Scovergi cu praf de copt

Scovergi cu praf de copt retete: cum gatesti scovergi cu praf de copt si cele mai gustoase retete de rulada cu mere cu foietaj, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, salata de piept de pui cu ceapa marinata, prajitura de post cu miere de albine, tort de bezea cu crema de ness, prajituri de post cu crema de ness, budinca de malai cu branza de vaci, clatite de post cu lapte de soia, rasol de vita cu sos de rosii, prajituri cu sirop de artar.

Scovergi umplute cu peste

1kg de faina 50g margarina 500ml lapte 50g drojdie 2oua sare. Pentru umplutura: 1ceapa 2conserve de ton in suc propriu 1ou sare piper

Scovergi de post, prăjite în ulei

Vezi cum faci scovergi de post, prăjite în cratiță, în ulei din belșug, foarte bine încins. Se pot consuma în loc de pâine sau poți pune pe ele zacuscă.

Scovergi cu iaurt. Se prepară simplu și rapid

Cum faci scovergi cu iaurt la fel cum le faceau bunicile noastre la țară. Le prăjeau în ulei din belșug în cratiță, foarte bine încins și le serveau fierbinți cu sos de smântână și usturoi.

Scovergi cu branza,cascaval si smantana

200 g faina 150 g cartofi 10 g drojdie de bere 100 ml lapte 100 ml smantana branza telemea rasa dupa gust(se poate folosi telemea de vaca,oaie,capra) cascaval ras dupa gust un varf de lingurita de zahar 100 ml ulei 3-4 catei de usturoi sare dupa gust Cantitatile se pot mari sau micsora in functie de necesitate...

Rulada cu crema de banane

5 oua, 100 grame faina, praf de copt, 100 grame zahar tos, 300 grame zahar pudra, 150 grame margarina sau unt, 1 banana, praf de copt, 60 gr. cacao, sucul de la o lamaie.

Tarta din iaurt cu ciuperci sote si prosciuto

3 oua 450gr iaurt simplu 3 linguri cu varf de faina 1 pliculet de praf de copt 1 praf sare 300gr ciuperci champignon 100gr prosciuto 50 grame telemea ulei si 2 linguri de pesmet pentru tapetat forma de copt

Chec din dovleac

250 g piure dovleac copt, 240 g faina, 150 g zahar, 1 ou, 65 g unt topit, 100 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de copt, 1 varf sare

Tort cu visine

Blat 1:500 g visine(din compot)2 plicuri zahar vanilat4 oua100 g faina1 praf de coptpraf de sare100 g zahat1 lingura uleiBlat 2:3 galbenusuri1oo g zahar1 praf de copt100 g fainapraf de sare1 lingura ulei60 ml apaCrema Pasticcera:3 galbenusuri100 g zahar1/2 l lapte1 esenta vanilieun praf de sare20 g amidonCrema Capuccino:20 ml apa fierbine3 linguri capuccino2 plicuri zahar vanilat2 galbenusuri100 g margarina1 lingura dulceata de cirese

Tort cu mure si crema de lapte

Pt Blatul I: -5 oua -2 linguri apa rece -5 linguri zahar -6 linguri faina -10 gr praf de copt -praf de sare -1 lingurita extract vanilie Blat II: -3 oua -3 linguri de zahar -3 linguri de nuca de cocos -1 lingura faina -5 gr praf de copt -praf de sare Crema: -3 linguri amidon -500 ml lapte -1 pastaie vanilie -4 linguri zahar -200 ml frisca Extra: 1 borcan mure (330 ml) sau mure congelate 200 gr

Biscuiti aromati cu stafide, nuca si dovleac

1 cana pulpa de dovleac copt1 cana de zahar½ cana ulei1 ou2 cani faina2 lingurite praf de copt2 lingurite scortisoara½ lingurita sare1 lingurita amidon1 lingura de lapteVanilie2 cuisoare1 mana stafide1 praf de ghimbir½ lingurita coaja de portocale

Turta cu rom

1 kg miez de dovleac copt 150 g unt 200 g zahar 250 g faina 5 oua 50 g nuca maruntita 1 praf de copt 250 ml lapte 3 linguri de rom sau cognac 1 mana fructe uscate esente

Prajitura cu branza dulce si cacao

Blat: 3 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, un praf de sare, 10 linguri de lapte, un pachet de praf de copt, 10 linguri faina, o lingura cacao, 2 pliculete de zahar vanilatCrema: 800 grame de branza, 3 oua, 3 linguri rase de faina, 2 linguri gris, jumatate de pachet de praf de copt, 5 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, coaja de la o lamaie, stafide

