Gnocchi reteta cu unt
Gnocchi reteta cu untGnocchi cu unt
500 gr gnocchi;50 gr unt;2-3 crengute de rozmarin;3 catei de usturoi;1 praf de sare
Gnocchi cu nuca
1 pachet paste italiene gnocchi unt zahar nuca macinata 1plic zahar vanilat
Gnocchi cu creveți și sos de parmezan
Combinația de paste cu creveți și parmezan este întotdeauna una irezistibilă. Mai ales dacă vorbim despre gnocchi, acele paste dense și sățioase, care sunt delicioase indiferent cu ce le combini. Gnocchi sunt un fel aparte de paste, pentru că sunt făcute cu cartofi, ou și făina. De aceea, datorită celor două tipuri de amidon din compoziție, gnocchi au o textură ușor lipicioasă și al dente, indiferent cât i-am fierbe sau cum i-am găti. Îi puteți prepara în casă sau îi găsiți la supermarket, doar la raftul cu paste proaspete. Astăzi vă propunem o rețetă de gnocchi cu sos de parmezan și vin și creveți trași în unt. Sună delicios, nu-i așa?
Gnocchi cu pesto genovez
500 gr Gnocchi 1 legatura busuioc 50 gr seminte de pin 50 gr pecorino 3 catei usturoi 100 ml ulei de masline 50 gr parmezan (Gran Padano) ras proaspat Sare piper
Gnocchi
Cand esti mare amator de paste, dar te-ai cam plictisit de spaghete sau tagliatelle, poti opta pentru gnocchi. Gnocchi sunt paste facute din cartofi. Pot fi simpli sau umpluti cu gorgonzola, ricotta sau chiar spanac. Reteta aceasta e cu gnocchi simpli, ii gasiti de cumparat la mega image. Sunt foarte multe sosuri pentru acest sortiment de paste, insa astazi vi-l prezint pe cel mai simplu, cel de rosii.
Gnocchi gratinați, cu broccoli și spanac
Gnocchi cu un amestec de legume verzi într-un sos de branza. Este mancarea perfecta la jumatatea saptamanii.
Creveti Cu Gnocchi Cu Usturoi Si Sos De Smantana
Creveti deliciosi langa cel mai bun si cremos sos pe care l-ai gustat!
Gnocchi Romana
700 ml lapte putin praf de nucsoara 100 g unt sare piper 250 g gris 125 g parmezan ras 2 oua 60 g Gruyere (branza) frunze de busuioc pentru ornat.
Gnocchi cu branza de vaci
500 de grame de branza proaspta de vaci1 lingurita rasa de sare1 ou mare130 de grame de gris3-4 linguri de faina 1 lingura de sare2 linguri de ulei de maslineunt topit sau ulei de masline
Gnocchi cu carne
1pachet de gnocchi,500g carne tocata amestec,1ceapa,sare,piper,1lingurita de cimbru uscat,1pahar cu vin,1ceasca suc de rosii,1lingura cu unt,1catel de usturoi, de busuioc uscat
Gnocchi cu sos Arrabbiata
Vrei să prepari acasă o cină italiană delicioasă și rapidă? Gnocchi cu sos Arrabbiata e alegerea perfectă! Combinația dintre gnocchi fragezi și sosul Arrabbiata picant, cu aromă de usturoi, te va cuceri.
Gnocchi cu roșii și mozzarella la cuptor
Gnocchi cu roșii și mozzarella la cuptor e genul de rețetă pe care o faci atunci când vrei ceva rapid, bun și fără bătăi de cap. Se face ușor, nu ai nevoie de ingrediente scumpe și, cel mai important, gustul e genial. Moale și pufos, gnocchi absoarbe sosul de roșii și se combină perfect cu mozzarella topită.
Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)
Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat
Pogăcele cu cartofi după rețeta ungurească
Învață să faci pogăcele cu cartofi după rețeta ungurească, care sunt pufoase și delicioase. Rețeta este simplă și ușor de urmat.
