Ciorba de perisoare vita

Ciorba de perisoare vita retete: cum gatesti ciorba de perisoare vita si cele mai gustoase retete de ciorba de perisoare de vita, ciorba de perisoare, ciorba de perisoare alba, ciorba de perisoare simpla, ciorba de perisoare taraneasca, ciorba de perisoare curcan, ciorba de perisoare pui, ciorba de perisoare vegetariana, ciorba de perisoare reteta simpla, ciorba de vita.

Ciorbă de perișoare acrită cu borș - rețetă tradițională românească

Descoperă cum să prepari o autentică ciorbă de perișoare acrită cu borș, pas cu pas. Rețeta tradițională, plină de gust și arome, perfectă pentru orice masă în familie. Sfaturi pentru a obține cel mai bun gust.

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Ciorba simpla de perisoare cu legume

3 l apa,1 morcov,1 patrunjel,1 ceapa,1 os de la carne,1 litru bors,3 rosii mici,1 galbenus,verdeata tocata;Pentru perisoare:½ kg carne,miezul de la o felie de paine,½ cana de orez,½ ceapa,1 ou,sare,piper,smantana

Ciorba De Perisoare Cu Dovlecel

2-3 morcovi o ceapa dovlecel ( eu am folosit 2 bucatzi dintr-un batran care nu mai era bun de pane) bors o rosie patrunjel 2 linguri ulei pt perisoare: 200 gr carne tocata 3 linguri bune de orez sare piper un albus de ou patrunjel

Ciorbă de perișoare - cea mai simplă rețetă

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Cu toate acestea, multe gospodine consideră că este pretențioasă și greu de făcut, din cauza perișoarelor.

Ciorba de perisoare de peste

1 ceapa medie 1 morcov potrivit 1 pastarnac potrivit ½ ardei capia rosu 2 linguri orez 2 rosii coapte 1 lingura pasta de tomate bors delikat patrunjel leustean Pentru perisoare: 300 g carne somn 100 g carne pangasius 1 ceapa mica 2 linguri orez 2 fire patrunjel delikat piper 2 oua

Ciorba cu perisoare si legume

Pentru 5 portii:rosii proaspete/conservate - 350 g/200 gcarne de vita - 300 gceapa - 100 gmorcovi - 100 gpatrunjel radacina - 100 gpastarnac radacina - 100 gtelina radacina - 100 gorez - 50 goua - 1 bucatabors - 750 mlpasta de tomate - 50 gleustean verde - 1 legaturapatrunjel verde - 1 legaturasare dupa gust

Perisoare cu sos de usuroi

Pentru perisoare: - 500 g carne tocata mixta (porc amestecata cu vita) - 2 morcovi - ceapa mica - 1 ou - sare - piper Pentru sos: - 4 catei de usturoi - 200 ml vin alb - zeama de carne - boia de ardei - colorant alimentar ( galben optional) - ulei - patrunjel

Ciorba cu perisoare si leustean

200 g carne tocata de miel,2 morcovi, o telina, o radacina de patrunjel, ceapa verde, o cana de orez, smantana, un ousaresuc de lamaieleustean

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Bors cu perisoare

un os de vită,2 litri de apă,1 litru de borş din tărîţe de grâu,o ceapă,1 morcov,1 pătrunjel,1/2 ţelină,1/2 kg de carne macră de vită (ulterior va trebui tocata),2 linguri de orez,1 ou + 1 glabenus,sare, piper,2 roşii,pătrunjel verde,smântână

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ingrediente pentru 6-8 portii: 600 gr carne de vita pentru ciorba (chiar asa scrie pe ea, de-a gata la caserola) 300 gr morcovi (cam 3 bucati) 200 gr telina 300 gr cartofi (2 bucati) 100 gr ardei gras 160 gr rosii bucatele cu suc (conserva CIRIO) o ceapa mica o legatura de patrunjel3-4 linguri de tarhon tocat 2 cubulete cu gust de vita o lingurita de legume deshidratate cimbru, sare

