Rasol de peste sarat
Rasol de peste sarat retete: cum gatesti rasol de peste sarat si cele mai gustoase retete de tarta cu ciocolata si caramel sarat, rasol de curcan, rasol de porc la cuptor, rasol de vita la cuptor, rasol de vita cu sos de rosii, ciorba de peste, saramura de peste macrou, pasta de peste afumat, pasta de peste cu maioneza, peste la cuptor pe pat de cartofi.Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor
10 buc. caras uscat si sarat 2 mere 2 buc. morcov 4 cartofi potriviti 2 lamai o legatura patrunjel o capatana mai mare de usturoi sau dupa gust cateva buchetele de conopida ( Eu am avut conopida gata fiarta) 100 ml vin alb ulei de masline piper, dupa gust
Peste rasol
8 file de peste (cod salau merluciu), 2 morcovi, 2 cepe, 1 felie telina, 1 foaie de dafin, 1/2 lingurita boabe piper, 2 linguri otet, Garnitura: cartofi natur stropiti cu unt si presarati cu patrunjel verde.
Peste Cu Crusta De Rosii Deshidratate
6 bucati file de peste stropit cu zeama de lamiie, sarat si piperat 2 catei de usturoi 20 g rosii uscate (in ulei) 3 linguri de patrunjel tocat 2 linguri de parmezan ras 2 linguri de pesmet 20 g unt moale sare piper
Farsmac
400 gr piept de pui 200 gr peste sarat 100 gr cartofi 50 gr smantana 30 gr unt 20 ml ulei 50 gr faina 2 oua 1/2 lamaie baza pt mancaruri(vegeta) sarepiper
Rasol de vită la slow cooker
Secretul unei fripturi fragede, suculente și aromate este gătirea lentă, la temperaturi mici. În acest fel, carnea își păstrează culoarea și proprietățile și capătă acea textură despre care spunem că ”se topește în gură”. Acest efect îl puteți obține gătind carnea la cuptor, la temperatură puțin peste 100 de grade, într-un vas cu capac, pentru 7-8 ore sau într-un aparat de tip slow cooker, dacă aveți așa ceva acasă. Avantajul la aparatul slow cooker este că menține temperatura constantă, până la maximum 100 de grade. De obicei are 3 trepte de temperatură și carnea va ieși perfect, fără să fie nevoie să îi puneți apă sau grăsime.
Tartă Snickers cu caramel sărat
Deserturile inspirate de dulciuri celebre cum ar fi Kinder, Snickers sau Oreo au un succes deosebit și nu sunt deloc greu de făcut. Fie că vorbim despre torturi, prăjituri sau cheesecake, aceste deserturi sunt foarte apreciate și populare. Este și cazul acestei tarte Snickers, delicioasă, crocantă, dulce și cu un gust ușor sărat, în același timp. Aveți nevoie de cremă de caramel sărat, pe care o puteți găsi în supermarketuri sau o puteți prepara după rețeta de AICI.
Rendang (cu rasol de oaie)
1 rasol de oaie (sau berbecut) MARINADA pentru rasol 1 ceapa rosie 3 cm ghimbir proaspat 3 cm turmeric proaspat 3 catei usturoi 1 ardei gras 1 ardei iute (optional afumat) 1 LG ulei de floare 1 lg ulei de susan sare piper MIRODENII pentru varza 1 fir lemongrass 2 buc. anason stelat 1 buc scortisoara 3 pastai cardamom 6-7 frunze lime kafir 1 ceapa alba ulei 1 kg varza murata Taitei lati de casa
Creme Brulee Cu Caramel Sarat Si Ciocolata Neagra
Gustul fin de sare de mare si ciocolata foarte dulce fac aceasta reteta de creme brulee cu totul irezistibila.
