15 beneficii neașteptate ale oului de prepelită. Învață cum să le folosești în avantajul tău!
Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Ouăle de prepeliță sunt un superaliment destul de accesibil și utilizat pe scară largă în bucătăriile din întreaga lume. Cu toate acestea, numeroasele lor beneficii nu sunt la fel de cunoscute ca în cazul altor alimente.

Ouăle de prepeliță pot fi o sursă excelentă de nutrienți și ajută la combaterea mai multor boli. Sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale care susțin sistemul imunitar.

Deși de dimensiuni mici, ouăle de prepeliță au de două ori mai mulți nutrienți față de un ou de găină de dimensiuni normale.

Ouăle de prepeliță se integrează bine într-o dietă bazată pe proteine ​​pentru cei care merg la sală, deoarece au cu 2% mai multe proteine ​​​​decât ouăle standard și sunt potrivite pentru oricine dorește să-și țină greutatea sub control.

Beneficii ale consumului de ouă de prepeliță

Iată 15 beneficii ale ouălor de prepeliță și învață cum să le folosești în avantajul tău!


2.

Îmbunătățesc metabolismul

Un metabolism sănătos poate reduce problemele digestive și poate ajuta la pierderea în greutate. Cu toate acestea, este destul de dificil să ne schimbăm tiparele sau obiceiurile alimentare.

Însă, un pas simplu precum includerea ouălor de prepeliță în dieta zilnică, poate produce efecte vizibile în ceea ce privește calitatea procesului digestiv.

Nu este ușor să ne îmbunătățim metabolismul, dar schimbarea obiceiurilor poate fi esențială. O activitate metabolică ridicată ajută la arderea mai rapidă a caloriilor, favorizând pierderea în greutate.

Ouăle de prepeliță sunt bogate în vitamina B, care s-a dovedit că accelerează metabolismul.


3.

Susțin rezistența oaselor

Calciul este cel mai cunoscut nutrient pentru dezvoltarea oaselor, dar există și alți factori care trebuie luați în considerare.

Aminoacizii, cum ar fi lizina, pot fi esențiali pentru rezistența oaselor pe termen lung, în special la copii. Alături de alți nutrienți esențiali, aceștia se găsesc în cantități mari în ouăle de prepeliță.

Adăugând acest aliment în dieta zilnică, ne asigurăm și cantitatea necesară de zinc și potasiu. Prin aceste proprietăți, s-a dovedit că ouăle de prepeliță reduc riscul de osteoporoză sau boli care duc la fragilizarea oaselor.


5.

Ajută la accelerarea recuperării

Prezența mineralelor, antioxidanților și vitaminelelor în ouăle de prepeliță, ajută la accelerarea recuperării.

S-a dovedit că acești compuși ajută celulele deteriorate în procesul lor de regenerare. De asemenea, introducerea ouălor de prepeliță în dieta zilnică după o boală comună precum gripa sau răceala poate fi esențială pentru o recuperare rapidă.

Antioxidanții din aceste ouă au un rol important în vindecarea tăieturilor sau rănilor mici, neutralizează radicalii liberi și previn infecția.


6.

Sunt benefice pentru sistemul respirator

Ouă fierte de prepeliță și roșii
Ouă fierte de prepeliță și roșii

Creșterea poluării aerului și stresul derivat din ritmul alert în care ne desfășurăm activitățile zilnice pot duce la o funcționare defectuoasă a sistemului respirator. Un număr tot mai mare de copii și adulți suferă de astm și bronșită.

Antioxidanții din ouăle de prepeliță sunt o modalitate eficientă de a stabiliza radicalii liberi și de a evita aceste afecțiuni. Prin urmare, consumul constant de ouă de prepeliță este esențial pentru menținerea unui sistem respirator sănătos.


7.

Ajută la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge

Dietele noastre sunt adesea pe bază de zahăr și grăsimi și acest lucru poate destabiliza nivelul de zahăr din sânge, lucru ce poate duce la dificultăți în pierderea în greutate și la boli mai grave ale sistemului digestiv.

Ouăle de prepeliță s-au dovedit eficiente în reglarea nivelului de zahăr din sânge datorită indicelui lor glicemic scăzut.

Studiile sugerează că un consum regulat de ouă de prepeliță poate ajuta pacienții cu diabet să facă față acestei disfuncții.


8.

Pot ajuta la ameliorarea depresiei

S-a descoperit că ouăle de prepeliță sunt bogate în antidepresive, care pot ajuta la combaterea anxietății și a depresiei care derivă dintr-un stil de viață nesănătos sau stresant.

S-a demonstrat că hormonul P, un compus prezent în cantități mari în ouăle de prepeliță, limitează efectele depresiei și s-au dovedit a fi foarte eficiente în combaterea simptomelor menopauzei la femei și a stresului care ar putea fi asociat cu acestea.


9.

Ajută la detoxifiere

Ouăle de prepeliță s-au dovedit eficiente în eliminarea toxinelor din corp. Datorită nivelului ridicat de antioxidanți, ele țin la distanță radicalii liberi.

