Secretul unei fripturi fragede, suculente și aromate este gătirea lentă, la temperaturi mici. În acest fel, carnea își păstrează culoarea și proprietățile și capătă acea textură despre care spunem că ”se topește în gură”. 

Acest efect îl puteți obține gătind carnea la cuptor, la temperatură puțin peste 100 de grade, într-un vas cu capac, pentru 7-8 ore sau într-un aparat de tip slow cooker, dacă aveți așa ceva acasă. Avantajul la aparatul slow cooker este că menține temperatura constantă, până la maximum 100 de grade. De obicei are 3 trepte de temperatură și carnea va ieși perfect, fără să fie nevoie să îi puneți apă sau grăsime. 

Rasol de vită la slow cooker
Timp total 10 ore

Ingrediente

  • 2 bucăți mari rasol de vită
  • 2 cepe roșii
  • sare
  • piper
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță chimen
  • 1 linguriță cimbru

Mod de preparare

Presărați sare, piper, cimbru și chimen peste bucățile de carne de vită. Curățați ceapa și usturoiul și tăiați ceapa rondele. Puneți-le pe toate peste bucățile de vită, pe care le-ați pus în aparatul slow cooker.

Setați aparatul la treapta medie și lăsați carnea să se facă. Aceasta are nevoie de 9-10 ore pentru a deveni fragedă. Nu este nevoie să adăugați apă sau ulei, pentru că bucățile de carne se vor găti în propriul suc și propria grăsime. La final, dacă doriți, puteți băga friptura de vită la cuptor, într-o tavă, pentru 10-15 minute, pentru a se rumeni la suprafață.

Serviți carnea de vită cu sosul pe care și l-a lăsat și cu garnitura preferată. Puteți alege cartofi, piure, legume, orez sau salată.

Poftă bună!