Prajitura festiva cu trei umpluturi

Prajitura festiva cu trei umpluturi retete: cum gatesti prajitura festiva cu trei umpluturi si cele mai gustoase retete de retete foietaj cu diferite umpluturi, prajitura cu mac, prajitura cu bere, prajitura cu cascaval, prajitura cu corasla, prajitura desteapta cu ciocolata, prajitura delicioasa cu mere, prajitura cu portocale simpla, prajitura marmorata cu budinca, prajitura simpla cu nuca.

Prajitura festiva de piscoturi

500ml lapte200g piscoturi sau biscuiti crocanti4-5 oua100g zahar100g fructe confiate50ml rom30ml alcool1 lingura de faina

Tort de clatite

faina,oua,apa minerala sau plata,lapte,suc,etcarome,sare,diverse umpluturi.

Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Pentru 6 persoane: o limba de vaca de cca.1kg si trei sferturi sau doua limbi doi morcovi doua trei foi de dafin doua cepe potrivite un praz Pentru sos: 200 ml madeira (e vin artizanal de portugal) o ceapa 50 gr margarina o lingura de faina o cutiuta de concentrat de rosii trei polonice din zeama de la limba o ceasca de smintina 50 gr de bacon afumat

Paine festiva

- 25 g drojdie proaspata - 250 ml lapte - 500 g faina - 1 lingurita zahar - 1 lingurita sare - 2 oua batute usor - 2 linguri ulei de masline (sau de floarea soarelui) - 100 g unt topit si racit

Prajitura cu mere si trei mirodenii

-120g unt la temperatura camerei -200g zahar -2 oua -250g faina -100g nuci tocate -1cana (poate si jumatate) mere rase -cate 1 lingurita din: scortisoara nucsoara pudra de ghimbir -zahar pudra vanilat

Gogosele de dovlecei

trei dovlecei, doua oua, un pahar de lapte, trei linguri de zahar, doua pliculete de zahar vanilat, bicarbonat - un virf de lingurita, 100 de grame zahar pudra, 100 de grame faina, sare, ulei.

Tochitură oltenească. Un preparat delicios, bogat în proteine

Tochitura oltenească este un preparat delicios, ce are rădăcini adânci în cultura și istoria românilor, și pe care îl poți face oricând îți dorești să îți impresionezi prietenii și musafirii cu ceva „ca la mama acasă”.

Sarmale de post mănăstirești ca la mănătirea Prislop

Sarmalele de post mănăstirești, ca la mănăstirea Prislop, sunt ușor de făcut și se numără printre cele mai gustoase preparate tradiționale românești.

Salata festiva de peste

200g creveti pane congelati 1 conserva ton bucati in ulei 150g boabe de porumb din conserva 1 gogosar mare murat 2-3 castraveciori acri 2 fire ceapa verde Sare Piper Pt d'ecor: Cips-uri sarate Icre rosii

Ciorbă de dovlecei cu legume

Rețeta tradițională pentru ciorbă de dovlecei cu legume, preparată cu ingrediente simple și proaspete.

Rulada cu diverse umpluturi

160 gr unt sarat la topit, 140 gr faina, 300 ml lapte, 4 oua, umplutura:ciuperci congelate, branza gruyere, spanac, branza feta.

Sandwich cu pui rece si salata

carne de pui doua-trei rosii cherry, trei linguri de iaurt slab, sare, piper, cateva picaturi de ulei de nuca niste salata amestecata (valeriana, busuioc, laptuci). crema fina de branza (puteti sa o faceti singuri, amestecand branza de vaci cu ulei, sare, piper si smantana, ori o puteti cumpara) cateva ciperci champignon tinere

Placinte cu cartofi sau brinza "feta"