Rulada aperitiv in trei culori

De cand am fost pe blogul lui Sara Culorile din farfurie si am vazut aceasta minunata reteta stiam cu siguranta ca am sa o fac si eu asa cum ii promisesem Sarei. Aluatul portocaliu 2 oua 2 linguri ulei 1 lingura smantana 2 linguri faina 1/3 lingurita praf de copt 2 linguri pasta de gogosari sare Aluatul galben 2 oua 2 linguri ulei 1 lingura smantana 2 linguri faina 1/3 lingurita praf de copt 4 linguri cas de oaie ras Aluatul verde 2 oua 2 linguri ulei 1 lingura smantana 2 linguri faina 1/3 praf de copt 2 linguri spanac fiert si tocat sare Umplutura 300 g crema de branza 3 linguri smantana 1 lingurita vegeta Bio sare marar verde (optional)

Fursecuri Cu Gem De Piersici

100 gr zahar 250 gr margarina pentru copt 450 - 500 gr faina 1 ou intreg 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare (varf de cutit) coaja rasa de la o portocala 50 ml lapte pentru umplutura 225 gr gem de piersici/caise pentru glazura 50 gr zahar putin lapte

Pască dietetică fără aluat - rețeta simplă și rapidă

Pasca dietetică fără aluat este o alternativă sănătoasă și delicioasă de pască, potrivită pentru cei care evită grăsimile și zahărul, sau care urmează o dietă.

Prajitura delicioasa cu branza si smantana

Blat alb:4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 30 ml ulei, o lingurita praf de copt, un praf de sare, esenta de vanilieBlat cacao:4 oua, 120 g zahar, 75 g faina, 30 g cacao, esenta, un praf de sare, o lingurita praf de copt Crema de branza si smantana:500 g smantana, 400 g branza de vaci (Fagaras),100 g zahar pudra aromat, 2-3 plicuri zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina Glazura:200 g zahar pudra, 100 g ciocolata de menaj, o lingura miere lichida, 100 g miez de nuca prajit si maruntit

Clătite la cuptorul cu microunde

Ce-ai spune de o rețetă de clătite la microunde? Da, ai auzit bine, clătitele se pot face și la cuptorul cu microunde și sunt delicioase! Textura lor este ușor diferită de cea a clătitelor clasice, dar vă asigurăm că sunt la fel de bune. În plus, se fac ușor, rapid și nu trebuie să murdăriți multe vase sau să vă îngrijorați că le veți coace mai mult sau mai puțin decât trebuie. 

Briose simple

2oua, 10linguri zahar, 10linguri faina, o lingurita praf de copt, un plic zahar vanilat, un praf sare, 2linguri smantana, 4linguri lapte, 8linguri ulei, 70g ciocolata

Fursecuri cu scortisoara

220g faina 110 g unt 150 g zahar 1 ou 1 lingurita praf de copt un praf de sare esenta de vanilie dupa gust sau un plic de zahar vanilat 2 lingurite scortisoara praf 2 linguri zahar

Ruladă de dovleac cu cremă de brânză

Încearcă rețeta de ruladă de dovleac cu cremă de brânză! Ușor de făcut, delicioasă și perfectă pentru ocazii speciale sau ca desert de zi cu zi.

Biscotti

1 cana nuci sau migdale, prajite 1 lingurita praf de copt1 praf de sare260 grame faina150 grame zahar 3 oua mari vanilie

Turta cu rom si dovleac

1 kg miez de dovleac copt 150 g unt 200 g zahar 250 g faina 5 oua 50 g nuca maruntita 1 praf de copt 250 ml lapte 3 linguri de rom sau cognac 1 mana fructe uscate esente

Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao

Blat: * 3 oua * 10 linguri de zahar * 10 linguri de ulei * un praf de sare * 10 linguri de lapte * un pachet de praf de copt * 10 linguri faina * o lingura cacao * 2 pliculete de zahar vanilat Crema: * 800 grame de branza * 3 oua * 3 linguri rase de faina * 2 linguri gris * jumatate de pachet de praf de copt * 5 linguri de zahar * 2 pliculete de zahar vanilat * coaja de la o lamaie ** Daca va plac puteti adauga si stafide **

Prajitura rapida cu prune

2 oua, 1cana zahar, 1/2cana ulei, 1cana apa minerala, 1praf copt, vanilie un praf de sare, un praf de ghimbir, 2 cani faina 300-500g prune.

