Portocalele în sarcină. Cât de sigur este consumul lor
Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Fructele și legumele proaspete fac parte integrantă din dieta unei femei însărcinate. Și asta pentru că, normal, atunci când o femeie a rămas însărcinată, ar trebui să fie atentă la obiceiurile ei alimentare, deoarece un aliment greșit poate duce la probleme grave. Și cu siguranță la primul copil, vă veți gândi de două ori înainte de a mânca ceva.

Portocalele reprezintă o sursă bogată de vitamina C, iar consumul lor vă poate înveseli instantaneu. Totodată, aroma dulce și acidulată vă poate oferi chiar un răgaz de la grețurile matinale.

Este sigur să mâncați portocale în timpul sarcinii?

Portocalele sunt, cu siguranță, unul dintre cele mai bune fructe de inclus în dieta dumneavoastră dacă sunteți însărcinată. Și ar trebui să consumați întregul fruct pentru a obține beneficii maxime.

De asemenea, puteți bea suc de portocale proaspăt stors dacă nu vă place să mâncați portocale crude. Cu toate acestea, evitați să beți suc de portocale îmbuteliat, deoarece conține conservanți ce ar putea să nu fie tocmai buni pentru sănătatea dumneavoastră.

Mai mult, ar trebui să evitați să beți suc de portocale vândut de vânzătorii ambulanți. Așadar, pentru a obține beneficii maxime, consumați fructele întregi sau beți suc de portocale preparat acasă.

Beneficii ale consumului de portocale în timpul sarcinii

Portocalele sunt bogate în vitamina C, fier, zinc și acid folic. Consumul de portocale în timpul sarcinii vă poate îmbunătăți funcția imunitară, poate întări dezvoltarea creierului și, mai mult decât atât, poate oferi beneficii pentru piele.

De asemenea, se recomandă consumul de portocale chiar din primul trimestru de sarcină, deoarece ajută la dezvoltarea creierului fătului.

Iată câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale consumului de portocale în timpul sarcinii.

Ajută la întărirea sistemului imunitar

Portocalele sunt bogate în vitamina C, care poate întări sistemul imunitar al femeii și implicit, al bebelușului.

Pot ajuta la dezvoltarea creierului bebelușului

Portocalele sunt o sursă bună de vitamina B6 și acid folic. Consumul de portocale în timpul sarcinii va ajuta la dezvoltarea creierului bebelușului și la prevenirea defectelor tubului neural, despre care se știe că poate cauza anomalii ale creierului și ale măduvei spinării la un copil.

Pot ajuta la prevenirea constipației

Portocalele sunt bogate în fibre solubile și insolubile, dar și în celuloză, ce pot ajuta la regularizarea mișcărilor intestinale și la vindecarea constipației, o problemă des întâlnită în timpul sarcinii.

Pot ajuta la controlul nivelului tensiunii arteriale

Conținutul ridicat de potasiu din portocale poate ajuta la reglarea nivelului tensiunii arteriale la femeile însărcinate și poate ameliora hipertensiunea.

Vă pot menține hidratată

În primul rând, acestea contribuie la aportul zilnic de lichide, iar pe lângă asta, portocalele furnizează sodiu și potasiu pentru a menține echilibrul nivelurilor de lichide din organism. Cu un conținut de apă de 88%, portocalele ajută la menținerea echilibrului apei și la hidratarea organismului.

Câte portocale puteți mânca în timpul sarcinii

Pentru femeile însărcinate, este recomandată o doză zilnică de 85 de miligrame de vitamina C. Această cerință poate fi îndeplinită prin consumul a trei portocale zilnic sau a altor alimente bogate în Vitamina C.

Cu toate acestea, dacă mâncați portocale împreună cu alte alimente, ar trebui să luați în considerare și cantitatea de Vitamina C prezentă în alte alimente pe care le consumați în timpul zilei. Rețineți că aportul zilnic nu trebuie să depășească aportul recomandat, deoarece portocalele pot duce la aciditate.

Dacă mâncați alte produse bogate în vitamina C, atunci ar trebui să consumați portocale în cantități moderate. Cel mai bine este să vă întrebați medicul cu privire la numărul de portocale pe care să îl includeți în dieta dumneavoastră.

Care este cel mai bun moment pentru a consuma portocale

Portocalele pot fi consumate oricând în timpul zilei, chiar și pe stomacul gol. Nu există nicio restricție cu privire la momentul sau la modul în care le includeți în dieta dumneavoastră.

Consumul de suc de portocale în timpul sarcinii

Sucul de portocale pasteurizat, fără aditivi și conservanți, reprezintă o opțiune excelentă de inclus în dieta zilnică în timpul sarcinii. Puteți bea până la două pahare de suc de portocale pe zi. Fiind o sursă bogată de calciu, sucul de portocale pasteurizat vă poate ajuta la întărirea oaselor.

De asemenea, puteți face suc de portocale și puteți savura o băutură proaspătă. Dar încercați să nu adăugați prea mult zahăr, deoarece ar putea crește nivelul de glucoză în sânge.

Efecte secundare ale consumului de portocale în timpul sarcinii

Portocalele au un gust delicios și pot oferi o mulțime de beneficii în timpul sarcinii. Totuși, atunci când sunt consumate în exces, pot duce la unele complicații nedorite.

Astfel, conținutul ridicat de acid citric poate duce la dureri în gât și, în plus, poate eroda smalțul dinților. De altfel, conținutul ridicat de fibre din portocale poate duce la crampe abdominale.

Deoarece portocalele sunt de natură acidă, consumul lor în exces ar putea provoca arsuri la stomac la o femeie însărcinată care suferă de boală de reflux gastroesofagian.

Și mare atenție, excesul de vitamina C în organism poate duce la travaliu prematur.

Sfaturi pentru a include portocale în alimentație

Dacă vă place să mâncați portocale, trebuie să știți cum să le consumați corect în timpul sarcinii. Iată câteva sfaturi ce vă vor ajuta să includeți portocale în dieta de zi cu zi.

  • Tăiați niște felii de portocale și puneți-le în bolul obișnuit de salată. Se amestecă cu alte fructe și se face o salată de fructe
  • Curățați fructele și amestecați-le într-un storcător pentru a savura un pahar de suc de portocale cu pulpă
  • Se presară niște zahăr brun pe feliile de portocală și se pune totul la microunde. Savurați acest fel de mâncare ca pe un desert

Ce spun specialiștii

Portocalele pot oferi numeroase beneficii unei femei însărcinate. Dar dacă intenționați să le includeți în dieta dumneavoastră obișnuită, este recomandat să să vă consultați mai întâi medicul.

Dacă specialistul vă dă voie, mâncați-le cu moderație. Le puteți consuma și după sarcină, deoarece sunt ideale de adăugat în dieta de zi cu zi.

Conținutul scăzut de grăsimi și indicele glicemic al portocalelor vă pot ajuta să vă reveniți în formă după ce ați născut. De asemenea, au proprietăți ce îmbunătățesc textura pielii și previn îmbătrânirea prematură.

Așa că, este tocmai bine să consumați acest fruct gustos pe tot parcursul sarcinii, dar și după!