Tort de mere intregi cu crema de zahar ars
Tort de mere intregi cu crema de zahar ars retete: cum gatesti tort de mere intregi cu crema de zahar ars si cele mai gustoase retete de tort cu crema de zahar ars si mere, crema de zahar ars cu corasla, tort de mere intregi, crema de zahar ars, tort de mere intregi de post, budinca de gris cu zahar ars, gris cu zahar ars, budinca gris cu lapte si zahar ars, tarta cu mere si crema de vanilie, tort cu crema de iaurt si visine.Tort cu nuci si mere caramelizate
400 g zahar (200g pentru zahar ars si 200g pentru blat)120 g faina3 oua700 g mare (9 bucati)1 pahar de nuci4 linguru de sirop din dulceata de visine50 g unt4 linguri zahar1 pahar apaesenta de vanilie
Tort cu crema caramel
Pentru blat: * 5 oua * 5 linguri de zahar * 3 linguri de ulei * ~ 300 g faina * 200 ml lapte * 1 lingura nuca de cocos verde * 1 praf de copt * esenta de vanilie Pentru crema caramel: * 1 plic crema de caramel * 250 ml lapte * 4 linguri de zahar * caise din compot Pentru sirop: * 4 linguri de zahar * 200 ml apa Pentru ornat: * frisca * zahar ars * bomboane de ciocolata
Tort cu visine si ciocolata
Pentru blatul de tort* 8 oua * 8 linguri de zahar * 8 linguri de faina * 1 zahar vanilat * 1 praf de copt cu sofran * esenta de vaniliePentru crema de visine* 2 oua intregi * 4 linguri de zahar * 250 g visine (fara samburi) * 400 ml frisca lichida * 1 plic gelatinaPreparare crema de ciocolata* 150g ciocolata cu crema de coniac * 250g unt * 200g zahar * 3 oua * 3 linguri apa * 1ingura esenta de romPentru decor folosim* piscoturi * frisca * ciocolata rasa * lamaie verde * fructe
Mini tort de zahar ars
500 ml lapte dulce3 oua50 g zahar pentru caramel50 g zahar pentru cremao lingurita coaja rasa de lamaieo fiola cu esenta de vaniliefrisca pentru decor10 forme de aluminiu rotunde
Prajitura cu mere glasate si frisca
Asadar ingrediente: 6 mere mari 100 gr zahar 50 gr unt 200 gr frisca dulceata de visine pentru aluat: 3 oua 3 lunguri de apa 120 gr faina 120 gr zahar pudra sirop de zahar ars
Tort simplu cu mere întregi
Dacă vrei să faci un desert rapid, fără bătăi de cap, acest tort simplu cu mere întregi este fix ce îți trebuie. Nu ai nevoie de ingrediente complicate sau tehnici sofisticate. Totul este cât se poate de simplu și clar, iar rezultatul este un tort gustos, cu mere coapte și blat pufos.
Prajitura Maya cu mere si crema de branza
750 g mere curatate si feliate pe razatoarea pentru castraveti,1 pachet de budinca de vanilie,80 g zahar pudra,450 ml suc de mere,100 g brinza de vaci,200 ml frisca lichida,un pan di spagna (pandispan) facut din: 4 oua mari, 130 g zahar, 130 g faina, extract de vanilie. Cantitatile sint pentru o forma rotunda de tort, cu diametrul de 26 cm.
Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)
1,2 kg mere 150 g zahar pentru caramelizat 150 g margarina 1 cana gris 1 cana faina 1 cana zahar 1 plic praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 1 lingurita scortisoara 6 linguri de zahar pentru umplutura 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala optional 2 linguri stafide
Prajitura cu foi de zahar ars
Pentru foile de zahar ars:* 2 galbenusuri* 300 g zahar* 180 ml ulei* 180 ml lapte* 1 lingurita bicarbonat de sodiu* faina cat cuprinde Crema de vanilie:* 500 ml lapte* 180 g zahar* 200 g unt* 100 g ciocolata alba* 3-4 linguri amidon* 1 pastaie de vanilie (esenta de vanilie) Crema cu gem de prune si nuci:* 500 g gem de prune cu nuci* 150 ml frisca lichida* 100 g ciocolata neagra Pentru decor:* 100 g ciocolata neagra* 100 ml frisca lichida
Tort de mere - rețetă de casă
Merele sunt unele dintre fructele toamnei, sunt aromate și ieftine, se găsesc peste tot, așa că deserturile pe bază de mere sunt la mare căutare în perioada aceasta. Astăzi vă propunem o rețetă de tort simplu, aromat și ușor de făcut, cu mere, blat de pandișpan și frișcă. Este o rețetă pe care mamele și bunicile noastre o preparau încă de acum mulți ani, un exemplu de tort clasic, de casă.
Cremă de zahăr ars - cea mai simplă rețetă
Crema de zahăr ars este unul dintre cele mai bune deserturi ale copilăriei. Se face ușor, din ingrediente puține și la îndemână, așa că pentru mulți dintre noi, aceasta era prăjitura duminicilor în familie. Crema de zahăr ars este varianta românească pentru creme brulee și se poate face atât în tavă mare, cât și în forme individuale, eventual forme pentru brioșe. În acest caz, trebuie să lucrați foarte repede cu caramelul, pentru că se va întări repede. Pentru crema de zahăr ars aveți nevoie de exact patru ingrediente, pe care toată lumea le are acasă. Nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, ci doar puțină răbdare și vă garantăm că rezultatul va fi unul delicios!
Tort cu crema de iaurt si jeleu de fructe
Ingrediente pentru tort diametru 24cm:1 blat de tort preferat, eu am preparat dupa reteta de la tortul cu crema de vanilie din 6 oua, 180g zahar, 180gfaina, pentru detalii vedeti tortul cu crema de vaniliePentru jeleu fructe:400g fructe preferate50g zahar2 foi gelatinazeama de la o jumatate de lamaie (optional, eu am folosit pentru ca am facut jeleu de mere si nu am vrut sase oxideze)Pentru crema iaurt:400g iaurt gras simplu300ml frisca lichida sau 2 plicuri praf frisca preparate cu 300ml lapte rece conform instructiunilor de pe ambalaj80g zahar pudra cu aroma vanilie10g gelatinaPentru sirop:350ml apazeama si coaja de la o lamaie si de la o portocalaesenta de vaniliemiere de salcam
Tort special de clătite cu crema de caramel şi vanilie
- 1 litru lapte dulce rece de la frigider- 5 oua intregi- 10 plicuri zahar vanilat- 1 lingura zahar brun- 1 lingurita cu sare fina- 1 lingura bere bruna- 150 gr unt topit- faina cat cuprinde pentru a rezulta o compozitie fluida putin mai subtire ca o smantana- crema de vanilie (un pachet budinca dr oteker , 250 ml lapte rece,2 linguri zahar pudra , esenta vanilie)-crema de caramel ( 200 gr caramele cu lapte şi frisca vegetala 200 ml)- inghetata asortata- afine- menta- piersici felii
Tort de gutui cu crema de vin
Blat:150 g. unt,150 g. zahar,3 oua,200 g. faina,100 g. nuci,75 ml. lapte,2 lingurite praf de copt,Umplutura de gutui:5 g. gelatina,750 g. gutui,250 ml. suc de mere,80 g. zahar,2 plicuri zahar vanilinat,1 plic praf de budinca de vanilie.Crema si decor:10 g. gelatina,250 ml. vin rose,250 ml. suc de mere,100 g. zahar,2 lingurite coaja de lamaie rasa,1 plic praf de budinca de vanilie,500 ml. frisca,100 g. alune pisate.
Tort de mere cu aluat de clatite
1/2 kg lapte 4 oua 2 linguri ulei masline 1 praf de sare faina 1 kg mere zahar (dupa gust) scortisoara
Tort cu mere si caramel
Combinatia dintre mere si caramel merge de minune cu un blat pufos, pentru un tort racoros.
