Aluat filo casa noastra

Aluat filo casa noastra retete: cum gatesti aluat filo casa noastra si cele mai gustoase retete de aluat filo, aluat filo chisinau, placinta din aluat filo, coniac de casa, prajituri de casa, ciorba de casa, retete prajituri de casa, pui de casa la cuptor, retete culinare prajituri de casa, quiche fara aluat.

Aluat FILO - homemade, placinte, strudele

Aluat FILO. Ingrediente: 400 gr faina, 230 ml apa calduta, un varf sare, 1 lingura ulei

Pastel cu carne si vanata

250 gr de aluat filo - 6 foi de filo 300-400 gr carne macinata 1 vanata mare coapta si cojita lasata in sita sa se scurga de apa 1 ceapa mare - taiata cuburi mici 2 oua sare piper putina nucsoara putin coriandu macinat ulei de masline 1 ou ptr uns

Carnati de casa in aluat de pizza

Carnati afumati de casa in mat de oaie Aluat de pizza : 5 linguri de faina drojdie - 25 g apa sare si 1 lingura de untura Un ou pentru uns Seminte de susan si de mac

Foietaj cu capsuni si mascarpone

4-5 foi de placinta Filo,3 linguri de unt topit, 90 g ciocolata alba, 3 cani de capsuni, 250 g mascarpone, 60 ml lapte, 4 linguritze zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie.

Tart~a bezea cu crem~a de lam^aie - Tarte de lim~ao merengada

Aluat: aluat pt. tarte din comert sau de cas~a Crema: 500 gr. crem~a de patiser de cas~a sau budinc~a de vanilie din comert sucul de la o lam^aie mare 3 linguri sm^ant^an~a pt. frisc~a Bezea: 4 albuse si 100 gr. zah~ar optional suc de l~am^aie.

Strudel Cu Cartofi Si Sparanghel

- 1 pac. de aluat de Strudel(eu am folosit FILO) - 400g cartofi fainosi - 100g unt (merge si ulei) - sare+piper - 1lc zahar - 1ls zeama de lamiie - 2 cepe (1 pentru umplutura+1 pentru sos) - 1 legatura snitling/ceapa ciorii sau frunze de ceapa verde(daca nu aveti merge si cu frunze de patrunjel.Asta este mai mult pentru aspect.) - 500g Sparanghel (daca este si alb si verde este mult mai de efect) - 4 galbenusuri - 100g cascaval ras(de preferinta Gouda) - 6-9.. ..felii de sunca taiate subtiri - 20g faina - 200ml smintina lichida

Saleuri de casa

pentru aluat: 300 g smantana 200 g margarina faina cat cuprinde 100 g cascaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat 1 lingurita sare 1 plic praf de copt 1 ou batut bine pentru uns aluatul.

Quiche cu aluat de casa

Aluat: 200gr faina 100 gr unt moale un praf de sare Umplutura: 5 rosii 3 bulgari mozzarella 2 oua busuioc uscat 200 ml smantana slaba sare piper un pic de unt pentru tava

Saramura boiereasca de crap

un crapardei rosuardei iutemalai Arpisrosiiceapa albausturoiboia dulcepatrunjelputin ulei Arpispasta de ardei kapia Ferma noastrasarepiper

Pizza cu porumb si carnati de casa

Pentru aluat: 1 kg de faina 1 cub de 25 de grame de drojdie 1 lingurita de miere 600 ml de apa calduta Pentru pizza: 3 linguri de pasta de tomate 1 lingura de ulei de masline extra virgin usturoi pudra oregano,busuioc,cimbru,rozmarin - toate uscate - se pune dupa gust sare,piper porumb congelat 1 carnat afumat de casa cascaval ras

Fursecuri Urechi de elefant

Ați auzit vreodată de fursecurile ”urechi de elefant”? Sunt unul dintre cele mai ușoare deserturi, pentru că aveți nevoie doar de un pachet de aluat foietaj, puțin zahăr și scorțișoară.  Sunt alegerea ideală atunci când vreți să preparați ceva rapid și gustos sau pentru acele momente când aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri. 

