Saltimbocca alla romana reteta

Saltimbocca alla romana reteta

Saltimbocca Alla Romana

O felie de carne de vitel, adica frageda si roz, batuta cu ciocanul de carne, se pune deasupra o felie de prosciutto (cotto) si o frunza de salvie fixata cu o scobitoare.

Șnițel milanez - rețeta tradițională de Cotoletta alla Milanese

Rețeta autentică de șnițel milanez (Cotoletta alla Milanese), un șnițel din cotlet de vițel cu os, pane, prăjit în unt clarificat.

Involtini di pollo a la romana

piept de pui prosciutto branza topita cascaval mozzarella vin alb sec salvie rozmarin unt ulei tagliatele rosii cherry busuioc

Saltimbocca de dovlecei si morcovi

Ingrediente pentru 4 persoane:2 dovlecei2 morcovifrunze de salvie100 g branza feliata100 g prosciutto crudosare si piperbetisoare de bambus sau scobitori.

Porc saltimbocca si cartofi cu usturoi

Acest reteta foloseste carnea de porc invelita in prosciutto si acoperita cu o frunza de salvie. Este plina de arome, si mai mult decat atat, poate fi gata in doar 30 de minute.

Gnocchi Romana

700 ml lapte putin praf de nucsoara 100 g unt sare piper 250 g gris 125 g parmezan ras 2 oua 60 g Gruyere (branza) frunze de busuioc pentru ornat.

Cum faci orez milaez - rețeta originală de Risotto alla Milanese

Cum să faci Risotto alla Milanese, orez milanez cu șofran, cremos și bogat în arome. Rețetă italiană autentică.

Fegato (ficat) alla veneziana

Ficat de vita, ceapa, faina, sare, piper.

Paste alla Gricia

Pastele sunt o alegere delicioasă și sățioasă atunci când vreți să pregătiți o masă rapidă, dar consistentă. O porție de paste vă asigură necesarul de carbohidrați de care aveți nevoie și, în funcție de alte ingrediente cu care le combinați, aveți o masă completă care să vă dea energie pentru câteva ore.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de paste, cu bacon și parmezan. Puteți folosi orice fel de paste, de la spaghetti până la penne, în funcție de ce aveți prin casă și de ce vă place. 

Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles

pentru friptura 1 kg cotlet de porc fara grasime 8 felii prosciutto 50 g unt 100 ml vin alb 200 ml supa de carne 2 linguri faina salvie Kotany 70 g capere 1 lingura ulei de masline sare piper pentru varza de Bruxelles 700 g varza de Bruxelles 1 ceapa 50 g unt 100 ml lapte 1 lingurita amidon nucsoara marar verde cimbru sare piper

Polenta alla boscaiola

o mamaliga maricica :) 400 g carnati proaspeti 500 g ciuperci champignon 150 ml suc de rosii o ceapa mica 1 catel usturoi ulei de masline 50 g parmezan ras 50 g gorgonzola(facultativ)

Salata cu peste

Un bol telina rasa+morcovi 4 fire ceapa verde 1 ardei Kapia rosu si unul verde cateva frunze salata romana si cateva frunze varza chinezeasca 2 conserve ton bucati in ulei 1 conserva porumb 1/2 castravete taiat feliute subtiri Muraturi(am pus pleurotus) ulei de masline zeama de la 1/2 lamaie sare piper marar si salata pentru ornat

Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

-1kg scoici -300g rosii pisate -2 catei de usturoi -ulie de masline -patrunjel verde -sare -piper -6 sau 8 felii de paine prajita

Mușchi de porc alla pizaiola

Atunci când te-ai plictisit de gustul clasic de friptură făcută pe grill, un sos care să o pună în evidență este exact ce trebuie. Mai ales dacă vorbim despre o carne banală, cum este mușchiul de porc, care are tendința să se usuce atunci când este gătit. Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație napoletană, mușchi de porc alla pizaiola, dar pe care o puteți face la fel de bine și cu alt fel de carne, de vită sau de pui, de exemplu. Rețeta este una extrem de simplă, pentru că friptura o veți găti ca de obicei, dar o veți pune în evidență cu un sos.  Un sos al cărui nume pe cât de pompos sună, pe atât de simplu este de făcut. Sosul alla pizaiola poartă acest nume deoarece este inspirat din rețeta de sos de pizza. Pornind de la clasicul sos de pizza, dar cu câteva arome și ingrediente în plus, sosul de roșii se fierbe până când scade suficient, după care se combină cu carnea deja preparată.