Ciorba cu perisoare din carne de pui

600 g carne tocata de pui, 200 ml suc rosii, piper ,1 ceapa ,1 morcov, 1 ardei , o bucata de telina ,2-3 cartofi , 50 g orez 500 ml borș ,patrunjel, 1 ou , piper

Perisoare de vitel cu legume si smantana

Pentru perisoare:pulpa de vitel,un ou,2-3 linguri de orez,sare si oreganoPentru sos:ceapamorcovardei grasdovlecel

Ciorba de gulii umplute

gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper

Albondigas - supa mexicana cu perisoare

Morcovii si cartofii, cu salsa si chiftelutele, fac o supa consistenta si delicioasa, care poate fi pregatita in cel mai scurt timp.

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Tocanita de perisoare de pasare cu gris

250 grame carne de pasare,2 oua,1 lingura gris,ulei de masline,1 morcov, ardei gras,patrunjel,1 cub cu gust de vita pentru supa,1 catel de usturoi

Perisoare la cuptor

1 kg carne tocata (preferabil mixta ,amestec de porc si vita) o ceasca de orez doua oua o legatura de marar un borcan mediu de pasta de tomate o ceapa mare un catel de usturoi, sare, piper o lingura de boia de ardei dulce

Ciorbita de sfecla rosie cu perisoare din branza

Pentru 4 persoane: 1-2 cartofi mai mari, 1 pastarnac sau patrunjel radacina, 2 ceapa mari, 2 morcovi, 4 sfecle de marime potrivita, 1-2 tije de telina sau capatana Perisoare din branza: 500 gr branza de vaci bine scursa, 2 linguri de orez, 1 lingura plina de faina, 2 galbenusuri

Ciorbă de văcuță cu legume. Rețetă tradițională și sățioasă!

Descoperă secretul unei ciorbe de văcuță cu legume perfecte! O rețetă tradițională, plină de arome și nutrienți, ideală pentru mesele în familie sau zilele răcoroase.

Perisoare de curcan in sos de rosii cu tarhon

Pentru perisoare: 350 g carne curcan tocata 1 ceapa mare 1 cescuta orez fiert 1 ou 2 felii paine 2-3 fire patrunjel sare piper 3 linguri faina Pentru sos: 400 g pulpa de rosii decojite 2 linguri ulei masline 1 lingura faina 1 lingurita zahar 1 catel usturoi 1 legatura tarhon 1 praf de sare

Perisoare de manzat cu sos de rosii

500 g carne tocata de manzat (amestec) 1 ceapa 1 morcov 4 linguri orez 0,5 l bulion 3 linguri ulei 2 linguri ketchup de rosii si ardei rosii 2 lingurite faina 1 legatura marar si patrunjel (1 lingura verdeata uscata) 1 lingurita zahar 1 cub concentrat de vita sare piper cimbru

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Friggione rapid cu perisoare

Ingrediente pentru friggione: 500 g ceapa aurie, 500 g rosii din conserva(pelati), scurse, 500 g ardei rosu, galben, dar nu verde, sare, piper, eventual ardei iute, o frunzulita de telina.Ingrediente pentru perisoare: 500 g carne de porc,mai grasa, tocata, jumatate de pahar de vin alb, sec, sare, piper boabe, un catel de usturoi sau 500 g pasta de carnati.

Ciorba de vacuta cu ardei copti

2 buc. rasol de vita + 200 gr pulpa de vitel;3-4 ardei copti;1 ceapa;1 morcov;1 pastarnac;1/4 telina;2-3 cartofi;1 leg patrunjel;500 ml de bors;3-4 rosii in suc propriu;sare

Ciorbă cu perișoare din soia - Rețetă simplă și hrănitoare

Gătește o ciorbă sățioasă și gustoasă cu perișoare din soia! Rețetă ușoară, perfectă pentru zilele de post sau pentru o masă vegetariană bogată în proteine. 

