Prajitura opera migdale cioco cafea

Prajitura opera migdale cioco cafea retete: cum gatesti prajitura opera migdale cioco cafea si cele mai gustoase retete de prajitura cu cafea si mascarpone, prajitura victoria cu cafea si nuci, tort opera, lichior de cafea ness, prajitura polara, prajitura alaska, prajitura amanda, prajitura jerbou, prajitura trenulet, prajitura radio.

Prajitura OPERA, migdale, cioco, cafea

1. blat migdale: (4 foi in tava de 30x30cm)10 albusuri,220g zahar,110g migdale macinate fin,1 lingurita praf de copt,140g faina,4 oua,2.crema englezeasca:240 ml lapte,90g zahar,3 galbenusuri,esenta vanilie,3.crema bavareza:5 g gelatina dizolvata in 1 lingura de apa,170g ciocolata amaruie,1/2 cana crema englezeasca (de mai sus) - cana de 240ml,360 ml smantana pt. frisca,4. crema-cafea:25g apa,140g zahar,3 galbenusuri,225g unt moale,1 lingura plina de ness dizolvata in 1 lingura apa fierbinte,5. ganache:170g ciocolata amaruie,140 ml smantana pt. frisca,6. sirop aromat:100g zahar,100g apa,1 lingura rom.

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Pentru mousse(spuma de ciocolata): 300 gr cioco neagra 75% ,200 ml (conserva) lapte dulce concentrat 2 ling cafea instant putina apa pentru cafea 1 gelatina maruntita 2 oua 200 gr creme patisiere 150 gr zahar . Pentru crusta: jumate cana migdale macinate 60 gr zahar macinat 85 gr unt topit 2 cani de biscuiti cu ciocolata macinati (petit beure)

Tort Opera

FOI: 6 oua 6 albusuri 230g migdale fin macinate 50g faina 20g cacao 230g zahar pudra 25g zahar tos (sau 2 linguri) 1 lingurita cu esenta de vanilie 50g unt topit cu 40-60% grasime SIROP DE CAFEA: 100g zahar tos 120g apa 2 plicuri de cafea instant GANACHE DE CIOCOLATA: 300g ciocolata amaruie 280ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime 50g unt la temperatura camerei cu 40-60% grasime CREMA DE CAFEA: 6 galbenusuri 200g zahar tos 2 linguri cu apa 300g unt cu 80% grasime (sau 200g unt cu 80% grasime si 100g unt cu 60% grasime 2 linguri cu sirop de cafea DECOR: trufe de ciocolata cacao (optional)

Gateau Royale

Blat: 150 g biscuiti normali, 75g amaretti, 50g migdale prajite, 125g unt, esenta de migdale sau vanilie Crema de ciocolata alba+cioco capsuni: 200g cioco alba, 150g cioco alba cu picaturi de capsuni, 125ml smantana lichida, 700g creme-fraiche, 50g miere (sau zahar), 4 oua mari, 3 linguri brandy sau rumJeleu de vin rosu: 250ml vin rosu, ½ lingurita de gelatina praf, 1 lingurita scortisoara, 40g zaharCrema de ricotta: 4 foi gelatina, 2 galbenusuri, coaja de lamaie dupa gust, 80g zahar, 1 praf de sare, 125ml lapte, 240ml frisca, 250 g ricotta sau creme-fraiche

Kanuga

BLAT:150g unt200 g zahar2 linguri cacao2 linguri cafea macinata3 linguri cafea preparata2 lingurite nesso esenta de vanilie ( sau migdale)3 ouao lingurita praf de copt3 linguri fainaDECOR:friscamigdale sau ciocolata rasa

Rulada Meringue Cu Cafea Si Ciocolata

Un desert care combina perfect meringue (bezea), ciocolata si cafea va surprinde orice invitat.

Prajitura Cu Cafea Si Alune

200g unt 125g zahar brun 110g zahar pudra 3 oua 200g faina 1/2 lingurita praf de copt 50ml lapte 120g nuci tocate 90ml esenta de cafea 200g zahar pudra Crema de cafea: 120g unt 250g zahar pudra 2 linguri esenta de cafea

Prajitura cu cafea si espresso

100 ml cafea espresso doua linguri cafea macinata 4 oua 8 linguri zahar tos 100 g unt 250 g faina o lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat un plic zahar vanilat un praf de sare

Prajitura aromata cu cafea

pt blat: 4 oua,100ml lapte,150g unt,200g zahar,350g faina,50g cacao,2 linguri cafea solubila,un praf de copt. pt crema: 200g branza dulce,100g zahar,2 oua,o esenta de vanilie.

Prajitura Cu Capsuni Si Migdale

Aceasta reteta de prajitura are o baza pufoasa, un strat asemanator cu meringue, si o crema de capsuni. O textura minunata, potrivita pentru zilele de vara.

Prajitura cu visine si migdale

* 5 oua * 200 g zahar * 180 g faina * 100 g visine fara samburi * 80 g fulgi de migdale * 1 praf de copt * 1 zahar vanilat * esenta de migdale

Prajitura Cu Piersica Si Migdale

Impresioneaza-ti familia si prietenii cu acest desert de fructe nemaipomenit.

Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

1. Blat de ciocolata: 100 gr. ciocolata amaruie (sau cu lapte daca vreti ca blatul sa iasa mai dulce), 60 gr fulgi de porumb (eu am pus Nestle Cini Minies), 20 gr. boabe de cafea tocate.2. Pandispanul: 100. gr martipan, 6 oua, 175 gr. zahar, 40 gr. cacao20 gr. faina.3. Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.), 6 oua, 250 gr. zahar, 15. gr cafea instant (ness), 200 ml. frisca, 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea.4. Bezeaua: 5 gr. gelatina, 5 albusuri, 100 gr. zahar, 25 gr. migdale prajite si macinate, 10 gr. cafea instant aka ness, 125 gr. zahar pudra.Boabe de cafea pt decor, cicolata razuita.

Brioșe cu cafea - combinația ideală pentru iubitorii de dulce și cafea

Îți plac brioșele? Și cafeaua? Atunci rețeta asta e pentru tine! Combinația e genială, perfectă pentru micul dejun sau o gustare dulce.

Prăjitură cu mere și cafea - combinația perfectă pentru desert

Descoperă cum să prepari o prăjitură uimitoare cu mere și cafea. Rețetă simplă, aromată și ideală pentru orice ocazie. Surprinde-ți invitații cu acest desert inedit!

Cum faci Pricomigdale - cea mai simplă rețetă

Cu această rețetă simplă, poți pregăti pricomigdale delicioase chiar la tine acasă. Află cum să le faci, pas cu pas, și bucură-te de un desert crocant și aromat!

Prajitura cu cacao si cafea

Blat: 3 galbenusuri 5 albusuri 250g unt 250g zahar 1 lingurita cafea macinata 4 lingurite cacao 400g faina 2 lingurite praf de copt 1 lingurita esenta de rom. Crema:4 galbenusuri 200g zahar 1 lingurita cacao 1 lingurita cafea macinata 1 lingurita esenta de rom 20g nuca macinata.

Tiramisu cu martini

Nu ai nevoie de cine stie ce indemanare pentru a prepara acest desert fin.

Sarlota de cafea cu ciocolata

Pentru 4 portii: 8 piscoturi pentru sampanie, 50 ml cafea tare, 1 lingura lichior de cafea, 1 lingura cafea instant, 1 plic sarlota de ciocolata de la Dr. Oetker, 300 ml lapte rece de la frigider, 10 boabe de cafea. Mai avem nevoie de: 4 cupe.

Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie

BLAT 6 oua 30 ml apa 30 ml ulei 25 g cacao 3 linguri cafea macinata 6 linguri faina 1 lingurita praf de copt 8 linguri zahar CREMA 1 5 galbenusuri 250 g zahar 100 ml cafea concentrata 300 g unt CREMA 2 1 plic budinca vanilie 300 ml lapte 100 ml frisca 3 linguri de zahar

Tort sah cu crema de iaurt

Ingrediente:* Blat:* 4 oua* 200 g faina* 100 g zahar* 100 g unt* 100 ml lapte* 50 g cacao* 10 g praf de copt * Crema cioco :* 180 g ciocolata* 300 ml frisca* 10 g gelatina * Crema iaurt:* 370 g iaurt* 10 g gelatina* 4 linguri zahar* 250 ml frisca * Glazura:* 100 g ciocolata neagra* 50 ml lapte* 25 g unt * Decor:* 100 ml frisca* 3 lg crema cioco* 50 g carlionti ciocolata

Prajitura Cu Miere Si Migdale, Fara Faina

1 1/2 cani migdale prajite 4 oua 1/2 cana miere 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare Topping: 2 linguri miere 1/4 cana migdale prajite, maruntite

Prajitura Cu Prune Si Migdale

O prajitura pufoasa, cu migdale si glazura, pe care trebuie neaparat sa o incerci.

Prajitura cu cafea si nuca

200 g unt 200 ml lapte 250 g zahar 250 g faina 50g cafea solubila 50g cacao4 oua 1 pliculet de praf de copt 2 pliculete zahar vanilat Crusta crocanta:100 gr nuci,70g unt100ml frisca lichida100g zahar

Prajitura cu migdale si spuma de prune

6 albusuri 150g migdale macinate 200g prune uscate 4+2 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat putin scortisoara-optional sucul de la 1/2 lamaie

Rulada fina cu ganache de cafea

pentru aluatul boabe de cafea:1/3 cup faina3 linguri amidon de porumb1/4 lingurita sare de lamaie2 linguri cacao2 oua1 galbenus1/2 cup zaharPentru ganache de cafea:240ml frisca lichida120g ciocolata cu cafea

Spuma de ciocolata cu cafea

200 g ciocolata amaruie, 2 linguri lichior de cafea, 3 oua foarte proaspete, 3 linguri cafea preparata, 3 linguri zahar pudra, 1 lingura unt.

Prajitura cu mere, stafide si cafea

un castronel de mere taiate cubulete (nu mari), 8 linguri de faina, 6 linguri de zahar, o cana mare de cafea, un praf de copt, o esenta de vanilie, 4 linguri de margarina topita, 1/2 cana de stafide, zahar pudra, un pliculet de zahar vanilat, putin ulei.

Prajitura Bounty Bars

Blat:125gr unt, 50 gr zahar brun, 2 oua, 200 gr faina, 2lg cacao, 2 lg lapte, 1 linguritza plina praf de copt.Umplutura:300 ml lapte, 3 lg pline de gris, 80 gr unt, 80 gr zahar, 100 gr cocos, 2 lingurite extract de vanilie.Glazura:200 gr cuvertura cioco neagra sau de lapte.

Tarta de Santiago - prăjitura tradițională spaniolă cu migdale

Tarta de Santiago, sau „Tarta Sfântului Iacob”, este o prăjitură tradițională spaniolă preparată încă din Evul Mediu. Aceasta este dedicată Sfântului Iacob (Santiago), patronul Spaniei, iar designul său distinctiv include o cruce a Ordinului Sfântului Iacob presărată cu zahăr pudră deasupra. Este o prăjitură densă, cu gust intens de migdale, ideală pentru a fi savurată lângă o cafea sau un pahar de vin dulce.

Inghetata de cafea

1 kg lapte,400 g zahar,3 cescute cafea concentrata,300 g frisca,vanilie.

Prajitura cu portocale, gutui si migdale

Gustul de migdale este minunat completat de aroma de portocale.

Jeleu de cafea

2 cani cafea 1 lingura gelatina 2 linguri zahar frisca ptr ornat

Serbet de cafea

1,250 kg zahar,3 paharte apa,1 pahar cafea concentrata (amestecata cu cicoare).

Meringue Cu Crema De Cafea

185g zahar pudra 1 lingurita cafea instant 1 albus de ou 1 lingurita de otet 2 lingurite malai 150g ciocolata neagra, topita 65g unt 1/2 cana Nutella 1 lingurita esenta de cafea 1 cana smantana

Prajitura cu miere si migdale

Ingrediente:- 500 g zahar- 500ml apa- 2 pliculete praf de copt- 1 lingurita cu scortisoara- migdale, alune fistic, seminte de pin- faina cat cuprinde(aproximativ 500 g)- 1 lingurita cu miere- otet, sare

Prajitura Cu Mure, Lamaie Si Fulgi De Migdale

Pentru aluat: 175g faina sare 50g glazura de zahar 100g unt 1 lamaie - coaja 1 ou - galbenusul 1, 1/2 lingurite suc de lamaie Pentru topping: 125g unt 125g zahar pudra 1 lamaie - coaja 2 oua 25g faina 175g migdale macinate 150g gem de mure 200g mure 35g fulgi de migdale

Prajitura cu migdale si gem de capsuni

Pentru blat:200 gr. faina100 gr. unt receun varf de cutit de sare2 linguri de zahar pudra1 ou mare1 lingura de laptePentru umplutura150 gr. unt la temperatura camerei150 gr. zahar3 oua150 gr. migdale macinatesuc de lamaie4 linguri gem de capsuni (sau zmeura)2 linguri de migdale feliate

Prajitura de ciocolata cu migdale

Aluat-75 gr unt,75 ciocolata de menaj,5 oua,125 gr zahar tos,75 gr faina,1 plic praf de copt,125 gr migdale,1 esenta rom. Decor-3 linguri migdale feliate,100 gr ciocolata cu laate,20 gr unt,cateva aschii de ciocolata

Fursecuri cu cafea

150 g zahar brun 150 g unt 1 ou 200 g faina 1/2 lingurita praf copt 1 lingurita cafea macinata 1 plic zahar vanilat Pentru glazura: 100 g zahar pudra 3 lingurite espresso tare proaspat preparat (3 linguri cafea macinata+1/2 cescuta apa)

Crema de lapte cu migdale

750 ml lapte -1 lam&acircie -1 lingura faina de gr&acircu -50 g faina de migdale sau 100 gr migdale macinate -3 oua -150 g zahar Pentru servit: -fulgi de migdale -ciocolata

Tiramisu - rețeta originală, cu rom și cafea

Tiramisu este un desert tipic italian, care a devenit popular în toată lumea. Există mai multe modalități de a-l prepara, dar rețeta originală de tiramisu este una singură. Fără frișcă, doar cu cremă pe bază de ouă și mascarpone. Respectând rețeta originală și sfaturile de mai jos, vei obține un tiramisu autentic, cu un gust inconfundabil, care te va transporta direct în inima Italiei.

Românii spun NU zahărului în cafea! 52% dintre români preferă cafeaua fără zahăr în timp ce 16% nu beau deloc cafea

52% dintre români preferă cafeaua fără zahăr și 16% nu beau deloc cafea. Aceste date au rezultat în urma unui sondaj de opinie realizat în perioada 15 ianuarie - 14 februarie 2024 pe un eșantion de 2193 de persoane care au accesat site-ul TeMananc.ro.

Inghetata cu aroma de cafea

10 galbenusuri250 gr zahar1 l lapte1 esenta de cafea de 38 ml

Cafea cu lapte de cocos. O aventură tropicală în cana ta de cafea

Descoperă cafeaua cu lapte de cocos. Află despre beneficiile pentru sănătate, cum să o prepari acasă și diferitele varietăți. Ideală pentru vegani, intoleranți la lactoză sau pur și simplu iubitorii de cafea în căutarea unei experiențe delicioase.

Prăjitură de ciocolată cu făină de migdale

Atunci când vrei să gătești fără făină, deserturile sunt o adevărată provocare. Fie că vreți să evitați făina din motive ce țin de siluetă, fie din cauza unor intoleranțe alimentare, soluții există și sunt chiar mai bune decât rețetele cu făină clasică. Vă întrebați cu ce puteți înlocui făina de grâu? Cu făină de migdale sau de orez, de exemplu. Și rețeta de prăjitură cu ciocolată pe care v-o propunem astăzi este una tot cu făină de migdale, delicioasă, aromată și ușor de preparat. 

Desert cu banane si cafea

4 banane 15g cafea instant 30g zahar brun 250g chefir 15g alune

Amor Polenta - prăjitura italiană cu mălai și migdale

Amor Polenta este un desert italian originar din Lombardia. Este o prăjitură simplă, dar aromată, făcută din făină de mălai, migdale măcinate, unt și ouă. Are o textură ușor umedă și un gust delicat de migdale. Este ideală pentru micul dejun sau alături de o cafea.

Cocktail de cafea

1 cescuta esenta de cafea, 1 galbenus, 1 jumatate cescuta coniac, 30 gr zahar, 2 linguri gheata pisata, apa

Semifreddo cu mascarpone si cafea

250g mascarpone 500ml frisca lichida 2 oua 1 plic cafea solubila 1 cup zahar (100-150g) ciocolata cu lapte