Degete de ciocolata

- 2 oua, - 125 g zahar, - 1 plic zahar vanilinat, - 1 praf sare, - 60 gr ciocolata amaruie, - 1 lingurita praf de cafea instant, - 200 gr nuci macinate, - 1 varf cutit praf de copt, - 1 lingura miere de salcam, - 120 gr zahar pudra

Prajitura cu mere si bezea de nuca

ptr blat 6galbenuse 6linguri zahar 6linguri ulei zahar vanilat 6linguri faina ptr prajituri-faina care are praf de copt in ea -sau adaugati 1lingurita praf de copt. ptr umplutura 6mere mari Grand Smith-rase pe razatoare stropite cu sucul de la 1/2 de lamaie stafide putina scortisoara macinata ptr bezea 6albuse 6linguri zahar 6linguri nuca macinata fin

Prajitura cu branza dulce

Pentru blat: 180 gr zahar 2 galbenusuri un pachet de unt 100 ml lapte 450 gr faina 1 varf cutit bicardonat sodiu 3/4 plic praf de copt esenta de vanilie Pentru umplutura: 500 gr branza proaspata cu 4,4% grasime 200 gr zahar 4 galbenusuri 6 albusuri 1 lingura faina 2 linguri gris 50 gr unt 1/4 plic praf de copt esenta de lamaie

Rulada in trei culori

Pentru aluatul verde :- 3 oua- 3 linguri de patrunjel verde (congelat)- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 si 1/2 linguri smantana- 1 lingurita praf de copt- sarePentru aluatul portocaliu :- 3 oua- 3 linguri pasta de ardei (sau de rosii)- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 lingurita praf de copt- 1 si 1/2 linguri smantana- sarePentru aluatul galben :- 3 oua- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 si 1/2 linguri smantana- 1 lingurita praf de copt- 4 linguri de branza telemea rasaPentru umplutura :- 300 g branza telemea de oi (sau de vaca)- 4 linguri de smantana- 1 ardei gras rosu taiat cubulete- piper

Prajitura fina cu nectarine si prune

Aluat fraged:200 g de faina amestecata cu o lingurita de praf de copt, 100 g zahar, 125 g unt sau margarinaBlat:200 g unt sau margarina, 200 g zahar, 3 oua, 200 g faina amestecata cu un pliculet de praf de copt, esenta de vaniliedecor:5-6 prune, 5-6 nectarine, 2 plicuri de zahar vanilat

Prajitura alb/negru

700 g faina400 g zahar1 plic praf de coptun praf de sare50 g unt1 esenta vanilie2 linguri cacao2 plicuri zahar vanilat2 oua20 ml laptedecorzahar pudraciocolata

Chec pufos și economic

Checul este un desert foarte la îndemână, economic și potrivit pentru orice ocazie. Este genul acela de dulce transmis din generație în generație, de la bunicile la mamele noastre, care nu se va demoda niciodată. Și asta pentru că este un desert foarte practic, ieftin, care se poate face din ingrediente pe care oricine le are în casă.

Tort cu crema de capsuni

Blat alb3 oua100 g zahar120 g fainaesenta vanilie1/2 praf de copt Blat maro3 oua100 g zahar100 g faina2 linguri cacaoesenta rom1/2 praf de copt Crema de capsuni200 ml frisca200 g capsuni100 g crema de branza decor1 ciocolata amaruie100 g frisca

Tarta rasturnata cu caise caramelate

250g zahar maroniu 125 unt moale taiat bucati 8-12 caise o teaca de vanilie 125g faina cernuta 1 lingurita praf de copt 75 frisc lichida un praf de sare 2 oua intregi

Pancake a la Jamie Olivier

3 oua 115g faina 1 lingurita cu varf cu praf de copt 140 ml lapte un praf de sare 4 lingurite cu varf de zahar

Pancakes cu mere

- 3 oua - 1 1/2 cana lapte - 2 cani faina - 1 lingurita praf de copt - un praf de sare - 1/4 cana zahar - 3 mere potrivite - vanilie - ulei pentru prajit - zahar pudra

Felii de mere in aluat

250g faina50g zahar tos1 lingura praf de copt1 lingurita nucsoaraun varf de sare2 oua235ml lapteulei pentru prajitzahar praf4 mere mari

Briose in doua culori

200 g unt1 1/2 cana zahar5 oua2 cani fainaputina sare2 lingurite aroma de vanilie1 pachet praf de copt1-2 linguri praf de cacao1-2 linguri matcha (pudra de ceai verde)

Briose cu migdale si cacao

3 oua, 200 ml lapte, 150 g zahar, un praf de sare, 2 linguri cacao, 100 g migdale, 100 g unt moale, 250 g faine, 1 praf de copt

Chec cu lămâie - simplu și delicios

Checul cu lămâie este un desert foarte simplu de făcut și gustos. Echilibrul dintre gustul dulce și cel acrișor este perfect, așa că acest chec este desertul perfect dacă preferați deserturile mai puțin dulci. Aroma de lămâie se simte foarte puternic, datorită sucului, dar mai ales cojii de lămâie.  Alături de tarta cu lămâie și plăcinta cu cremă de lămâie, checul cu lămâie are un gust fresh, aromat și poate fi un desert perfect când aveți poftă de ceva dulce și rapid de făcut.