-- Pentru blat: 500gr de faina,o lingura mare(15gr)drojdie uscata (120-150ml)jumate de pahar de lapte caldut,o lingurita de zahar un pic de sare iaurt atit cit va trebui pentru un aluat elastic. -- Pentru umplutura de cartofi: 200gr de piureu de cartof,3catei de usturoi taiari rondele mici o ciapa mica taiata solzisori o lingura de unt o lingura de ulei de masline jumatate de lingurita de tarragon(tarhon) un virf de lingurita de turmic(curcuma...daca nu gresesc in traducere),sare si chiper negru dupa gust. -- Pentru umplutura de brinza: 300gr de brinza feta vreo trei linguri de marar maruntit bine vreo trei linguri de patrunjel maruntit trei cepi verzi taiate rondele cit se poate de mici -Pentru prajit folositi unt sau ulei...eu am folosit unt.

Tocaniță de pipote cu ceapă

Acestea sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara tocăniță de pipote cu ceapă: Un kilogram de pipote proaspete de pui Patru sau cinci cepe mari Două sute de grame de roșii în suc propriu O cană de pastă de roșii de casă Sare și piper, după gust O lingură de boia de ardei dulce O lingură de mărar uscat Trei linguri de ulei Trei căței de usturoi

Salată de fructe festivă pentru Revelion

Descoperă cum să prepari o salată de fructe delicioasă pentru Revelion! Rețeta noastră festivă te ajută să pregătești un desert delicios și sănătos, ideal pentru a întâmpina noul an cu stil.

Prajitura in trei culori cu visine

7-8 oua 10 linguri zahar 4 linguri apa sau apa minerala 7-8 linguri faina un praf de copt esenta de vanilie cacao visine din compot nuca de cocos Pentru crema: 1 unt 100 g budinca de vanilie zahar vanilat zeama de la un compot de visine (borcan de 800 g) 4 linguri de zahar

Trei Locuri Unde Poti Manca Inghetata Buna In Bucuresti

Inghetata este desertul perfect pentru vara. Aceste locuri te duc cu gandul la inghetata autentica, italiana, si vei gasi arome pe care nu le-ai mai incercat inainte.

Cea Mai Simpla Prajitura Cu Lamaie

Folosind doar 5 ingrediente simple si un timp de preparare foarte scurt, aceasta este cea mai usoara si cea mai buna reteta de prajitura cu lamaie.

Bagheta cu 4 feluri de umpluturi

1. Umplutura cu branzeturi0 bagheta mare , branza de vaci sau telemea, urda, un pic de unt sau margarina, 1 bucatica de salam uscat, 1 morcov mic fiert, cateva masline negre, putin ardei gras verde si rosu, 1 lingura de smantana, sare, piper, o lingurita de chimion oparit, un snop de marar verde2. Umplutura cu pateu de casao bagheta, 500 grame ficatei de pasare, 4 cepe, ulei, masline taiate cubulete, trei castraveti murati, gogosari la otet, rosii sau ardei gras crud, margarina sau unt, sare si piper.3. Umplutura cu conserva de tono bagheta, o conserva de ton, 3 castraveti acri, 1 ardei gras rosu, 100 g de sunca, masline fara samburi, o lamaie, un pic de unt sau margarina, sare ,piper4. Umplutura cu mozaic de afumaturi si alte mezelurio bagheta, -cate o bucatica de ce dorim :muschi,pastrama,cabanos, parizer,carnati,piept de pasare -afumat, salam, sunca....etc.., ciuperci de cultura vreo 200 grame, castraveti acri, gogosari la otet, maioneza de casa, doua oua fierte si maruntite cu furcurlita, sare,piper

McDonald's are trei produse noi în meniu. Uite de ce trebuie să le încerci!

Până pe 2 noiembrie, McDonald's are în meniu trei produse inspirate din bucătăria românească. Le-am testat și îți spunem dacă merită să le încerci.

Sondaj: Unu din trei români nu mănâncă micul dejun

Aceste date au rezultat în urma unui sondaj de opinie realizat în perioada 28 iunie - 18 septembrie 2023 care au accesat site-ul TeMananc.ro. La sondaj au participat 3217 persoane și s-au cercetat diverse aspecte legate de obiceiurile alimentare la prima masă a zilei.

