Aluat filo casa noastra

Aluat filo casa noastra retete: cum gatesti aluat filo casa noastra si cele mai gustoase retete de aluat filo, aluat filo chisinau, placinta din aluat filo, coniac de casa, prajituri de casa, ciorba de casa, retete prajituri de casa, pui de casa la cuptor, retete culinare prajituri de casa, quiche fara aluat.

Aluat FILO - homemade, placinte, strudele

Aluat FILO. Ingrediente: 400 gr faina, 230 ml apa calduta, un varf sare, 1 lingura ulei

Plăcintă grecească cu brânză. Rețeta originală de tiropita

Plăcinta grecească cu brânză, cunoscută și sub numele de tiropita, este un preparat tradițional iubit în toată Grecia. Este o plăcintă sărată, cu o umplutură cremoasă de brânză, învelită în straturi subțiri și crocante de aluat filo.Urmează pașii de mai jos pentru a pregăti această delicatesă grecească la tine acasă.

Carnati de casa in aluat de pizza

Carnati afumati de casa in mat de oaie Aluat de pizza : 5 linguri de faina drojdie - 25 g apa sare si 1 lingura de untura Un ou pentru uns Seminte de susan si de mac

Foietaj cu capsuni si mascarpone

4-5 foi de placinta Filo,3 linguri de unt topit, 90 g ciocolata alba, 3 cani de capsuni, 250 g mascarpone, 60 ml lapte, 4 linguritze zahar, 1/2 lingurita esenta de vanilie.

Tart~a bezea cu crem~a de lam^aie - Tarte de lim~ao merengada

Aluat: aluat pt. tarte din comert sau de cas~a Crema: 500 gr. crem~a de patiser de cas~a sau budinc~a de vanilie din comert sucul de la o lam^aie mare 3 linguri sm^ant^an~a pt. frisc~a Bezea: 4 albuse si 100 gr. zah~ar optional suc de l~am^aie.

Saleuri de casa

pentru aluat: 300 g smantana 200 g margarina faina cat cuprinde 100 g cascaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat 1 lingurita sare 1 plic praf de copt 1 ou batut bine pentru uns aluatul.

Quiche cu aluat de casa

Aluat: 200gr faina 100 gr unt moale un praf de sare Umplutura: 5 rosii 3 bulgari mozzarella 2 oua busuioc uscat 200 ml smantana slaba sare piper un pic de unt pentru tava

Ștrudel cu mere - rețeta simplă și rapidă

Ștrudelul cu mere e un desert clasic, iubit de toată lumea. E aromat, dulce-acrișor, și merge de minune cu o cupă de înghețată de vanilie. Partea cea mai bună? E ușor de făcut acasă,

Prajitura de casa cu mere

Aluat:200 g crema de branza cu smantana1/2 pachet de unt1 plic praf de copt100 gr. zahar3 ouafaina cat cuprinde (cam 400 g, sa iasa un aluat elastic, care nu se leaga de maini)putina zeama de lamaiesareUmplutura de mere:1 kg mere rasedulceata de ciresescortisoarauleigris

Placinta cu carne si aluat de casa

Pentru aluat: faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg) 200 g unt 3 linguri generoase de iaurt 1 lingurita sare 1 plic praf de copt 2 oua Pentru umplutura de carne: 600 g carne tocata 1 ceapa 1 ou 1 morcov ras sare piper boia dulce dupa gust ciuperci dupa gust Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine

Ștrudel cu dovleac și scorțișoară

Ștrudelul cu dovleac și scorțișoară este un desert delicios, perfect pentru orice perioadă a anului. Combinația dintre dovleacul dulce și aroma caldă a scorțișoarei este pur și simplu irezistibilă.În plus, acest desert este surprinzător de ușor de preparat, chiar și pentru cei mai puțin experimentați în bucătărie.

Pateuri cu branza (aluat facut in casa)

Pentru foaie: 1 kg de faina alba 400g margarina 1 lingurita de sare 5 lingurite de otet 500ml de apa calduta Pentru umplutura: branza 1 ou putin lapte.

Placinta cu visine si piersici

-Aluat de placinta facut in casa sau foietaj cumparat - 6 piersici mari - 500 g visine -4 linguri de zahar -2 lingurita de scortisoara -o lingura de faina

Mere coapte în foietaj

Merele sunt cele mai iubite și mai la îndemână fructe de sezon. Sunt ieftine, se găsesc peste tot, extrem de versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Există atât de multe rețete de deserturi cu mere și scorțișoară, încât nu știi pe care să o prepari mai întâi. Astăzi vă propunem unul dintre cele mai simple deserturi cu măr, și delicioase în același timp. Mere umplute cu stafide și coapte în aluat foietaj, delicioase, parfumate și foarte ușor de făcut. 