Rasol de peste uscat(sarat) cu legume si mujdei de usturoi
1 kg crap uscat o ceapa uscata 2 fire de ceapa verde 3-4 fire usturoi verde 2 buc morcov un ardei gras 3 foi de dafin 5-6 cartofi o lingura otet de mere 3 linguri ulei piper boabe boabe de coriandru,cimbru 4 catei de usturoi pentru mujdei
Rasol in aluat
Un rasol afumat Aluatul: 500g faina un ou 50 g unt drojdie cat o maslina (dizolvata cu un varf de cutit de zahar si o lungurita de lapte caldut) 2-3 linguri lapte apa sare Condimente: o ceapa 4 catei de usturoi piper macinat ienibahar macinat rozmarin cimbru un ou pentru uns
Rasol de porc cu cartofi, la cuptor
Rasol de porc cu cartofi, la cuptor, reprezintă unul dintre felurile de mâncare preferate în familie. Și argumentele sunt multe: este crocant, fraged și plin de aromă.
Varză la cuptor cu rasol de porc
Varză călită cu rasol de porc – o rețetă tradițională simplă și gustoasă, perfectă pentru o masă în familie.
Rasol alb de porc cu ciuperci champignion
1 1/2 ciuperci champignion. 2 bucati de rasol alb de porc. 2 cepe rosii. 2 sau 3 linguri de ulei de masline presat la rece. 5 cateii de usturoi(graunte de usturoi). 2 linguri amidon alimentar. sare, roz proaspat macinat,marar uscat,patrunjel uscat,vegeta fara sare(plafar bio).
Gogosi Coreene Cu Sos Sarat De Ciocolata
7g drojdie 2 lingurite de zahar pudra 125ml lapte caldut 335g faina 2 linguri de zahar brun 80ml ulei de floarea soarelui inghetata de ciocolata, pentru a servi Sos de ciocolata sarat: 150g ciocolata neagra 300ml smanatana 1/2 lingurita de fulgi de sare de mare
Limba rasol cu ciuperci si sos
Pentru rasol: 500 g limba de porc 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 cartof sare Pentru umplutura de ciuperci: 300 g ciuperci 1 legatura ceapa verde 1 lingurita concentrat cu gust de ciuperci marar patrunjel verde piper 50 ml ulei Pentru decor (ciupercutele): 4-5 rosii de marimi diferite 1/2 castravete crud 1/2 ardei rosu cateva foi de salata verde (folosim si legumele pe care le-am fiert la rasol) Pentru sos: 1 galbenus 2 lingurite mustar zeama de la 1/2 lamaie sare piper 100 ml ulei 150 ml smantana
rasol de crap cu cartofi si sos olandez
2-3 cepe 2-3 morcovi1 kg crap foaie de dafin 5-6 boabe de piper 1 radacina de patrunjel 1/2 kg cartofi patrunjel verde sare
Peste sarat si uscat
caras proaspat Varianta 1 Pentru saramura aveti nevoie de apa si sare grunjoasa Varianta 2 Aveti nevoie doar de sare grunjoasa
Rasol de vită cu sos de roșii
Rasolul de vită cu sos de roșii este o rețetă tradițională românească, ideală pentru prânzurile de duminică sau ocazii speciale.
Pastrav rasol cu cartofi natur
6 pastravi 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 6-8 cartofi pt cartofii natur 2 linguri de otet 3 foi de dafin piper boabe 1 lingura de sare mare o lingurita de delikat ulei de masline o lamaie patrunjel verde tocat sare si piper macinat dupa gust
Limba de porc rasol cu hrean
Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita. Ex.3 buc limba de porc o ceapa,jumatate morcov,cateva felii de telina se pun la fiert pentru gust sare,piper,cimbru De data aceasta am servit limba rasol cu hrean amestecat cu sfecla rosie...A fost pofta sotului meu si avand inca 2 borcane preparate gata,mi-a fost foarte usor sa-i satisfac aceasta pofta...
Care e diferența dintre untul sărat și cel nesărat?
Diferențele dintre cele două tipuri de unt vă pot transforma preparatele în mese delicioase, sau într-un fiasco.
Mancare De Vinete Cu Carne
1 kg vinete 800 g rasol alb vitel 500 g rosii 4-5 cepe o capatana usturoi un morcov potrivit 250 ml ulei pentru prajit o legatura patrunjel sare,piper ,cimbru dupa gust o lingurita rasa de miere de albine un paharel de vin alb bulion sau pasta de tomate Cea mai gustoasa iese mancarica este cea pregatita cu carne de vita(vitel),rasol cu os sau rasol alb de vitel (vita) si carne de porc.
Rasol de vită cu morcovi la cuptor în sos de bere neagră
Rețetă ușoară și aromată de rasol de vită cu morcovi la cuptor, gătit lent în sos bogat de bere neagră. Perfectă pentru o cină specială și sățioasă!
Pasta delicioasa de peste
2 conserve peste in ulei (sardine, ton), 100 g unt, sare , piper dupa gust, zeama lamaie, 1 ceapa mica
Rasol impletit cu cartofi copti si sos de usturoi
1 bucata rasol alb de vrabioara1 legatura ceapa verde1 carnat de oaie si vitacondimente pentru gratarulei de maslinepipervegeta2 cartofi potriviti2 frunze salata verde pentru decorSos de usturoi:1 capatana de usturoi1 lingura otet sau zeama de lamaie10 linguri de ulei1 galbenus1 lingurita mustarmiezul unei felii de paine inmuiate in lapte si stoarsa100 - 150 ml smantanasarepiper
Rasol de macrou cu pesto de patrunjel si alune
6 bucati file de macrou congelat 4-5 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel o telina mica o ceapa rosie 3 foi de dafin 12 boabe de piper 100 ml otet de vin 100 ml ulei 100g alune sau migdale o legatura de patrunjel 2-3 catei de usturoi zeama de la o lamaie sare
Cheesecake cu caramel - desertul delicios și rafinat
Descoperă cheesecake-ul cu caramel, un desert deosebit, cremos și bogat în arome. Bucură-te de combinația perfectă dintre crusta crocantă, crema fină de brânză și topping-ul delicios de caramel.
Prajitura Cu Mere Si Caramel Sarat
Renunta la clasica placinta si foloseste merele pentru un desert sofisticat, dar foarte usor de preparat.
Supa delicioasa de peste
1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare
Tocanita de ceapa cu rasol de vitel,ceapa si rosii
3 buc. rasol vitel cu os 1 kg ceapa plus o ceapa separat 1 kg rosii 7-8 buc ardei gras sau capia (eu am folosit ardei capia copt si congelat) un morcov mic putina telina 2 lingurite de ulei de masline 2 lingurite boia dulce de ardei un varf de lingurita cu miere de albine 2 frunze de dafin cateva boabe de coriandru cateva boabe de piper sare piper macinat,cimbru patrunjel tocat
Rasol Din Carne De Vitel Cu Legume Asortate
1 kg rasol de vitel 8-10 cartofi noi micuti 4-5 fire de ceapa verde sau o ceapa uscata Legume proaspete: ardei gras,telina,porumb,fasole verde,mazare boabe sau o punga de 400 g de legume mexicane congelate din comert care contin aceleasi legume : ardei gras,telina,porumb,fasole verde,mazare boabe. lamaie sare, rasnit cimbru,busuioc dupa gust 5-6 boabe de piper, boabe de coriandru 2-3 foi de dafin un paharel cu vin alb o legatura patrunjel verde
Peste delicios la cuptor
1,500 kg peste, 1 lingura faina, 1 lingura unt, 2 cesti zeama, 2 linguri branza rasa, sare.
