Flori comestibile pentru tort

Flori comestibile pentru tort retete: cum gatesti flori comestibile pentru tort si cele mai gustoase retete de tort mokka, tort mars, tort winter, tort opera, tort negresa, tort nuga, tort silvia, retete tort, tort curcubeu, tort pescaresc.

Tort Simnel De Ciocolata

Tortul Simnel este o reteta facuta deseori, de catolici, de Paste, asa ca daca nu stiai ce desert sa faci, il poti incerca pe acesta.

4 Flori Comestibile La Care Nu Te-ai Fi Gandit

Nu numai ca sunt superbe, dar unele flori sunt comestibile si, de asemenea, pot adauga o noua dimensiune preparatelor culinare. Decorare torturilor este clar un mod de a le utiliza, dar nu trebuie sa te opresti aici - poti utiliza flori comestibile intr-o mare varietate de alte feluri de mancare si retete, si bucatarii imbratiseaza tendinta - in special in restaurante.

Pavlova - Reteta Vegana

1 400ml crema de nuca de cocos 1 400g naut 220g zahar pudra 1 lingura malai 2 linguri de sirop de artar 1 lingurita esenta de vanilie fistic si flori comestibile, pentru a servi

Tort Passion

Ananasul, nuca de cocos si vanilia ofera arome tropicale de vis acestui tort!

Batoane Cu Capsuni

Un desert clasic, improspatat cu capsuni aromate.

Limonada din flori de soc

3 l apa,3 linguri flori de soc,360 gr zahar,3 lamai

Flori de salcam pane

flori de salcam 10-20 bucati 0,5 l lapte 2 oua faina o cescuta zahar ulei zahar pudra.

Flori De Dovlecel Pane

In aceasta reteta, florile de dovlecel sunt crocante la exterior, cremoase si suculente in mijloc, intr-un cuvant speciale.

Dulceata din flori de salcam

300 de grame de flori de salcam,1 litru de apa,1 kilogram de zahar,zeama de la o lamaie

Dulceață din flori de liliac

Dulceața de flori de liliac este una pe cât de rar întâlnită în bucătăria românească, pe atât de specială. Gustul este unul aparte și, dacă vă place dulceața de trandafiri, trebuie să o încercați și pe aceasta.  Încă se mai găsește liliac mov înflorit, așa că puteți prepara această dulceață rară. Rețeta este cunoscută mai degrabă în zona Moldovei și îi aparține lui Nicolae Curelea, cunoscut pentru faptul că promovează gastronomia tradițională și preparatele rare.

Tort de ciocolata si menta

* 1 legatura frunze de menta (uscata sau proaspata) * 2 Lg ulei de palmier sau avocado * 4-5 Lg miere * 3-4 Lg cacao sau carob * 1 cana caju sau migdale (inmuiate inainte pentru 1 h) * 1/4 cana apa Pentru ornat * un kiwi si o capsuna * 5 flori levantica (opt.) * 5 Lg nuca de cocos

Ma'amoul - fursecuri arăbești cu nuci sau curmale

Descoperă delicioasele Ma'amoul, fursecuri arăbești tradiționale umplute cu nuci sau curmale. Vezi rețeta pas cu pas și bucură-te de gustul oriental autentic!

Tort Cu Ciocolata Si Rahat

6 albusuri 220g zahar pudra 125g faina de migdale 500g halva de cacao, tocata 150g curmale fara samburi, tocat 2 portocale - coaja rasa 120g ciocolata neagra, fin tocata 60 ml coniac 2 linguri de petale de trandafir uscate comestibile 2 linguri fistic 2 linguri de seminte de rodie (optional) crengute de menta Glazura de ciocolata: 100ml smantana lichida 150g ciocolata neagra

Castane la cuptor. Cum să le gătești perfect acasă

Pregătește castane la cuptor ca un expert. Descoperă secretele pentru a obține castane crocante și delicioase, ideale pentru toamnă. Nu rata rețeta noastră!

