Gnocchi reteta cu unt

Gnocchi reteta cu unt

Gnocchi gratinati

1 pachet de gnocchi de cartofi din comert 50 g parmezan 100g cascaval 100ml smantana 50g branza dulce 25g unt piper,sare

Gnocchi cu unt

500 gr gnocchi;50 gr unt;2-3 crengute de rozmarin;3 catei de usturoi;1 praf de sare

Gnocchi cu nuca

1 pachet paste italiene gnocchi unt zahar nuca macinata 1plic zahar vanilat

Gnocchi Mare e Monti

gnocchi 150gr scoici 100gr ciuperci padure 50gr bureti 30gr usturoi 5gr ulei de masline 20ml sare 3-5gr peperoncino 3-5gr rucolla 10frunzulite

Gnocchi cu rosii si mozzarella la cuptor

- 250 g gnocchi - 3-4 linguri ulei de masline - 1 ceapa - 1 ardei gras - 2-3 rosii - 75 g mozzarella - cateva frunze busuioc - 1 catel de usturoi

Gnocchi cu creveți și sos de parmezan

Combinația de paste cu creveți și parmezan este întotdeauna una irezistibilă. Mai ales dacă vorbim despre gnocchi, acele paste dense și sățioase, care sunt delicioase indiferent cu ce le combini. Gnocchi sunt un fel aparte de paste, pentru că sunt făcute cu cartofi, ou și făina. De aceea, datorită celor două tipuri de amidon din compoziție, gnocchi au o textură ușor lipicioasă și al dente, indiferent cât i-am fierbe sau cum i-am găti.  Îi puteți prepara în casă sau îi găsiți la supermarket, doar la raftul cu paste proaspete. Astăzi vă propunem o rețetă de gnocchi cu sos de parmezan și vin și creveți trași în unt. Sună delicios, nu-i așa?

Gnocchi cu pesto genovez

500 gr Gnocchi 1 legatura busuioc 50 gr seminte de pin 50 gr pecorino 3 catei usturoi 100 ml ulei de masline 50 gr parmezan (Gran Padano) ras proaspat Sare piper

Gnocchi cu sos Arrabbiata

Ingrediente gnocchi: -600 gr cartofi -200 gr faina grisata -1 ou -50 gr unt/untura - 1/2 lingurita sare Pentru sos: -1 kg rosii -4 catei usturoi -1 lingurita zahar -chili cayenne macinat (Kotanyi) -sare

Gnocchi cu sos Arrabiatta

Ingrediente gnocchi:- 600 gr cartofi- 200 gr faina grisata- 1 ou- 50 gr unt/untura- ½ lingurita sarePentru sos:- 1 kg rosii- 4 catei usturoi- 1 lingurita zahar- chili cayenne macinat (Kotanyi)- sare

Gnocchi cu broccoli si branza albastra

1 pachet (500 gr) gnocchi 300 gr broccoli rupt in buchetele 100 gr branza cu mucegai sfaramitata 200 gr smantana 50 gr cheddar ras sare si piper dupa gust

Gnocchi

Cand esti mare amator de paste, dar te-ai cam plictisit de spaghete sau tagliatelle, poti opta pentru gnocchi. Gnocchi sunt paste facute din cartofi. Pot fi simpli sau umpluti cu gorgonzola, ricotta sau chiar spanac. Reteta aceasta e cu gnocchi simpli, ii gasiti de cumparat la mega image. Sunt foarte multe sosuri pentru acest sortiment de paste, insa astazi vi-l prezint pe cel mai simplu, cel de rosii.

Gnocchi gratinați, cu broccoli și spanac

Gnocchi cu un amestec de legume verzi într-un sos de branza. Este mancarea perfecta la jumatatea saptamanii.