Tocanita de cartofi cu morcovei si perisoare

pt perisoare 500 gr carne vitel patrunjel verde 1 ceapa galbena uscata 1/2 canita orez 1 praf sare 2-3 linguri ulei masline 1 ou de tara pt sos 2-3 linguri ulei masline 1 legatura ceapa verde 2 fire subtiri usturoi verde 1 canita baby carrots (morcovei) 2 cartofi mari 2 linguri bulion 1 praf sare patrunjel verde

Ciorbă de burtă ardelenească

Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie. 

Supa mexicana de perisoare cu oregano

500 gr carne tocata amestec 4 linguri de orez fiert sau 2 de orez nefiert 1 ou,batut 1/2 lingurita paprika 1/2 lingurita paprika iute(optional) - eu n-am pus ca am maruntelele 1 lingurita sare 2 linguri ulei 1 ceapa mica,taiata marunt 1 catel de usturoi,taiat marunt 315 ml rosii pasate 1 litru de supa de vita 15 gr oregano proaspat,taiat marunt

Ciorba de vacuta

500g carne de vaca, 1 morcov, 1 telina mica, 2 ardei grasi, 2 rosii ( 3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 2 cepe, o legatura de leustean, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Ciorbă de văcuță - rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Ciorba de văcuță, atât de iubită și apreciată în bucătăria românească, dar în egală măsură una dintre cele mai dificile. Asta pentru că gospodinele se feresc de ea, nu din cauză că ar fi greu de făcut, ci pentru că necesită foarte mult timp de preparare și răbdare.  În funcție de cât de ”bătrână” este carnea, ciorba de văcuță va trebui să stea la foc mai mult timp. De aceea, dacă este vită cumpărată, va fi o loterie, pentru că nu veți ști cât trebuie fiartă. Dacă aveți carnea de vită dintr-o sursă pe care o cunoașteți, atunci veți ști din start de cât timp are nevoie ciorba de văcuță pentru a fi gata.  Trebuie să mai știți că puteți folosi și oala sub presiune pentru această rețetă. Va scurta semnificativ timpul de pregătire a ciorbei, dar zeama va fi tulbure. Dacă nu vă deranjează, fierbeți carnea de vită în oala sub presiune, iar apoi urmați indicațiile din rețetă. 

Ciorbă de miel cu măcriș

Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.

Perisoare cu sos de bulion si taitei

500 g carne tocata (pui porc vita dupa preferinta) 1 lingura orez piper boia 1 lingurita vegeta 1 ou patrunjel verde tocat sare 1 punga taitei de orez (mie imi place sa ii numesc taitei de plastic). Pt sosul de rosii: 2 linguri de faina alba 100 ml lapte rece 2 catei de usturoi optional 250 ml bulion 50 ml ulei 2 lingurite zahar 1 frunza de dafin piper macinat verdeata pt decor.

Perisoare din carne de pui cu smantana

Pentru perisoare: - 500 g carne de pui (cintarit dupa ce e dezosat) - 100 g orez - cca 100 g ceapa - cam 5 linguri de ulei (pentru prajirea cepii) - cca 200 ml apa - 2 oua - cca 50 g faina - sare piper - 2 catei de usturoi zdrobiti - marar tocat Pentru sos: - 4 - 5 linguri de ulei - cca 70 - 80 g ceapa (taiata foarte marunt) - cca 1,5 l apa - 50 g faina - 300 ml smintina - cam 2 - 3 linguri zeama de lamiie - marar verde sau uscat -sare

Ciorba cu carne de pasare

500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Ciorbă de burtă - rețeta tradițională românească

Află cum să prepari cea mai bună ciorbă de burtă tradițională românească, cu o rețetă pas cu pas și toate secretele pentru un gust desăvârșit.

Muschi de vita cu mult piper

Muschi de vita, ulei de masline, piper macinat grunjos, sare grunjoasamustar Dijon, ierburi pentru carnea de vita.