Penne alla Norma - paste cu vinete și sos de roșii

O porție de paste simplă și rapidă vă scoate din încurcătură atunci când nu mai știți ce să gătiți sau când ați ajuns acasă târziu și trebuie să preparați ceva rapid. Cu cât se prepară mai simplu și din ingrediente mai puține, cu atât este mai bine-venită. Astăzi vă propunem o rețetă de paste care, pe cât de sofisticat sună, pe atât de ușoară este. Penne cu sos de roșii și vinete, o rețetă delicioasă, potrivită și pentru perioada postului, dacă nu folosiți parmezan. 

Salată de ton cu avocado și grapefruit

Salată de ton cu avocado și grapefruit - plină de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine și antioxidanți. O rețetă delicioasă și nutritivă!

Mini conchiglie rigate alla Bolognese

300 g paste (mini conchiglie rigate/barilla), 400 g carne macinata-vita, 1 ceapa rosie, 1 morcov, 50 g telina, 2 catei usturoi, 2 ramurele busuioc, 2 ramurele oregano, 1 l bulion de rosii, 100 ml vin alb, sare, piper, ulei de masline, cascaval ras-Gouda, o bucata de Ementaler-felii

Lasagne alla bolognese

1 kg carne de porc slaba 1 kg suc de rosii 2 cepe 1 morcov 3 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei 3 linguri de pasta de tomate 2 foi de dafin cimbru sare piper 2 pahare cu apa O cutie de sos Bechamel 200g mozzarella rasa parmezan 100g cascaval ras ( optional) foi de lasagna

Ossobuco alla milanese - Italia

4 bucati de rasol de vitelsare, piper2 cepe8 catei de usturoi4 morcovi2 frunze de apio250 ml vin albsupa de vitel / legume1 lgt. cu cimbru1 lgt. cu rozmarin1 lgt. cu boabe de piper250 ml. de suc de rosii1 lgt. cu zahar

Salată de porumb cu salată verde

Rețetă rapidă și ușoară pentru o salată de porumb cu salată verde, proaspătă, hrănitore și plină de culoare. Ideală ca prânz ușor, cină sau garnitură, gata în doar câteva minute.

Cum faci orez chinezesc / orez alla cantonese

Orez alla Cantonese, cunoscut și sub numele de orez chinezesc sau orez cantonez, este un preparat popular în bucătăria chineză. Acesta este o mâncare simplă și rapidă, ideală pentru prânz sau cină.Dar ce este orezul cantonez și cum îl preparăm corect?

Vinete la cuptor cu mozzarella si cascaval

initial am vrut sa prepar "melanzane alla parmigiano" dar am uitat sa cumpar parmezan si fiind in criza de timp am inlocuit parmezanul cu cascaval. Avem nevoie de: -2 vinete mari -1 kg de rosii -3-4 catei de usturoi -o legatura de frunze de busuioc verde -250 g branza mozzarella -150 g cascaval ras -sare dupa gust -ulei de masline virgin -piper proaspat macinat dupa gust

Lasagna cu carne tocata din piept de pui.

1 kg carne tocata din piept de pui. 1 cutie rosii tocate in bulion(Pomodore). 1 cutie Lasagna foi italienesti(italienesti sunt cele mai bune si se numesc'Agnesi lasagne'). 2 oua si cascaval cat va place. 3 linguri ulei extravirgin din masline. 2 linguri Pesto alla Genovese. 1 lingura menta uscata. 3 linguri Reflets de France(este un sos de bulion frantuzesc care se gaseste in Carrefour). 1 lingurita nucsoara rasa. 2 cepsoare rosii. Cascaval ras dupa pofta inimii. Sare piper si alte mirodenii.

