Mâncarea de cartofi cu slănină este gustoasă și foarte ușor de făcut, perfectă pentru zilele sau serile în care îți dorești să pregătești un prânz sau o cină fără să depui prea mult efort sau să petreci prea mult timp în bucătărie.

Mâncare de cartofi cu slănină afumată

Sățioasă și destul de grasă, mâncarea de cartofi cu slănină este perfectă pentru sezonul rece, când se simte nevoia de mese de prânz sau cină consistente și gustoase ce pot încălzi și sufletul, nu doar stomacul.

Această rețetă are un grad de dificultate scăzut, astfel că se pot încumeta să o prepare chiar și persoanele care nu au prea multă experiență în bucătărie și nici prea multă plăcere să gătească, dar care își doresc să se bucure de o mâncare gătită gustoasă.

Rețeta de mâncare de cartofi cu slănină

Timp total 50 minute

Ingrediente

  • Un kilogram de cartofi
  • 100 de grame de slănină afumată
  • O ceapă
  • O lingură de unt sau untură
  • O lingură de smântână
  • Două ceşti cu supă de carne sau apă
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Modul de pregătire este extrem de simplu și rapid. Ideal este să folosiți o tigaie ce poate fi băgată la cuptor. Mai întâi, tăiați mărunt o ceapă. Tăiați și slănina afumată în cuburi mici și curățați cartofii și tăiați-i în felii subțiri.

Într-o tigaie cu o lingură de unt sau untură, căliți puțin ceapa fără să o lăsați să se rumenească, împreună cu slănină afumată. Adăugați cartofii cruzi și turnați supa sau apa, cât să îi acopere.

Potriviți gustul cu sare și piper și dați mâncarea la cuptor, la 180 de grade Celsius, până când se înmoaie cartofii. În cele din urmă, înainte de a servi masa, adăugați smântâna.

Mâncarea de cartofi cu slănină afumată poate fi servită ca atare sau cu castraveți murați, gogonele murate ori varză murată, gogoșari la oțet sau un sos de roșii picant, după preferința fiecăruia.