Piure de cartofi - rețeta lui Chef Florin Dumitrescu
Piureul de cartofi este una dintre cele mai banale garnituri pe care le puteți prepara, dar, la fel ca în cazul altor lucruri simple, e foarte ușor să dați greș. Un piure de cartofi perfect trebuie să fie cremos, pufos și aerat, să nu aibă o textură prea apoasă sau prea tare. O greșeală pe care mulți o fac atunci când prepară piureul de cartofi este că folosesc mixerul. Acest lucru face ca amidonul din cartofi să se elibereze și piureul să capete un aspect și gust gumat, cauciucat. Țineți cont de recomandările de mai jos, după rețeta lui chef Florin Dumitrescu, și veți obține cea mai fină și delicioasă garnitură pentru friptura voastră.
Tartine cu unt aromat - rețeta ideală pentru orice ocazie
Descoperă cum să faci tartine delicioase cu unt aromat pentru mic dejun, prânz sau ocazii speciale. Află rețete rapide și idei de combinații savuroase pentru pâine prăjită, baghete sau crackers.
Melci cu unt aromat. Rețetă delicioasă și elegantă
Melcii cu unt aromat sunt o delicatesă apreciată în multe bucătării europene, în special în Franța. Sunt simpli de preparat și impresionează prin gustul lor bogat și savuros. Dacă vrei să adaugi un strop de rafinament la mesele tale, încearcă această rețetă. Este perfectă pentru cei care doresc să impresioneze invitații cu un aperitiv sofisticat, dar ușor de preparat.
Tarta cu piure de castane si nuci pecan (reteta frantuzeasca)
Aluat 125g faina 1 varf de sare 75g unt rece apa rece Umplutura 500g pireu de castane 200g frisca 25g unt 2 linguri sirop de artar(sau miere) 150g nuci pecan
Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)
175 g faina alba (nu pentru patiserie!) 100 g faina de malai 2 ardei iuti rosii maruntiti 2 oua 2 lingurite zahar 4 linguri cocos ras 6 linguri ulei (de floarea soarelui) 1 lingurita garam masala 50 g unt 4 cartofi mari patrunjel verde sare. (Reteta originala se face din faina de orez si naut pisat - inaccesibile pentru multi dintre noi. De aceea am sa va impartasesc reteta "acomodata" la conditiile autohtone fara sa diminuez mult din savoarea acestui preparat delicios.)
Macrou prăjit în unt. Rețetă rapidă și delicioasă
Încearcă macroul prăjit în unt – o rețetă simplă și rapidă pentru un pește fraged și aromat. O alternativă delicioasă la peștele prăjit clasic, perfectă pentru orice masă.
Turta dulce tradițională - rețeta autentică și simplă
Rețeta de turtă dulce explicată pas cu pas. Prepararea ei poate fi o relaxare, nu e nici un stres cu aluatul iar coptul merge foarte repede.
Pui Cu Miere Si Portocale La Cuptor - Reteta Testata
- un pui - condimente pentru pui - o portocala - miere - morcov conopida - orez - delicat - margarina - unt - bulion
Bagna Cauda - Reteta Italiana
Serveste acest preparat pe felii de paine crocanta, pentru un aperitiv special.
Balmoș după rețeta tradițională (ca în Bucovina)
Balmoșul este un preparat gras, pe bază de mămăligă cu mult adaos de lactate, plin de arome și foarte bogat în savoare.
Sufleu de portocale - cea mai ușoară rețetă
Dacă vrei un desert aerat, ușor și cu un gust proaspăt de portocale, încearcă această rețetă simplă de sufleu.
