Ciulama de ciuperci cu pipote

Ciulama de ciuperci cu pipote retete: cum gatesti ciulama de ciuperci cu pipote si cele mai gustoase retete de ciulama de ciuperci cu usturoi, ciulama de ciuperci, ciulama ciuperci post, salata de pipote cu ceapa, ciulama de porc cu smantana, sote de pipote si inimi, ciulama de pui, ciulama de porc, tocanita de ciuperci cu pui, piept de rata cu ciuperci.

Ciulama din pipote și inimi de pui

Ciulamaua este o mâncare românească tradițională, pe care orice gospodină știe să o facă. Fie că este vorba despre ciulama de ciuperci, de pui sau din altă carne/ legume, ciulamaua este un fel de mâncare care se potrivește perfect alături de o mămăligă fierbinte. Sosul cremos de smântână o face să fie o alegere delicioasă pentru orice masă și orice ocazie. 

Tocanita de pipote cu ciuperci

300 g pipote 250 g ciuperci (preferabil proaspete) 1 ceapa mai mare 2-3 linguri pasta de rosii 1 lingurita pasta ardei iute sare, piper patrunjel tocat

Pilaf cu pipote si inimi

1 cutie de pipote si inimi 1 ceapa potrivita 4 ciuperci potrivite 2 cani de orez sare piper ulei

Ciulama de ciuperci - cea mai simplă și gustoasă rețetă

Vă e poftă de o ciulama de ciuperci, cu mămăliguță? Atunci ați nimenit unde trebuie, pentru că rețeta aceasta este fix ce vă trebuie!

Ciulama de ciuperci cu smântână și usturoi

Ciulamaua de ciuperci cu smântână și usturoi se face foarte repede și simplu și poate fi servită pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine.

Ciulama de pui cu ciuperci

Dintre toate mâncărurile din bucătăria românească, combinația de pui cu ciuperci și smântână este una dintre cele mai gustoase. De aceea ciulamaua de pui cu ciuperci este atât de populară și aproape că nu există gospodină care să nu știe să o facă. Ciulamaua de pui se servește neapărat cu mămăliguță, iar ciupercile le puteți omite, dacă nu vă plac. Noi am ales astăzi să vă prezentăm varianta cu ciuperci, mai gustoasă și mai aromată. 

Mazare cu pipote la cuptor

* 1 cutie de mazare, * 1/2 kg de pipote, * 1 ardei, * 1 cana apa * morcov, * pastarnac, * ceapa, * sare, * cimbru * piper alb * marar

Tocanita de pipote si inimi cu sos

* o punga de pipote cu inimi * o ceapa * un morcov * sare * piper alb * boia dulce * patrunjel

Tocanita de pipote cu vin

-4 cepe potrivite -2 rosii -2 linguri pasta de tomate -1 pahar vin alb sec -1 kg pipote -sare,piper -1 lingura boia dulce -verdeata -50 nl ulei

Tarta de ficatei si pipote

500 g ficatei de pui500 g pipote2 morcovi2 ardei rosiisarepiper100 ml vin rosu50 g ulei2 cepe1 capatana usturoi

Tocanita de pipote cu inimi

inimi si pipote 700-800 g, 5 cepe, 3 morcovi, 1 rosie, usturoi, un ardei(de care vreti), o legatura de patrunjel proaspat, sare si piper dupa gust

Tocanita de pipota cu ciuperci

-300 gr pipote -250 g ciuperci (preferabil proaspete) -1 ceapa mai mare -2-3 linguri pasta de rosii -1 lingurita pasta ardei iute -sare piper -patrunjel tocat

Tocaniță de pipote cu ceapă

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tocăniță de pipote cu ceapă: Un kilogram de pipote proaspete de pui Patru sau cinci cepe mari Două sute de grame de roșii în suc propriu O cană de pastă de roșii de casă Sare și piper, după gust O lingură de boia de ardei dulce O lingură de mărar uscat Trei linguri de ulei Trei căței de usturoi

Tocanita De Pipote Si Inimi De Pui

800g pipote si inimi de pui 3 cepe mari ulei suc de rosii sare piper patrunjel marar

Mamaliguta cu pipote la cuptor

1 caserola ficat de porc1 caserola pipote si ranza de pui1 legatura ceapa verdemararpatrunjel1 morcovsarepipermamaligutacascaval2 oua

Pipote si inimi picante

300 g pipote si inimi de pui3 rosii2 cepefrunze de telina1 capatana mare de usturoi1 ramurica rozmarin1 ardei iutefoi de dafin, piper

