Când vine vorba de mâncăruri care ne aduc aminte de acasă, fasolea cu ciolan sau afumătură e cu siguranță în topul listei. Este o mâncare sățioasă, hrănitoare și aromată, care este îndrăgită de toți, de la mic la mar. Această mâncare se bucură de popularitate indiferent de anotimp, fie că e o zi însorită de vară sau o seară geroasă de iarnă.
Dar ce face această mâncare atât de specială? E vorba despre simplitatea ingredientelor care transformă un fel de mâncare obișnuit într-o experiență culinară de neuitat. Ingredientul principal este fasolea boabe, fie că e vorba de albă sau roșie, care, după ce e fiartă până devine moale și suculentă, e îmbogățită cu gustul unic al afumăturii, fie că este ciolan, costiță, șuncă sau cârnați. Ceapa, morcovul și condimentele precum foaia de dafin și piperul completează această mâncare, aducând un echilibru perfect între afumat și aromat.
Rețete de fasole cu ciolan
Am pregătit pentru tine câteva rețete delicioase de fasole cu ciolan sau afumătură. De la tradiționala fasole cu ciolan la fasolea cu cârnați, nu-ți va fi greu să găsești ceva pe placul tău.
Ce murături merg la fasolea cu ciolan
În general, cele mai potrivite murături pentru fasolea cu ciolan sunt castraveții murați, varza murată, gogonele și gogoșarii. Acestea sunt murături tradiționale românești, cu un gust care contrastează perfect cu aroma bogată a fasolei și a ciolanului.