Prajitura de casa cu mere

Aluat:200 g crema de branza cu smantana1/2 pachet de unt1 plic praf de copt100 gr. zahar3 ouafaina cat cuprinde (cam 400 g, sa iasa un aluat elastic, care nu se leaga de maini)putina zeama de lamaiesareUmplutura de mere:1 kg mere rasedulceata de ciresescortisoarauleigris

Pizza eco

Blatul: 1/2kg faina 2 oua 2 linguri smantana o cescuta lapte 2-3 linguri apa drojdie cat o nuca o lingurita de zahar sare Umplutura: carnat de casa muschi de casa ceafa de casa 2 oua 2-3 linguri smantana 100 ml suc de rosii sau cateva linguri de pasta de tomate de casa 100 g branza de oi sare piper, dupa placere

Strudel cu mere (cu foaie de casa)

pentru aluat:-500 gr faina alba,-1 ou,-2 linguri ulei,-1 lingura otet,-1 pahar apa calduta,pentru strudel:-1 foaie de aluat,-10 linguri pesmet,-100 gr unt,-zahar dupa gust,-scortisoara,-1 ou pt uns,-1 kg mere taiate cubulete,-optional - cui ii place, stafide, seminte de pin.

Apple Crumble Reinventat

1 pachet de unt (1 lingura pt calit merele, 1/2 lingura pt uns tava, restul pt aluat)1.5-2 kg mere (eu am pus 6 mere maricele)stafide, merisoare,prune uscate, nuci, migdate (ce aveti prin casa) - optionalfulgi de ovaz - optional8o gr zahar -> pt aluat3-5- linguri zahar pt mere (depinde cat de dulce va place)scortisoara250 gr faina

Placinta cu carne si aluat de casa

Pentru aluat: faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg) 200 g unt 3 linguri generoase de iaurt 1 lingurita sare 1 plic praf de copt 2 oua Pentru umplutura de carne: 600 g carne tocata 1 ceapa 1 ou 1 morcov ras sare piper boia dulce dupa gust ciuperci dupa gust Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine

Pateuri cu branza (aluat facut in casa)

Pentru foaie: 1 kg de faina alba 400g margarina 1 lingurita de sare 5 lingurite de otet 500ml de apa calduta Pentru umplutura: branza 1 ou putin lapte.

Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)

Pentru aluat: 400g branza de vaca 400g unt sau margarina 400g faina sare(ideea e ca toate ingredientele se pun in cantitati egale). Pentru umplutura: Branza de vaca cu zahar si ou sau branza telemea si ou- depinde cu ce tip de umplutura le doriti: sarata sau dulce(eu am facut cu branza de vaca).

Placinte Cu Gem

Pt aluat: 1 kg faina de grau 2 cubulete de drojdiuta proaspata 1 lingura zahar 1 lingurita sare 2 linguri ulei apa calduta pt framantat Pt umplutura: gem facut in casa (sa fie mai gros).

Placinta cu visine si piersici

-Aluat de placinta facut in casa sau foietaj cumparat - 6 piersici mari - 500 g visine -4 linguri de zahar -2 lingurita de scortisoara -o lingura de faina

Tarta omleta de prepelita

400 g aluat foietaj 100 g sunca de casa afumata 250 g salam uscat 3 fire ceapa verde 21 oua prepelita 200 ml smantana 150 g cas oaie 20 buc mini Mozzarella 200 g cascaval Gouda

Spaghete Bologneze cu carnat de casa

250 grame spaghete 1 canat de casa 1 ceapa 3 catei usturoi 300 ml de bulion apa Busuioc Oregano Sare Ulei

Croissante cu ciocolată simple și rapide

Croissantele cu ciocolată, proaspăt scoase din cuptor, sunt un mic dejun delicios, care vă va face să vă simțiți ca într-o cafenea pariziană. Pot fi făcut foarte ușor, acasă, dacă aveți aluat foietaj. Puteți să-l cumpărați din supermarket sau să-l preparați în casă și să-l păstrați la congelator pentru mai multe zile.

Rustic cu ardei si praz

2-3 ardei galbeni si rosii(sau cum ii aveti prin casa) 2-3 fire de praz 1-2 mozzarella 4-5 felii sunca pentru aluat vedeti reteta mea de &quotpasta bris&egrave&quot si faceti 2 portii sare,piper,ulei de masline

Mere coapte în foietaj

Merele sunt cele mai iubite și mai la îndemână fructe de sezon. Sunt ieftine, se găsesc peste tot, extrem de versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Există atât de multe rețete de deserturi cu mere și scorțișoară, încât nu știi pe care să o prepari mai întâi. Astăzi vă propunem unul dintre cele mai simple deserturi cu măr, și delicioase în același timp. Mere umplute cu stafide și coapte în aluat foietaj, delicioase, parfumate și foarte ușor de făcut. 

Empadas de g~ain~a

400-500gr.aluat foietaj din comert s-au aluat de cas~a cca.300gr.carne de pas~are 1 cutie ciuperci 4 c~atei de usturoi ulei de m~asline 100gr. c^arnat ketchup,sos soia si otet balsamic optional sare,piper,nucsoar~a,patrunjel sec,busuioc... 1 ou pt.uns,unt si f~ain~a h^artie vegetal~a,forme micute

Pizza cu anșoa - gustul autentic al Italiei

Descoperă cum să faci acasă pizza cu anșoa, o variantă plină de savoare care te va transporta direct în inima Italiei.