"Muhalabieh"-budinca arabeasca

"Muhalabieh" este o budinca de lapte aromata specific in tarile arabe cu mastica si optional cu apa de roze si apa de flori de portocal. In functie de regiune se poate intalni sub numele de : mouhalabieh mahalabiya mahalabia muhalabia or mahallabiyya. Avem nevoie de: -1 litru de lapte -2 linguri amidon de porumb -2 linguri faina de orez -4 linguri de zahar( sau dupa gust) -1 lingurita granule de mastica -1 lingura apa de roze -1 lingura apa de flori de portocal -nuca si scortisoara macinata pentru decor(optional) -fistic pentru decor(optional) -1 lingura de margarina(optional)

Flori de dovleac pane

cam 10-20 buc. faina - 200gr. oua - 2buc. sare - un praf

Nopti libaneze-"Layali libnan"

Desertul nopti libaneze sau "layali libnan"este foarte popular in lumea araba si este caracterizat prin aroma deosebita rezultata din combinatia mastica-apa de roze -apa de flori de portocal-fistic. Foarte multe deseturi arabesti au ca ingredient principal faina de gris. Baza este alcatuita din 2 straturi distincte: budinca de gris si smantana aromata cu vanilie. Si bineinteles este nelipsit siropul de zahar. Este un desert foarte simplu de prepaparat. Avem nevoie de : Budinca de gris -8 cani de lapte( 1 cana are 235 ml ) -1 cana si jumatate de gris(l.araba:"smid") -1 lingurita granule de mastica -8 linguri de zahar -3 linguri apa de roze -3 linguri apa de flori de portocal Smantana -2 cani de smantana ( l.araba:"ghesta") -1 lingura de zahar pudra -1 plic de zahar vanilat Siropul de zahar(l.araba:"attar") -1 cana de zahar brun( sau zahar tos) -3/4cana de apa -1 lingurita suc de lamaie -1 lingura apa de flori de portocal Pentru decor -1 cana de fistic zdrobit -1 cana de nuca zdrobita -1 cana de migdale zdrobite -frunze de menta verde

Prajitura Cu Soc

Un blat pufos si o crema aromata de soc - un desert perfect pentru zilele de vara.

Tort Tiramisu

1 blat de tort simplu2 cani de apa2 pliculete de capucino450 g smantana4 oua2 plicuri de frisca2 linguri de zahar pudra1 fiola de esenta de rom1 ciocolata neagracaramele sugus pentru figurine

Socată de casă - rețeta originală

Rețetă de socată autentică, de casă, așa cum o făcea bunica. Se prepară rapid, iar singurul test este să aveți răbdare câteva zile, până se macerează socul.

Sirop de salcam

1700 g zahar 1400 ml apa fierbinte 800 g flori de salcam zeama de la 2 lamai

Tort de ciocolata cu visine

1 blat de tort,1 plic crema de ciocolata,500 gr. visine,400 ml sirop pentru visine,1 esenta de migdale

Kourabiedes - Biscuiti Grecesti Cu Migdale

250g unt 100g zahar pudra, plus 200g pentru pudrare 100g fulgi de migdale 1 galbenus de ou 1 lingura ouzo sau coniac 300g fana 1/2 lingurita praf de copt 1-2 linguri de apa de flori de portocal

Tort racoros cu fructe si frisca

1 blat de tort,frisca 400 ml.,2 mandarine,2 kiwi,1 ciorchine de strugur,cateva afine pentru decor (se poate pune in loc de afine coacaze neagra sau rosie)

Sirop de soc pentru iarna

- 1 chiar 2 kg. flori de soc fara crengute (cu cit sint mai multe cu atit gustul de soc este mai intensiv);- 5l apa;- 5kg zahar;- 6-8 lamai;- 100-130g sare de lamaie;

Gogonele picante în saramură. Adaugă un pic de sclipire la murături!

Cauti ceva mai picant? Descoperă cum să faci gogonele picante în saramură cu rețeta simplă și delicioasă. Ghid pas cu pas pentru gogonele care ies perfect de fiecare dată!

Tort diplomat de struguri

Ingrediente pentru 12 portii:2 oua,105 g. zahar,1 pachetel zahar vanilat,30 g. faina,1 praf de copt,25 g. alune macinate,8 galbenusuri,100 g. zahar pudra,375 ml. lapte nedegresat,8 foi de gelatina,500 g. struguri,125 ml. frisca,1 pachetel glazura pentru tort,20 g. migdale feliate.

Tort simplu cu pere

Blat:150g unt la temperatura camerei, 80g zahar, 3oua, 175g faina20g cacao, 3 linguri apa, praf de copt si zahar vanilatOrnare: 1 compot de pere sau 4-5 pere proaspete, 300ml suc pere, 1 pachet glazura transparenta pentru tort

Tort cu branza

blaturi de tort cumparate (gata facute),creme de branza- pe care le alegem,alune,stafidenuci0,2 ml rum.

