Scovergi cu praf de copt

Scovergi cu praf de copt retete: cum gatesti scovergi cu praf de copt si cele mai gustoase retete de rulada cu mere cu foietaj, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, salata de piept de pui cu ceapa marinata, prajitura de post cu miere de albine, tort de bezea cu crema de ness, prajituri de post cu crema de ness, budinca de malai cu branza de vaci, clatite de post cu lapte de soia, rasol de vita cu sos de rosii, prajituri cu sirop de artar.

Scovergi din Lunca Dunarii

Ingrediente pentru 10 scovergi . 500 g faina . 15 g drojdie proaspata (sau 1 pachetel drojdie uscata) . 300 ml apa . 1 lingurita sare . 1/2 lingurita zahar sau miere Umplutura pentru 5 scovergi . 1 ou . 300 g telemea de oaie . Ulei destul de mult pentru prajit

Minciunele sau scovergi

Minciunelele sau scovergile sunt deliciul copiilor, mai ales dacă sunt calde și pufoase, abia luate de pe foc. Se servesc fiebinti, presarate cu zahar, gem, branza sau simple.

Scovergi

500 g faina 350-400 ml apa calduta un cub de drojdie 2 linguri zahar o lingura untura solida (2 linguri ulei) 1/2 lingurita sare Pentru prajit: 1/2 l ulei

Scovergi umplute cu peste

1kg de faina 50g margarina 500ml lapte 50g drojdie 2oua sare. Pentru umplutura: 1ceapa 2conserve de ton in suc propriu 1ou sare piper

Scovergi de post, prăjite în ulei

Vezi cum faci scovergi de post, prăjite în cratiță, în ulei din belșug, foarte bine încins. Se pot consuma în loc de pâine sau poți pune pe ele zacuscă.

Scovergi cu iaurt. Se prepară simplu și rapid

Cum faci scovergi cu iaurt la fel cum le faceau bunicile noastre la țară. Le prăjeau în ulei din belșug în cratiță, foarte bine încins și le serveau fierbinți cu sos de smântână și usturoi.

Scovergi cu branza,cascaval si smantana

200 g faina 150 g cartofi 10 g drojdie de bere 100 ml lapte 100 ml smantana branza telemea rasa dupa gust(se poate folosi telemea de vaca,oaie,capra) cascaval ras dupa gust un varf de lingurita de zahar 100 ml ulei 3-4 catei de usturoi sare dupa gust Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Stelute din dovleac

250 g faina 1/2 lingurita praf de copt 1 praf de sare 50 g unt 50 ml smantana 50 ml lapte 100 g dovleac copt 4 linguri de zahar 1 ou Esente

Paine deosebita in 10 minute

350 grame de faina de copt-are praf de copt sau faina alba si un plic de praf de copt. 1-2 linguri ulei de masline 200 gr de unt la temperatura camerei 1ou 1iaurt 80 gr de branza galbena rasa 80 gr de branza bulgareasca rasa 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita de piper ptr copt 1lingura ulei de masline 2linguri cenusca sau susan 1ou batut

Rulada cu crema de banane

5 oua, 100 grame faina, praf de copt, 100 grame zahar tos, 300 grame zahar pudra, 150 grame margarina sau unt, 1 banana, praf de copt, 60 gr. cacao, sucul de la o lamaie.

Tort Manuela

4 oua, 100 gr zahar, 200 ml de smantaana lichida, 200 gr de ciocolata1/2 pliculet praf de copt sau 6 gr de praf de copt sau o lingurita mica rasa, 100 gr faina, 2 linguri de ness

Tarta din iaurt cu ciuperci sote si prosciuto

3 oua 450gr iaurt simplu 3 linguri cu varf de faina 1 pliculet de praf de copt 1 praf sare 300gr ciuperci champignon 100gr prosciuto 50 grame telemea ulei si 2 linguri de pesmet pentru tapetat forma de copt

Rulada tricolora cu crema de branza

Blat galben: 2 oua, 2 linguri de ulei, 1 lingura smantana, 2 linguri faina, 1 lingurita praf de copt Blat verde: 2 oua, 2 linguri ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri de spanac. Blat portocaliu: 2 oua, 2 linguri ulei, 1 lingura smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingura pasta de rosii (sau ardei) Umplutura: 200 gr branza feta, 3 linguri de smantana, 1/2 ardei rosu, cateva frunze ceapa verde

Chec din dovleac

250 g piure dovleac copt, 240 g faina, 150 g zahar, 1 ou, 65 g unt topit, 100 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de copt, 1 varf sare