Rasol alb de manzat cu cartofi noi in vas roman
700g rasol alb de manzat 2 linguri ulei de masline 100ml vin alb demisec 3 cepe rosii 500g cartofi noi 1 lingura pasta de tomate sare si piper dupa gust 3 pahare supa de carne sau apa 1 foaie dafin cimbru proaspar cateva frunze oregano proaspat cateva frunze 1/2 lingurita chimen macinat 1/2 lingurita sumac(condiment arabesc-optional) 1 capatana usturoi proaspat 1 lingurita faina de orez 1 legatura marar proaspat tocat
Mancare de peste
1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare
Salada de bacalhau com grao(Salata de cod cu naut)
500g naut uscat 500g cartofi noi 800g peste cod sarat si uscat(fara piele si oase) 5 oua 1 ceapa mare 4 cepe verzi jumatate de ardel rosu galben si verde 1 rosie mare 100g masline fara samburi 4-5 catei de usturoi 1 leg. de coriandru verde l00ml ulei de masline 30ml otet balsamic piper si sare.
Sos de caramel sărat
Caramelul sărat a devenit un ingredient din ce în ce mai popular în ultimii ani. Considerat de unii ca fiind o fiță și respins de alții din cauza combinației de gust dulce cu sărat, acest sos de caramel este, fără voia lui, un preparat controversat și, totuși, atât de versatil. Îl puteți folosi la prăjituri, înghețată, torturi, în combinație cu fructe sau cu biscuiți și se face foarte simplu acasă. Nu se compară cu cel din comerț și îl puteți prepara în cantitate mai mare și păstra la frigider chiar și pentru câteva săptămâni.
File de peste cu garnitura de orez
3 fileuri de peste condimente pentru peste o ceapa un catel de usturoi 150 g ciuperci 2 morcovi 250 g orez putina faina pentru peste ulei sare piper o lingurita curry oregano busuioc si 50 g parmezan.
Papiote de peste
file peste; usturoi, piper, sare, praz; ardei; rosii; boia de ardei; lamaie verde / galbena ; cimbru, marar uscat
Peste cu ciuperci la cuptor
1kg peste (cod)1 kg ciuperci champion50g ulei de masline1 patrunjelsare, piper dupa gust
Chiftele de peste
300-400 g carne de peste1 cartof1 morcov3 catei de usturoi1 lingura bulion1 ou2-3 linguri pesmetpatrunjel , marar,sare, vegeta, piper, boia dulce
Peste La Cuptor Cu Cartofi Prajiti
- 1 file peste - 4 cortofi medii - condimente: sare piper delikat putin unt chilli boia de ardei iute condiment pentru peste - 2 linguri pesmet - 1 catel usturoi - felii de lamaie.
File de peste
Pentru 4 portii: 2 felii de paine integrala, 4 linguri parmezan ras, 2 linguri patrunjel verde tocat, 500 grame fileu de peste (orice peste alb, eu am folosit file de calcan), 4 linguri iaurt, 4 linguri maioneza, 2 lingurite mustar de Dijon.
Trifle Cu Banane Si Caramel Sarat
Aceasta reteta de caramel sarat este un desert ideal pentru petreceri.
Gratar de peste cu cartofi
peste, ulei de masline,sare,Pentru sos:trei cepe, 30 g ulei, 3 rosii,sare, piper, ghimbir si patrunjel tocat.
Salata de cartofi cu peste afumat
8 cartofi,4 oua,200 g peste afumat (eu am avut macrou),2 cepe,maioneza,sare,ulei,otet.
Macrou cu orez
1 kg macrou sau un peste mai gras250 g orez2 cepe150 ml ulei100 g maslinesareboabe de pipercondimente pentru peste
Peste cu cartofi si sos pesto
cativa cartofi potriviti2 legaturi patrunjel40 g cascaval60 ml uleisare piperpesteusturoi cativa cateilamaierozamrincondimente
Salata de peste cu legume
O conserva de peste- sardine, o lamaie mare, ardei rosu , 1 ceapa, sare, piper, o lamaie
Peste mediteranean la gratar
4 fileuri groase de peste-spada (se poate inlocui cu crap)1 legatura patrunjel3 catei usturoiZeama de la o lamaie4 linguri ulei de maslineSare, piper