Gnocchi cu morcovi si cartofi(facuti in casa) in sos tomat

Ingrediente pt gnocchi: -5 cartofi -3 morcovi -1ou -faina cat cuprinde -sare Ingrediente pt sos: -300ml sos tomat -400ml apa -1 ceapa -ulei de masline -5 catei de usturoi -250 sunca/ pancetta -sare -piper -1 lingurita zahar -1 foaie de dafin -masline negre (optional)

File de cod si pangasius cu Gnocchi di Patate

1 cutie Gnocchi di Patate. 2 fileuri de cod. 2 fileuri de pangasius. 1 salata creata rosie. 2 rosii. 2 linguri de ulei din samburi de struguri. 2 ardei capia copti. sare piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon uscat,un praf de menta uscata(fiecare pune ce condimente doreste).

Creveti Cu Gnocchi Cu Usturoi Si Sos De Smantana

Creveti deliciosi langa cel mai bun si cremos sos pe care l-ai gustat!

Gnocchi international

500 g gnocchi sare apa Varianta romaneasca: 1 ceapa taiata solzisori 1 lingura de otet alb 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui sare piper negru proaspat macinat marar proaspat tocat marunt Varianta mediteraneana: 2 linguri de ulei de masline 4 catei de usturoi tocati marunt 3-4 linguri cu pasta de rosii 1 mana de busuioc proaspat tocat marunt Parmesan proaspat ras Varianta asiatica: 3 linguri de ulei de orez 1 lingurita de seminte de chimen 2 lingurite de boabe de coriandru 1 lingurita de boabe de mustar patrunjel proaspat tocat

Gnocchi in sos de ardei

1 lingura ulei de masline cu aroma de busuioc 1 lingurita zahar brun 40 ml otet de zmeura 1 arde gras rosu,curatat de seminte si tocat 1 ardei gras galben curatat de seminte si tocat 1 ardei gras verde curatat de seminte si tocat 200 ml vin rosu 1/2 lingura patrunjel tocat 1/2 lingura busuioc tocat sare de mare 500 gr Gnocchi branza Grana Padano rasa pentru servire frunzulite de busuioc pentru servire

Gnocchi Romana

700 ml lapte putin praf de nucsoara 100 g unt sare piper 250 g gris 125 g parmezan ras 2 oua 60 g Gruyere (branza) frunze de busuioc pentru ornat.

Gnocchi in sos de rosii cu carne de pui

Pentru gnocchi: - 800gr piureu de cartof - 300 faina, - sare, - chiper negru sau alb, - ulei de masline, - un ou. Pntru sos: - 300 gr de carne de pui (eu am folosit carnea de la gaina fripta "over left") taiata sau rupta cu mina bucati mici, - o ciapa pare taiata bucati mari, - doi chiperi mari,(rosu sau verde sau galben) taiati bucati mari, - 6 rosii mari taiate bucati mari, - 5-7 catei de usturoi, - o lingurita de cimbru uscat sau proaspat, - o lingurita de paprica, - sare dupa gust, - o lingurita de condimente italiene (Italian spices)(busuioc uscat oregano rosemary) - ulei de masline.

Gnocchi de cartofi

1kg cartofi 300g faina 1 galbenus de ou un varf cutit sare faina pt pudrat

Gnocchi din spanac cu emmentaler

Pentru 4 persoane:500 g spanac proaspăt250 g pâine albă veche de o zi100 ml lapte2 ouă80 g făină100 g Delaco Emmentaler rasSare, piper, nucşoarăÎn plus:50 g unt8 frunze de salvie50 g caşcaval Delaco Emmentaler ras

Gnocchi cu branza de vaci

500 de grame de branza proaspta de vaci1 lingurita rasa de sare1 ou mare130 de grame de gris3-4 linguri de faina 1 lingura de sare2 linguri de ulei de maslineunt topit sau ulei de masline

Gnocchi gratin cu legume

500g gnocchini; 1 dovlecel zucchini; frunze de spanac proaspat;ardei gras; ceapa; usturoi; ulei de masline; suc de rosii; sare.