Salata de portocale, racoritoare

Aceasta reteta este o reteta foarte gustoasa racoritoare si cu o combinare a ingredientelor cam indrazneata sau cel putin neobisnuita. Reteta este pt o portie insa fiecare goaspodina poate sa o adapteze la nr persoanelor din familia sa. Folositi portocale reci dupa ce au stat putin in frigider. Pt prepararea acestei salate avem nevoie de: 1 portocala mare 1 crenguta de patrunjel verde tocata 1 lingurita ulei masline un praf sare un praf zahar. Optional eu am adaugat 1 frunzulita menta uscata. Recomandari: se consuma la inceputul mesei.

Gem

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Lasagna traditionala cu ciuperci

Ingrediente sos ragu alla bolognese (12 portii): 500g carne tocata de porc slaba 500g carne tocata de vitel 400g carne tocata de pui 300g morcovi 200g telina 2 cepe 200ml vin alb Cateva frunze de telina Rozmarin Busuioc Cimbru Oregano 2-3 foi de dafin Piper negru proaspat macinat Ulei de masline 600g rosii taiate cubulete 300g ciuperci 1 dovlecel 1 litru supa de legume Ingrediente sos bechamel: 300g unt 100g faina cernuta 1200ml lapte Putina nucsoara Piper negru Sare Ingrediente sos fals: Ulei de masline 1 ceapa 2 catei usturoi Bulion 2-3 frunze busuioc Sare Un varf de cutit de zahar Ingrediente finale: 30 Foi de lasagna de la Barilla 150g Mozzarella de la Santa Lucia 150g Parmezan ras Bulion

Dulceață de smochine. Rețeta clasică, fără conservanți

Dulceața de smochine poate da un gust deosebit dimineților, dacă este consumată pe biscuiți sau pâine prăjită cu unt, la cafea sau ceai.

Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)

Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat

Rețeta de spaghetti care a înnebunit internetul

O rețetă de paste a devenit virală pe internet. Se bucură de extrem de multă popularitate și este foarte simplu de făcut.

Pogăcele cu cartofi după rețeta ungurească

Învață să faci pogăcele cu cartofi după rețeta ungurească, care sunt pufoase și delicioase. Rețeta este simplă și ușor de urmat.

Ceai de rozmarin: beneficii, rețetă și contraindicații

Află tot ce trebuie să știi despre ceaiul de rozmarin. Descoperă rețeta, beneficiile și contraindicațiile ceaiului de rozmarin.

Ceai de mentă: beneficii, rețetă și contraindicații

Află tot ce trebuie să știi despre ceaiul de mentă. Descoperă rețeta, beneficiile și contraindicațiile ceaiului de mentă.

Tocanita de ceapa cu pasta de gogosari in blid de mamaliga

In perioadele de post in criza de timp sau orice altfel de criza una din mancarurile salvatoare este Tocanita de ceapa in diferite variante. Ori ca gatesc acest fel de mancare cu rosii si il numesc simplu Tocanita de ceapa sau cu mai multe ingrediente sub numele de Tocanita de ceapa cu ardei copt tot gustos este. Pentru azi va propun o reteta la fel de simpla in care principalul ingredient este dupa cum sugereaza titlul postarii tot ceapa. Reteta de azi se numeste: Tocanita de ceapa cu gogosari in blid de mamaliga. Ingredientul care ii confera mancarii un gust deosebit este pasta de gogosari. Toacana de ceapa este o reteta traditionala ardeleneasca in varianta ei clasica. Intotdeauna se mananca cu mamaliguta calda si muratura dupa preferinta. Iata reteta: Ingrediente: 7-8 cepe albe 150-200 ml ulei floarea soarelui 4 linguri pasta de gogosari sare piper macinat patrunjel verde.

Ceai de valeriană. Rețeta corectă. beneficii și contraindicații

Învață cum să prepari ceaiul de valeriană corect și descoperă beneficiile pentru sănătate. Află despre proprietățile calmante și terapeutice ale valerianei, cu sfaturi pentru utilizare optimă

Ceai de cimbru. Rețeta corectă, beneficii și proprietăți

Descoperă proprietățile terapeutice și gustul îmbietor al ceaiului de cimbru. Află despre beneficiile sale, modul corect de preparare și posibile precauții.