Tarta de mere cu crema de lamaie
250gr foietaj 2 mere 2 plicuri de zahar vanilat 1/2 lingurita de scortisoara Pentru crema: 3 galbenusuri sucul de la o lamaie 100gr unt topit 100gr zahar
Cheesecake ars
Poate parea ciudat, dar savoarea acestui cheesecake vine tocmai din marginea usor arsa.
Prajitura din corasla si crema de zahar ars
1 lingura unt 6 oua 2 cesti  zahar 1 l corasla 12 buc. cuburi zahar brun 1 lingura zahar vanilat 1 lingurita esenta de rom
Tort cu mere si nuci
8 mere mari cateva nuci (8) 4 oua 4 linguri apa 8 linguri zahar 8 linguri faina putin praf de copt un plic zahar vanilat unt pentru uns tava si zahar pentru tapetat tava eventual o budinca
Tarte cu piure de mere si frisca
Blat:150 g faina, 50 g migdale macinate fin, 1 galbenus, 70 g zahar farin, 100 g unt,1 lingura zeama de lamaie, coaja rasa de lamaiePiure de mere:3 mere, 20 g unt, 3 linguri zahar farin, 1 lingurita scortisoaraCrema:2 oua, 4 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura crema de branza, esenta vanilieDecor:fulgi de migdale, scortisoara, frisca
Tarta delicioasa cu mere si crema de vanilie
aluat pentru tarta3 mere curatate si taiate felii subtiri3 linguri de marmelada de caise sau de mereCrema de vanilie (250 ml):3 galbenusuri250 ml de lapte1 plic de zahar vanilinat70 grame de zahar50 grame de maizena sau faina ( va recomand maizena= faina de malai pt patiserie)
Tarta simpla cu mere
o forma de tort-24cm 125g unt sau margarina 125g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua -o esenta de lamaie 200g faina alba 50g amidon -2 lingurite praf de copt 1-2 linguri lapte -3-4 mere -2 linguri gem de caise,piersici,etc -1 lingura de apa fiarta -zahar farin pt decor
Tort cu mere fara blat
Pentru “blat”: o cana de faina, o cana de gris, o cana de zahar; Pentru umplutura: 2 kg de mere, 1-2 pliculete de zahar vanilat, scortisoara dupa preferinte, sucul de la o lamaie.
Tort de ciocolata cu iaurt si jeleu
6 galbenusuri2 albusuri100 ml apa calduta150 g zahar1 praf de copt2 linguri cacao14 linguri faina1 varf de sareCREMA250 g iaurt cu gust de zmeura500 ml lapte2 linguri faina1 plic gelatina100 g crema de branza300 g zahar1 plic tort jelle rosu4 linguri zahar200 ml apaDECOR1 ciocolata neagra2-3 linguri smantana1 plic tort jelle rosu
Crema de branza cu sirop de zahar ars
100 gr lapte praf,1 l apa,5 lg zahar,100 gr branza dulce de vaca,esenta de rom
Tarta Cu Piersici Fara Coacere
Pentru acest desert folosesti frigiderul in locul cuptorului, ceea ce este perfect pentru zilele toride de vara.