Tort cu visine

Blat 1:500 g visine(din compot)2 plicuri zahar vanilat4 oua100 g faina1 praf de coptpraf de sare100 g zahat1 lingura uleiBlat 2:3 galbenusuri1oo g zahar1 praf de copt100 g fainapraf de sare1 lingura ulei60 ml apaCrema Pasticcera:3 galbenusuri100 g zahar1/2 l lapte1 esenta vanilieun praf de sare20 g amidonCrema Capuccino:20 ml apa fierbine3 linguri capuccino2 plicuri zahar vanilat2 galbenusuri100 g margarina1 lingura dulceata de cirese

Pandispan cu inima

Blat cu dulceata de capsune:4 albusuri125 g zahar1/2 praf de copt125 g faina1 esenta de portocale1 praf de sare1 plic zahar vanilat3 linguri dulceata capsuni1/4 lgt bicarbonat de sodiujumatate lgt zeama de lamaieBlat alb:1 plic zahar vanilat4 albusuri125 g zahar1 praf de copt125 g faina1 esenta de portocale1 praf de sare

Rulada tricolora

Aluatul portocaliu:2 oua2 linguri ulei1 lingura smantana2 linguri faina1/3 praf de copt2 linguri sos iutelsareAluatul galben:2 oua2 linguri faina2 linguri ulei1 lingura smantana100 g telemea de vaca1/3 praf de coptAluatul verde:2 oua2 linguri ulei2 linguri faina1 lingura smantana1/3 praf de copt100g spanac(fiert si tocat)sareUmplutura:300 g crema de branza100 g smantanasare1/2 legatura marar verde100 g sunca de pui

Muffins pufoase cu mere

75 gr unt sau margarina Rama 100 gr zahar 225 gr faina 3 lingurite praf de copt un praf de sare un praf ghimbir macinat 225 ml zer 1 mar curata si taiat cubulete

Tort cu mure si crema de lapte

Pt Blatul I: -5 oua -2 linguri apa rece -5 linguri zahar -6 linguri faina -10 gr praf de copt -praf de sare -1 lingurita extract vanilie Blat II: -3 oua -3 linguri de zahar -3 linguri de nuca de cocos -1 lingura faina -5 gr praf de copt -praf de sare Crema: -3 linguri amidon -500 ml lapte -1 pastaie vanilie -4 linguri zahar -200 ml frisca Extra: 1 borcan mure (330 ml) sau mure congelate 200 gr

Degrade cu merisoare

Stratul 1:  150g faina amestecata cu o lingurita de praf de copt 115 g de unt 60 g cacao 215 g zahar 3 oua 115 g cranberries proaspete sau congelate Stratul 2:  150 ml smantana 75 g zahar 30 g faina 1 lingurita praf de copt 1 ou batut esenta de vanilie 50 g margarina 75g cioco de ras pe deasupra

Biscuiti aromati cu stafide, nuca si dovleac

1 cana pulpa de dovleac copt1 cana de zahar½ cana ulei1 ou2 cani faina2 lingurite praf de copt2 lingurite scortisoara½ lingurita sare1 lingurita amidon1 lingura de lapteVanilie2 cuisoare1 mana stafide1 praf de ghimbir½ lingurita coaja de portocale

Briose cu inimioare

inimioarele:1 ou250 g faina120 g zahar1/2 plic praf de copt50 ml ulei50 ml iaurt2 linguri sirop de zmeura sau colorantbriosele2 oua100 g zahar150 g faina8 linguri ulei2 linguri de smantana2 linguri de lapte1/2 plic praf de copt

Tort Somloi

Ingrediente pentru blaturi 1. Blatul cu vanilie- 2 oua, - 1 lingura apa fierbinte, - 3 linguri de zahar, - 3 linguri de faina, - ½ lingurita praf de copt, - 2-3 picaturi esenta vanilie, - 1 praf de sare,2. Blatul cu cacao- 2 oua, - 1 lingura apa fierbinte, - 3 linguri de zahar, - 2,5 linguri de faina, - ½ lingura cacao, - ½ lingurita praf de copt, - 1 praf de sare,3. Blatul cu nuca- 2 oua, - 1 lingura apa fierbinte, - 3 linguri de zahar, - 2 linguri de faina, - 1 lingura nuca macinata, - ½ lingurita praf de copt, - 1 praf de sareIngrediente pentru sirop: - 50 gr zahar, - 50 ml apa, - 40 ml esenta de rom (2 fiole)Ingrediente pentru crema: - 600 ml lapte, - ½ pastaie de vanilie, - 200 gr zahar, - 100 gr faina, - 3 oua

Prajitura cu mere fara oua

Pentru o tava dreptunghiulara sau rotunda. 12 mere verzi acre de gen Grand Smith 1/2 pahar de faina cu praf de copt in el sau faina obisnuita si 1lingurita praf de copt. 1/2 pahar de gris 1/2 pahar de zahar brun 100 g de unt sau margarina putina scortisoara sau cuisoare macinate

