Budincă de quinoa la microunde pentru un mic dejun rapid, ușor și ieftin. Este gata în mai puțin de 15 minute și poate fi personalizată cu orice fel de fructe sau topping-uri pe care le aveți la îndemână, atât dulci, cât și sărate.

Budincă de quinoa la microunde

Quinoa are o aromă unică și reprezintă o soluție bună pentru o alimentație variată. Este ideală pentru vegani, dar și pentru persoanele care urmează o dietă fără gluten.

Această rețetă de budincă de quinoa la microunde este o opțiune excelentă pentru micul dejun atunci când aveți nevoie de o pauză de la fulgii de ovăz și totuși doriți ceva sățios și sănătos.

Dacă nu ați încercat niciodată să gătiți quinoa la cuptorul cu microunde, vă recomand cu căldură, deoarece este cel mai rapid mod de a găti quinoa.

Rețeta de budincă de quinoa la microunde

Preparare 5 minute
Gătire 10 minute
Timp total 15 minute

Ingrediente

  • 200 de grame de quinoa
  • 500 de mililitri de apă
  • 1 lingură de ulei de cocos sau orice alt ulei, cum ar fi ulei de avocado sau chiar unt
  • 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată
  • un vârf de cuțit de sare
  • 240 de mililitri lapte de migdale sau orice alt lapte pe care îl doriți

Topping-uri

  • 150 de grame de fructe
  • 3 linguri de unt de nuci
  • Sirop de arțar sau miere (cât de mult doriți)

Mod de preparare

Puneți quinoa într-o strecurătoare și clătiți-o sub apă rece. Așezați-o într-un bol mare rezistent la microunde.

Turnați apa. Amestecați scorțișoara, uleiul și sarea. Amestecați și asigurați-vă că quinoa este complet scufundată în apă.

Acoperiți castronul cu o farfurie mare rezistentă la cuptorul cu microunde (sau cu un capac pentru microunde).

Puneți-o în cuptorul cu microunde și gătiți-o la putere maximă timp de 6 minute. Îndepărtați cu grijă farfuria, amestecați puțin în bol, puneți farfuria la loc și gătiți încă 2 minute.

Scoateți și lăsați să stea acoperit timp de 2-3 minute. În acest moment, s-ar putea să mai aibă încă puțin lichid în castron. Puteți fie să o lăsați să se odihnească încă câteva minute, fie să o scurgeți.

Împărțiți-l în boluri. Dacă preferați, adăugați lapte de migdale (eu de obicei îl încălzesc puțin pe al meu) și completați-l cu fructe precum kiwi, rodie și felii de banane.

Dacă doriți, puteți să adăugați și puțin sirop de arțar pentru un plus de dulceață.

Variante

Frumusețea acestei rețete simple și rapide de budincă de quinoa la cuptorul cu microunde este că o puteți personaliza în orice fel doriți.

Dacă urmați o dietă săracă în carbohidrați sau dacă preferați ca micul dejun să fie mai mult sărat, completați-l cu un ou deasupra.

De asemenea, puteți sota niște spanac pentru a-l face și mai sănătos și mai apetisant.