Tort cu zmeura si frisca
Tort cu zmeura si frisca retete: cum gatesti tort cu zmeura si frisca si cele mai gustoase retete de negresa cu frisca si ciocolata, tort cu crema de iaurt si visine, tort cu crema de zahar ars si mere, rulada cu frisca, musuroi de cartita cu zmeura, tiramisu cu frisca fara mascarpone, mousse de zmeura, spuma de zmeura, tort alb cu visine, tort de mere intregi cu crema de zahar ars.Prajitura cu frisca si zmeura
un blat de tort, 500 ml frisca, 250 gr zmeura congelata, 5 lg zahar pudra, 2 plicuri gelatina, 200 ml lapte
Tort diplomat cu zmeura
piscoturi4 oua6 linguri de zahar300 ml lapte2 plicuri de gelatina500 ml friscazmeura150 ml sirop de zmeura
Inghetata-Tort de zmeura
Blatul:100 g unt si150 g piscoturi.Crema:300 g zmeura,o lamaie,750 g branza de vaci dulce,100 g zahar si200 g frisca.Pentru ornat:100 g zmeura sicateva frunze de menta.
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata
Blat1 ciocolata30 g unt4 albusuri2 galbenusuri100 g ciocolata1 praf de sare1/2 praf de copt6 linguri faina Mousse de ciocolata150 g ciocolata350 ml frisca1 lingura gelatina(hidratata) Mousse de zmeura300 g zmeura300 ml frisca2 linguri gelatina
Tort de bezea cu zmeura si frisca
Ingrediente pt. bezea 3 albusuri 175 g zahar pudra1 lingurita amidon25 g ciocolata neagra rasaGarnitura175 g ciocolata neagra (eu am folosit ciocolata cu lapte)450 ml smantana pentru frisca 35% (am pus toata cutia de 500 ml)350 g zmeura proaspataputina ciocolata topita pentru decorare
Desert cu jeleu de zmeura si frisca
500 gr zmeura (eu am folosit congelata) 400 ml apa 2 linguri de zahar 1 plic gelatina 200 ml frisca lichida vegetala cateva boabe de zmeura pentru ornat
Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata
Blat: 3 oua, 65 ml apa calduta, 1 lingurita esenta de vanilie, 100 g zahar tos, 75 g faina, 25 g cacao, 1 lingurita praf de copt Crema - mousse: 225 g zmeura congelata fara samburi, 4 linguri Chambord (lichior de zmeura sau daca nu se inlocuieste cu apa), 90 g ciocolata amaruie topita, 4 g gelatina inmuiata in 6 linguri apa calduta, 45 g zahar pudra, 475 g frisca Glazura: 120 g ciocolata amaruie, 2 linguri frisca lichida, 15 g unt
Tort Cu Inghetata
Cu un blat pufos si inghetata de zmeura, acest tort este desertul care te va racori vara.
Prajitura cu zmeura
6 oua, 55 g faina, 55 g amidon, 90 g zahar, 10 g praf de copt, extract de vanilie, coaja de portocala, 200 g zmeura din borcan/compot, 350 ml zeama de la zmeura, 250 frisca, 1 budinca de zmeura (sau capsuni)
Inghetata De Iaurt Cu Zmeura
Inghetata de zmeura, pentru mine, a reprezentat intotdeauna un desert perfect.
Tort festiv de zmeura
Blat:3 oua90 gr zahar2 linguri apa0,5 lingurite praf de copt stins cu suc de lamaie2 plicuri budinca zmeuraPentru piureul de zmeura:200g zmeura1 lingurita gelatinacrema de albusuri:2 albusuri170 gr zahar60 ml apa3 lingurite suc lamaie1 lingurita miere artificiala (sau glucoza, sau energizantul care se gaseste in Romania)1 budinca de zmeura
Tort cu zmeura si branza
Blat: 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina, o lingurita rasa praf de copt. Crema: 1 kg branza de vaci fina, 300gr iaurt de fructe de padure, 150gr piure de zmeura. Jeleu la plic cu aroma de zmeura, cateva bomboane albe.