Gnocchi cu carne

1pachet de gnocchi,500g carne tocata amestec,1ceapa,sare,piper,1lingurita de cimbru uscat,1pahar cu vin,1ceasca suc de rosii,1lingura cu unt,1catel de usturoi, de busuioc uscat

Gnocchi din cartofi dulci cu sos de rucolla

- 1 kgs cartofi dulci - 350-400 kgs faina bio integrala - 1 ou de casa - 1/2 lingurita nucsoara - 1 lingurita mix de condimente Berbere - sare de mare - piper alb macinat - faina alba pentru presarat - 80 grame unt - 3-4 linguri ulei de masline - 4-5 linguri parmezan - 3 lingurite seminte de susan - 100 grame rucolla.

Gnocchi de branza in sos de ciuperci

450 gr branza de vaca combinata cu branza sarata 60 gr de parmezan ras 3 oua sare 105 gr faina 25 gr de unt ptr sos 50 gr de unt 1lingura ulei de masline 1ceapa taiata marunt 3 catei de usturoi 250 gr de ciuperci proaspete praf de supa de ciuperci sare,piper 250 ml de smantana ptr fiert 10% 250 ml de smantana 38% ptr servit 50 gr de parmezan ras frunze de patrunjel taiate marunt 6 rosioare

Gnocchi cu perisoare din branza cu sunca

100 gr sunca de pui 100 gr branza de oi 1 lingura patrunjel verde tocat 1 lingura pesmet (optional ) 1 ou sare piper 300-400 ml bulion / rosii taiate in suc propriu 1 lingura ulei de masline oregano 200 gr paste gnochi

Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)

Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat

Pogăcele cu cartofi după rețeta ungurească

Învață să faci pogăcele cu cartofi după rețeta ungurească, care sunt pufoase și delicioase. Rețeta este simplă și ușor de urmat.

Semifreddo cu cafea-Reteta Laurei Adamache-reteta testata

La revista blogurilor mi-a atras atentia aceasta reteta a Laurei Adamache: foarte aspectuoasa usor de realizat si delicioasa.La noi a inceput postul Ramadanului si avand multi musafiri am facut cantitate dubla celei preparate de Laura Adamache. Avem nevoie de: -1 cutie de lapte indulcit condensat Nestle(395 g) -500 ml frisca lichida -100 ml lapte proaspat -2 linguri de cafea instantanee Nescafe -sirop de ciocolata

Tartine cu unt aromat

O reteta preluata de la Miha. 200 g unt sare piper, rozmarin putin marar tocat foarte fin putina ceapa verde taiata foarte marunt 1-2 catei de usturoi pisati

Legume fierte si trase la tigaie in unt-reteta casei

Am folosit: 2 fire praz jum.morcov ( a fost un morcov foarte mare) 4 dovlecei micuti 4 cartofi mari 150 g unt 100 ml vin alb 3 linguri ulei de masline sare,

Prajitura "Cuburi de gheata"

De Paste am facut aceasta prajitura,a carei reteta am luat-o de pe blogul Ginettei,multumesc tare mult Ginette pentru reteta. E foarte buna,usor de pregatit si tare aratoasa. Pentru blat avem nevoie de: * 4 oua, * 1 lingura zahar, * 2 linguri cacao, * 2 linguri faina, * 1 lingurita zeama de lamaie, * 1/2 plic praf de copt. Pentru crema : * 1/2 pachet unt, * 1 plic budinca de vanilie, * 300 ml. lapte, * 2 linguri de zahar. * frisca dupa preferinte Pentru sirop: * 150ml. apa, * 2 linguri zahar, * 1 fiola esenta rom.

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

500 gr cozonac 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba) 250 gr glazura de ciocolata 150 ml smantana dulce 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Piure de cartofi - rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

Piureul de cartofi este una dintre cele mai banale garnituri pe care le puteți prepara, dar, la fel ca în cazul altor lucruri simple, e foarte ușor să dați greș. Un piure de cartofi perfect trebuie să fie cremos, pufos și aerat, să nu aibă o textură prea apoasă sau prea tare. O greșeală pe care mulți o fac atunci când prepară piureul de cartofi este că folosesc mixerul. Acest lucru face ca amidonul din cartofi să se elibereze și piureul să capete un aspect și gust gumat, cauciucat. Țineți cont de recomandările de mai jos, după rețeta lui chef Florin Dumitrescu, și veți obține cea mai fină și delicioasă garnitură pentru friptura voastră. 

Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

175 g faina alba (nu pentru patiserie!) 100 g faina de malai 2 ardei iuti rosii maruntiti 2 oua 2 lingurite zahar 4 linguri cocos ras 6 linguri ulei (de floarea soarelui) 1 lingurita garam masala 50 g unt 4 cartofi mari patrunjel verde sare. (Reteta originala se face din faina de orez si naut pisat - inaccesibile pentru multi dintre noi. De aceea am sa va impartasesc reteta "acomodata" la conditiile autohtone fara sa diminuez mult din savoarea acestui preparat delicios.)

Pytt i panna

Aceasta reteta o prepara suedezii lunea din ce ramane in frigider dupa weekend: "pytt in panna = pune in tigaie" Reteta pentru 4-6 persoane: 9-12 cartofi fierti reci 300 g de bacon/slanina/carne prajita ori fiarta/sunca/salam/carnati sau orice fel de carne aveti la indemana 2 cepe 1 lingurita sare cateva fire de patrunjel piper 2 linguri ulei

Salata de portocale, racoritoare

Aceasta reteta este o reteta foarte gustoasa racoritoare si cu o combinare a ingredientelor cam indrazneata sau cel putin neobisnuita. Reteta este pt o portie insa fiecare goaspodina poate sa o adapteze la nr persoanelor din familia sa. Folositi portocale reci dupa ce au stat putin in frigider. Pt prepararea acestei salate avem nevoie de: 1 portocala mare 1 crenguta de patrunjel verde tocata 1 lingurita ulei masline un praf sare un praf zahar. Optional eu am adaugat 1 frunzulita menta uscata. Recomandari: se consuma la inceputul mesei.

Turta dulce tradițională - rețeta autentică și simplă

Rețeta de turtă dulce explicată pas cu pas. Prepararea ei poate fi o relaxare, nu e nici un stres cu aluatul iar coptul merge foarte repede.

Gem

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Tarta cu piure de castane si nuci pecan (reteta frantuzeasca)

Aluat 125g faina 1 varf de sare 75g unt rece apa rece Umplutura 500g pireu de castane 200g frisca 25g unt 2 linguri sirop de artar(sau miere) 150g nuci pecan

Pui ^in sos de cidru (reteta Turul Frantei Eurosport 2011)

opt felii medii de file de pui 1/2 lingurita sare de mare 1/4 lingurita piper negru o lingura de unt plus alte 2 lingurite de unt 125 g ceapa alba taiata fin 250 ml de cidru dulce

Pui Cu Miere Si Portocale La Cuptor - Reteta Testata

- un pui - condimente pentru pui - o portocala - miere - morcov conopida - orez - delicat - margarina - unt - bulion

Bagna Cauda - Reteta Italiana

Serveste acest preparat pe felii de paine crocanta, pentru un aperitiv special.

Balmoș după rețeta tradițională (ca în Bucovina)

Balmoșul este un preparat gras, pe bază de mămăligă cu mult adaos de lactate, plin de arome și foarte bogat în savoare.

Paine cremoasa ( reteta americana )

200g faina ( prajituri sau cozonac ), 30g zahar, un varf de cutit de sare, 18g galbenusuri ( aprox. 4 galbenusuri ), 3g drojdie, 100g frisca, 40 ml lapte, 20g unt. PT. DECOR:30g zahar pudra, 50g faina, 5g lapte praf, 40g unt rece.

Macarons, Reteta Originala

Un desert sofisticat si foarte apreciat, care este mai usor de preparat decat pare.

Sos Alfredo - rețeta originală

Vrei să faci sos Alfredo ca la carte? Urmărește rețeta originală pas cu pas și bucură-te de un sos cremos și delicios. Perfect pentru paste sau pui!

Balmoș ciobănesc - rețeta de balmoș făcut la stână

Balmoșul ciobănesc este un preparat gras, pe bază de mămăligă cu mult adaos de lactate, plin de arome și foarte bogat în savoare.