Turtite cu brinza

250 de grame Quark (brinza proaspata, moale), 3 oua, coaja de la o lamiie, doua plicuri de zahar vanilat, un praf de sare, jumatate de pachet de praf de copt, stafide.

Fursecuri cu ciocolata si alune

220 g ciocolata neagra 80 g unt 100 g faina 150 g zahar o lingurita praf de copt 2 oua un praf de sare esenta portocale alune tocate pepite de ciocolata

Muffins cu cacao si gem

280 grame faina 2 linguri cu varf de cacao 1 lingurita sare 340 grame zahar 370 ml. ulei 2 oua mari 2 esente vanilie sau rom 250 ml.lapte batut 2 lingurite praf de copt 2 lingurite otet(pentru stins praful de copt) gem

Chec - cea mai simplă și gustoasă rețetă

Checul este una dintre prăjiturile cu care majoritatea dintre noi am copilărit. Mirosul și gustul de chec pufos și delicios, proaspăt scos din cuptor, este una dintre cele mai plăcute amintiri legate de dulciuri din copilărie. Există o mulțime de rețete de chec, care mai de care mai diverse și mai personalizate. Fiecare gospodină își pune amprenta și are propria rețetă, dar astăzi vă prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă de chec. Aveți nevoie de câteva ingrediente, un mixer și o oră la dispoziție. Nu aveți cum să dați greș, iar rezultatul va fi un chec pufos și parfumat pe care oricine poate să îl facă.

Biscuiti Truffle

100 gr ciocolata taiata, 45 gr unt, 55 gr zahar praf, un varf sare, 2 oua mici, esenta vanilie, 100 gr faina, 10 gr cacao, 0,5 lingurita rasa praf de copt (nu prea mult ca sa nu crape tare biscuiteii). 90 gr zahar praf (pentru pudrat)

Pancakes

1 cana si jumatate de faina 2 linguri de zahar un praf de sare 2 lingurite praf de copt (eu am pus un pliculet) 1 ou 1 cana si un sfert de lapte dulce 1 lingura de unt topit

Clatite cu marmelada

3 oua 500 ml iaurt faina zeama de la 1 lamaie 1 praf de copt 100 g zahar 1 praf de sare CREMA 250 ml vin rosu 200 g marmelada

Negresa cu cafea la slow cooker Crock Pot

150 g unt 200 g zahar 4 oua 30 ml cafea tare (espresso) 1/2 lingurita esenta de cafea 150 g faina 30 g amidon 30 g praf de cacao neagra 30 g nuca macinata 1 lingurita ness 1 lingurita praf de copt 1 praf de sare 2 linguri cipsuri de ciocolata

Prajitura rapida si pufoasa cu visine

70o g. visine100 g. unt125 g.zahar3 oua180 g. faina70 g. amidon1/2 plic praf de copt1 praf de sare1 lingurita coaja de lamaie (optional)20 ml. rom1 lingura lapte

Cum să faci blat de tort - cea mai simplă modalitate

Blatul este baza multor torturi și prăjituri și de calitatea lui depinde reușita. Un blat făcut corect este cheia pentru o prăjitură sau un tort reușit și, pe măsură ce îl faceți de mai multe ori, îl veți perfecționa. Astăzi vă propunem o rețetă de blat simplu, pufos, aerat, potrivit pentru aproape orice fel de prăjitură sau tort. Numai în cazul în care rețeta pe care urmează să o faceți presupune alte ingrediente în plus, cum ar fi nuci, migdale etc, acest blat nu se potrivește. Dar, pentru toate celelalte deserturi la care aveți nevoie de un simplu blat, acesta este perfect. Îl puteți face și pe ”negru”, înlocuind 3 linguri de făină cu 3 de cacao.

Negresă cu gem și bezea

Negresa este o prăjitură foarte populară în bucătăriile internaționale și nu numai. Există o mulțime de variante de a o prepara: simplă, cu nuci, alune, dulceață sau cremă. Astăzi vă propunem o variantă de negresă mai altfel, cu gem și bezea, delicioasă, ușor de făcut și foarte apetisantă. Contrastul dintre blatul negru si bezeaua albă o face să arate foarte bine și să fie potrivită pentru aproape orice ocazie.