Suntem în plin sezon al înghețatei, așa că niciodată nu strică o rețetă din cel mai cremos și răcoritor desert. Astăzi vă propunem o rețetă care combină gustul dulce și pe cel ușor sărat, într-o înghețată care vă va cuceri după ce o gustați prima dată.

Înghețata de caramel sărat este una care are nevoie de puțin mai multă răbdare și atenție, dar vă asigurăm că rezultatul merită efortul! 

Înghețată de caramel sărat
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 250 g zahăr
  • 3 ouă
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 250 ml lapte

Mod de preparare

Puneți zahărul într-o cratiță pe foc. Topiți la foc mic, până când zahărul se caramelizează și capătă o culoare închisă. Adăugați jumătate din frișca lichidă și amestecați până când cele două s-au combinat. Opriți focul și lăsați să se răcească, după care adăugați sarea și vanilia și amestecați bine.

Puneți în alt vas pe foc restul de frișcă și laptele și încălziți până când dă în clocot. Bateți ouăle cu mixerul până când obțineți o cremă omogenă. Începeți să încorporați jumătate din amestecul de lapte și frișcă, amestecând încontinuu.

Turnați totul peste laptele și frișca rămase și puneți pe foc. Amestecați până când se încheagă puțin, cât să rămână o peliculă pe lingură. Opriți focul și încorporați crema de caramel care s-a răcit între timp.

Lăsați să se răcească complet, după care dați la congelator pentru câteva ore. Scoateți înghețata și amestecați din jumătate în jumătate de oră, pentru a fi cremoasă și a nu forma cristale de gheață.

Poftă bună!