Tort cu visine si crema de lamaie
1 blat de tort,2 plicuri crema de lamaie,500 gr. visine,400 ml lapte,100 gr. dropsuri de menta,100 gr. zahar,100 ml apa,1 plic zahar vanilat ( pentru sirop)1 lamaieinca o portie de sirop
Tort ciocolatos cu budinca
5 oua100 g zahar3 linguri ulei1 praf de copt100 g faina50 g cacaoCREMA 1150 g unt2 linguri cacao100 g zahar50 g ciocolataesenta de migdaleCREMA 21 plic budinca vanilie2 linguri cacao5 linguri zahar400 ml lapte1 esenta de romDECOR1 plic tort jelle rosufrisca
Diplomat cu mere
Pentru blat: * 60 gr faina * 60 gr zahar * 6 gr scortisoara * 2 oua * 2 lingurite coaja rasa de lamaie * o lingurita ulei * 1 praf de copt Pentru mere: * 100 g suc de mere * 20 ml suc de lamaie * 2 linguri de zahar pudraPentru crema: * 60 gr zahar * 160 ml lapte * 3 galbenusuri * 1 plic gelatina * 150 gr frisca * o lingura zahar pudra * esenta de vanilie * 2 mere Pentru decor: * frisca * bombonele de ciocolata * jeleuri
Tort diplomat in forma de inima
Blat simplu de tortCrema:750 ml. frisca, 3 oua, 40g gelatina, coniac (lichior), 250g zahar, compot de ananas, compot de caise
Tort ciocolatos
Blat de tort dreptunghiular 3 portii de crema de ciocolata sirop pentru insiropat blatul aproximativ 300 ml
Prajitura cu mere si bezea( sau cu branza dulce)
Pentru blat: 5-6 galbenusuri 200 g unt 100 g zahar 500 g faina alba 1 praf de copt o cana lapte 50 g gris coaja rasa de la o lamaie Pentru umplutura: 1-1,1/2 kg mere 100 g zahar 1 lingurita scortisoara ( daca se face cu branza de vaci avem nevoie de 1kg branza zahar dupa gust 2 oua intregi si un pachetel zahar vanilat) Pentru bezea: 6( sau mai multe) albusuri 199 g zahar 1 lingurita zeama de lamaie
Pateuri cu crema si mere (sfogliatele)
- 1 pachet de aluat foitaj - 3 mere - 1 plic budinca de vanilie - 1/2 l lapte - 6 linguri de zahar - scortisoara - 1 lingura suc de lam^aie - 1 cana de apa - 1 ou
Desert cu mere caramel, crema de branza si scortisoara
Pentru merele caramel: 6 mere de marime medie,50 gr unt,3 linguri zahar,2 linguri scortisoara macinata KOTANYI,2 bete scortisoara (ptr ornament)de la KOTANYI Pentru crema de branza: 200 gr. crema de branza cu smantana de la Delaco ceva fin,200 ml frisca lichida (Hulala am folosit),100 gr zahar pudra Dr.Oetker
Crumble De Mere Si Pere Cu Crema De Mure
Acest desert plin de fructe va impresiona la orice petrecere sau masa in familie.
Tort de capsuni cu crema de branza
1 blat cumparat sau facut unul simplu, 50 g de gem de capsune, 600 de capsune proaspete, un plic gelatina sau 9 foi de gelatina50 de gr zahar, 100ml lapte, 400 g crema de branza, 400 ml frisca1 plic tort gelee rosu
Tarta Cu Mere Si Mango
Pentru aluat: 350g faina 170 g zahar 200g margarina Rama 1 ou 1 plic zahar vanilat un praf de sare 1 forma de tarta(diametru de 34 cm) Pentru umplutura: 3 mere mai acrisoare(eu am folosit Golden,raman intregi) 1 mango(nu foarte copt) 1 plic zahar vanilat 100g zahar zeama de la 1 lamaie scortisoara(dupa gust) 1 ou si 1 galbenus 2 linguri amidon 70 g zahar 300ml lapte 1 plic zahar vanilat 1 lingura zeama de lamaie. Pentru garnitura-Sos caramel: 1 cana zahar(200g) 60g unt 200ml frisca lichida(eu am folosit La Dorna)
Deliciu cu mere si mascarpone
150g Galbani Mascarpone150g crema de vanilie80g zahar4 mere100g biscuiti amaretti1/2 pahar de vin albscortisoaracacao
Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de cafea - rețetă de post
Prăjitură de post cu foi de zahăr ars și cremă de cafea. Un desert simplu și gustos, ușor de făcut, perfect pentru perioadele de post și momentele de răsfăț.
