Vin fiert cu scorțișoară și condimente: vezi cum se prepară rețeta și de ce ingrediente ai nevoie.

Vin fiert cu scorțișoară. Preparare și trucuri utile

Aromat corect, vinul fiert poate transforma până și cea mai anostă zi într-una de sărbătoare, cu stare de bine și zâmbet, indiferent de cât de multe nemulțumiri s-au acumulat în orele petrecute la locul de muncă sau de cât de multe detalii v-au împiedicat să vă bucurați de o zi liberă.

Vinul fiert este foarte ușor de pregătit, dacă sunt respectate câteva recomandări, și poate schimba dispoziția oricui într-una mai bună, într-un timp foarte scurt. Un pahar servit după cină, la un film sau un serial sau în timpul unei conversații cu cei dragi va acționa ca un balsam pentru suflet.

Cum se pregătește cel mai bun vin fiert

Prima recomandare extrem de importantă în pregătirea celui mai bun vin fiert este alegerea vinului. Folosiți o sticlă de vin roșu la prețuri accesibile. Cel mai bun soi pe care îl puteți folosi este Merlot.

Este recomandat să evitați vinurile roșii ce au un conținut ridicat de taninuri sau o aromă prea pronunțată de stejar, cum ar fi Cabernet Sauvignon. De asemenea, evitați vinurile roșii foarte ușoare, precum Pinot Noir, deoarece nu merg foarte bine cu celelalte ingrediente aromate.

Totodată, pentru cel mai bun rezultat, trebuie să nu încălziți vinul prea tare. Când este aburind, este gata. Dacă este lăsat prea mult pe aragaz, poate căpăta un gust prea picant sau asemănător cu cel al stafidelor, iar alcoolul se va evapora. În plus, este important să nu exagerați când adăugați condimente.

Cele mai potrivite ingrediente pentru vinul fiert

Vin fiert cu condimente

Dintr-o sticlă, ies cinci pahare de vin fiert, adică destul pentru două – patru persoane. Ingredientele de mai jos se pot înmulți foarte ușor, în funcție de cantitatea de vin fiert dorită.

Portocale proaspete

Pentru cel mai bun vin fiert, este nevoie de portocale aromate. Portocalele sunt fructe-vedete în timpul lunilor reci, așa că ar trebui să puteți găsi portocale frumoase și suculente la aproape orice magazin alimentar.

Condimente întregi

Pentru ca vinul fiert să aibă un gust deosebit, este nevoie de scorțișoară, anason stelat și cuișoare întregi. Condimentele întregi, mai degrabă decât cele măcinate, sunt absolut esențiale pentru cel mai bun rezultat.

Zahăr

Aroma alcoolului devine mai aspră atunci când este încălzit, așa că aromele trebuie să fie echilibrate cu o lingură sau două de zahăr.

Pentru decor

Pentru a face ca vinul fiert să arate și mai festiv, puteți arunca o mână de afine proaspete în oală, înainte de servire. În plus, s-ar putea să vă placă să serviți porțiile individuale cu rondele sau jumătăți de lămâie de portocală suplimentare, bețe de scorțișoară și/sau anason stelat.

Rețeta de vin fiert

Preparare 5 minute
Gătire 10 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • O sticlă de vin roșu (750 ml)
  • Două portocale mici sau o portocală mare
  • Una până la două linguri de zahăr, după gust
  • Două bețe întregi de scorțișoară
  • Trei steluțe de anason
  • 4 cuișoare întregi
  • Aproximativ 20 de grame de afine întregi proaspete, opțional
  • Bețe de scorțișoară, opțional
  • Rondele de portocale, opțional
  • Merișoare, opțional

Mod de preparare

Modul de pregătire este extrem de simplu. Începeți cu portocalele. Dacă folosiți două portocale mici, tăiați-o pe una dintre ele în rondele, iar pe cealaltă în două. Dacă folosiți o portocală mare, tăiați-o în jumătate prin mijlocul rotund, apoi tăiați una dintre jumătăți în rondele. Puneți rondelele într-o oală medie cu fundul gros. Stoarceți sucul de la portocalele rămase în oală.

Turnați vinul în oală. Adăugați o lingură de zahăr, pentru început. Apoi, adăugați bețișoarele de scorțișoară, anasonul stelat și cuișoarele. Încălziți amestecul la foc mediu, timp de aproximativ cinci minute, până când încep să iasă aburi. Când începeți să vedeți cele mai mici bule la suprafață, reduceți focul la cel mai mic.

Gustați cu atenție să nu vă frigeți și mai adăugați încă o lingură de zahăr, dacă nu este suficient de dulce pentru gustul dumneavoastră. Dacă gustul nu este atât de picant cum îl preferați, continuați să fierbeți vinul la foc foarte mic pentru încă 5 până la 10 minute.

Serviți vinul fiert în căni, simplu sau cu afine proaspete, merișoare, rondele de portocală sau bețe de scorțișoară și anason stelat, după preferință. Aceste ingrediente au rolul de a-l face să arate și mai festiv și apetisant.