Paste cu piept de pui și sos, gata în doar 30 de minute. Află care sunt ingredientele și modul de preparare.
Toate aromele grozave din puiul cu parmezan și sos sunt combinate într-un preparat cu paste, gata în 30 de minute! Ca să nu mai vorbim despre faptul că nici nu veți avea prea multe vase de spălat. Pastele se gătesc în oală cu tot cu sosul și cu puiul, ceea ce le face super aromate!
Ca lucrurile să fie și mai simple de atât, puteți găti într-o oală dutch oven și nu trebuie să vă mai faceți griji de apa care se poate scurge peste margini. Nimănui nu-i place să curețe sosurile arse de pe aragaz!
Dacă nu aveți dutch oven, puteți folosi o tigaie adâncă, sau o oală obișnuită.
Rețeta de paste cu piept de pui și sos
Ingrediente
- 2-3 piepturi de pui dezosate, fără piele, tăiate în bucăți
- 1 linguriță de condimente italiene
- 1/2 linguriță de praf de usturoi
- 1 ceapă galbenă medie, tocată mărunt
- 3 căței de usturoi, tocați mărunt
- 450g de paste scurte uscate (noi am folosit rigatoni)
- 700 ml de sos marinara preferat
- apă pentru a umple borcanul gol de sos marinara
- 100 de grame de brânză mozzarella
- 50 de grame parmezan
- sare și piper, după gust
- pătrunjel proaspăt și/sau busuioc, tocat mărunt pentru decor
- condimente italiene uscate suplimentare, opțional
Pentru condimentele italiene
- 2 linguri de busuioc
- 2 linguri de oregano
- 1 lingură de rozmarin
- 1/2 lingură de măghiran
- 1/2 lingură de cimbru
Mod de preparare
Într-o oală mare sau într-o tigaie, adăugați un strop de ulei de măsline și încălziți la foc mediu. Adăugați puiul, asezonați cu sare, piper, condimente italiene și pudră de usturoi. Gătiți aproximativ 5 minute, până când puiul este gătit în cea mai mare parte. Scoateți carnea pe o farfurie.
Adăugați ceapa și usturoiul în oală și gătiți aproximativ 2-3 minute, până se înmoaie. Turnați sosul marinara, umpleți borcanul de sos gol cu apă și adăugați-l în oală. Dați în fiert, apoi reduceți focul și lăsați să fiarbă.
Adăugați puiul și pastele, amestecați, apoi acoperiți și gătiți timp de 10-15 minute, până când pastele sunt fierte. Încorporați parmezanul și 25 de grame de mozzarella.
Presărați restul de 75 de grame de brânză mozzarella deasupra vasului și gătiți încă 2-3 minute, până când brânza este topită și se întinde.
Se presară cu condimente italiene suplimentare, dacă se dorește, și se ornează cu pătrunjel sau busuioc.
Cu se se pot mânca pastele cu pui și sos
Aceste paste cu pui și parmezan sunt o masă completă, dar iată câteva sugestii de preparate pe care le puteți servi cu ele.
- salată
- legume coapte sau sotate - broccoli, fasole verde, varză de Bruxelles...
- pâine cu usturoi - absoarbe tot sosul!
Puteți adăuga cu ușurință câteva legume la acest fel de mâncare. Ceapa și spanacul ar merge foarte bine. Adăugați-le în tigaie atunci când gătiți puiul.
Nu ai exact aceleași ingrediente? Iată cu ce le poți înlocui
- paste - orice fel de paste merg perfect. Spaghetele sau Capellini vor funcționa (s-ar putea să trebuiască să le tăiați dacă folosiți paste mai lungi). De asemenea, puteți folosi fusilli, deoarece vor absorbi sosul. Penne, farfalle, rigatoni. Pentru a face un preparat fără gluten, asigurați-vă că folosiți paste fără gluten.
- ulei de măsline - orice fel de ulei neutru va funcționa.
- usturoi - puteți folosi doar praf de usturoi dacă doriți. Dacă folosiți praf de usturoi, folosiți 1 linguriță.
- piept de pui - puteți folosi pulpe de pui în loc de piept. Acest lucru va adăuga un pic mai multă grăsime la rețetă.
- condimente italiene - dacă nu aveți condimente italiene, aveți nevoie doar de 1 lingură de orice ierburi uscate care vă plac. Raportul dintre ierburi nu ar trebui să conteze prea mult.