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

oFoi de vita-de-vie oPasat - orez oCarne dupa caz: porc - vita - oaie - pui oCiolan afumat coaste afumate calbas de porc afumat oCimbru marar - pe fundul dovleacului

Vita condimentata

Un preparat ce poate fi servit pe post de aperitiv, pe frunze de salata.

Cighir in prapur

ficat de porc - 800 gr un rinichi de vită o inimă de vită o limbă de vită o splină 3 ouă fierte tare 1 ou crud 100 gr smântână o ceapă potrivită sare, delikat, condiment pt drob Fuchs pătrunjel proaspăt tocat prapur

Vita Stroganoff

400g cotlet vita O lingura unt O lingura ulei masline 300g ciuperci 250g tagliatelle 3 hasme tocate marunt/2 cepe daca nu aveti O lingura faina 500ml supa vita O lingura mustar 2 linguri paste tomate 3 linguri smantana lichida O lingura paprika O mana patrunjel

Friptura de vita cu usturoi

6 catei usturoi,piper boabe, sarem4 linguri otet,600 gr fleica de vita

Tocanita de vita cu telina

1,5 kg carne de vita 1 ceapa mare, taiata cubulete 2 tulpini de telina, cu tot cu frunze,taiate 3-4 catei de usturoi 1 cutie de rosii 6 cani de supa de vita sau apa+cub de vita 1/2 cana de patrunjel, taiat marunt 4 foi de dafin 1 kg de cartofi, curatati si taiati cuburi mai mari 1 cana de morcovi, taiati sare piper

Vita Chinezeasca Cu Legume La Slow Cooker

400 gr carne de vita 1 cana supa de vita (sau un cub concentrat de vita) 1/2 cana sos de soia 2 lingurite zahar 1 lingura ulei de susan 3 catei de usturoi 1/2 lingurita de fulgi de ardei iuti (sau 1 lingurita boia iute) legume (pot fi si congelate) - broccoli sau 1 pachet legume chinezesti 2 linguri amidon de porumb/cartofi 4 linguri de apa

Ciorba de varza dulce cu iaurt

o ceapa mare si o ceapa mica, 2 morcovi, radacina de telina, un pastirnac, 2 cartofi mici, varza dulce, iaurt (lapte batut), zarzavat de ciorba (pus de asta-toamna: rosii, ardei gras, frunze de telina, frunze de patrunjel si sare). sare, delikat, marar.

Vită Stroganoff - rețeta originală

Dintre toate rețetele cu carne de vită, Stroganoff este una dintre cele mai apreciate și mai gustoase. Și pe bună dreptate! Rețeta aceasta datează de la sfârșitul anilor 1800 și are o poveste cel puțin interesantă.  Un bucătar a câștigat un concurs de gătit în Rusia cu această rețetă de carne de vită. Cel care a consacrat-o era bucătarul personal al contelui Pavel Stroganoff, de aici și numele rețetei care a rămas același până astăzi.  Există mai multe modalități de a face vită Stroganoff, o mulțime de rețete au apărut pe parcurs. Principiul este același, doar că ingredientele sunt ușor diferite. De exemplu, unele rețete nu conțin muștar, altele nu conțin sos de roșii etc. Noi vă prezentăm astăzi o rețetă completă, delicioasă, pe care merită să o încercați măcar o dată. 

Perisoare cu marar

750 g carne tocata, 2-3 cepe, 2-3 legaturi marar,2 oua, o lingura bulion, 2 linguri faina.

Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

o 1/2 kg carne de porc slaba si vita ofoi de vita o2 linguri rase de quinoa o1 ceapa medie osare opiper omarar o5 rosii micute o50 - 100 gr suc rosii oapa osmantana

Perisoare in sos

1 piept de pui100 g crema de branzasarepiper1 ou1 lingura grispatrunjelrozmarinulei1 lingura bulion400 ml rosii in suc propriu