Tort de branza si ciocolata
BLAT:8 gabenusuri4 linguri zahar8 albusuri4 linguri zahar2 lingurite otet4 linguri faina4 linguri amidon2 linguri cacao1 lingurita praf de coptesenta vanilie CREMA:250 g branza dulce sau ricotta - scursa bine de zeama (la temperatura camerei)250g branza-crema (la temperatura camerei)15g zmeura "congelata-uscata" (freeze-dry) 140g ciocolata de zmeura 60ml lapteINSIROPARE BLAT:150~200 ml sirop de zmeura glazura360g ciocolata amaruie (sau cu lapte - dupa preferinta)200ml smantana pt. frisca
Budinca de zmeura
300g zmeura100g capsune300ml frisca250ml suc de fructe de padure50g zahar pudra30ml miere1 plic gelatina.
Budinca Cu Zmeura
O budinca traditionala britanica, facuta cu crema de vanilie, gem dulce de zmeura si topping de bezea.
Tort cu ciocolata alba si crema de zmeura
Blat:* 4 oua* 4 linguri zahar tos* 4 linguri faina* 100 g ciocolata alba* esenta de bergamotaPentru crema:* 250 g zmeura* 200 g mascarpone* 100 g frisca lichida* agar-agar* 100 g zaharPasta de zahar:(se face cu o zi inainte)* 1 lingura gelatina* 6 lingura apa* 1 lingura unt* 2 linguri miere* 500 g zahar pudra
Tort cu trei feluri de mousse
Vrei să impresionezi la următoarea petrecere? Sau poate vrei să te răsfeți cu un desert sofisticat? Tortul cu trei feluri de mousse este alegerea perfectă. E mai simplu de făcut decât pare, iar rezultatul e spectaculos.
Martini Cu Ciocolata Si Zmeura
Un cocktail delicios, cu gust de ciocolata amaruie si aroma de zmeura.
Prajitura cu mousse de ciocolata si zmeura
Pentru blat: 100 g ciocolata 30 g unt 4 albusuri 2 galbenusuri 100g zahar 6 linguri de faina 1 praf de sare 1 lingurita praf de copt Pentru mouse-ul de ciocolata: 100g ciocolata 300 ml frisca lichida 1 lingura de gelatina (am pus un plic de gelatina la inmuiat cu 3 linguri de apa rece si din acest amestec am luat o lingura.Restul il vom folosi la mouse-ul de zmeura) Pentru mouse-ul de zmeura: 300g zmeura 200ml frisca lichida 2 linguri gelatina
Tort rapid si usor cu fructe si quark
Tort: 3 oua (puteti pune si 4 daca va plac mai multe), 4 linguri de gris, 1000 g quark, 1 pachet pudding (pentru ca am folosit zmeura, am folosit pudding de capsuni), fructe (eu am pus zmeura), o lamaie spalata bine, praf de vanilie, 150 g zahar (sau indulcitor, sau fructoza)Decoratie: 4 lingurite cacao, zahar pudra, cateva visine
Tort cu mascarpone, ciocolata alba si glazura de zmeura
Pentru blat am folosit:180 g biscuiti simpli macinati ,o lingura de zahar si100 g ciocolata alba topita.Pt crema:300 ml lapte condensat ,200 g ciocolata alba ,300 ml frisca ,o lingurita de esenta de vanilie ,4 foi de gelatina ,1 cutie mascarpone Delaco30 g lichior(eu am folosit cherry ).Glazura :350 g zmeura congelate200 g zahar1 lamaie
Crema La Pahar Cu Zmeura
500 g. zmeura 4 linguri zahar pudra 3 linguri zmeurata 2 oua 250 g. mascarpone sau branza dulce de vaci 100 ml. frisca 4 piscoturi
Tort trufa cu zmeura
Blat: 180ml apa, 2-1/2 cani faina, 3/4 cana cacao, 1-1/2 lingurita praf de copt, 1-1/2 lingurita bicarbonat, 2 lingurite scortisoara, 1/2 lingurita sare, 2 linguri suc de lamaie, 1 banana mare coapta bine, 350g tofu moale (silken tofu), 1 cana zahar brun, vaniliept. insiropat blatul: 100-150 ml sirop de zmeura Crema ganache: 350g tofu moale (silken tofu), 1/2 cana cacao, 6 linguri sirop de zmeura Crema cu zmeura: 200g zmeura, 160ml suc de mere, 80ml sirop de zmeura, 3 linguri amidon dizolvat in 3 linguri apa, 5 linguri crema ganache
Tort de clătite cu cremă de mascarpone și zmeură
Dacă vă plac clătitele, atunci trebuie neapărat să încercați acest tort! Se face ușor, dar rezultatul este spectaculos. Un tort de clătite africane, în straturi de alb și negru, care arată demențial în secțiune.
