Această tocaniță de cartofi în stil grecesc poate fi foarte rapidă și simplu de făcut, și în același timp este plină de savoare și este și super versatilă.

Tocăniță de cartofi în stil grecesc

Dacă vă plac cartofii, atunci trebuie neapărat să încercați această tocăniță de cartofi în stil rustic grecesc! Este o rețetă clasică elenă, dar reprezintă exemplul ideal al modului în care bucătăria greacă ia cele mai simple ingrediente și le transformă fără efort într-un fel de mâncare delicios!

Cartofii sunt pufoși, acoperiți cu ulei de măsline, amestecați cu roșii proaspete suculente și aromați cu ceapă dulce, usturoi și ierburi proaspete pentru a forma un fel de mâncare vegetarian uimitor.

Rețeta de tocăniță de cartofi în stil grecesc

Preparare 10 minute
Gătire 30 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 8 cartofi medii, curățați și tăiați în bucăți de 2,5 cm (aprox. 1,5 kg)
  • 1 ceapă roșie medie, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • 3 roșii coapte, curățate de coajă și date prin răzătoare
  • 1/2 cană de ulei de măsline
  • 1 lingură de sare
  • 1/2 linguriță de piper proaspăt măcinat
  • 2-3 linguri de pătrunjel tocat

Mod de preparare

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă de tocană grecească de cartofi, începeți prin a vă pregăti legumele. Curățați și tăiați cartofii în bucăți de 2,5 cm, tăiați mărunt (sau radeți) ceapa și usturoiul și lăsați-le pe toate deoparte. Curățați roșiile și dați-le pe răzătoare. S-ar putea să vi se pară mai ușor să curățați roșiile dacă le înăbușiți mai întâi timp de 1 minut în apă fierbinte. (Cel mai bine este să folosiți roșiile proaspete și nu conservate.)

Încingeți o oală mare la foc mediu-mare. Se adaugă uleiul de măsline și ceapa și se călesc până se înmoaie. Se amestecă usturoiul și se mai călește încă 1 minut. Adăugați pasta de roșii și mai gătiți totul încă 1 minut.

În aceeasi oală, se pun roșiile rase, cartofii, se presară pătrunjel tocat si se asezonează cu sare și piper. Adăugați apă caldă cât să acopere cartofii (în timp ce amestecați din când în când) și puneți la gătit. Reduceți focul la mediu, acoperiți și fierbeți timp de 30 de minute sau până când cartofii sunt fragezi.

Tocănița de cartofi în stil grecesc se servește cel mai bine cât este caldă sau la temperatura camerei.