Folosind doar 5 ingrediente simple si un timp de preparare foarte scurt, aceasta este cea mai usoara si cea mai buna reteta de prajitura cu lamaie.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 ceasca unt rece, taiat in bucati mici
- 1/2 ceasca de zahar
- 2 cani de faina
- Pentru stratul de lamaie:
- 1 1/2 cani de zahar
- 1/4 cana faina
- 4 oua
- coaja de la 2 lamai (foarte fin tocata)
- sucul de la 2 lamai (aproximativ trei sferturi cana de suc)
Mod de preparare
Pentru blat:Amestecati cu blenderul zaharul, untul si faina pana se face un aluat omogen.
Pune aluatul in tava. Coaceti timp de 20-15 minute la 175 grade.
Pentru toppingul de lamaie:
Amestecati zaharul, faina, ouale, coaja de lamaie si sucul de lamaie pana se dizolva zaharul.
Lasati toppingul sa stea timp de aproximativ 10 minute apoi il amestecam din nou si il turnam in tava peste blatul copt deja.
Coaceti, din nou, timp de 20-15 minute la 175 grade, pana cand partea de sus devine usor rumenita.
O scotem din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Optional, dupa ce s-a racit puteti presara zahar pudra sau orice fel de topping doriti.