Prajitura cu branza dulce si cacao

Blat: 3 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, un praf de sare, 10 linguri de lapte, un pachet de praf de copt, 10 linguri faina, o lingura cacao, 2 pliculete de zahar vanilatCrema: 800 grame de branza, 3 oua, 3 linguri rase de faina, 2 linguri gris, jumatate de pachet de praf de copt, 5 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, coaja de la o lamaie, stafide

Prajitura cu zarzari

5 oua500 g faina1 praf de copt1 praf sare1 esenta lamaie2 linguri cacao200 g margarina50 ml lapte200 g zaharzarzari

Rulada aperitiv in trei culori

De cand am fost pe blogul lui Sara Culorile din farfurie si am vazut aceasta minunata reteta stiam cu siguranta ca am sa o fac si eu asa cum ii promisesem Sarei. Aluatul portocaliu 2 oua 2 linguri ulei 1 lingura smantana 2 linguri faina 1/3 lingurita praf de copt 2 linguri pasta de gogosari sare Aluatul galben 2 oua 2 linguri ulei 1 lingura smantana 2 linguri faina 1/3 lingurita praf de copt 4 linguri cas de oaie ras Aluatul verde 2 oua 2 linguri ulei 1 lingura smantana 2 linguri faina 1/3 praf de copt 2 linguri spanac fiert si tocat sare Umplutura 300 g crema de branza 3 linguri smantana 1 lingurita vegeta Bio sare marar verde (optional)

Turta cu rom

1 kg miez de dovleac copt 150 g unt 200 g zahar 250 g faina 5 oua 50 g nuca maruntita 1 praf de copt 250 ml lapte 3 linguri de rom sau cognac 1 mana fructe uscate esente

Fursecuri Cu Gem De Piersici

100 gr zahar 250 gr margarina pentru copt 450 - 500 gr faina 1 ou intreg 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare (varf de cutit) coaja rasa de la o portocala 50 ml lapte pentru umplutura 225 gr gem de piersici/caise pentru glazura 50 gr zahar putin lapte

Fursecuri cu scortisoara

220g faina 110 g unt 150 g zahar 1 ou 1 lingurita praf de copt un praf de sare esenta de vanilie dupa gust sau un plic de zahar vanilat 2 lingurite scortisoara praf 2 linguri zahar

Clătite la cuptorul cu microunde

Ce-ai spune de o rețetă de clătite la microunde? Da, ai auzit bine, clătitele se pot face și la cuptorul cu microunde și sunt delicioase! Textura lor este ușor diferită de cea a clătitelor clasice, dar vă asigurăm că sunt la fel de bune. În plus, se fac ușor, rapid și nu trebuie să murdăriți multe vase sau să vă îngrijorați că le veți coace mai mult sau mai puțin decât trebuie. 

Briose simple

2oua, 10linguri zahar, 10linguri faina, o lingurita praf de copt, un plic zahar vanilat, un praf sare, 2linguri smantana, 4linguri lapte, 8linguri ulei, 70g ciocolata

Prajitura delicioasa cu branza si smantana

Blat alb:4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 30 ml ulei, o lingurita praf de copt, un praf de sare, esenta de vanilieBlat cacao:4 oua, 120 g zahar, 75 g faina, 30 g cacao, esenta, un praf de sare, o lingurita praf de copt Crema de branza si smantana:500 g smantana, 400 g branza de vaci (Fagaras),100 g zahar pudra aromat, 2-3 plicuri zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina Glazura:200 g zahar pudra, 100 g ciocolata de menaj, o lingura miere lichida, 100 g miez de nuca prajit si maruntit

Pască dietetică fără aluat - rețeta simplă și rapidă

Pasca dietetică fără aluat este o alternativă sănătoasă și delicioasă de pască, potrivită pentru cei care evită grăsimile și zahărul, sau care urmează o dietă.

Biscotti

1 cana nuci sau migdale, prajite 1 lingurita praf de copt1 praf de sare260 grame faina150 grame zahar 3 oua mari vanilie

Ruladă de dovleac cu cremă de brânză

Încearcă rețeta de ruladă de dovleac cu cremă de brânză! Ușor de făcut, delicioasă și perfectă pentru ocazii speciale sau ca desert de zi cu zi.