Ceai de lavandă. Rețeta corectă, beneficii și proprietăți

Descoperă beneficiile relaxante ale ceaiului de lavandă și învață să-l prepari acasă. Pași simpli pentru un ceai excelent, cu sfaturi pentru a-i potența aroma și efectele calmante.

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Cu aceasta reteta am participat la concursul "prajiturele de Craciun". Reteta este inventata de mine pornind de la reteta veche de fursecuri de la mama la care am adaugat cateva ingrediente noi si anume: coaja de portocale scortisoara si cocos. Blat: 250g margarina 150g zahar un ou doua lingurite coaja rasa de portocala,o lingurita vanilie 300g faina o lingurita praf de copt un praf de sare si 100g cocos razuit. Glazura de ciocolata: doua linguri zahar 2-3 linguri apa o ciocolata amaruie,sau cu lapte(100g) taiata in bucatele. Glazura aromata: doua linguri suc de portocale o jumatate lingurita scortisoara cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie. Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.

Cu ce se poate înlocui ricotta în orice rețetă

Ai rămas fără ricotta și te întrebi cu ce să o înlocuiești? Descoperă aici alternative rapide și gustoase care pot fi folosite în orice rețetă.

Budincă de chia cu apă. Rețeta #1 pentru slăbit rapid

Uită de dietele complicate! Descoperă budinca de chia cu apă, rețeta care detronează alte metode de slăbit. Sănătoasă și ușor de preparat!

Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

175 g faina alba (nu pentru patiserie!) 100 g faina de malai 2 ardei iuti rosii maruntiti 2 oua 2 lingurite zahar 4 linguri cocos ras 6 linguri ulei (de floarea soarelui) 1 lingurita garam masala 50 g unt 4 cartofi mari patrunjel verde sare. (Reteta originala se face din faina de orez si naut pisat - inaccesibile pentru multi dintre noi. De aceea am sa va impartasesc reteta "acomodata" la conditiile autohtone fara sa diminuez mult din savoarea acestui preparat delicios.)

Ceai de ceapă: rețeta corectă, beneficii și recomandări. Care sunt proprietățile sale

Descoperă beneficiile ceaiului de ceapă și cum să îl prepari acasă. Savurează gustul unic și aroma surprinzătoare, în timp ce te bucuri de beneficiile sale pentru sănătate.

Ceai de salvie: rețeta corectă, beneficii și recomandări. Care sunt proprietățile sale

Descoperă beneficiile și versatilitatea ceaiului de salvie, o băutură cu proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene. Află cum să-l prepari, precauțiile necesare și cum să folosești salvia în rețete și produse de îngrijire personală.

Nutella a schimbat rețeta, iar oamenii sunt scandalizați. Ce conține acum?

Cea mai populară cremă de ciocolată din lume și-a schimbat compoziția. Motivele economice au fost cele care au influențat schimbarea.

Ceai de ghimbir: rețeta corectă, beneficii și recomandări. Care sunt proprietățile sale

Descoperă secretele ceaiului de ghimbir și află cum te poate ajuta această băutură picantă să îți îmbunătățești sănătatea, să stimulezi digestia și să te energizezi. 

Reteta de suc detoxifiant

Ingrediente pentru 1 portie: 2 mere rosii dulci mari si 1 lamaie mica.

Ai făcut cartofii prăjiți GREȘIT până acum. Asta e singura rețetă corectă!

Te-ai gândit vreodată că până și banalii cartofi prăjiți pot fi gătiți greșit? Multă lume nu știe cum se fac, de fapt, iar rezultatul nu este întotdeauna cel așteptat.

Turta dulce tradițională - rețeta autentică și simplă

Rețeta de turtă dulce explicată pas cu pas. Prepararea ei poate fi o relaxare, nu e nici un stres cu aluatul iar coptul merge foarte repede.

Blooded Pineapple

Iata si reteta:-1 ananas bine copt-3 portocale medii-1/2 sfecla rosie medie

Reteta Cu Seminte De In Pentru Un Corp De Invidiat

Semintele de in sunt o sursa buna de fibre dietetice si acizi grasi esentiali Omega 3. Fibrele din semintele de in se gasesc in principal in invelisul semintelor.