aluatul de tartă în tavă și dați la cuptor pentru 15 minute. După aceea, turnați și compoziția de dovleac și dați din nou la cuptor, la 175 de grade, pentru 45-50 de minute.

Pentru a fi siguri că este copt, verificați cu vârful unui cuțit în mijlocul tartei. Dacă nu mai este umed, plăcinta este gata.

Lăsați plăcinta să se răcească pe un grătar de bucătărie. Serviți plăcinta cu frișcă naturală sau simplă.

Poftă bună!