Volovan acompaniat de crochete de piure(Vol-au-vent,denumirea originala a acestei mincari)

Pentru 6 persoane:un pui de un kg,intreg,o ceapa,doua sau trei frunze de dafin,un morcov.Pentru acompaniat se poate pune si cartofi prajiti sau ce doriti,aici aceste crochete sunt foarte apreciate si des folosite. Pentru sosul besamel:doi catei de usturoi, trei linguri de faina,depinde de citi comeseni ai,o lingura de ulei sau 25 gr de margarina special pentru prajit,250ml de lapte,si 500 ml de supa,sare piper negru,si una sau doua cutii de ciuperci si o lingurita de curry.

Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanac

Aluat: 1 ou, 1 galbenus, 500 g de faina, 200 g de unt la temperatura camerei (puteti folosi margarina), 50 ml de iaurt, 1 lingurita de sare, 2 lingurite de praf de copt. Umplutura: 6 oua, 1 si 1/2 kg de spanac proaspat, 3 linguri de ulei, 200 ml de smantana, 1 ceapa potrivita, uscata, 1 legatura de ceapa verde, sare, piper, suc de lamaie.

Tarta cu doua umpluturi

Pentru aluat: - 1 cub de drojdie - 1/2 lingurita zahar - 150 ml apa - 290 g faina - 1 lingurita sare - 5 linguri ulei Pentru umplutura: - 280 g varza acra tocata - 1 ardei gras - 120 g sunca afumata sau kaiser - 2 cepe - 30 g unt - 50 g rosii uscate - 1 legatura ceapa verde - 70 g cascaval ras - 3 oua - 100 g branza de vaci - 200 ml smantana - ulei

Cheesecake cu cirese - fara coacere

Foarte usor de facut si rapid. Singura problema este ca trebuie sa ai rabdare 2 ore pentru a se intari.

Saorma de casa

Pentru lipii: 120ml apa calduta 250gr faina 1/2 plic de drojdie deshidratata 3 linguri ulei de masline un praf de sare Pentru umpluturi: 250gr pulpa curcan 250gr piept de curcan 250gr pulpa de miel(optional,daca va place carnea de miel,daca nu puneti numai curcan) 1 ceapa rosie 1 salata verde 2 castraveti murati 2 rosii 2 linguri maioneza 4 linguri iaurt sare,piper,curry, ghimbir,chimion

Praf de zane

un albus de ou,putina gelatina cam cat am lua cu trei degete, 2 sau 3 lingurite de apa

Sarmale de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată

Sarmalele de post cu ciuperci și orez, în frunze de varză murată, se pregătesc foarte ușor, sunt delicioase, hrănitoare și sățioase.

Banane Cu Migdale

Un desert simplu si delicios!

Gem

Gem de gutui fără zahăr

Gemul de gutui și mere, fără zahăr, este una dintre cele mai savuroase și mai iubite arome ale toamnei. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Mancare de vinete

3 vinete o capatana de usturoi sare piper 100 ml ulei doua linguri de bulion trei frunze de dafin o legatura de patrunjel

Prajutura din cozonac

1 cozonac gata facut o banana trei linguri de zahar 1 pliculet zahar vanilat crema: 200 g unt 250 g zahar 50 g cacao 1 galbenus pt ornat nuca pisata portocala ananas

Zama de afumatura

doi morcovi mari, o ceapa mare o telina potrivit de mare doi-trei catei de usturoicoaste afumatepatrunjelsare

Supa crema de ceapa

500 g ceapaseminte de chimencimbru uscatpipertrei linguri de uleiotet balsamicuntvin rose