Pizza cu anșoa - gustul autentic al Italiei

Descoperă cum să faci acasă pizza cu anșoa, o variantă plină de savoare care te va transporta direct în inima Italiei.

Pachețele de foietaj umplute cu banane

Deserturile cu fructe și aluat foietaj sunt printre cele mai ușoare și la îndemână, atunci când avem poftă de ceva dulce. Fie că alegem să le preparăm sub formă de plăcintă sau mini-pachețele umplute cu fructe, acestea reprezintă o idee rapidă și accesibilă de desert preparat în casă. 

Ștrudel cu cireșe și nuci

Deserturile pe bază de foietaj sunt foarte simplu de făcut, pentru că nu necesită efort la prepararea bazei. Puteți cumpăra aluatul foietaj congelat sau îl puteți face în casă, în cantitate mare și să îl păstrați la congelator.  Astăzi vă propunem o rețetă ușoară de ștrudel cu cireșe, delicios, ușor acrișor, perfect pentru perioada aceasta a anului, cât încă se mai găsesc cireșe proaspete. Puteți schimba rețeta și să folosiți vișine sau fructe de pădure în loc de cireșe și veți avea un desert complet diferit, pornind de la aceeași rețetă. 

Millefeuille (tort Napoleon)

Bucătăria franceză este una extrem de bogată și ofertantă în ceea ce privește deserturile. Cele mai fine și mai delicate dulciuri provin din patiseria franceză și nu e de mirare că unele rețete au fost incluse în patrimoniul Unesco.  Astăzi vă propunem un desert clasic francez: millefeuille sau tort Napoleon, așa cum mai este numit. Se face ușor, din foi de aluat foietaj și cremă de vanilie amestecată cu frișcă și o puteți prepara sub formă de tort sau porții individuale. 

Tartă cu mere în stil franțuzesc

Prăjiturile cu fructe sunt excelente, mai ales vara și toamna, când avem din belșug fructe proaspete și de sezon. De aceea vă propunem astăzi o tartă simplă, cu mere, un desert delicios și aromat, pe care îl puteți prepara pentru întreaga familie. Tarta cu mere este un desert fresh, nu foarte dulce, datorită faptului că mărul este un fruct ușor acrișor. Puteți folosi aluat pentru tartă gata făcut, sau îl puteți pregăti voi. Este foarte simplu și nu necesită prea mare efort. 

Ștrudel cu brânză dulce și stafide

Atunci când aveți poftă de un desert tradițional și ușor de făcut, aceste ștrudele cu brânză de vaci sunt perfecte. O combinație delicioasă între ștrudel și clasica plăcintă cu brânză dulce și stafide, pe care o pregăteau mamele și bunicile noastre, doar că făcute cu aluat foietaj sau foi pentru plăcintă din comerț. Așadar, nu trebuie să vă bateți capul cu preparatul foilor. În mai puțin de o oră obțineți un desert aromat și parfumat, fără prea multă bătaie de cap. 

Choux a la creme umplute cu frișcă

Choux a la creme, acest desert delicios care se găsește în orice cofetărie, se poate face foarte ușor și acasă. Gogoșile sunt foarte ușor de obținut și le puteți umple cu orice vă place. Rețeta clasică, inspirată din bucătăria franceză, este cu cremă de vanilie sau cu frișcă, dar puteți să vă folosiți imaginația și să le umpleți cu orice vă place. 

Pateuri cu brânză (cu aluat făcut în casă)

Dacă îți plac pateurile cu brânză fragede, cu aluat care se desface în straturi și umplutură cremoasă, atunci această rețetă e pentru tine.Unul dintre avantajele acestei rețete este că aluatul seamănă foarte mult cu cel de foietaj din comerț, dar fără aditivii și conservanții pe care vrei să îi eviți. În plus, e mult mai gustos, mai fraged și se face ușor, chiar și dacă nu ai mai făcut până acum.

Cremșnit sau Cremes - rețeta clasică

Cremșnitul este un desert foarte popular în bucătăria românească, în ciuda faptului că este împrumutat, fiind, la origini, o prăjitură împrumutată din patiseria austro-ungară.  Se regăsește și în bucătăria franceză, dar cu denumirea de Millefeuille sau Tort Napoleon, a cărui rețetă v-am arătat-o AICI. Astăzi vom face împreună un cremșnit simplu și delicios, după rețeta originală. Cu cremă vanilată, făcută în casă, și aluat foietaj. 

Batoane Twix făcute în casă

Atunci când vine vorba despre dulciuri, puțini sunt cei care pot refuza un baton cu ciocolată și caramel. Ce ai zice dacă ți-am spune că poți recrea acasă, în propria bucătărie, o parte dintre deserturile tale preferate?  Din această categorie fac parte și batoanele Twix, ușor de făcut și foarte gustoase. Puteți face blatul din făină și unt, ca în rețetă, sau îl puteți face pe bază de biscuite, exact ca la cheesecake. În cazul în care alegeți a doua variantă, trebuie să știți că este posibil ca blatul să fie mai sfărâmicios. 

Pizza cu piept de pui si sunca

Aluat:200 g faina5 g drojdie1 lingurita zahar1/2 lingurita sare1 lingura ulei100 ml lapteTopping:1/2 piept de pui4 felii suncamaslineketchup facut in casacascaval100 g smantana1 ousare,piper

Ștrudele cu mere și nucă

Deserturile cu mere sunt delicioase, aromate și inundă casa de parfum, mai ales dacă puneți și un strop de scorțișoară. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă simplă de ștrudele cu mere, pentru care nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.  Rețeta este atât de ușoară încât și un copil o poate face. Folosiți aluat foietaj cumpărat și scăpați de orice fel de bătaie de cap. Dacă vreți să faceți aceste ștrudele în varianta de post, renunțați la unt și la albușul din rețetă și asigurați-vă că alegeți un aluat foietaj de post. 

Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

1 gaina de casa 1 ceapa 2 linguri pasta de gogosari 2-3 catei usturoi o cana orez 1 varf cutit turmenic 1 varf cutit boia iute sare piper patrunjel verde

Toffee De Casa

1 cana migdale 1 cana unt 1 cana zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie 1/4 lingurita sare 1 1/2 cana fulgi de ciocolata 1/3 cana de nuci pecan, tocate

Aluat de foietaj

Aluat 1: se framinta un aluat din o cana apa (a mea are 200ml), 4 linguri ulei, faina cit cuprinde ..asa incit sa iasa un aluat nu prea virtos (eu am cintarit - am avut nevoie de aprox 350g faina - dar puneti cite putina faina pina cind se desprinde de degete si e usor de intins), eventual putina sare (eu nu pun pt ca margarina mea e putin sarata). Aluat 2: se amesteca 250g margarina (unt la temp camerei) cu 7 linguri faina.

Panettone (cozonac italian)

Sărbătorile se apropie și nu există masă de sărbătoare fără cozonac. Fie că este cumpărat, făcut în casă, după o rețetă tradițională, veche de sute de ani, sau într-o variantă modernă, reinterpretat. Ideea de sărbători este asociată întotdeauna cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor.  Iar dacă vreți o alternativă la cozonacul românesc sau ceva mai altfel anul acesta, vă invităm să încercați cozonacul italian, adică panettone. Un cozonac pufos, aromat și foarte gustos, care a devenit popular în toată lumea. Este adevărat că necesită mai mult timp de preparare decât cozonacul clasic, iar acest lucru se datorează timpului îndelungat în care trebuie să stea la dospit. 

Înghețată de casă cu Nutella și alune

Ce e mai bun decât o porție de înghețată făcută în casă, când afară e cald? Vă spunem noi: o porție de înghețată cu Nutella. Se face foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și veți obține cel mai răcoritor și gustos desert cu ciocolată. Dacă vă place înghețata de ciocolată, trebuie să încercați această rețetă cu Nutella. În jumătate de oră obțineți câteva porții de desert, iar avantajul este că știți exact ce puneți în ea, spre deosebire de înghețata din comerț. Fără aditivi sau conservanți, doar ingrediente din frigider. Puteți renunța la o parte din cantitatea de zahăr, dacă vreți o înghețată mai ”light”. Nutella este oricum dulce și ea, așa că puteți înjumătăți cantitatea de zahăr din rețetă. 

Ciocolată de casă cu alune de pădure

Nimic nu se compară cu un baton de ciocolată de casă, fin și cremos, cu alune crocante în interior. Unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie se face foarte simplu în propria bucătărie, este gata în 10 minute și tot ce mai aveți de făcut până să-l savurați este să așteptați să stea la rece câteva ore. 

Iaurt preparat in casa

2 l de lapte proaspat de vaca maia formata din 100 g iaurt 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos. Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.

Pâine de casă fără drojdie. Rețetă rapidă pentru zilele aglomerate

Pâine de casă fără drojdie, gata în mai puțin de o oră! Rețetă rapidă, simplă și delicioasă, perfectă pentru zilele aglomerate.

Pizza quattro stagioni

Aluat: 300 g faina, 50 ml ulei, un ou, 4 linguri de iaurt normal de gras, un plic de drojdie de 25 g, 1/2 lingurita zahar, 1/2 lingurita sare Topping: un bot de mozzarella, 3 linguri de smantana, sunca de pasare, muschi haiducesc si niste carnati de porc facuti in casa, o bucata de ardei gras, ciuperci, oregano,&nbsp mix de condimente pentru spaghettele bolognese.

Lichior de gutui făcut în casă

Descoperă secretul preparării unui lichior de gutui de casă delicios și aromat. Urmează rețeta noastră pas cu pas pentru a crea o băutură tradițională cu gust bogat, perfectă pentru zilele în care vrei să te răsfeți.

Supa-crema de legume deshidratate

Avem nevoie de:- legume deshidratate (rosii, dovlecei, castraveti, ardei gras, morcov, vinete)--cate 1 lingura din fiecare-vegeta naturala (preparata tot in casa)-verdeturi uscate (obtinute cu ajutorul deshidratorului)-2 linguri ulei de masline-sare, piper-1 praf chilli (eu l-am preparat in casa)-2 l apa-smantana/ iaurt/ creme fraiche pt. servit (optional)

Saramura de lin

Linul se gaseste in cea mai mare parte a Europei. Lipseste in apele din nordul Scotiei nordul si centrul Peninsulei Scandinave Finlandei si din Crimeea. In tara noastra linul este foarte raspandit in apele de ses in multe ape statatoare dulci lacuri brate moarte etc. inclusiv iazurile de crap. Se gaseste in toate baltile de revarsare de-a lungul Dunarii in bratele moarte dar numarul cel mai mare de lini traieste in Delta. In rauri este mai rar intalnit pentru ca nu-i plac curentii din apele curgatoare. -4 lini medii - sub 25 cm nu se pescuiesc deci cam 25-30 cm -Sare mare cat mai multa Pentru saramura: -2 l apa -5-6 rosii proasprte -4-5 ardei grasi copti -4-5 catei de usturoi -1 legatura de patrunjel -50 ml otet de mere -30 ml ulei.

Ciorbă delicioasă de curcan cu tăiței de casă

Încercă rețeta simplă de ciorbă de curcan cu tăiței de casă, perfectă pentru toată familia. Află cum să faci o ciorbă delicioasă, sănătoasă și pe placul copiilor, cu carne de curcan și tăiței de casă.

Mini tarte cu aluat frantuzesc

1 pachet aluat frantuzesc o mana fulgi de migdale 3 linguri de miere capsuni faina

Mulligatawny

1 lingura de unt 1 piept de pui,taiat in bucatele 1 ceapa mare, taiata cuburi 1 mar de casa, taiat cuburi 1 lingura de curry 1 litru de supa de pui (eu mereu pastrez cate o cutie in congelator) 3 linguri de orez cu bobul lung 1 lingurita de suc de lamaie 3 linguri de frisca pentru gatit sare, piper 1 lingurita vegeta de casa (optional)

Mere in aluat

* aluat de patiserie * mere * miez de nuca * unt * zahar * scortisoara * 1 ou * lamaie

Cremvurști în aluat foietaj (Pigs in a blanket)

Gustările simple și rapide vă salvează în orice situație. Atunci când aveți de pregătit o gustare pentru musafiri, un aperitiv cald sau ceva rapid pentru o petrecere de copii. Iar cremvurștii în aluat foietaj sunt întotdeauna o idee bună și la îndemână.  Americanii le spun Pigs in a blanket și este o rețetă extrem de populară la ei. Puteți folosi cremvurști simpli sau cârnăciori afumați, în funcție de preferințe. Indiferent de caz, veți obține o gustare delicioasă și care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Tartă caprese - simplă și rapidă

O tartă sărată este întotdeauna o alegere bună pe post de aperitiv. Atunci când vreți să pregătiți ceva rapid, delicios și potrivit atât pentru o masă în familie, cât și pentru o masă alături de prieteni, această tartă caprese este ideală.  Așa cum îi spune și numele, se face din aceleași ingrediente ca salata caprese, plus aluat foietaj sau aluat pentru tartă. 

Mancaruri din resturi de friptura

&icircn zona noastra a doua zi dupa nunta se face &quotzama acra&quot unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ram&acircn multe bucatele pe care le poti refolosi. &Icircn afara de ciorba am mai pregatit si o m&acircncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute &icircn tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei

Tartă de cocos cu fructe (de post)

Deserturile vegane sau de post pot fi o adevărată provocare pentru cei care nu sunt obișnuiți cu ele. Oricât ar părea de greu, laptele, ouăle, untul sau frișca naturală pot fi înlocuite foarte ușor cu ingrediente de origine vegetală, pentru a ne putea bucura în continuare de deserturile favorite și în perioada postului.  Astăzi vă propunem o tartă pe bază de cocos, vegetariană, de post, delicioasă și ușor de făcut. Aveți nevoie de câteva ingrediente plus fructe proaspete pentru decor. 

Brad de Crăciun din aluat foietaj cu Nutella

Impresionează-ți familia cu un brad de Crăciun comestibil din aluat de foietaj și Nutella! Rețetă simplă și rapidă pentru un desert de sărbătoare unic și delicios.