Mai mult, fiind peste 60% apă, acest aliment poate favoriza mișcările intestinale și curățarea organismului. Când sunt consumate moderat, aminoacizii din ouă pot lega toxinele împreună, lucru ce facilitează expulzarea lor.


10.

Sporesc concentrarea

Prin vitaminele și nutrienții pe care le conțin, ouăle de prepeliță s-au dovedit eficiente în îmbunătățirea funcțiile cognitive.

Vitamina A din acest aliment oferă un anumit nivel de protecție creierului nostru. Prin urmare, sistemul neurologic are o barieră împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

De asemenea, antioxidanții pot reduce riscul de boli neurologice precum Alzheimer, Parkinson sau demență.


11.

Au proprietăți anti-îmbătrânire

Îmbătrânirea prematură are multe cauze, iar printre ele se numără și stresul derivat dintr-un ritm de viață ritm alert. Mai mult, această afecțiune este agravată de lipsa nutrienților și vitaminelor esențiale din dietă.

Antioxidanții sunt principalii compuși responsabili cu încetinitea procesului de îmbătrânire.

Din fericire, prin nutrienții prezenți în ouăle de prepeliță, aceasta poate fi ținută la distanță. Antioxidanții ajută la regenerarea celulelor deteriorate și la reducerea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi ridurile.


12.

Sunt perfecte pentru dietele bazate pe proteine

În încercarea de a urma o dietă strictă, persoanele care fac sport își limitează opțiunile la ouă de găină. Cu toate acestea, ouăle de prepeliță au cu 2% mai multe proteine ​​decât cele de găină și un nivel mai ridicat de vitamine și nutrienți.

Deși proteinele sunt de obicei eliminate în timpul unui antrenament prin transpirație, este important ca aportul de proteine să fie suficient pentru o bună funcționare a organismului.

Ouăle de prepeliță au cu 80% mai multă vitamina B decât cele de găină. Această vitamină este responsabilă cu menținerea unui nivel ridicat de energie și menținerea concentrării, doi factori importanți în timpul antrenamentului la sală.


13.

Pot îmbunătăți sănătatea pielii

Prin nutrienții și vitaminele din ouăle de prepeliță, este mai ușor să menții pielea hidratată și sănătoasă. Antioxidanții din ouă pot hrăni pielea deteriorată.

Dacă vreți o mască naturală eficientă pentru piele, amestecați un ou de prepeliță cu suc de lămâie și aplicați timp de 15 minute.

Deși efectele pozitive s-au dovedit a fi vizibile imediat, se recomandă utilizarea moderată și regulată pentru a vă asigura că pielea este hidratată și hrănită.


14.

Pot trata acneea

Milioane de oameni, în special adolescenți, sunt afectați de acnee în fiecare an. Această afecțiune a pielii poate fi cauzată de disfuncții hormonale, stres sau, mai des, de toxinele prinse în porii pielii.

O mască de față naturală, făcută în casă poate ajuta la reducerea efectelor vizibile ale acneei și la curățarea pielii de impurități.

Antioxidanții din ouăle de prepeliță reduc deteriorarea pielii. Mai mult, pot fi eficienți în reducerea secreției de ulei în exces, care este responsabilă de răspândirea și persistența acneei.


15.

Îți fac unghiile să strălucească

Beneficiile pentru frumusețe ale ouălor de prepeliță nu se limitează la curățarea pielii. Sunt eficiente pentru menținerea unghiilor sănătoase și puternice.

Fiind o sursă bună de acizi grași și proteine, ouăle de prepeliță pot preveni ruperea și pot face unghiile să strălucească!


16.

Pot reduce căderea părului

Un consum regulat de ouă de prepeliță poate nu numai să reducă căderea părului, ci și să susțină creșterea și regenerarea lui.

Nutrienții din ouăle de prepeliță îmbunătățesc circulația sângelui în scalp. Acest lucru aduce oxigen proaspăt în foliculii de păr, ceea ce îl ajută să crească mai puternic.

În plus, ouăle de prepeliță sunt bogate în sulf, iar o cantitate moderată din această substanță previne ruperea și despicarea părului.


17.

Pot ajuta la controlul mătreții

Mătreața este supărătoare și poate fi un semn că părul nu este atât de sănătos pe cât v-ați dori. Dacă nu este tratată corespunzător, această afecțiune poate duce la deteriorarea mai serioasă a părului și, uneori, la pierderea lui.

Cu toate acestea, nu este nevoie să începeți încă un tratament medical!

Ouăle de prepeliță oferă toți nutrienții de care aveți nevoie pentru un tratament natural al mătreții și care funcționează!

Ouăle de prepeliță sunt încă subestimate de majoritatea oamenilor și numeroasele lor utilizări nu sunt la fel de cunoscute ca în cazul altor produse naturale.

Introducerea ouălor de prepeliță în alimentația dumneavoastră și consumul lor regulat ar putea duce la îmbunătățiri vizibile ale sănătății generale.

Deși sunt o sursă excelentă de proteine ​​care întăresc oasele, unghiile și dinții, sunt grozave și pentru frumusețe! Măștile naturale pot fi făcute cu ușurință acasă, iar rezultatele se vor vedea chiar de la prima utilizare.