Flori din foietaj cu ananas

Avem nevoie de : -1 pachet de aluat de foietaj feliat 10/10 cm( pachetul standard contine 10 felii) -1 cutie compot de ananas feliat rondele( conserva de 567 grame contine 10 rondele de ananas) -zahar pudra -ulei pentru uns tava -cirese confiate

Tort de ciocolată cu biscuiți

Ce poate fi mai bun decât un tort de ciocolată rapid, delicios, fără coacere și cu blat de biscuiți? Sună bine, nu-i așa? Și vă asigurăm că arată excelent și gustul este pe măsură! Dacă vreți să vă ”îndulciți” ziua sau să preparați un tort pentru o ocazie specială, acesta este alegerea perfectă! Un tort cu blat de biscuiți și ciocolată, fără coacere, atât de simplu de făcut încât și un copil poate reproduce rețeta.  Pentru acest tort veți avea nevoie de sirop de zahăr, pe care îl puteți lua ca atare, din comerț, sau îl puteți prepara voi. Se face foarte simplu, din apă, zahăr și lămâie și poate fi păstrat mai mult timp, pentru alte rețete. La un kg de zahăr puneți 600 ml apă și zeama de la un sfert de lămâie și lăsați să fiarbă până scade și devine auriu la culoare.  Când se răcește, siropul trebuie să aibă culoarea și consistența mierii, să nu fie caramelizat sau ars. Dacă folosiți sirop din comerț, în găsiți în supermarketuri cu denumirea de ”golden syrup”. 

Sirop concentrat de soc și lămâie

Florile de soc au apărut deja, așa că nu există moment mai potrivit pentru un sirop de soc aromat și concentrat. Dacă aici v-am arătat cum să faceți socată, de data aceasta vă propunem un sirop mai concentrat, dulce și aromat, pe care să-l dizolvați și să-l savurați într-un pahar de apă rece.  Siropul de soc poate fi preparat și în cantitate mai mare și păstrat pe toată perioada anului, în cămară. Tot ce trebuie să faceți în plus, după ce ați pus siropul în sticle, este să le sterilizați bine, pentru a conserva siropul. 

Tort de biscuiți cu ganache de ciocolată - cel mai simplu tort

Un tort poate fi un desert provocator și intimidant pentru multe persoane, mai ales dacă sunteți începători într-ale bucătăriei. Cremele, blatul, glazura vă pot pune în dificultate dacă nu aveți experiență. Dar există și rețete de tort extrem de simple, pe care le puteți prepara chiar dacă nu ați mai făcut deserturi până acum. Un astfel de tort este și cel de biscuiți cu ganache de ciocolată. Nu necesită coacere, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și puteți face o surpriză dulce cuiva drag, de ziua lui și nu numai. 

Tort cu fructe de padure si crema de vanilie

1 blat de tort din comert (3 blaturi)350-400 ml lapte500 gr frcute de padure congelate (in functie de preferinte)1 plic praf de spuma pentru deserturi cu gust de frisca (light)1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie (dupa preferinte)1 sticluta esenta de vanilie2-3 pliculete zahar vanilat

Pastiera Napoletana

Ingrediente: Pentru aluat: - 250 g de faina - 125 g unt - 100 g zahar - 1 ou + 1 galbenus - 1 baton de vanilie - 1 ou pentru a unge prajitura deasupra Pentru umplutura: - grau fiert 300 de grame - 350 g urda (mixt oaie si capra ar fi mai bine) - 250 g zahar - 1 lingurita de scortisoara - coaja rasa de la o lamie bio - 2 oua intregi + 2 galbenusuri - 1 esenta de flori de portocala - 1 baton de vanilie - 30 g unt - cedru zaharisit taiat cubulete - coaja de portocala zaharisita taiata cubulete

Tort festiv cu capsuni

Pentru blatul de tort:4 oua2 cesti zahar2 cesti faina5 linguri apa5 linguri ulei1 praf de sare1 esenta de lamaiepentru crema:500 ml frisca lichida300 gr ciocolata alba300 gr capsuniSIROP:300 ml apa200 gr zaharPentru sirop:300 ml frisca lichidacapsuni

Caise Coapte Cu Prajitura Jamaicana

O reteta rapida si usoara de desert de vara, cu piersici, zmeura, un strop de rom si prajitura de ghimbir.