Degete de lup

Ingrediente pentru circa 20 de "degete" avem nevoie de :100 gr zahar pudra100 gr unt1 ou280 gr fainao lingurita praf de coptun praf de sare vanilie (praf)un plic migdalemarmelada

Tort Rosalba

Blat I: 60g faina, 170g unt la temperatura camerei, 130g zahar alb, 140 g zahar brun, 1 pachetel praf de copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1 ou, 1galbenus, un praf de sare, 200g picaturi de ciocolataBlat II: 200g zahar praf, 250g unt sau margarina, 1pliculet zahar vanilat, 4oua, 1/2 lingurita scortisoara, 270g faina, 3 lingurite praf de copt, 40g cacao, 500g mereCrema de menta: 375ml lapte, 2 galbenusuri, 75g zahar, 40g fainazahar vanilat, 2 1/2 linguri sirop de mentaCrema di nutella: 500ml lapte, 2oua, 100g faina, 100g zahar, 250g nutella

Tort rapid cu mere

4-5 mere fara cotor 1 cana faina 4 oua 4 linguri zahar un praf sare un varf cutit praf copt dulceata de visine miez de nuca frisca (optional pentru invelit)

Tort pentru majorat

Blat7 oua, 210 g zahar,210 g faina, 1 praf de copt, 1 praf de sareTrandafiri1 lingura miere, lapte praf pana la consistenta necesaraFondant150 g marhsmallows (sunt bomboane pufoase, se gasesc in magazine la 4,5 ron punga), 330 g zahar pudra, 3 linguri apa

Cupcakes cu banane

2 banane mari si foarte coapte 1 cutie lapte condensat delatte 3 oua 300 gr faina 1 plic praf de copt 200 ml frisca lichida cateva linguri de zahar praf

Turta cu rom si dovleac

1 kg miez de dovleac copt 150 g unt 200 g zahar 250 g faina 5 oua 50 g nuca maruntita 1 praf de copt 250 ml lapte 3 linguri de rom sau cognac 1 mana fructe uscate esente

Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao

Blat: * 3 oua * 10 linguri de zahar * 10 linguri de ulei * un praf de sare * 10 linguri de lapte * un pachet de praf de copt * 10 linguri faina * o lingura cacao * 2 pliculete de zahar vanilat Crema: * 800 grame de branza * 3 oua * 3 linguri rase de faina * 2 linguri gris * jumatate de pachet de praf de copt * 5 linguri de zahar * 2 pliculete de zahar vanilat * coaja de la o lamaie ** Daca va plac puteti adauga si stafide **

Degete de ciocolata

- 2 oua, - 125 g zahar, - 1 plic zahar vanilinat, - 1 praf sare, - 60 gr ciocolata amaruie, - 1 lingurita praf de cafea instant, - 200 gr nuci macinate, - 1 varf cutit praf de copt, - 1 lingura miere de salcam, - 120 gr zahar pudra

Prajitura rapida cu prune

2 oua, 1cana zahar, 1/2cana ulei, 1cana apa minerala, 1praf copt, vanilie un praf de sare, un praf de ghimbir, 2 cani faina 300-500g prune.

Ineluse impletite

250 g. faina 1 lingurita praf de copt 125 g. unt moale/margarina Rama 1 ou 50 g. zahar pudra 1 plic zahar vanilat 1 praf de sare esenta de rom 2 linguri cacao 1 lingura frisca.

Prajitura cu mere si bezea de nuca

ptr blat 6galbenuse 6linguri zahar 6linguri ulei zahar vanilat 6linguri faina ptr prajituri-faina care are praf de copt in ea -sau adaugati 1lingurita praf de copt. ptr umplutura 6mere mari Grand Smith-rase pe razatoare stropite cu sucul de la 1/2 de lamaie stafide putina scortisoara macinata ptr bezea 6albuse 6linguri zahar 6linguri nuca macinata fin

Briose delicioase cu mere

1 cana de zahar 1 1/2 cani de faina 1 cana de apa minerala 100 ml ulei 1 praf de sare 5 g praf de copt 1 mar mare

Prajitura cu branza dulce

Pentru blat: 180 gr zahar 2 galbenusuri un pachet de unt 100 ml lapte 450 gr faina 1 varf cutit bicardonat sodiu 3/4 plic praf de copt esenta de vanilie Pentru umplutura: 500 gr branza proaspata cu 4,4% grasime 200 gr zahar 4 galbenusuri 6 albusuri 1 lingura faina 2 linguri gris 50 gr unt 1/4 plic praf de copt esenta de lamaie

Rulada in trei culori

Pentru aluatul verde :- 3 oua- 3 linguri de patrunjel verde (congelat)- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 si 1/2 linguri smantana- 1 lingurita praf de copt- sarePentru aluatul portocaliu :- 3 oua- 3 linguri pasta de ardei (sau de rosii)- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 lingurita praf de copt- 1 si 1/2 linguri smantana- sarePentru aluatul galben :- 3 oua- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 si 1/2 linguri smantana- 1 lingurita praf de copt- 4 linguri de branza telemea rasaPentru umplutura :- 300 g branza telemea de oi (sau de vaca)- 4 linguri de smantana- 1 ardei gras rosu taiat cubulete- piper