Tocanita din pipote si inimi de pasare

pipote si inimi de pasare o caseraola 1/2 lingura untura 1 linguritza boia de ardei dulce sare si piper o ceapa de marime medie

Pipote si inimioare de curcan rasol

300 g pipote si inimi de curcan 3 cartofi 1-2 morcovi o ceapa mica uscata sau cateva fire de ceapa verde patrunjel verde sare,piper,cimbru,2 foi de dafin putin vin alb

Tocanita din pipote de pui

500 gr pipote de pui,spalate si curatate 1 ceapa,taiata in cuburi 2-3 cartofi,curatati si lasati intregi sau taiati bucati mari 1 lingura paprika,boia de ardei 1 lingura pasta de tomate apa sare piper Optional:frunza de dafin

Inimi si pipote sote

o tavita de aproximativ 600 g de inimi si pipote de pui 3 cepe o jumate de capatana de usturoi sare piper boia ulei

Tocanita de pipote si inimi

1 kg pipote si inimi de pui 4 cepe un ardei gras rosu un ardei gras verde 250 ml suc de rosii o frunza de dafin boia sare piper patrunjel 50 ml ulei

Tocanita de inimi si pipote de pasare

1 kg de inimi si pipote de pasare 4 cepe albe si 6 catei de usturoi 1-2 linguri de ulei un pahar de vin alb 2 pahare de apa 2 lingurite de boia sare si piper frunze de patrunjel mamaliguta pentru garnitura

Spaghete cu pipote de pui

500g pipote de pui (puteti adauga si inimi) 400g spaghete O ceapa O jumatate ardei gras verde O jumatate ardei gras rosu 2 catei usturoi O mana patrunjel O lingura bulion 2 linguri ulei masline Boia Cimbru Piper sare

Pilaf cu pipote si inimi de curcan

o cana de orez 2-3 cani supa de carne un morcov o ceapa sare,piper macinat si cimbru 400-500 g pipote si inimi curcan patrunjel verde tocat 4-5 linguri ulei de masline sau dupa gust

Pipote cu maioneza

Este un aperitv rece. -1kg de pipote de pui/curcan. -1 morcov mare. -1 cartof potrivit. -1/4 radacina de telina. -4-5 catei de usturoi. - Citeva frunze de patrunjel verde. -Sare si piper dupa gust. Pentru maioneza: -1 galbenus de ou fiert tare. -1 galbenus de ou crud. -2-3 lingurite de mustar. -300ml ulei de floarea soarelui.

Legume cu pipote si inimi

500 g pipote si inimi de pui 400 g legume congelate din comert( care cuprinde mazare,fasole verde conopida morcovi) 2 morcovi 2 cepe 1 ardel 6 catei de usturoi ulei sare piper boia

Pui umplut cu inimi, pipote si ficat

- un pui mai mare de 1.5kg pe care il alegem astfel incat sa aiba pielea neperforata - 1 sau 2 linguri de ulei - aprox 300g pipote si inimi - aprox 300g ficat de pui - 2 oua fierte - 2 oua crude - o ceapa - 2 catei de usturoi - patrunjel - 2 sau 3 felii de paine inmuiate in lapte - sare piper

Tagliatelle cu pipote de pui si vin de Porto

3 linguri ulei de masline1 ceapa rosie1 ceapa alba 1 ardei rosu gras 2 catei de usturoi 2 fire bogate de patrunjel 500 gr pipote de pui 175 gr paste uscate sare, piper negru 1 lingura ulei 50 ml vin de Porto 25 gr unt Servit: frunze da patrunjel tocate piper negru proaspat rasnit

Ciulama de porc

400 g carne de porc1 ceapa5 catei usturoisarepiperun pahar cu vin300 g smantana1 lingura amidon

Pui umplut

Un pui mare 1 cana orez ficatei 1/2 kg pipote 300g piper cimbru sare cartofi ulei

Ciuperci la cuptor pentru vegetarieni.

1/2 kg ciuperci champignon2 pahare lapte2 oua ciuperci uscate ( sare cu ciuperci )sarepiper mozaic macinatmarar uscatpatrunjel uscat1 pahar ulei+unt topit

Rulada din organe de pasare

1 kg amestec organe de pui (pipote inimi ficat) 3 cepe 1 legatura patrunjel proaspat 1 legatura marar proaspat 5 oua 1 lingura pesmet alb sare si piper dupa gust

Ciuperci pane umplute

20 ciuperci, 2 linguri pate 1/2 ardei gras rosu, ceapa verde, sare, piper, 2 oua,faina, pesmet

Ciuperci la tava

Pentru 6 portii:1 kg ciuperci2 oua100 g unt1 legatura de patrunjelsare si piper dupa gust

Iahnie de ciuperci

Pentru 5 portiiciuperci proaspete/conserva - 700 g/500 gulei - 100 mlceapa - 250 gvin alb - 50 mlpatrunjel verde - 1 legaturalamaie - 1 bucatapasta de tomate - 100 gsare1/2 cub MAGGI de ciuperci

Drob de pui - rețeta simplă

Drob de pui - o rețetă simplă, delicioasă, se face ușor și este potrivită pentru masa de Paște, dar și în altă perioadă a anului, oricând aveți poftă de drob.