Tort de sampanie
Ingrediente pentru 12 feliiPentru blat:- 100 g. faina- 40 g. zahar pudra- 1 galbenus- 50 g. unt- 1 blat de biscuitPentru crema si ornat:- 2 linguri jeleu de zmeura- 2 galbenusuri- 50 g. zahar- 125 ml. sampanie- coaja rasa de la o lamaie- 6 foi gelatina alba- 2 albusuri- 400 ml. frisca- 75 g. fasii de ciocolata alba- 75 g. fulgi de bezea- 100 g. boabe de zmeura- 1 lingurita zahar pudra cernut
Inghetata de zmeura
o600 gr zmeura o300 gr zahar pudra o1 pahar de lapte (sau daca doresti poti inlocui laptele cu frisca lichida) o1 albus
Pancakes cu zmeura
200 gr faina alba 300 ml lapte 1 ou 1 lingurita praf de copt 15-20 buc zmeura (proaspata sau congelata) 200 ml frisca lichida indulcita zahar pudra (pentru decor)
Spumă delicioasă de zmeură - cea mai simplă rețetă
Spuma de zmeură este un desert ușor și răcoritor, perfect pentru zilele călduroase de vară sau oricând vrei să te răsfeți cu ceva dulce. Se prepară rapid, cu ingrediente simple, și este absolut delicioasă.Zmeura, plină de vitamine și antioxidanți, e vedeta acestui desert, oferind un gust dulce-acrișor irezistibil.
Tort racoros cu fructe si frisca
1 blat de tort,frisca 400 ml.,2 mandarine,2 kiwi,1 ciorchine de strugur,cateva afine pentru decor (se poate pune in loc de afine coacaze neagra sau rosie)
Tort cu caise, zmeura si migdale
Daquoise de migdale (doua discuri cu diam.22 cm) – dupa reteta lui Pierre Herme:135 g pudra de migdale, 150 g icing sugar (zahar pudra cu pana la 5% amidon), 50 g zahar pudra, 5 albuse.PISCOTURI:3 oua separate, 90 g zahar, 60 g faina, vanilie, putin icing sugar pentru presarat.MOUSSELINA DE CAISE:100 g caise (eu am folosit din compot), 100 g lapte, 65 g zahar, 2,5 galbenuse (50 g) - (o sa mai aveti nevoie de 1,5 galbenuse la alta crema, asa ca vedeti cum impartiti unul in jumatati), 16 g amidon, 100 g unt, 5 g gelatina, 55 g frisca lichida.JELEU DE ZMEURA:4-5 gelatina, 425 g zmeura proaspata sau congelata, 70 g zahar, 15 g amidon.MOUSSE DE MIGDALE:25 g martipan, 70 g lapte, 4-5 g gelatina, 70 g + 200 g frisca lichida, 1,5 galbenuse (30 g), esenta de vanilie,
Caise Coapte Cu Prajitura Jamaicana
O reteta rapida si usoara de desert de vara, cu piersici, zmeura, un strop de rom si prajitura de ghimbir.