Salata de portocale, racoritoare
Aceasta reteta este o reteta foarte gustoasa racoritoare si cu o combinare a ingredientelor cam indrazneata sau cel putin neobisnuita. Reteta este pt o portie insa fiecare goaspodina poate sa o adapteze la nr persoanelor din familia sa. Folositi portocale reci dupa ce au stat putin in frigider. Pt prepararea acestei salate avem nevoie de: 1 portocala mare 1 crenguta de patrunjel verde tocata 1 lingurita ulei masline un praf sare un praf zahar. Optional eu am adaugat 1 frunzulita menta uscata. Recomandari: se consuma la inceputul mesei.
Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă
Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.
Macarons, Reteta Originala
Un desert sofisticat si foarte apreciat, care este mai usor de preparat decat pare.
Sos Alfredo - rețeta originală
Vrei să faci sos Alfredo ca la carte? Urmărește rețeta originală pas cu pas și bucură-te de un sos cremos și delicios. Perfect pentru paste sau pui!
Balmoș ciobănesc - rețeta de balmoș făcut la stână
Balmoșul ciobănesc este un preparat gras, pe bază de mămăligă cu mult adaos de lactate, plin de arome și foarte bogat în savoare.
Negresă - rețetă simplă
Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când ai poftă de ceva dulce, o negresă clasică, făcut în casă este întotdeauna o idee excelentă. Există o mulțime de rețete de negrese, unele cu cacao, altele cu ciocolată. Dintre toate, rețeta la care ne-am oprit pentru astăzi este una dintre cele mai simple. Aveți nevoie de fix cinci ingrediente, pe care le puteți măsura cu o cană.
Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă
Sote de ciuperci este foarte ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente. În doar 15 minute ai o garnitură gustoasă și foarte aromată.
Tartă cu prune - cea mai simplă rețetă
Încearcă cea mai simplă rețetă de tartă cu prune! Cu doar câteva ingrediente, prepari un desert rapid, gustos și perfect pentru orice ocazie.
Plăcintă cu mere - rețetă franțuzească
Plăcinta cu mere nu e doar un desert. E o stare de bine. O felie aburindă într-o zi rece, un miros familiar care îți umple casa, un motiv să te aduni cu cei dragi la masă. Nu e doar despre gust, ci despre momente simple care te fac să te simți acasă. Dar rețeta despre care vorbim mai jos nu este plăcinta cu mere așa cum o știm din copilărie, cu aluat pufos sau foietaj stratificat. Este varianta franțuzească de plăcintă cu mere. Diferența e că nu are un aluat de plăcintă, ci unul fraged, nisipos, care se sfărâmă în gură. Practic, e o tartă cu mere, una dintre cele mai iubite rețete din Franța. Se găsește în orice patiserie, se face acasă cu ușurință și e genul de desert pe care, odată ce-l încerci, vrei să-l faci iar și iar.
Friptura de Iepure la Cuptor
un iepure marinat (reteta o gasiti pe site www.reteta-video.ro) 10 catei de usturoi curatati si spalati 50 gr. de unt 50 ml de apa
Prajitura cu mere - reteta bunicii
5 mere mari, 6 linguri de faina, 5 linguri de miere, 8 linguri de zahar, un pachet de unt, 3 oua, optional frisca.
Șnițel vienez - rețeta originală austriacă. Care este secretul ca să-ți iasă perfect
Șnițelul vienez este un preparat clasic al bucătăriei europene.
Prăjitura Boema - rețetă de cofetărie
Există deserturi care nu se vor demoda niciodată și care își vor păstra farmecul indiferent de epocă. Iar prăjiturile de cofetărie, pe care le mâncam când eram mici, fac parte din această categorie. Astăzi vă propunem să ne aducem aminte de prăjitura Boema și să recreăm rețeta ei, acasă. Prăjitara Boema este o clasică a cofetăriilor și era foarte populară în perioada comunistă. De fapt, ca rețetă și mod de preparare, nu este altceva decât un fel de amandină sub altă formă și cu alt nume, ornată cu frișcă. Dar este delicioasă și merită să o încercați!
Turtă dulce cu miere - rețeta clasică de Crăciun
Descoperă secretul celei mai bune rețete de turta dulce cu miere. Sfaturi pentru o textură perfectă și un gust inconfundabil, ideală pentru sărbători sau oricând dorești ceva dulce.