Ciuperci deshidratate pentru iarnă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. Proaspete, murate sau deshidratate, ciupercile sunt delicioase indiferent de soi și de combinație.  Astăzi vă propunem o metodă simplă prin care puteți deshidrata ciupercile. Se păstrează foarte bine peste iarnă și, astfel, aveți oricând la îndemână ciuperci pe care le puteți rehidrata. Puteți aplica metoda pentru orice soi de ciuperci, singura condiție este să aveți grijă să nu fie ciuperci otrăvitoare sau provenite din surse necunoscute. 

Budinca de ciuperci cu cascaval

Pentru 10 portiiciuperci din conserva - 900 gceapa - 150 gmargarina - 250 gfaina - 150 gcascaval - 200 goua - 5 bucatilapte - 700 ml1 cub MAGGI de ciupercipesmet - 50 gsare si piper

Orez cu legume si pui

300g orez prefiert 1 morcov mai mare 2 ardei grasi 1 dovlecel verde 1 ceapa 3 linguri ulei de masline piper sos de soia pui 300-400g(eu am avut niste pipote)

Gulas de ciuperci

1 kg ciuperci proaspete, 3-4 cartofi, 1-2 cepe, 100 ml ulei, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita coriandru, 1 lingurita faina, sare, piper.

Tortelloni cu ciuperci

2 pachete tortelloni cu ciuperci (250 de gr fiecare), ciuperci uscate 40 gr, ulei extravirgin de masline, doi catei de usturoi, smantana 200 gr, sare, peperoncino, 1/2 cub de delicat de ciuperci.

Burgeri cu ciuperci

Atunci când te gândești la burgeri, automat te gândești la acea bucată suculentă de carne, rumenită pe grătar și cu aromă de fum. Dar burgerii nu trebuie neapărat să conțină carne, ci pot fi făcuți și în varianta vegetală, cu ciuperci, brânză halloumi sau chiar pește.  Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte simplă de burgeri cu ciuperci. Este potrivită și pentru perioadele de post, pentru că puteți renunța la emmentaller și aveți un burger numai cu legume. 

Cosulete cu ciuperci

16-20 bucati de ciuperci champignonun borcan de ciuperci de padure, 100 grame piept de pasare tocat, 1 ou, 50 grame cascaval, o ceapa de marimea unui ou, patrunjel verde, sare, pipersi ...multa dragoste

Ciuperci coapte in aluat

ciuperci champignon - vreo 15, cred ca au fost un ou delikat vreo 60-70 gr faina 100 ml lapte 3 linguri de ulei

Ciuperci cu usturoi

1 kg ciuperci2 cepe mari1 capatina usturoi10 gr untsare si amestec de piper.

Ciuperci umplute cu spanac

o cutie ciuperci 500g,1 ceapa mare2 catei usturoispanac (o mana buna) oparit tocato rosiecascavalcondimente.

Ciuperci umplute cu ceapa

ciuperci - 20 buc o ceapă medie un ou sare, piper, delikat ulei de măsline

Orez cu mere, ciuperci si ierburi

Ingrediente pentru 4 persoane:360g orez integral1 legatura cimbru1 legatura maghiran1 legatura busuioc1 legatura patrunjel1 crenguta rozmarin1/2 lamaie150g ciuperci (alege ciuperci ce pot fi consumate crude)ulei de masline4 fire ceapa verde1/2 mar

Palmieri din foietaj cu ciuperci

Știm că vă plac rețetele cu ciuperci, iar aceste gustări pe care vi le propunem astăzi sunt pur și simplu irezistibile. Combinația de aluat foietaj cu ciuperci este delicioasă, atât ca aperitiv, ca gustare sau atunci când aveți musafiri.  Palmierii de foietaj cu ciuperci se fac foarte simplu, arată extrem de bine și pot fi savurați și reci, a doua zi, la micul dejun. Le puteți prepara și păstra câteva zile, într-un loc uscat și răcoros.