Rulada Zmeurica
Blat:5 oua, 5 linguri cu zahar, 5 linguri cu faina, 3 linguri cu ulei, esenta, un praf de sareCrema:2 linguri cu frisca, 3 linguri cu iaurt, 3 linguri cu zahar pudra vanilat, 250 g capsuni, o mana de zmeura proaspata, un plic de gelatinaOrnat:2-3 linguri de crema de ciocolata tartinabila, 3 linguri cu frisca, 10 buc zmeura coapta
Tort de fructe cu vanilie
un blat de tort din comert, 2 banane, un compot mic de ananas, 2 budinci de vanilie, un plic de frisca, un pliculet de intaritor de frisca, o portocala mare, un litru de lapte, 200 g zahar
Mousse în două culori, cu zmeură și ciocolată
Mousse-urile sau spumele sunt deserturi extrem de fine și de ușor de făcut. Sunt genul acela de dulce care pare sofisticat și cu care puteți impresiona pe oricine, dar în realitate se prepară foarte repede și simplu. Astăzi vă propunem o rețetă de mousse în două culori, cu ciocolată și zmeură, care arată spectaculos, mai ales dacă alegeți să îl serviți în cupe sau recipiente transparente.
Tort Victoria cu gem
200g unt nesarat, la temperatura camerei200g zahar tos1 lingurita extract de vanilie4 oua100g faina1 lingurita praf de copt5 linguri de gem de zmeura250ml frisca lichidazahar pudra
Tort cu crema de branza si iaurt
Pentru blatul de tort: 5 oua4 linguri apa200 g zahar2 pachete zahar vanilatun pliculet praf de copt200 g fainaPentru crema de branza si iaurt:zmeura500 g iaurt simplu250 g branza de vaca250 g zahar pudra150 g cocos400 ml frisca batuta3 pachete zahar vanilat3 plicuri gelatina dizolvata in 200 ml apa
Prajitura cu zmeura si frisca
Blat: 5 oua, 10 linguri zahar, 6 linguri faina, 1/2 lingurita praf de copt, 5 linguri ulei, esenta de vanilie. Sratul 1: 1 plic cu praf de budinca, 500 ml lapte, 100 g ciocolata alba. Stratul 2: 3oo g zmeura, 3-4 linguri zahar, 100 ml apa, 1 plic gelatina. Sratul 3: 300 g frisca lichida. Decor: 50 g fulgi de migdale.
Cheesecake Cu Ciocolata Alba Si Zmeura
Aceasta reteta fara coacere este gata in 15 minute si are doar sase ingrediente, dar este suficient de sofisticata pentru a-ti impresiona invitatii.
Passion cake
Blat: 150g faina, 2 pliculete budinca de vanilie, 2 linguri cacao, 1 pachet praf de copt, 150g zahar, 4 oua, 200g unt, 4 linguri de lapteMousse de ciocolata cu zmeura: 150g ciocolata alba cu picaturi de zmeura, 150g ciocolata de lapte, 200ml smantana lichida, 300g purè de zmeuraMousse caramel: 60 ml apa rece, 12g gelatina foi, 2 linguri brandy, 150 gr zahar, 2 linguri apa, 6 galbenusuri, 480 gr friscaGlazura de ciocolata: 200gr ciocolata cu lapte, 100ml smantanaGlazura de zmeura: 300g zmeura, 200g zahar pudra, 10 g gelatina foi
Tort Tiramisu (cu fructe)
2 cutii mascarpone romaneasca,2 plicuri zahar tos-aprox. 400 gr.,amaretto lichior sau potentator de gust amaretto -se gaseste in comert-4 pliculete,esenta rom,ness/cafea,zahar vanilat,cacao,8 oua doar galbenusurile,blat de tort.Optional capsune, zmeura congelata.