Briose Aromate, O Reteta Genial De Simpla
Fin aromate cu zahar cu aroma de lavanda, lamaie sau rozmarin, aceste mini-briose superbe arata la fel de bine pe cat sunt de gustoase.
Lava cake - cea mai simplă rețetă
Cine nu iubește deserturile cu ciocolată?! Mai ales când se fac ușor, sunt gata de servit în jumătate de oră și vă învăluie simțurile cu aroma inconfundabilă de ciocolată? Lava cake poate părea un desert dificil, la prima vedere. Asta pentru că trebuie să rămână moale și cremos în interior, în timp ce la exterior trebuie să fie copt. Totul ține de timpul de coacere, pe care dacă nu îl respectați, riscați să nu obțineți rezultatul dorit. Astăzi vă propunem cea mai simplă rețetă posibilă de lava cake, atât de simplă încât până și un începător în materie de deserturi o poate face. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, o formă pentru brioșe și să respectați timpul de coacere.
Cea mai simplă rețetă de brownies
Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când ai poftă de ceva dulce, un brownie făcut în casă este întotdeauna o idee excelentă. Există o mulțime de rețete de brownies, unele cu cacao, altele cu ciocolată. Dintre toate, rețeta la care ne-am oprit pentru astăzi este una dintre cele mai simple. Aveți nevoie de fix șase ingrediente, pe care le puteți măsura cu o cană.
Cozonac simplu - rețeta pentru începători
Nu există masă de sărbătoare fără un cozonac, fie că este el cumpărat sau făcut în casă. Nimic nu se compară cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor, rumenit și parfumat. Iar dacă nu ați făcut cozonac în casă până acum, este momentul să încercați această rețetă. Cozonacul nu este deloc complicat de făcut, în ciuda faptului că multă lume se ferește de el. Dacă respectați cantitățile și lucrați la cald, reușita este sigură. În plus, dacă aveți un robot de bucătărie, puteți frământa cozonacul la robot și ați scăpat de jumătate din treabă.
Ciulama de ciuperci - cea mai simplă și gustoasă rețetă
Vă e poftă de o ciulama de ciuperci, cu mămăliguță? Atunci ați nimenit unde trebuie, pentru că rețeta aceasta este fix ce vă trebuie!
Aluat pentru tartă - rețeta cu care nu dai greș
Daca vrei sa-ti imbunatatesti calitatile de patiser, foloseste aceasta reteta usoara de aluat - punctul de plecare pentru tartele perfecte.
Prăjitura Bounty - cea mai bună rețetă de casă
Prăjitura Bounty este genul de desert pe care îl faci o dată și apoi îl repeți de fiecare dată când vrei ceva rapid, bun și aspectuos. Nu e greu de pregătit, nu ai nevoie de ingrediente sofisticate și, cel mai important, rezultatul este delicios. Blatul pufos cu cacao, crema de cocos și glazura de ciocolată creează o combinație echilibrată – nici prea dulce, nici prea uscată.
Mini tarte cu carne tocata si branza
o mana de carne de la drob (vezi reteta drob cu carnaciori) 1/2 foaie aluat foietaj branza de oaie rasa unt
Budincă de ciocolată - cea mai simplă rețetă
Dacă aveți poftă de ceva dulce, făcut în casă, budinca de ciocolată este exact ce vă trebuie. Se face extrem de simplu, din ingrediente la îndemână, pe care oricine le are în casă. Există multe rețete de budincă de ciocolată, unele mai simple, altele mai complexe. Vă promiteam mai sus că aceasta este una simplă și chiar așa este! Până și un copil o poate face. Budinca de ciocolată este gata în 10 minute și este cel mai potrivit desert pentru o seară de răsfăț. Se poate servi atât caldă, cât și rece și este mult mai gustoasă decât amestecurile instant, la plic.