Rulada cu trei feluri de ciocolata

Pt. blat avem nevoie de:-20 de biscuiti digestivi sau 230 gr pesmet- 3 linguri de zahar- 100 gr de untCremele sunt trei mousse-uri de ciocolata (alba, neagra si cu lapte), dupa cum urmeaza: Mousse de ciocolata alba:- 200 ml frisca lichida- 200g ciocolata alba- 2g gelatina -1 foaie, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta Mousse de ciocolata cu lapte:- 200 ml frisca lichida- 200 g. ciocolata cu lapte- 1 foaie gelatina, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta Mousse de ciocolata amaruie:- 200 ml de frisca lichida- 200 g ciocolata amaruie- 1 foaie de gelatina, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta

Pateuri cu trei feluri de branza

-1 pachet foietaj din comert -75 gr. cascaval ras -50 gr. telemea de vaca -50 gr. cas -2 oua -1-2 linguri smantana 1-2 linguri iaurt gras

Marmeladă de portocale din coajă și miez

Marmelada din coajă și miez de portocale are o aromă ușor dulce și este excelentă la micul dejun. Vezi ingredientele și pașii de preparare.

Piftele din dovlecel si ton.

-------2 dovlecei marisori verzi--------2 cutii ton din conserva------1/4 ceapa--------25 gr patrunjel tocat-----200 gr pesmet-----sare-----maghiran proaspat taiat marunt(cit iei in trei degete)-----1 catel usturoi------ulei pt prajit.

Mancare de ardei cu vinete si coriandru

trei ardei grasio vanatadoi catei de usturoiun ardei iuteo ceapauleifrunze de coriandrusarepiper

Chec in trei culori

5 oua6 linguri de zahar6 linguri de ulei7 linguri de fainao lingurita de praf de copto lingurita esenta de vanilieo lingura de cacaocoaja rasa de la o lamaie

Spaghete carbonara la cuptor

6 oua 100gr cascaval 300gr branza telemea de oaie 300gr smatana 21% grasime trei linguri de ulei de masline 600 gr kaiser sau sunculita taraneasca 4-5 catei de usturoi un pachet de spaghete cu ou

Placinta De Ciocolata In Trei Straturi

25 biscuiti Oreo 6-7 linguri unt 1/4 cana de zahar alb 220g budinca instant de ciocolata 2 cani de lapte integral 220g frisca Optional: fulgi de ciocolata, si/sau zmeura

Cozonac impletit cu cacao

500 de grame de faina de buna calitate - plus 1-2 linguri in caz ca nu este suficient de legat aluatul (calitatea fainii conteaza mult)180 de ml lapte100 de grame de zahar3 galbenusuri1 ou intreg100 de grame de unt topit1 praf de sare7 grame de drojdie deshidrata sau 20 de grame de drojdie proaspataarome: coaja de lamaie si/sau portocala, vanilie, rom etc. - dupa gustul fiecaruiaUmpluturi:- ce va place mai mult, eu am folosit mac oparit cu lapte, rahat si stafide inmuiate in rom, plus o lingurita de cacao pe care am amestecat-o intr-o treime de aluat.

Pizza cu ton si anchoa

2 baze de pizza o rosie mozzarela ton in ulei(eu am pus trei conserve mici) o conserva cu anchoa masline verzi(cu anchoa) 2 linguri cu bulion 2,3 picaturi de sos picant(dupa gust) condimente pentru pizza(oregano,busuioc,rozmarin,cimbru)

Prajitura cu afine

3 foi de prajitura cu vanilie 200 g afine 300g frisca+100 g pentru ornat 150 g zahar 1 plic gelatina 1 plic zahar vanilat

Friptură din ceafă de porc în vasul roman

Friptura din ceafă de porc în vasul roman este o variantă delicioasă a mâncării tradiționale.

pui cu masline

carne de pui 600 g masline negre nu foarte sarate 200 g trei catei de usturoi pasta de tomate 2-3 linguri sau suc de rosii sa acopere carnea jumatate pahar de vin ulei 1 lingurita de faina sare piper.