Rulada Cu Ciocolata Alba Si Zmeura
80g ciocolata alba 4 oua 1/2 lingurita esenta de migdale 100g zahar pudra 75g faina Pentru umplutura: 80g ciocolata alba 300ml frisca lichida esenta de vanilie 180g zmeura
Tarta cu branza si zmeura
Aluat: 250 g faina 130 g unt (80%) 80 g zahar 1 ou Umplutura: 400 g branza de vaci 100 ml smantana (20%) 50 ml frisca lichida 2 oua 40 g zahar 100 g zmeura esenta de trandafiri 1 praf sare
Prajitura cu zmeura si rodie
Blat 3 oua foarte mari (XL) 70 g zahar 50 g unt topit 60 g faina de grau 25g cacao 5 g praf de copt 2 lg apa calduta un praf sare Sirop zmeura 420g zmeura 100g zahar Crema zmeura 250 ml sirop zmeura 10 g gelatina granule 40 ml apa 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos) 80 g smantana obisnuita (20% grasime - Fina si cremoasa am folosit eu) Crema de frisca cu rodie 200 g smantana lichida (30%grasime - Pilos) 60 g zahar 80 g smantana obisnuita (20% grasime) 6 g gelatina granule (dr. Oetker) 30 ml apa 60 g seminte de rodie Decor 100 g ciocolata amaruie (55% cacao) seminte de rodie zmeura
Tarte cu crema de ciocolata si zmeura
pentru aluatul de tarta:100 gr unt100 gr zahar pudra250 gr faina6 linguri apa1 lingurita pudra vanilie1 lingurita esenta vanilie1 oupentru sosul de zmeura:200 gr zmeura50 gr zahar2 linguri apapentru crema de ciocolata100 gr ciocolata100 ml frisca lichida4 galbenusuri5 linguri zahar pudra2-3 pastai cardamonpentru decor:100 gr ciocolata amaruie1 lingurita ness100 gr zmeuracateva frunzulite de menta
Tort de inghetata cu blat de bezea
Ingrediente blat:- 3 albușuri- un praf sare- 175 g zahăr- 1 linguriță suc de lămâieINGREDIENTE CREMA- 375g zmeură- 75g ciocolata albă- 5 galbenușuri- 125 ml lapte- 120g zahăr- 3 foi gelatină albă- 400ml frișcăPENTRU DECOR- spirale de ciocolată albă- fructe de pădure- frunze de izmușoara
Tort de ciocolata si Nutella
- 4 oua- 200 g. nutella- 1 plic zahar vanilat- 80 g. faina- 1 plic praf de copt- 80 g. piscoturi- 80 g. nuca macinata- 300 ml. frisca- 300 g. adica ciocolata alba- 250 g. unt moale- 4 linguri jeleu de zmeura- 4 linguri gem de visine- fulgi de ciocolata
Prajitura cu ciocolata alba si zmeura
Asemanatoare ca textura cu negresele, aceste prajituri sunt pline de fructe si ciocolata alba, asa ca te poti bucura de ele dupa un pranz copios.
Crema de lamaie cu zmeura parfumata
o1 lamaie o80 gr zahar o2 plicuri ( de 10 gr fiecare ) gelatina o500 ml lapte batut o200 ml frisca o200 gr zmeura o2 plicuri zahar vanilat o40 ml lichior
Tort cu capsuni
Pentru blat: - 4 oua - 4 linguri faina - 6 linguri zahar - 4 linguri apa - 4 linguri ulei - zahar vanilat - praf de copt (1/2 pliculet) - colorant alimentar rosu(optional) Umplutura: -500-600 g capsuni -500 ml frisca lichida -300 g branzica stil Philadelfia( o cutie) -2 tablete ciocolata alba(200 g) -30 g unt -zahar dupa gustul fiecaruia -1 pliculet gelatina neutra -1 plic gelatina(jeleu) cu gust de capsuni sau zmeura