Tort cu capsune si iaurt

Pentru blat: * 3 oua * 6 linguri de zahar * 200 ml lapte * 200 g faina * 2 linguri ulei * 1 praf de copt * esenta de vanilie Pentru crema: * 250 ml iaurt de capsuni * un plic crema de vanilie * 250 ml lapte * 4 linguri de zahar * capsuni * 1 plic gelatina Pentru ornat: * 1 plic tort jele rosu * capsuni * frisca * menta proaspata

Tort cu capsune

4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, 2 linguri de apa, 1 praf de copt, 700 gr frisca, capsune, 500 ml tort Gelly rosu

Tort cu crema de iaurt si jeleu de fructe

Ingrediente pentru tort diametru 24cm:1 blat de tort preferat, eu am preparat dupa reteta de la tortul cu crema de vanilie din 6 oua, 180g zahar, 180gfaina, pentru detalii vedeti tortul cu crema de vaniliePentru jeleu fructe:400g fructe preferate50g zahar2 foi gelatinazeama de la o jumatate de lamaie (optional, eu am folosit pentru ca am facut jeleu de mere si nu am vrut sase oxideze)Pentru crema iaurt:400g iaurt gras simplu300ml frisca lichida sau 2 plicuri praf frisca preparate cu 300ml lapte rece conform instructiunilor de pe ambalaj80g zahar pudra cu aroma vanilie10g gelatinaPentru sirop:350ml apazeama si coaja de la o lamaie si de la o portocalaesenta de vaniliemiere de salcam

Tort diplomat delicios cu fructe din compot

Ingrediente pentru tort diametru 28cm: 5 galbenusuri 200g zahar pudra 500ml lapte 400ml frisca 20g gelatina maruntita (2 plicuri) esenta vanilie fructe din compot (eu am pregatit cu o zi inainte compot din 2 piersici, 1 para si 1 mar) coaja de portocala confiata (pregatita cu o zi inainte) 400g piscoturi

Tort cu ciocolata si caramel

Tort cu ciocolata si caramel Dificultate : redusa Timp de preparare : 1 ora + 3 ore timpul de fierbere pentru Dulce de Leche Cantitate : 12 portii Ingrediente Pentru blat o300 gr unt sau margarina Rama plus pentru uns o300 gr zahar brun o3 oua o1 1/2 lingurita praf de copt o85 gr pudra de cacao o225 gr faina o225 ml iaurt Pentru crema si decor o300 ml frisca lichida o300 gr lapte condensat o100 gr ciocolata cu caramel tocata marunt

Tort Cu Inghetata

Cu un blat pufos si inghetata de zmeura, acest tort este desertul care te va racori vara.

Tort de fructe cu vanilie

un blat de tort din comert, 2 banane, un compot mic de ananas, 2 budinci de vanilie, un plic de frisca, un pliculet de intaritor de frisca, o portocala mare, un litru de lapte, 200 g zahar

Tort festiv de nuci

Pentru blatul de tort:1 pastaie de vanilie, 200 gr unt, 3 oua, 150 gr miere, 150 gr faina, 2 lingurite praf de copt, 150 gr nuci, 100 ml lichior-crema de whiskyPentru crema si ornat:100 gr ciocolata alba, 2 linguri pudra de cafea instant, 500 ml frisca, 3-4 linguri lichior-crema de whisly, , 3-4 linguri nuci macinatePentru batoanele de susan:100g zahar, un cub de unt, seminte de susan

Tort cu visine si crema de lamaie

1 blat de tort,2 plicuri crema de lamaie,500 gr. visine,400 ml lapte,100 gr. dropsuri de menta,100 gr. zahar,100 ml apa,1 plic zahar vanilat ( pentru sirop)1 lamaieinca o portie de sirop

Tort cu crema de branza si iaurt

Pentru blatul de tort: 5 oua4 linguri apa200 g zahar2 pachete zahar vanilatun pliculet praf de copt200 g fainaPentru crema de branza si iaurt:zmeura500 g iaurt simplu250 g branza de vaca250 g zahar pudra150 g cocos400 ml frisca batuta3 pachete zahar vanilat3 plicuri gelatina dizolvata in 200 ml apa

Tort cu visine si ciocolata

Pentru blatul de tort* 8 oua * 8 linguri de zahar * 8 linguri de faina * 1 zahar vanilat * 1 praf de copt cu sofran * esenta de vaniliePentru crema de visine* 2 oua intregi * 4 linguri de zahar * 250 g visine (fara samburi) * 400 ml frisca lichida * 1 plic gelatinaPreparare crema de ciocolata* 150g ciocolata cu crema de coniac * 250g unt * 200g zahar * 3 oua * 3 linguri apa * 1ingura esenta de romPentru decor folosim* piscoturi * frisca * ciocolata rasa * lamaie verde * fructe

Tort Tiramisu (cu fructe)

2 cutii mascarpone romaneasca,2 plicuri zahar tos-aprox. 400 gr.,amaretto lichior sau potentator de gust amaretto -se gaseste in comert-4 pliculete,esenta rom,ness/cafea,zahar vanilat,cacao,8 oua doar galbenusurile,blat de tort.Optional capsune, zmeura congelata.