Pachețele de foietaj umplute cu banane

Deserturile cu fructe și aluat foietaj sunt printre cele mai ușoare și la îndemână, atunci când avem poftă de ceva dulce. Fie că alegem să le preparăm sub formă de plăcintă sau mini-pachețele umplute cu fructe, acestea reprezintă o idee rapidă și accesibilă de desert preparat în casă. 

Pulpe imbracate

4 pulpe de pui, 1 lingura de pateu de pui sau de care avem prin casa, 1 lingura de pesmet, 1 paharel de vin alb, 2 oua, 1 ceapa, aluat de foietaj, sare,piper.

Ștrudel cu cireșe și nuci

Deserturile pe bază de foietaj sunt foarte simplu de făcut, pentru că nu necesită efort la prepararea bazei. Puteți cumpăra aluatul foietaj congelat sau îl puteți face în casă, în cantitate mare și să îl păstrați la congelator.  Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de ștrudel cu cireșe, delicios, ușor acrișor, perfect pentru perioada aceasta a anului, cât încă se mai găsesc cireșe proaspete. Puteți schimba rețeta și să folosiți vișine sau fructe de pădure în loc de cireșe și veți avea un desert complet diferit, pornind de la aceeași rețetă. 

Millefeuille (tort Napoleon)

Bucătăria franceză este una extrem de bogată și ofertantă în ceea ce privește deserturile. Cele mai fine și mai delicate dulciuri provin din patiseria franceză și nu e de mirare că unele rețete au fost incluse în patrimoniul Unesco.  Astăzi vă propunem un desert clasic francez: millefeuille sau tort Napoleon, așa cum mai este numit. Se face ușor, din foi de aluat foietaj și cremă de vanilie amestecată cu frișcă și o puteți prepara sub formă de tort sau porții individuale. 

Tartă cu mere în stil franțuzesc

Prăjiturile cu fructe sunt excelente, mai ales vara și toamna, când avem din belșug fructe proaspete și de sezon. De aceea vă propunem astăzi o tartă simplă, cu mere, un desert delicios și aromat, pe care îl puteți prepara pentru întreaga familie. Tarta cu mere este un desert fresh, nu foarte dulce, datorită faptului că mărul este un fruct ușor acrișor. Puteți folosi aluat pentru tartă gata făcut, sau îl puteți pregăti voi. Este foarte simplu și nu necesită prea mare efort. 

Friptura de iepure cu varza calita in sampanie si tagliatelle de casa

1 kg carne de iepure de casa 1 varza (aprox. 1,5 kg) 200 gr. tagliatelle de casa 175 ml.ulei (50 pt. friptura 100 pt. varza 25 pt. tagliatelle) 200 ml sampanie demisec o legatura de patrunjel sare piper o jumatate ardei rosu un morcov 2 cepe

Taiateti de casa picanti

Avem nevoie de:-1 ou-100 ml apa-sare-1 lingurita cu vartf praf de chili-1 lingurita boia dulce-praf de patrunjel uscat-praf de cimbru uscat-faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat tare.

Varza Noua Calita Cu Taitei De Casa

2 verze noi 100 ml ulei sare si piper taitei de casa: 1 ou 150 g faina 2 linguri apa sare

Ștrudel cu brânză dulce și stafide

Atunci când aveți poftă de un desert tradițional și ușor de făcut, aceste ștrudele cu brânză de vaci sunt perfecte. O combinație delicioasă între ștrudel și clasica plăcintă cu brânză dulce și stafide, pe care o pregăteau mamele și bunicile noastre, doar că făcute cu aluat foietaj sau foi pentru plăcintă din comerț. Așadar, nu trebuie să vă bateți capul cu preparatul foilor. În mai puțin de o oră obțineți un desert aromat și parfumat, fără prea multă bătaie de cap. 

Choux a la creme umplute cu frișcă

Choux a la creme, acest desert delicios care se găsește în orice cofetărie, se poate face foarte ușor și acasă. Gogoșile sunt foarte ușor de obținut și le puteți umple cu orice vă place. Rețeta clasică, inspirată din bucătăria franceză, este cu cremă de vanilie sau cu frișcă, dar puteți să vă folosiți imaginația și să le umpleți cu orice vă place. 

