Această rețetă de conopidă la cuptor este foarte ușor de preparat. Gătită în acest mod, va avea o aromă incredibilă, dar va fi și ușor caramelizată deasupra.

Conopidă la cuptor. Rețeta simplă, în doar 2 pași

Conopida este o legumă extrem de sănătoasă si o sursă importantă de nutrienți. Conopida la cuptor este o garnitură care ar trebui să fie nelipsită de pe masa dumneavoastră tot sezonul. Este foarte asemanatoare, la gust, cu o garnitura de cartofi, numai ca nu contine carbohidrati.

Este foarte ușor preparat, apoi se pune într-o tavă și mai rămâne doar de dat la cuptor. Gătită în acest mod, va avea o aromă incredibilă, dar va fi și ușor caramelizată deasupra. În plus, acest fel de mâncare este vegan și fără gluten.

Mai exact, la cuptor, conopida crudă se transformă într-un deliciu auriu, caramelizat. Dacă preparați doar cu ulei de măsline, sare și piper, este o gustare delicioasă. Această rețetă este garnitura simplă, perfectă pentru mesele dumneavoastră de vară, toamnă și iarnă.

Ingrediente pentru conopida simplă la cuptor

Tot ce aveți nevoie pentru a face această garnitură savuroasă este conopidă și câteva produse de bază, pe care sigur le aveți în casă:

  • o conopidă medie, tăiată în buchețele
  • ulei de măsline
  • un praf de usturoi
  • sare și piper, după gust

Cum să gătiți conopida la cuptor

Iată câteva sfaturi și tehnici rapide pentru a vă asigura că rețeta dumneavoastră iese perfect.

Tăiați conopida în bucăți mici

Pentru rezultate optime, ar trebui să tăiați conopida în bucăți mici, cu multe margini plate pentru a se așeza bine în tavă și pentru a se carameliza. Țineți cont de faptul că la cuptor, caramelizarea oferă acea aromă incredibilă de care aveți nevoie. Desfaceți buchețelele care sunt lipite între ele.

Nu supraaglomerați tava

Ca mai toate legumele, conopida are nevoie de puțin spațiu în tavă. În caz contrar, buchețelele se vor umezi și nu vor deveni niciodată crocante pe margini. Este mai bine să folosiți două tavi, așezate pe rafturi separate, aproape de mijlocul cuptorului, decât să înghesuiți prea mult pe o singură tavă.

Coaceți conopida la o temperatură relativ ridicată

Vă recomandăm să setați cuptorul la o temperatură de 220 de grade Celsius. Trebuie să fie suficient de mare pentru ca marginile să devină crocante, aurii.

Nu încercați să alegeți o temperatură mai mare pentru că se va arde uleiul de măsline, iar preparatul va mirosi urât și va avea un gust amărui.

Întoarceți conopida la jumătatea timpului

Este indicat să răsuciți toate bucățile la jumătatea perioadei de coacere, astfel încât fiecare parte să se poată carameliza.

Se lasă în cuptor până când conopida devine aurie

Nu opriți cuptorul prea repede deoarece pe o parte conopida nu se va carameliza. Se coace până când buchețelele sunt aurii și pe partea inferioară, cu câteva pete maronii deasupra.

Conopida va necesita între 25 și 35 de minute, așa că fiți cu ochii pe ea până la sfârșit.

Rețeta simplă de conopidă la cuptor

Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 1 conopidă medie, tăiată în buchețele
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1/4 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade.

Combinați toate ingredientele într-un castron mare sau direct într-o tavă. Se amestecă totul bine, apoi se introduce în cuptor. Se coace pentru 25-30 de minute.

Cum se sevește

Conopida reprezintă o garnitură ușoară, dar savuroasă, ce se potrivește cu aproape orice! Aroma sa este oarecum neutră în comparație cu alte legume, ceea ce înseamnă că nu veți da greș cu ea.

Iată câteva idei: