Ciorba de burta de peste
Ciorba de burta de peste retete: cum gatesti ciorba de burta de peste si cele mai gustoase retete de ciorba de burta fara burta, ciorba de peste, ciorba de burta, ciorba de burta simpla, ciorba de burta moldoveneasca, ciorba de burta congelata, ciorba de burta vegana, ciorba de burta vegetariana, ciorba de burta ardeleneasca, retete ciorba de burta traditionala.Ciorbă de burtă ardelenească
Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie.
Ciorbă de burtă - rețeta tradițională românească
Află cum să prepari cea mai bună ciorbă de burtă tradițională românească, cu o rețetă pas cu pas și toate secretele pentru un gust desăvârșit.
Ciorbă de burtă de post - rețeta simplă și rapidă
Descoperă rețeta noastră de ciorbă de burtă de post, perfectă pentru cei care țin post dar nu vor să renunțe la gust. Simplă și rapidă, e ideală pentru orice masă.
Trippa al sugo (Burta cu sos)
1 kg. burta de vita prefiarta si taiata fideluta, 7 lg. ulei de masline, 1 tulpina apio (sedano, telina) taiatq cubulete, 1 morcov taiat cubulete, 1 ceapa taiata subtire, 1 catel usturoi, 1 frunza de dafin1/2 padar vin alb sec, 300 grame rosii decojite, taiate cubulete, supa fierbinte din cub, sare, piper abundent, ardei iute (daca va place), multe frunze de busuioc rupte mai marunt, parmezan
Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor
1 kg burta de vita jumatate morcov,cateva felii de albitura,jumatate ceapa,cateva boabe de piper,o frunza de dafin pesmet ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor 4 oua sare,piper,cimbru Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...
Gulyas de peste
ceapa,600 g cartofi,boia de ardei,1 ardei verde,1 rosie,2 catei de usturoi,500 g file de somn curatat de pielita,pasta de ardei iute (Piros arany),1 cub de ciorba de peste,ulei sau untura.
Ciorbă de pește cu paprika. Rețeta ungurească
Ciorbă de pește cu paprika, o ciorbă de pește delicioasă și aromată, preparată după rețeta tradițională ungurească. Rețetă tradițională explicată pas cu pas pentru un gust autentic.
Snitele din burta de vita in mujdei de usturoi
Snitele prajite sau coapte usturoi pentru mujdei Reteta pentru snitele: 1 kg burta de vita jumatate morcov,cateva felii de albitura,jumatate ceapa,cateva boabe de piper,o frunza de dafin pesmet ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor 4 oua sare,piper,cimbru usturoi pentru mujdei Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...
Pasta delicioasa de peste
2 conserve peste in ulei (sardine, ton), 100 g unt, sare , piper dupa gust, zeama lamaie, 1 ceapa mica
Ciorbă de miel cu măcriș
Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.
Supa delicioasa de peste
1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare
Peste delicios la cuptor
1,500 kg peste, 1 lingura faina, 1 lingura unt, 2 cesti zeama, 2 linguri branza rasa, sare.
Mancare de peste
1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare
Ciorba cu carne de pasare
500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana
File de peste cu garnitura de orez
3 fileuri de peste condimente pentru peste o ceapa un catel de usturoi 150 g ciuperci 2 morcovi 250 g orez putina faina pentru peste ulei sare piper o lingurita curry oregano busuioc si 50 g parmezan.
Peste cu ciuperci la cuptor
1kg peste (cod)1 kg ciuperci champion50g ulei de masline1 patrunjelsare, piper dupa gust
Papiote de peste
file peste; usturoi, piper, sare, praz; ardei; rosii; boia de ardei; lamaie verde / galbena ; cimbru, marar uscat
Chiftele de peste
300-400 g carne de peste1 cartof1 morcov3 catei de usturoi1 lingura bulion1 ou2-3 linguri pesmetpatrunjel , marar,sare, vegeta, piper, boia dulce
Ciorba de macrou
3 bucati de macrou (dar se poate face cu orice fel de peste) 1 morcov 2 tulpini de telina 1 ceapa 2 ardei 2 rosii 1 cartof 2 linguri de orez 1 lingura de pasta de tomate 1 lingura ulei leustean,patrunjel suc de lamaie ptr acrit sau bors
Peste La Cuptor Cu Cartofi Prajiti
- 1 file peste - 4 cortofi medii - condimente: sare piper delikat putin unt chilli boia de ardei iute condiment pentru peste - 2 linguri pesmet - 1 catel usturoi - felii de lamaie.
Tuslama
# ~500 g burta fiarta # o capatana de usturoi # 20 ml ulei # un galbenus de ou # 2 lingurite de smantana # 2 lingurite de faina # 2 foi de dafin # zeama de la o jumatate de lamaie # 1 peperoni # sare piper cimbru
File de peste
Pentru 4 portii: 2 felii de paine integrala, 4 linguri parmezan ras, 2 linguri patrunjel verde tocat, 500 grame fileu de peste (orice peste alb, eu am folosit file de calcan), 4 linguri iaurt, 4 linguri maioneza, 2 lingurite mustar de Dijon.
Ciorba de peste (crap)
Lista ingrediente:un crap de 3-4 kilograme,putina sare,o jumatate de litru bors,jumatate de litru de suc de rosii,3-4 linguri de orez alb,apa pentru fiert,3-4 morcovi,2-3 cepe potrivite,1 legatura de verdeata pentru decor,1 radacina de telina potrivita2 ardei grasi medii.
Gratar de peste cu cartofi
peste, ulei de masline,sare,Pentru sos:trei cepe, 30 g ulei, 3 rosii,sare, piper, ghimbir si patrunjel tocat.
Salata de cartofi cu peste afumat
8 cartofi,4 oua,200 g peste afumat (eu am avut macrou),2 cepe,maioneza,sare,ulei,otet.
Macrou cu orez
1 kg macrou sau un peste mai gras250 g orez2 cepe150 ml ulei100 g maslinesareboabe de pipercondimente pentru peste
Peste cu cartofi si sos pesto
cativa cartofi potriviti2 legaturi patrunjel40 g cascaval60 ml uleisare piperpesteusturoi cativa cateilamaierozamrincondimente
Salata de peste cu legume
O conserva de peste- sardine, o lamaie mare, ardei rosu , 1 ceapa, sare, piper, o lamaie
Ciorba de gulii umplute
gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper
Ciorbă de ardei umpluți
Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi.
Peste mediteranean la gratar
4 fileuri groase de peste-spada (se poate inlocui cu crap)1 legatura patrunjel3 catei usturoiZeama de la o lamaie4 linguri ulei de maslineSare, piper
Sunca de casa
Lista ingrediente:sunca (de pe burta porcului cu slanina si carne) de cel putin 2 kilograme,sare,boia,10 catei de usturoi,zeama de varza2 ardei iuti2-3 frunze de dafin.
Chifteluțe de pește
Chifteluțele de pește sunt o alternativă foarte bună la chifteluțele clasice. Sunt mult mai sănătoase, au mai puține calorii și grăsimi, dar un conținut mare de Omega 3 și Omega 6, în funcție de tipul de pește pe care îl alegeți. Puteți pregăti chifteluțele de pește din orice fel de pește alb. Noi am ales varianta cu șalău, dar le puteți face și din crap sau păstrăv. Cu cât mai gras peștele, cu atât mai gustoase vor ieși chifteluțele. Le puteți prăji în ulei sau găti în cuptor, dacă vreți o variantă sănătoasă și care să nu fie îmbibată în ulei.
Salata De Peste Afumat
4 - 5 cartofi mai mici 150 gr legume congelate ( amestec mexican) 200 gr peste afumat ( hering) masline 1 lamaie 1 ceapa mica frunze de salata pentru decor
APERITIV CU PESTE
350 gr cascaval ras; 6 oua; 500 gr peste (eu am folosit filete); 5 linguri de faina+4 de pesmet; sare si piper; zeama de la o jumatate de lamaie.
Peste la gratar cu garnitura de dovlecei
Ingredientele pentru peste:2 fileuri mari de pangasius (poate fi orice peste)zeama de la o lamaie ; 2-3 linguri ulei ;condimente pentru peste ; sare, piper, chiliIngrediente pentru dovleci• 6-8 dovlecei• 6-7 linguri ulei de măsline• 1-2 lămâi• 5 căţei de usturoi• sare• piper
Ciorba de perisoare de peste
1 ceapa medie 1 morcov potrivit 1 pastarnac potrivit ½ ardei capia rosu 2 linguri orez 2 rosii coapte 1 lingura pasta de tomate bors delikat patrunjel leustean Pentru perisoare: 300 g carne somn 100 g carne pangasius 1 ceapa mica 2 linguri orez 2 fire patrunjel delikat piper 2 oua
Rulada de peste crud
frunze de salata verde, unt, mascarpone, somon marinat, surimi si castravete
Peste alb in folie
6 fileuri de peste (merluciu cod etc) 2 lamaii 1 ceapa mare 1-2 morcovi sare piper ulei folie de aluminiu
Ciorba de varza dulce cu iaurt
o ceapa mare si o ceapa mica, 2 morcovi, radacina de telina, un pastirnac, 2 cartofi mici, varza dulce, iaurt (lapte batut), zarzavat de ciorba (pus de asta-toamna: rosii, ardei gras, frunze de telina, frunze de patrunjel si sare). sare, delikat, marar.
Peste in crusta
Pentru peste:patrav,unt,usturoi,patrunjel,sare, piper,rozmarin,Pentru aluat:100ml apa,cam 50ml de ulei,250g faina de secara,100g malaisare,usturoi granulat,boia de ardei
Peste la gratar cu cartofi
Peste (crap sau pastrav) 1 kg cartofi noi sare piper ulei otet cimbru curry patrunjel verde
Pește în crustă de sare la cuptor
Descoperă cum să gătești peștele în crustă de sare la cuptor, o metodă simplă și sănătoasă pentru a obține un preparat suculent și plin de arome naturale.
Rosii umplute cu icre si peste afumat
Pentru 4 rosii:un castronel de icre (200-300 g) un sfert dintr-un peste afumat (macrou), cateva fire de patrunjel marar.
Marinata de peste cu dafin si ienibahar
1,5 kg peste mare,1 ceasca ulei,2 foi dafin,cateva boabe de piper si ienibahar,faina,sare
Peste cu cartofi si conopida la cuptor
4-5 cartofi mari, o conopida medie, o conserva mica rosii in suc propriu, un peste mediu intreg sau fileo capatana de usturoi, 3-4 linguri ulei, o cana de apa, 2-3 foi de dafin, sare piper
Orez cu peste pane
Pt orez: o cana de orez 1 ceapa 2 morcovi 1 ardel putina telina sare piper leustean patrunjel ulei Pt peste: 1 kg de peste file de pagasiuns condimente de peste ulei sare piper boia faina pesmet 2 oua
Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc
Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general. Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc.