Prajitura opera migdale cioco cafea

Prajitura opera migdale cioco cafea retete: cum gatesti prajitura opera migdale cioco cafea si cele mai gustoase retete de prajitura cu cafea si mascarpone, prajitura victoria cu cafea si nuci, tort opera, lichior de cafea ness, prajitura polara, prajitura alaska, prajitura amanda, prajitura jerbou, prajitura trenulet, prajitura radio.

Prajitura OPERA, migdale, cioco, cafea

1. blat migdale: (4 foi in tava de 30x30cm)10 albusuri,220g zahar,110g migdale macinate fin,1 lingurita praf de copt,140g faina,4 oua,2.crema englezeasca:240 ml lapte,90g zahar,3 galbenusuri,esenta vanilie,3.crema bavareza:5 g gelatina dizolvata in 1 lingura de apa,170g ciocolata amaruie,1/2 cana crema englezeasca (de mai sus) - cana de 240ml,360 ml smantana pt. frisca,4. crema-cafea:25g apa,140g zahar,3 galbenusuri,225g unt moale,1 lingura plina de ness dizolvata in 1 lingura apa fierbinte,5. ganache:170g ciocolata amaruie,140 ml smantana pt. frisca,6. sirop aromat:100g zahar,100g apa,1 lingura rom.

Gateau mousse au chocolat-Prajitura cu spuma de ciocolata neagra

Pentru mousse(spuma de ciocolata): 300 gr cioco neagra 75% ,200 ml (conserva) lapte dulce concentrat 2 ling cafea instant putina apa pentru cafea 1 gelatina maruntita 2 oua 200 gr creme patisiere 150 gr zahar . Pentru crusta: jumate cana migdale macinate 60 gr zahar macinat 85 gr unt topit 2 cani de biscuiti cu ciocolata macinati (petit beure)

Tort Opera

FOI: 6 oua 6 albusuri 230g migdale fin macinate 50g faina 20g cacao 230g zahar pudra 25g zahar tos (sau 2 linguri) 1 lingurita cu esenta de vanilie 50g unt topit cu 40-60% grasime SIROP DE CAFEA: 100g zahar tos 120g apa 2 plicuri de cafea instant GANACHE DE CIOCOLATA: 300g ciocolata amaruie 280ml smantana pentru frisca cu minim 30% grasime 50g unt la temperatura camerei cu 40-60% grasime CREMA DE CAFEA: 6 galbenusuri 200g zahar tos 2 linguri cu apa 300g unt cu 80% grasime (sau 200g unt cu 80% grasime si 100g unt cu 60% grasime 2 linguri cu sirop de cafea DECOR: trufe de ciocolata cacao (optional)

Kanuga

BLAT:150g unt200 g zahar2 linguri cacao2 linguri cafea macinata3 linguri cafea preparata2 lingurite nesso esenta de vanilie ( sau migdale)3 ouao lingurita praf de copt3 linguri fainaDECOR:friscamigdale sau ciocolata rasa

Gateau Royale

Blat: 150 g biscuiti normali, 75g amaretti, 50g migdale prajite, 125g unt, esenta de migdale sau vanilie Crema de ciocolata alba+cioco capsuni: 200g cioco alba, 150g cioco alba cu picaturi de capsuni, 125ml smantana lichida, 700g creme-fraiche, 50g miere (sau zahar), 4 oua mari, 3 linguri brandy sau rumJeleu de vin rosu: 250ml vin rosu, ½ lingurita de gelatina praf, 1 lingurita scortisoara, 40g zaharCrema de ricotta: 4 foi gelatina, 2 galbenusuri, coaja de lamaie dupa gust, 80g zahar, 1 praf de sare, 125ml lapte, 240ml frisca, 250 g ricotta sau creme-fraiche

Rulada Meringue Cu Cafea Si Ciocolata

Un desert care combina perfect meringue (bezea), ciocolata si cafea va surprinde orice invitat.

Tort inimos de cafea si ciocolata

Ingrediente pentru 10 portii:- 220 g. migdale macinate- 100 g. unt- 150 g. zahar- 4 oua- 100 g. ciocolata cu cafea- 2 linguri cafea fierbinte- 1 lingurita pesmet- 1/2 plic praf de copt- 20 ml. rom (esenta de rom)- 200 g. glazura- 10 g. unt de cocos- 100 g. boabe de cafea- 50 g. fulgi de ciocolata

Prajitura Cu Cafea Si Alune

200g unt 125g zahar brun 110g zahar pudra 3 oua 200g faina 1/2 lingurita praf de copt 50ml lapte 120g nuci tocate 90ml esenta de cafea 200g zahar pudra Crema de cafea: 120g unt 250g zahar pudra 2 linguri esenta de cafea

Prajitura cu cafea si espresso

100 ml cafea espresso doua linguri cafea macinata 4 oua 8 linguri zahar tos 100 g unt 250 g faina o lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat un plic zahar vanilat un praf de sare

Prajitura aromata cu cafea

pt blat: 4 oua,100ml lapte,150g unt,200g zahar,350g faina,50g cacao,2 linguri cafea solubila,un praf de copt. pt crema: 200g branza dulce,100g zahar,2 oua,o esenta de vanilie.

Tort cu truffle creme si mousse de cafea

Pentru blatul de cacao: 4 oua, 4 linguri cu zahar, jumatate de pliculet de praf de copt, 6 linguri cu lapte, 3 linguri cu cacao, 3 linguri cu varf de faina, putina esenta de vaniliePentru truffle creme: 200 g unt sau margarina la temperatura camerei, 2 linguri cu zahar pudra, 3 oua, 3 linguri cu zahar, 150 gr visine din visinata sau din compot,50 grame stafide inmuiate in esenta de rom, 150 gr miez de nuca macinat, 100 grame ciocolata razuita, 50 gr cacao, 150 gr frisca batuta Mousse de cafea: 3 oua, 100 g zahar, 250 ml lapte, 50 ml cafea concentrata, 10 gr gelatina, o mana de paiete de cioco alba,200 ml frisca, 25 ml lichior de cafea

Prajitura Cu Capsuni Si Migdale

Aceasta reteta de prajitura are o baza pufoasa, un strat asemanator cu meringue, si o crema de capsuni. O textura minunata, potrivita pentru zilele de vara.

Prajitura cu visine si migdale

* 5 oua * 200 g zahar * 180 g faina * 100 g visine fara samburi * 80 g fulgi de migdale * 1 praf de copt * 1 zahar vanilat * esenta de migdale

Prajitura cu bezea de alune si crema de cafea

- 1 1/2 cana alune de padure grilate- 1 cana + 1 lingura zahar- 2 cani migdale feliate grilate- 2 linguri de amidon (eu nu am pus pentru ca nu prea agreez amidonul)- 7 albusuri de ou- 1/2 lingurita creme de tartre- 250 g ciocolata demi-dulce- 3 cani (750 ml) crema 35% - 1 lingura cafea solubila- 1 lingura apa calda- facultativ, alune crude intregi pentru ornat (eu am pus din cele grilate si decojite)

Prajitura Cu Piersica Si Migdale

Impresioneaza-ti familia si prietenii cu acest desert de fructe nemaipomenit.

Prajitura-pudding cu sos de cafea

Ingrediente pentru sos: 350 ml cafea tare jumatate de cana de zahar brun jumatate de cana de zahar alb 40 gr pudra de cacao un rand de ciocolata amaruie (aprox 20 gr) Ingrediente pentru prajitura (pentru o tava de 22/22): 80 gr unt topit la bain-marie o cana de faina 160 gr zahar alb 1 ou esenta de cafea 1/3 cana de lapte (daca pe pe cantar inseamna cam 80 gr) o lingurita si jumatate de praf de copt

Reverie mocca - Tort de cafea cu bezea

1. Blat de ciocolata: 100 gr. ciocolata amaruie (sau cu lapte daca vreti ca blatul sa iasa mai dulce), 60 gr fulgi de porumb (eu am pus Nestle Cini Minies), 20 gr. boabe de cafea tocate.2. Pandispanul: 100. gr martipan, 6 oua, 175 gr. zahar, 40 gr. cacao20 gr. faina.3. Crema: 2 plicuri cu gelatina (20 gr.), 6 oua, 250 gr. zahar, 15. gr cafea instant (ness), 200 ml. frisca, 500 gr. mascarpone 50 ml lichior de cafea.4. Bezeaua: 5 gr. gelatina, 5 albusuri, 100 gr. zahar, 25 gr. migdale prajite si macinate, 10 gr. cafea instant aka ness, 125 gr. zahar pudra.Boabe de cafea pt decor, cicolata razuita.

Prăjitură cu mere și cafea - combinația perfectă pentru desert

Descoperă cum să prepari o prăjitură uimitoare cu mere și cafea. Rețetă simplă, aromată și ideală pentru orice ocazie. Surprinde-ți invitații cu acest desert inedit!

Prajitura cu branza si mandarine

500 g brinza de vaci,2 doze mici de mandarine,2 mandarine proaspete(pentru coaja rasa,suc si decoratie),2 pach. zahar vanilat,2 plicuri budinca vanilie(Dr.Oetker),160 g zahar,1 vf.sare,4 oua,1 lingurita praf copt,piscoturi,cioco amaruie cu aroma de portocala(fac.)

Prajitura cu cacao si cafea

Blat: 3 galbenusuri 5 albusuri 250g unt 250g zahar 1 lingurita cafea macinata 4 lingurite cacao 400g faina 2 lingurite praf de copt 1 lingurita esenta de rom. Crema:4 galbenusuri 200g zahar 1 lingurita cacao 1 lingurita cafea macinata 1 lingurita esenta de rom 20g nuca macinata.

Prajitura Cioco-de-Menta

300gr faina 180gr iaurt 280 gr zahar 3 oua 60 gr fulgi de cocos 80 ml ulei 130 ml sirop de menta 1 plic zahar vanilat o esenta de vanilie 1 plic praf de copt 250 gr ciocolata amaruie

Tiramisu cu martini

Nu ai nevoie de cine stie ce indemanare pentru a prepara acest desert fin.

Sarlota de cafea cu ciocolata

Pentru 4 portii: 8 piscoturi pentru sampanie, 50 ml cafea tare, 1 lingura lichior de cafea, 1 lingura cafea instant, 1 plic sarlota de ciocolata de la Dr. Oetker, 300 ml lapte rece de la frigider, 10 boabe de cafea. Mai avem nevoie de: 4 cupe.

Prajitura Taoko

300 g piscoturi (sau 1 + &frac12 pachet) 200 ml cafea preparata (slaba) sau inka 350 ml frisca lichida (150 in crema + restul ornat) Cateva capsuni pentru crema de vanilie avem nevoie de: galbenusurile de la 2 oua (albusurile se pot folosi pentru alta prajitura) 3 linguri de zahar 250 ml de lapte 2 linguri de faina 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon 50 g unt 1 lingurita cafea macinata (sau ness) sau inka.

Prajitura cu crema de cafea si budinca de vanilie

BLAT 6 oua 30 ml apa 30 ml ulei 25 g cacao 3 linguri cafea macinata 6 linguri faina 1 lingurita praf de copt 8 linguri zahar CREMA 1 5 galbenusuri 250 g zahar 100 ml cafea concentrata 300 g unt CREMA 2 1 plic budinca vanilie 300 ml lapte 100 ml frisca 3 linguri de zahar

Prajitura Cioco-de-Menta à la Adamache

300 gr faina 180 gr iaurt 280 gr zahar 3 oua 60 gr fulgi de cocos 80 ml ulei 130 ml sirop de menta 1 plic zahar vanilat o esenta de vanilie 1 plic praf de copt 250 gr ciocolata amaruie

Prajitura Cu Miere Si Migdale, Fara Faina

1 1/2 cani migdale prajite 4 oua 1/2 cana miere 1 lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita sare Topping: 2 linguri miere 1/4 cana migdale prajite, maruntite

Prajitura Cu Prune Si Migdale

O prajitura pufoasa, cu migdale si glazura, pe care trebuie neaparat sa o incerci.

Tort cu aroma de cafea

Pentru blat 200 g unt 6 oua 6 linguri nuca macinata 200g zahar pudra 125 g faina un praf de sare cacao Pentru crema de cafea: 2 plicuri cafea instant 200 g branza mascarpone 200 g frisca o lingurita esenta de cafea de la Dr Oetker 4 albusuri 200 g zahar 100 g boabe de cafea 300 g alune macinate si coapte Pt siropul de cafea: 200 ml apa 5 linguri cafea 6 linguri de zahar coaja de la o lamaie Pt decor ciocolata topitafrisca lichida floricele decor

Prajitura cioco-caramel

BLAT: 250gr fulgi de ovaz (se poate face si cu faina de grau) 250gr unt/margarina 200gr zahar brun 40gr fulgi de cocos UMPLUTURA: dulceata de lapte (http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulceata-de-lapte-1.html) /caramel preparat dupa reteta proprie nuca/alune/fistic dupa gust GLAZURA: 160gr ciocolata neagra 60gr ulei

Prajitura cu cafea si nuca

200 g unt 200 ml lapte 250 g zahar 250 g faina 50g cafea solubila 50g cacao4 oua 1 pliculet de praf de copt 2 pliculete zahar vanilat Crusta crocanta:100 gr nuci,70g unt100ml frisca lichida100g zahar

Tort sah cu crema de iaurt

Ingrediente:* Blat:* 4 oua* 200 g faina* 100 g zahar* 100 g unt* 100 ml lapte* 50 g cacao* 10 g praf de copt * Crema cioco :* 180 g ciocolata* 300 ml frisca* 10 g gelatina * Crema iaurt:* 370 g iaurt* 10 g gelatina* 4 linguri zahar* 250 ml frisca * Glazura:* 100 g ciocolata neagra* 50 ml lapte* 25 g unt * Decor:* 100 ml frisca* 3 lg crema cioco* 50 g carlionti ciocolata

Prajitura cu migdale si spuma de prune

6 albusuri 150g migdale macinate 200g prune uscate 4+2 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat putin scortisoara-optional sucul de la 1/2 lamaie

Prajitura cu prune, vanilie si migdale

300 g prune 4 oua 4 linguri zahar tos 4 linguri faina 1 lingura extract de vanilie 60 g fulgi de migdale

Rulada fina cu ganache de cafea

pentru aluatul boabe de cafea:1/3 cup faina3 linguri amidon de porumb1/4 lingurita sare de lamaie2 linguri cacao2 oua1 galbenus1/2 cup zaharPentru ganache de cafea:240ml frisca lichida120g ciocolata cu cafea

Spuma de ciocolata cu cafea

200 g ciocolata amaruie, 2 linguri lichior de cafea, 3 oua foarte proaspete, 3 linguri cafea preparata, 3 linguri zahar pudra, 1 lingura unt.

Soare arzator, prajitura pentru cafea

420 g faina20 g drojdie proaspata160 ml lapte50 g zahar80 g untura (sau untura vegetala/unt/ulei)1 lingurita sare1 ou coaja rasa de lamaieGlazura: 2 linguri suc de lamaie, 1 cana (250 ml) zahar pudra, 1/4 lingurita esenta vanilieIn plus: 2-3 linguri gem/jeleu de fructe ...dupa preferinta, 1/4 cana nuci tocate sau migdale feliate

Prajitura cu mere, stafide si cafea

un castronel de mere taiate cubulete (nu mari), 8 linguri de faina, 6 linguri de zahar, o cana mare de cafea, un praf de copt, o esenta de vanilie, 4 linguri de margarina topita, 1/2 cana de stafide, zahar pudra, un pliculet de zahar vanilat, putin ulei.

Briose cu cafea si stafide

3 cani faina2 lingurite mici (de cafea) cu bicarbonat de sodiu alimentar1 lingurita mica praf de copt2 cani cafea fiarta1 ½  cana zahar1 cana stafide½ cana unt2 lingurite mici (de cafea) scortisoara

Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post

Pentru foile de zahar ars:2 cani cu zahar tos {cana de aceea pt. cacao cu lapte de 250ml.}1 cana cu apa fierbinte1 cana cu ulei2 lingurite bicrbonat de sodiu stinse cu suc de lamiiefaina cit cuprinde {aprox.800-1000g}Pentru Crema caramel cu cafea:800ml. apa rece300g. zahar tos100g. amidon alimentar2-3 lingurite nesscafea macinata dupa preferinta200g. margarina Rama 

Prajitura Bounty Bars

Blat:125gr unt, 50 gr zahar brun, 2 oua, 200 gr faina, 2lg cacao, 2 lg lapte, 1 linguritza plina praf de copt.Umplutura:300 ml lapte, 3 lg pline de gris, 80 gr unt, 80 gr zahar, 100 gr cocos, 2 lingurite extract de vanilie.Glazura:200 gr cuvertura cioco neagra sau de lapte.

Inghetata de cafea

1 kg lapte,400 g zahar,3 cescute cafea concentrata,300 g frisca,vanilie.

Prajitura cu portocale, gutui si migdale

Gustul de migdale este minunat completat de aroma de portocale.

Prajitura Tiramisu

3 oua, 250 g frisca, 400g zahar pudra, 250 g branza mascarpone2 pachete piscoturi, cafeacacao

Jeleu de cafea

2 cani cafea 1 lingura gelatina 2 linguri zahar frisca ptr ornat

Serbet de cafea

1,250 kg zahar,3 paharte apa,1 pahar cafea concentrata (amestecata cu cicoare).

Meringue Cu Crema De Cafea

185g zahar pudra 1 lingurita cafea instant 1 albus de ou 1 lingurita de otet 2 lingurite malai 150g ciocolata neagra, topita 65g unt 1/2 cana Nutella 1 lingurita esenta de cafea 1 cana smantana

Prajitura cu miere si migdale

Ingrediente:- 500 g zahar- 500ml apa- 2 pliculete praf de copt- 1 lingurita cu scortisoara- migdale, alune fistic, seminte de pin- faina cat cuprinde(aproximativ 500 g)- 1 lingurita cu miere- otet, sare

Stelute cu capuccino

200 g faina 120 g zahar 110g unt 1 plic zahar vanilat esenta de cafea (optional) 2 pliculete capuccino pudra 1 lingurita cafea instant Pentru ornat: 100 g zahar pudra 4 linguri apa 2 lingurite cafea instant

Prajitura Cu Mure, Lamaie Si Fulgi De Migdale

Pentru aluat: 175g faina sare 50g glazura de zahar 100g unt 1 lamaie - coaja 1 ou - galbenusul 1, 1/2 lingurite suc de lamaie Pentru topping: 125g unt 125g zahar pudra 1 lamaie - coaja 2 oua 25g faina 175g migdale macinate 150g gem de mure 200g mure 35g fulgi de migdale