Tort de mere cu fulgi de porumb
50 g de unt100 g de ciocolată albăun praf de scorţișoară200 g fulgi de porumb1 albuș500 g de merezeama de la o jumătate de lămâieDeasupra:3 albușuri200 g de zahărPentru ungerea tăvii:unt
Prajitura Tort de ciocolata cu mere
6 oua 12 linguri zahar 5 cuisoare 4 linguri pesmet 12 linguri faina 3 mere un praf de copt un praf de sare 150 g unt 150 g ciocolata menaj 3 linguri cacao
Tort cu alune si migdale
Blat albus: 65g migdale macinate fin, 35g zahar pudra, 85g albus (2-1/2 albusuri), 20g zahar, 1 lingurita suc de lamaieBlat cu alune: 2 galbenusuri, 1/2 ou, 75g martipan, 25g zahar pudra, 2 albusuri, 1 lingurita zahar, 50g amidon de porumb (cornstarch), 20g alune tocate, 20g unt topitCrema unt: 135g unt nesarat moale, 2 galbenusuri, 1 lingura Cointreau, 80g crema (pasta) de aluneAlune caramel: 25g alune, 40g zahar, 1 lingura apaMousse migdale: 180ml lapte fierbinte, 3 galbenusuri, 20g zahar, 5g gelatina - se dizolva in 2 linguri apa calda, 55g crema (pasta) migdale, 90g smantana dulce pt. friscaSpuma albus: 1-1/2 albus; 40g zahar; 20ml apaGlazura: 175g crema(pasta) de alune, 110g smantana dulce pt. frisca, 2 g gelatinaDecor:alune tocate - pt. marginile tortului, alune intregi, ciocolata
Creme Brulee - rețeta originală franțuzească de cremă de zahăr ars
Crème Brûlée - aceasta este cea mai bună și mai cremoasă rețetă. Aveți nevoie doar de 6 ingrediente simple, iar în doar 15 minute este gata de coacere.
Tort cu frisca
Blat7 oua2 linguri cacao100 ml compot cirese1 praf de copt2 plicuri zahar vanilat1 esenta vanilie400 g faina100 ml uleiCrema400 g smantana220 g zaharesenta romdecor1 plic tort gelee rosu
Tort cu crema de branza si iaurt
Pentru blatul de tort: 5 oua4 linguri apa200 g zahar2 pachete zahar vanilatun pliculet praf de copt200 g fainaPentru crema de branza si iaurt:zmeura500 g iaurt simplu250 g branza de vaca250 g zahar pudra150 g cocos400 ml frisca batuta3 pachete zahar vanilat3 plicuri gelatina dizolvata in 200 ml apa
Tort cu crema si fructe
foaia:200 g faina 50g zahar farin 100g unt 2 galbenusuri.sare crema: 500ml lapte, 60g zahar 40g faina sau amidon 4 galbenusuri,zahar vanilat,coaja rasa de la 1 lamiie 20 g unt
Prăjituri cu mere și glazură de cremă de brânză
Îndulcește-ți ziua cu prăjituri cu mere și glazură de cremă de brânză! Rețeta este super ușoară te va ajuta să creezi un desert delicios, perfect pentru orice ocazie.
Prajitura cu mere si crema caramel
3oo g zahar 900 ml apa fiarta 100 ml ulei 13 linguri faina 4 linguri amidon 100 g nuci macinate 4-5 mere rase 125 g margarina 1 praf copt scortisoara esenta rom
Placinta invartita cu mere si crema caramel
1 pachet foi de placinta 2 kg de mere zahar (cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare in functie de gust si de cat de dulci sunt merele) o lingurita scortisoara 3 pliculete zahar vanilat unt topit pentru uns foile 1 galbenus de ou pentru uns placinta Pentru decor nuci macinate Pentru crema caramel 1 pahar zahar 1 pahar apa 1 ou 1-2 linguri faina 2 linguri zahar 125 g unt
-
5 Oreogasm