Strudel cu visine de casa

Aluat500 g fainacoaja de lamaie200 ml sana100 g unt2 galbenusuri5 linguri de zahar1 praf de sare1 plic de drojdie uscataUmplutura500 g visine(eu am folosit din compot)2-3 linguri de zahar dupa gust3 linguri grisUns1 ou2 linguri lapte

Cremșnit sau Cremes - rețeta clasică

Cremșnitul este un desert foarte popular în bucătăria românească, în ciuda faptului că este împrumutat, fiind, la origini, o prăjitură împrumutată din patiseria austro-ungară.  Se regăsește și în bucătăria franceză, dar cu denumirea de Millefeuille sau Tort Napoleon, a cărui rețetă v-am arătat-o AICI. Astăzi vom face împreună un cremșnit simplu și delicios, după rețeta originală. Cu cremă vanilată, făcută în casă, și aluat foietaj. 

Batoane Twix făcute în casă

Atunci când vine vorba despre dulciuri, puțini sunt cei care pot refuza un baton cu ciocolată și caramel. Ce ai zice dacă ți-am spune că poți recrea acasă, în propria bucătărie, o parte dintre deserturile tale preferate?  Din această categorie fac parte și batoanele Twix, ușor de făcut și foarte gustoase. Puteți face blatul din făină și unt, ca în rețetă, sau îl puteți face pe bază de biscuite, exact ca la cheesecake. În cazul în care alegeți a doua variantă, trebuie să știți că este posibil ca blatul să fie mai sfărâmicios. 

Paine de casa cu carnati

3 1/2 cani de faina 1 lingurita de drojdie uscata 1 lingurita de sare de mare 1 1/4 cani de apa calduta un carnat de casa afumat putin lapte

Pizza cu piept de pui si sunca

Aluat:200 g faina5 g drojdie1 lingurita zahar1/2 lingurita sare1 lingura ulei100 ml lapteTopping:1/2 piept de pui4 felii suncamaslineketchup facut in casacascaval100 g smantana1 ousare,piper

Supa de legume

5 cartofi noi mici2 dovlecei micifasole pastai3 morcovi2 ardei grasio legatura ceapa verdeo cutie de rosii decojite2-3 catei de usturoi as fi pus, dar nu aveam prin casapatrunjeltaietei de casa ardelenesti (sunt mai lati)delikat

Ștrudele cu mere și nucă

Deserturile cu mere sunt delicioase, aromate și inundă casa de parfum, mai ales dacă puneți și un strop de scorțișoară. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă simplă de ștrudele cu mere, pentru care nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.  Rețeta este atât de ușoară încât și un copil o poate face. Folosiți aluat foietaj cumpărat și scăpați de orice fel de bătaie de cap. Dacă vreți să faceți aceste ștrudele în varianta de post, renunțați la unt și la albușul din rețetă și asigurați-vă că alegeți un aluat foietaj de post. 

Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

1 gaina de casa 1 ceapa 2 linguri pasta de gogosari 2-3 catei usturoi o cana orez 1 varf cutit turmenic 1 varf cutit boia iute sare piper patrunjel verde

Rulada din pui cu ciuperci si carnati de casa

3 jumatati de piept de pui fara os 3 carnati de casa 200 gr ciuperci taiate fasii de ardei rosu sare piper boia dulce 250 gr rosii decojite 1 lingurita busuioc uscat 6 cubulete de unt

Toffee De Casa

1 cana migdale 1 cana unt 1 cana zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita sare 1 1/2 cana fulgi de ciocolata 1/3 cana de nuci pecan, tocate

Aluat de foietaj

Aluat 1: se framinta un aluat din o cana apa (a mea are 200ml), 4 linguri ulei, faina cit cuprinde ..asa incit sa iasa un aluat nu prea virtos (eu am cintarit - am avut nevoie de aprox 350g faina - dar puneti cite putina faina pina cind se desprinde de degete si e usor de intins), eventual putina sare (eu nu pun pt ca margarina mea e putin sarata). Aluat 2: se amesteca 250g margarina (unt la temp camerei) cu 7 linguri faina.

Panettone (cozonac italian)

Sărbătorile se apropie și nu există masă de sărbătoare fără cozonac. Fie că este cumpărat, făcut în casă, după o rețetă tradițională, veche de sute de ani, sau într-o variantă modernă, reinterpretat. Ideea de sărbători este asociată întotdeauna cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor.  Iar dacă vreți o alternativă la cozonacul românesc sau ceva mai altfel anul acesta, vă invităm să încercați cozonacul italian, adică panettone. Un cozonac pufos, aromat și foarte gustos, care a devenit popular în toată lumea. Este adevărat că necesită mai mult timp de preparare decât cozonacul clasic, iar acest lucru se datorează timpului îndelungat în care trebuie să stea la dospit.